Veckans topplista över lån - v.4 2018

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.4 2018. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »". Topplistan baseras på omdöme, betyg och populäritet hos våra tidigare besökare. Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades måndag 2018-01-22 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år10000-500000krMer info om Lendo
2.Låna pengar till kontantinsats AXO Finans2,95%1-15år5000-600000krMer info om AXO Finans
3.Sambla2,95%1-10år5000-500000krMer info om Sambla
4.Consector2,95%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
5.MyLoan2,95%2-15år10000-500000krMer info om My Loan
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,54%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
8.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år20000-350000krMer info om ICA Banken
9.Låna till kontantinsats via Zmarta3,54%1-15år1000-500000krMer info om Zmarta
10.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian

Kontantinsats bil –

Kontantinsats bil? Måste man ha en kontantinsats när man ska låna till bil? Svar: Det beror på vilken typ av lån du väljer. Privatlån till bil och billån med bilen som säkerhet för lånet. Billån utan kontantinsats är privatlån (även kallat blancolån) som du tar för att låna till bil medan då måste ha minst 20 procent i insats när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Och det är oavsett vilken bank du väljer i Sverige. Då vill du ha ett bilån utan insats så är det ett privatlån som gäller för dig. Och vill du lämna bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i insats. Privatlån till bil brukar vara dyrare än billån men bilen som säkerhet för lånet men inte alltid. Anledningen till att många väljer privatlån ändå är för att du måste uppfylla fler krav om du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det får bland annat inte vara äldre än ett x-antal år. Ofta inte äldre än 10år. Du måste köpa bilen av en bilhandlare. Du kan inte köpa en bil för under x-antal kronor- Ofta inte under 50.000kr. Läs vidare här nedan om du vill ha en fördjupning i detta.

Billån – Veckans ENKLA topplista

Veckans ENKLA topplista visar dom 10 populäraste billånen i en ENKEL topplista här ovanför. Målet med den är att ge en så bra överblick som möjligt på dom 10 populäraste billånen. För att fördjupa dig i topplistan så scrolla ner till Veckans STORA topplista över billån där du hittar omdöme, betyg och recensioner bland annat.

Kontantinsats bil


Innehåll Kontantinsats bil

Här ser du en enkel och tydlig meny över guiden Kontantinsats bil så du så enkelt som möjligt ska kunna hitta det du söker och inte behöva lägga ner tid på att läsa saker du inte är intresserad av eller som inte svarar på dina eventuella frågor. Det du ser är rubrikerna till dom olika kapitlen.


Billån – Veckans STORA topplista

Veckans STORA topplista över billån visar exakt samma topplista som Veckans ENKLA topplista här ovanför men det här är en utökad version med bland annat omdöme, betyg och recensioner. Det är alltså exakt samma topplista som du ser under den ENKLA topplistan men en utökad version helt enkelt.

 • → 1. Lendo billån
 • → 2. ICA Banken billån

1. Lendo billån

Lendo har ett billån i form av ett privatlån och det tar ofta första platsen och så även den här veckan.

Lendo


2. ICA Banken

Även ICA Banken har ett billån i form av ett privatlån och det verkar som det är allra populäraste att just ta privatlån till bil bland våra besökare.


Fördjupning av Kontantinsats bil

Fördjupning av Kontantinsats bil är en guide där vi går på djupet om billån utan kontantinsats och billån med kontantantinsats. Vi försöker alltid svara på dom flesta frågorna redan i förordet till guiden men för dig som inte hittar det du söker där så finns den här fördjupningen.

 • Låna till bil med privatlån eller billån?

Låna till bil med privatlån eller billån?

Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet fungerar ungefär som ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Men vid ett privatlån lämnar du alltså inget i säkerhet för lånet. Det gör att ett privatlån har en högre ränta än ett lån där du lämnar något i säkerhet för lånet. Detta eftersom banken tar en större risk när dom inte har något som säkerhet om du inte betalar lånet till dem. Det gör att dom måste ta mer betalt för ett privatlån än för ett billån och bolån. Men varför väljer då många att ta ett privatlån istället för ett billån med bilen som säkerhet när dom ska låna pengar till en bil? Vid ett billån ställer banken ofta fler krav som många inte kan uppfylla. Vid ett billån kan du ibland inte köpa en bil av en privatperson utan måste vända dig till en auktoriserad bilhandlare. Du måste även ha MINST 20 procent i kontantinsats enligt lag. Samt att du ofta inte får köpa en bil som är äldre än ett visst antal år. Det gör att många väljer ett privatlån trots att det ofta är lite dyrare än ett billån med bilen som säkerhet alltså. Då får du låna till vad du vill och många långivare marknadsför dessutom sina privatlån som ett billån utan kontantinsats. En annan sak med billån med bilen som säkerhet är att lägsta lånesumman ofta är ganska hög och det passar inte alla. Nordeas billån med bilen som säkerhet har till exempel ett minsta lånebelopp på 100.000kr. Alltså måste du köpa en bil för minst 125.000kr där. Lån 100.000kr + kontantinsats 20% 25.000kr = 125.000kr. Det gör att många väljer privatlån till bil för att dom vill låna mindre pengar. Ett privatlån starta ofta på så lite som 5000kr.


Sammanfattning av guiden Kontantinsats bil

Kontantinsatsen vid köp av bil med ett billån med bilen som säkerhet är ALLTID minst 20% oavsett vilken bank du väljer. Tar du däremot ett privatlån till bil så är det 0% i kontantinsats. I guiden Kontantinsats bil går vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats om du väljer att lämna bilen som säkerhet för lånet och hur mycket du behöver om du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Sedan går vi igenom dom populäraste billånen i dessa två kategorier hos våra besökare. Vilket lån har flest av våra besökare valt efter ha besökt någon av våra guider om billån? Vilket billån får bäst omdöme och betyg av våra besökare? Var med och diskutera och ställa frågor om billån med andra besökare och med oss på redaktionen.


Tips på guider relaterade till Kontantinsats bil

I kapitlet Tips på guider relaterade till Kontantinsats bil tipar vi om andra guider som vi skrivit om billån med eller utan kontantinsats och relaterade guider till det. Helt enkelt guider vi tror du vill läsa om du tycker guiden Kontantinsats bil är bra och intressant.

 • Låna till kontantinsats
 • Billån utan kontantinsats

Låna till kontantinsats

Är du ute efter att låna till kontantinsatsen så bör du läsa våran startsida som heter Låna till kontantinsats. Det var där Kontantinsats.se startade 2010.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats är alltid ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Vid ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ALLTID har minst 20% i kontantinsats. I guiden Billån utan kontantinsats reder vi ut det här mer.


Meny över mer om Kontantinsats bil och billån

Här bygger vi löpande en guide om just kontantinsats vid bilköp där vi vi hoppas att du hittar det du söker om du inte tycker du gjorde det i guiden du befinner dig i nu. Eller om du bara vill läsa mer i ämnet och fördjupa det ännu mer.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Här kan du läsa mer om hur du kan även kan låna pengar till kontantinsatsen. Eller när du kan det och inte.

Läs mer om att Låna pengar

Här kan du läsa vidare om att låna pengar om du fortfarande har frågetecken om hur det går till när man vill låna pengar och vill ansöka om det online på nätet.


Ställ en fråga om Kontantinsats bil

Vill du ställa en fråga om guiden Kontantinsats bil så kan du göra det här under i form av en kommentar. Där svarar vi på redaktionen oftast inom 24tim året runt.


Betyg på guiden Kontantinsats bil

Ett till fem är betyget du kan ge Kontantinsats bil. Har vi fått med allt om kontantinsats vid bilköp tycker du? Ge betyg efter det.

[ratings]


Omdöme på guiden Kontantinsats bil

Vill du säga vad du tycker om Kontantinsats bil med ord så kan du göra det här nedanför.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats bil

Det här inlägget postades i Billån, Billån utan kontantinsats, Kontantinsats. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kontantinsats bil –

 1. Nisse skriver:

  Kan man låna pengar till bil utan insats?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Nisse, Ja du kan låna till bil utan att ha någon kontantinsats genom att ta ett privatlån till bil.

 2. Sune skriver:

  Är det alltid 20% i kontantinsats om man lämnar bilen som säkerhet för lånet alltså?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Sune, Ja man måste ha 20% själv om man lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det finns inget undantag. Det finns många som erbjuder privatlån till 20% och 80% med bilen som säkerhet men det har diskuterats om det är lagligt att göra så för bilhandlare och så vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.