1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
 • Jämför över 25 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Kontantinsats bil

Kontantinsats bil? Måste man ha en kontantinsats när man ska låna till bil? Det beror på vilken typ av lån du väljer. Privatlån till bil och billån med bilen som säkerhet för lånet. Billån utan kontantinsats är privatlån (även kallat blancolån) som du tar för att låna till bil. Medan då måste ha minst 20 procent i insats när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Och det är oavsett vilken bank du väljer i Sverige. Då vill du ha ett bilån utan insats så är det ett privatlån som gäller för dig.

Innehåll Kontantinsats bil

 • Om du väljer att lämna bilen som säkerhet för lånet
 • Kontantinsatsen till bil är från 0% till 20%
 • Tillsammans hittar vi bästa billånet
 • Låna till bil med privatlån eller billån
 • Billån utan kontantinsats
 • Du kan även låna till insatsen när du ska låna till bil
 • Det finns till och med bilhandlare som går ut med den typen av lån
 • Kan man köpa bil utan insats?

Kontantinsats bil

Om du väljer att lämna bilen som säkerhet för lånet

Och vill du lämna bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i insats. Privatlån till bil brukar vara dyrare än billån men bilen som säkerhet för lånet men inte alltid. Anledningen till att många väljer privatlån ändå är för att du måste uppfylla fler krav om du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det får bland annat inte vara äldre än ett x-antal år. Ofta inte äldre än 10år. Du måste köpa bilen av en bilhandlare. Du kan inte köpa en bil för under x-antal kronor- Ofta inte under 50.000kr. Läs vidare här nedan om du vill ha en fördjupning i detta.

Kontantinsatsen till bil är från 0% till 20%

Så om du tar ett privatlån för att låna till bil så behöver du alltså ingen insats. Men tar du däremot ett billån där du lämnar bilen som säkerhet att du ska betala lånet så måste du ha minst 20% av bilens värde själv.

Tillsammans hittar vi bästa billånet

Veckans ENKLA topplista visar dom 10 populäraste billånen i en ENKEL topplista här ovanför. Målet med den är att ge en så bra överblick som möjligt på dom 10 populäraste billånen. För att fördjupa dig i topplistan så scrolla ner till Veckans STORA topplista över billån där du hittar omdöme, betyg och recensioner bland annat.

Låna till bil med privatlån eller billån

Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet fungerar ungefär som ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Men vid ett privatlån lämnar du alltså inget i säkerhet för lånet. Det gör att ett privatlån har en högre ränta än ett lån där du lämnar något i säkerhet för lånet. Detta eftersom banken tar en större risk när dom inte har något som säkerhet om du inte betalar lånet till dem. Det gör att dom måste ta mer betalt för ett privatlån än för ett billån och bolån. Men varför väljer då många att ta ett privatlån istället för ett billån med bilen som säkerhet när dom ska låna pengar till en bil?

Vid ett billån ställer banken ofta fler krav som många inte kan uppfylla. Vid ett billån kan du ibland inte köpa en bil av en privatperson utan måste vända dig till en auktoriserad bilhandlare. Du måste även ha MINST 20 procent i kontantinsats enligt lag. Samt att du ofta inte får köpa en bil som är äldre än ett visst antal år. Det gör att många väljer ett privatlån trots att det ofta är lite dyrare än ett billån med bilen som säkerhet alltså. Då får du låna till vad du vill och många långivare marknadsför dessutom sina privatlån som ett billån utan kontantinsats.

En annan sak med billån med bilen som säkerhet är att lägsta lånesumman ofta är ganska hög och det passar inte alla. Nordeas billån med bilen som säkerhet har till exempel ett minsta lånebelopp på 100.000kr. Alltså måste du köpa en bil för minst 125.000kr där. Lån 100.000kr + kontantinsats 20% 25.000kr = 125.000kr. Det gör att många väljer privatlån till bil för att dom vill låna mindre pengar. Ett privatlån starta ofta på så lite som 5000kr.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats är alltid ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Vid ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ALLTID har minst 20% i kontantinsats. I guiden Billån utan kontantinsats reder vi ut det här mer.

Kontantinsatsen vid köp av bil med ett billån med bilen som säkerhet är ALLTID minst 20% oavsett vilken bank du väljer. Tar du däremot ett privatlån till bil så är det 0% i kontantinsats. I guiden Kontantinsats bil går vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats om du väljer att lämna bilen som säkerhet för lånet och hur mycket du behöver om du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Sedan går vi igenom dom populäraste billånen i dessa två kategorier hos våra besökare. Vilket lån har flest av våra besökare valt efter ha besökt någon av våra guider om billån? Vilket billån får bäst omdöme och betyg av våra besökare?

Vill du säga vad du tycker om Kontantinsats bil med ord så kan du göra det här nedanför. Vi skulle bli väldiga glada om du vill göra det eftersom det är det just du tycker som är viktigaste. Det vill säga den senaste besökaren hela tiden. Vill du ställa en fråga om guiden så kan du göra det här under i form av en kommentar. Där svarar vi på redaktionen oftast inom 24tim året runt. I kapitlet Tips på guider relaterade till Kontantinsats bil tipsar vi om andra guider som vi skrivit om billån med eller utan kontantinsats och relaterade guider till det.

Du kan även låna till insatsen när du ska låna till bil

Låna till kontantinsats bil? Får man låna pengar till insatsen när man ska köpa en bil med bilen som säkerhet för lånet? Det har i flera nu funnits bilhandlare som annonserat med 0 kronorna i insats trots att det är billån med bilen som säkerhet vi pratar om. Dom har erbjudit att hjälp med att ta billån med bilen som säkerhet hos en bank eller långivare och sedan valt att ta ett privatlån till insatsen på 20 present. Men det har Konsumentverket vart på och påpekat om att det är olagligt men bilhandlarna har ändå fortsätt.

Det finns till och med bilhandlare som går ut med den typen av lån

Så där har du svaret. Det finns till och med bilhandlare som går ut med detta trots att Konsumentverket är på dom. Och om man hör sig för hos bilhandlare så köper så många som en fjärdedel som köper bil med 100% belåning. Det är extremt många. Det dom gör är då att ta ett billån med bilen som säkerhet och sedan ett privatlån till insatsen. Men även privatlån till hela bilen. Vilken alltså är fritt fram att annonsera ut dessutom.


Kan man köpa bil utan insats?

Svar: Ja det går och då är det privatlån man använda för att finansiera sitt nya köp. Det är nämligen så man kan låna pengar till en insatas.