Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 33. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu

Kontantinsats bil

Kontantinsats bil? Måste man ha en kontantinsats när man ska låna till bil? Det beror på vilken typ av lån du väljer. Privatlån till bil och billån med bilen som säkerhet för lånet. Billån utan kontantinsats är privatlån (även kallat blancolån) som du tar för att låna till bil medan då måste ha minst 20 procent i insats när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Och det är oavsett vilken bank du väljer i Sverige. Då vill du ha ett bilån utan insats så är det ett privatlån som gäller för dig.

Och vill du lämna bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i insats. Privatlån till bil brukar vara dyrare än billån men bilen som säkerhet för lånet men inte alltid. Anledningen till att många väljer privatlån ändå är för att du måste uppfylla fler krav om du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det får bland annat inte vara äldre än ett x-antal år. Ofta inte äldre än 10år. Du måste köpa bilen av en bilhandlare. Du kan inte köpa en bil för under x-antal kronor- Ofta inte under 50.000kr. Läs vidare här nedan om du vill ha en fördjupning i detta.

Kontantinsatsen till bil är från 0% till 20%

Så om du tar ett privatlån för att låna till bil så behöver du alltså ingen insats. Men tar du däremot ett billån där du lämnar bilen som säkerhet att du ska betala lånet så måste du ha minst 20% av bilens värde själv.

Kontantinsats bil

Tillsammans hittar vi bästa billånet

Veckans ENKLA topplista visar dom 10 populäraste billånen i en ENKEL topplista här ovanför. Målet med den är att ge en så bra överblick som möjligt på dom 10 populäraste billånen. För att fördjupa dig i topplistan så scrolla ner till Veckans STORA topplista över billån där du hittar omdöme, betyg och recensioner bland annat.

Låna till bil med privatlån eller billån?

Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet fungerar ungefär som ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Men vid ett privatlån lämnar du alltså inget i säkerhet för lånet. Det gör att ett privatlån har en högre ränta än ett lån där du lämnar något i säkerhet för lånet. Detta eftersom banken tar en större risk när dom inte har något som säkerhet om du inte betalar lånet till dem. Det gör att dom måste ta mer betalt för ett privatlån än för ett billån och bolån. Men varför väljer då många att ta ett privatlån istället för ett billån med bilen som säkerhet när dom ska låna pengar till en bil?

Vid ett billån ställer banken ofta fler krav som många inte kan uppfylla. Vid ett billån kan du ibland inte köpa en bil av en privatperson utan måste vända dig till en auktoriserad bilhandlare. Du måste även ha MINST 20 procent i kontantinsats enligt lag. Samt att du ofta inte får köpa en bil som är äldre än ett visst antal år. Det gör att många väljer ett privatlån trots att det ofta är lite dyrare än ett billån med bilen som säkerhet alltså. Då får du låna till vad du vill och många långivare marknadsför dessutom sina privatlån som ett billån utan kontantinsats. En annan sak med billån med bilen som säkerhet är att lägsta lånesumman ofta är ganska hög och det passar inte alla. Nordeas billån med bilen som säkerhet har till exempel ett minsta lånebelopp på 100.000kr. Alltså måste du köpa en bil för minst 125.000kr där. Lån 100.000kr + kontantinsats 20% 25.000kr = 125.000kr. Det gör att många väljer privatlån till bil för att dom vill låna mindre pengar. Ett privatlån starta ofta på så lite som 5000kr.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats är alltid ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Vid ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ALLTID har minst 20% i kontantinsats. I guiden Billån utan kontantinsats reder vi ut det här mer.

Läs på om Banklån

Banklån är alla bank du kan ta hos en bank. Det kan alltså vara lån till bil och bolån. Vill du läsa mer om vad det är för skillnad på ett banklån och ett lån som inte är av en bank kan du läsa guiden Banklån som bra handlar om det.

Kontantinsatsen vid köp av bil med ett billån med bilen som säkerhet är ALLTID minst 20% oavsett vilken bank du väljer. Tar du däremot ett privatlån till bil så är det 0% i kontantinsats. I guiden Kontantinsats bil går vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats om du väljer att lämna bilen som säkerhet för lånet och hur mycket du behöver om du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Sedan går vi igenom dom populäraste billånen i dessa två kategorier hos våra besökare. Vilket lån har flest av våra besökare valt efter ha besökt någon av våra guider om billån? Vilket billån får bäst omdöme och betyg av våra besökare? Var med och diskutera och ställa frågor om billån med andra besökare och med oss på redaktionen.

Vill du säga vad du tycker om Kontantinsats bil med ord så kan du göra det här nedanför. Vi skulle bli väldiga glada om du vill göra det eftersom det är det just du tycker som är viktigaste. Det vill säga den senaste besökaren hela tiden. Vill du ställa en fråga om guiden så kan du göra det här under i form av en kommentar. Där svarar vi på redaktionen oftast inom 24tim året runt. I kapitlet Tips på guider relaterade till Kontantinsats bil tipsar vi om andra guider som vi skrivit om billån med eller utan kontantinsats och relaterade guider till det.


Meny över mer om Kontantinsats bil och billån


4 reaktion på “Kontantinsats bil

  1. Kontantinsats

   Hej Nisse, Ja du kan låna till bil utan att ha någon kontantinsats genom att ta ett privatlån till bil.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Sune, Ja man måste ha 20% själv om man lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det finns inget undantag. Det finns många som erbjuder privatlån till 20% och 80% med bilen som säkerhet men det har diskuterats om det är lagligt att göra så för bilhandlare och så vidare.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.