Kategoriarkiv: Låna

Hur mycket får jag låna till bostad

Hur mycket får jag låna till bostad? Det finns tyvärr bara ett sätt att ta reda på hur mycket just du får låna till bostad och det är genom att fråga om lånelöfte hos en bank. Det är alltså ett löfte om att du får låna pengar med förutsättningen att din ekonomi är som nu. Ett lånelöfte har ofta en giltighetstid men också krav för dessa. Hur som helst så måste du alltså ansöka om lånelöfte för att se hur mycket du får låna till bostad men din ekonomi. En bank kalkylerar ofta med 7-8% i ränta när dom gör en bolånekalkyl. Att du ska klara betala så mycket som 7-8% i ränta alltså. Sedan ska du klara nya amorteringskravet också. Vill du få reda på om du kan låna till kontantinsatsen med ett privatlån också kan du se topplistan här ovan som visar dom 10 populärare lånen just nu. Vi tycker så klart att alla som läser guiden ska titta in guiderna vi tipsar dig vidare till för att få så bred kunskap som möjligt om detta innan du ska låna till en ny bostad.


Sammanfattning av Hur mycket får jag låna till bostad

Hur mycket får jag låna till bostad är en sida där vi berättar om hur man kan ta reda på hur mycket man kan låna på sin lön. Det är en av våra vanligaste frågor så när någon stället just denna fråga så brukar vi länka in här så man snabbt kan läsa om vad det är som gäller. För det är tyvärr få i Sverige som vet hur det går till när man ska ta reda på hur mycket man får låna med sina egna förutsättningar.


Låna till dator

Låna till dator? Vill du låna pengar till en ny dator? Då ska du jämföra räntor innan du väljer att ta en dator på avbetalning. Det finns nämligen mycket pengar att spara. Det finns många butiker som erbjuder deras produkter på avbetalning och det kan vara mycket bra erbjudanden där du får köpa den räntefritt och avgiftsfritt men det kan också blir löjligt mycket dyrare än vad din dator skulle kosta om du betalade den kontant. Därför kan det vara bra och se om det finns någon privatlån som erbjuder bättre ränta. Där du helt enkelt kan ta ett lån och sedan betala din nya dator med det lånet. Den här guiden är för dig som vill se efter hur bra ränta du kan få. Här tipsar vi om hur man kan gå tillväga. Målet är att våra besökare själva ska kunna jämföra räntan och se vad som blir billigast för just dom.


Stämmer rubriken Låna till dator?

Var med och sätt ett betyg på hur bra du tycker rubriken Låna till dator stämmer med innehållet. Det är nämligen det du kan göra med stjärnorna här nedan. Du kan ge guiden en till fem stjärnor. Där en är den längst till vänster och fem längst till höger.


Sammanfattning

Ska du låna till dator kan du läsa den här sidan för att se vilket lån som är bäst för just dig och dina förutsättningar att få låna pengar. För många butiker erbjuder dator på avbetalning men frågan är dom det är det bästa och billigaste sättet? Läs den här sidan för att du själv ska kunna ta reda på det.


Låna

Låna pengar efter belopp med hjälp av våra guider där vi sorterat ut långivare, banker, låneförmedlare och andra jämförelsetjänster i olika guider baserat på hur stor eller litet belopp dem lånar ut. Här kan du alltså hitta från dom minsta lånen på 500kr upp till bolån på många miljoner alltså. Vill du låna så tycker vi att du ska börja läsa just den här guiden. Vi har sammanfattar alla våra guider som börjar med låna helt enkelt. Det är en hyllning till oss själva om inte annat. Det är allt det här vi har skrivit om låna.

Blancolån

Blancolån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte lämnar något i säkerhet när du tar ett blancolån. Så om du är ute efter ett lån utan säkerhet så är det alltså ett blancolån du är ute efter.


Våra guider om låna

Vi har sammanfattat våra guider här ovanför och här har vi listat dom lite enklare för att du ska få en så enkel överblick som möjligt. Hittar du inte det du söker ovan eller vill läsa vidare av annan anledning så tror vi det här kan hjälpa dig.


Sammanfattning

Låna är en sida där vi sammanfattar alla typer av lån. Så du ska kunna se vilka alternativ det finns för dig som vill ta ett lån online på nätet. Vi skriver om alla olika typer av lån och det ser du här.


Låna av privatperson

Låna av privatperson, eller rättare sagt låna av privatpersoner har blivit väldigt populärt dom sista åren. Och då menar vi alltså genom företag som tillhandahåller en plattform där man enkelt kan låna pengar mellan varandra. Exempel på sådana företag är Lendify. Där kan du både låna pengar och låna ut pengar. Vi har många guider om att just låna pengar via såna sajter och är du sugen på att göra det tycker vi att du bör titta in guiden Lendify och låna pengar av privatpersoner som är två guider vi verkligen tycker du borde läsa innan du funderar på att låna pengar på det viset. Där kan du hitta mycket matnyttigt.

Här ser du vilka lån det gäller

Det du ser här är vilka lån som vi listar som är just så kallade peer-to-peer lån. Alltså lån där du kan låna av andra privatpersoner i Sverige hos en låneförmedlare som förmedlar sådana lån. Du kan självklart även låna ut pengar till privatpersoner via dessa sajter.

#Ränta fr:Belopp:
1.Lendify låna pengar2,95%20000-500000krLåna pengar nu
2.Sparlån låna pengar4,45%10000-300000krLåna pengar nu

Blir allt vanligare som alternativ till banklån

Att låna av privatpersoner via en låneförmedlare blir allt vanligare som ett alternativ till banklån. Och förmodligen är det för att man jämför lån och upptäcker att just det lånet har lägst ränta? Hur som helst så ska du kunna läsa allt om det på denna sida för att se om det passar dig eller inte. Genom att klicka på alla lån här ovan kan du se vilka lån som är sådana här lån.


Sammanfattning

Låna av privatperson är en lista över lån där du kan låna pengar direkt av privatpersoner. Det finns inte jättemånga från våra totala lista över lån som gör just det men det finns några. Där bland annat Lendify och Sparlån är dom populäraste.


Låna på hus

Låna på hus? Hur går det till? Vad är lagfart? Vad är pantbrev? Vi har en rad olika guider som vi tycker du bör läsa innan du ska låna till hus. Först och främst så kan du ta och titta in bolån där vi skrivit om bolån och listar några populära guider vi har kring just bolån. Bolån utan kontantinsats till exempel. Och ska du låna till kontantinsats eller inte? Våran guide om det hittar du på startsidan. Sedan finns det så klart även annat man bör tänka på utöver just bolånet och då har vi vidare guider om när man ska köpa hus.

Vart kan jag låna med betalningsanmärkning

Vart kan jag låna med betalningsanmärkning? Det finns många alternativ för dig som har betalningsanmärkningar tro det eller ej. Men det är för att man kan ha fått det av många olika själ. Därför finns det många som inte bedömer alla på samma sätt. Utan ser hur det gått till när man dragit på sig dom och sedan ser till att du får en rättvis bedömning. Så vill du låna pengar av en bank eller långivare som accepterar en betalningsanmärkning så har du kommit till rätt sida.


Sammanfattning

Vart kan jag låna med betalningsanmärkning är en sida om olika lån som du kan ta fast att du har betalningsanmärkningar. Så om det är något du vill läsa om så kan du ta dig igenom hela den här sidan. Om du har betalningsanmärkning eller betalningsanmärkningar så kan du läsa om det här.


Låna 120000

Låna 120000? Jämför långivare som lånar ut 120.000kr här. Vi utgår från vår lista över långivare, banker och jämförelsetjänster och sedan försöker vi tillsammans med er, alltså våra besökare, ta reda på vilken låneförmedlare som är den bästa just exakt nu. Bland annat genom omdöme, betyg och recensioner. Så vi ska kunna hitta dom bästa lånen hela tiden. Läs gärna våran blogg om lån så att du kan lära dig nya saker om din egen ekonomi och på så sätt bli rikare än vad du är idag. För det är i alla fall vår vision. Att man ska kunna spara pengar när man läser den.

Jämför lån efter summa

Vi har gjort så att vi sorterat upp lån efter summa. Du hittar guider om dom mest populära summorna som vi tipsar vidare i den här guiden och hittar du inte din summa där kan du titta in länken ovanför topplistan här ovan där du kan se alla lån och välja lån efter summa där istället.


Sammanfattning av Låna 120000

Vi har skapar Låna 120000 för alla som ska låna exakt 120.000kr och vill se vilka banker vi listar som lånar ut just 120.000kr. Så man så enkelt som möjligt ska kunna få en överblick över vilka lån man kan jämföra om man vill hitta den bästa räntan.


Låna 5000 utan UC

Låna 5000 utan UC? Kan man låna 5000kr utan UC? Ja det går absolut att låna 5000 utan UC och i den här guiden listar vi vilka snabblån, smslån, privatlån och smålån som man kan ta lån på 5000kr utan att dom tar någon UC på dig. Dock tar alla en kredituplysning men då använder dom alltså sig av en annan kreditupplysning helt enkelt. Vi fyller på med lån hela tiden och har skapat en enkel topplista över 5000kr utan UC och en stor topplista med omdöme, betyg och recensioner.

Låna 5000 utan UC – Veckans ENKLA topplista

Vi har utgått från våran lista över lån på 5000kr och sedan tagit ut dom som INTE tar UC. Så vi har alltså en lista över vilka som inte tar UC och som lånar ut 5000kr. Kom dock ihåg att dom kan ändra det fort så du ska alltid säkerställa att informationen stämmer själv. Men självklart gör vi allt vi kan att allt alltid ska stämmer. Men ibland misslyckas vi eftersom vi gör allt manuellt.


Innehållet i Låna 5000 utan UC

Det du ser här är länkar till dom olika kapitlen i Låna 5000 utan UC. Så du så enkelt som möjligt ska kunna ta dig fram i den här guiden.

 • Låna 5000 utan UC »
 • Låna 5000 utan UC – Veckans ENKLA topplista
 • Innehållet i Låna 5000 utan UC (här är du nu)
 • En sammanfattning av Låna 5000 utan UC
 • Var med och diskutera Låna 5000 utan UC
 • Omdöme och betyg på guiden Låna 5000 utan UC

En sammanfattning av Låna 5000 utan UC

Här samlas vi och utser det bästa lånet för att låna 5000kr utan UC. Och utan UC betyder alltså att det inte tas någon kreditupplysning från företaget UC.


Var med och diskutera Låna 5000 utan UC

Vill du vara med och diskutera att Låna 5000 utan UC så kan du vara med och göra det här under i kommentarsfältet. Då finns både andra besökare och vi på redaktionen på Kontantinsats.se.


Omdöme och betyg på guiden Låna 5000 utan UC

Säg vad du tycker om guiden Låna 5000 utan UC genom att lämna omdöme och betyg. Du kan välja att antingen lämna något av de eller båda två.


Här är du nu: Kontantinsats » Låna 5000 utan UC

Låna till renovering vid husköp

Låna till renovering vid husköp? Om man kan låna till renovering vid husköp är väldigt individuellt. Det beror verkligen från fall till fall. Men grunden är alltid att du måste ha minst 15 procent i kontantinsats. Alltså du får inte belåna huset för dessa 15 procent utan måste antingen ha pengarna själv eller låna till dessa med ett privatlån. Men då måste lånet få plats i bolånekalkylen också så banken är med på det. Sedan går det att belåna 85 procent hos vissa banker medan några gräver ännu några procent lägre.


Vi vill veta vad du tycker om Låna till renovering vid husköp

Men stjärnorna här nedanför kan du säga vad du tycker om Låna till renovering vid husköp. Alltså vad du tycker om guiden. Eller rättare sagt innehållet i guiden. Du ger ett betyg från ett och sedan upp till max fem.


Låna till operation

Låna till operation kan du göra med ett privatlån (även kallat blancolån) och du ser en topplista över privatlån här ovan. Där ser du vart flest valt att låna pengar till sin operation just den här veckan. Topplistan nollställs varje måndag klockan 00:01. Dock håller alla lån sin plats från veckan innan. Vill du se hela topplistan så trycker du bara på hela topplistan så ser du alla privatlån som du kan använda för att låna till operation. Ska du till exempel låna pengar till en bröstförstoring på ca 50.000kr så kan du klicka på ett lån som lånar ut 50.000kr och sedan se vilka villkor dom har för att du ska få låna pengar av just dom.


1-5 i betyg på Låna till operation

Du kan ge 1-5 i betyg på Låna till operation. Och det vi vill att du ger betyg på är hur bra innehållet är enligt dig. Alltså hur bra hjälp innehållet är angå att låna pengar till en operation.


Låna 10000 direkt

Låna 10000 direkt? Är du ute efter att låna 10000 och vill ha en snabb utbetalning eller direkt? Det finns några alternriv och här kommer vi lista alla alternativ som vi listar på sajten men samlade i en topplista. Där kan du även se vilket alterntiv som är populärast av alla hos våra besökare. Så att du så snabbt som möjligt ska kunna hitta exakt vad du är ute efter.

Låna 10000 direkt


Läs mer om Låna 10000 direkt

Här samlar vi guide som handlar om att Låna 10000 direkt eller som är relaterat till det. Till exempel guider om att låna andra summor än just 10000kr.


Diskutera Låna 10000 direkt

I kommentarsfältet kan du diskutera och ställa eventuella frågor om Låna 10000 direkt till oss på redaktionen och till andra besökare. Vi försöker svara på frågor så snabbt vi bara kan och gör det oftast inom 24timmar. Vi finns online dygnet runt och jobbar för att hinna svara inom ett dygn.


Betyg på guiden Låna 10000 direkt

Säg väldigt gärna vad du tycker om guiden Låna 10000 direkt som du precis har tagit del av. Dina åsikter är extremt viktiga för oss eftersom vi vill bygga en sajt för alla våra besökare tillsammans med våra besökare. Det vi vill höra är hur bra du tycker rubriken stämmer med innehållet helt enkelt.

[ratings]


Omdöme på guiden Låna 10000 direkt

Vi vill gärna att du med ord säger hur bra eller dålig du tycker guiden Låna 10000 direkt är. Och det vi vill att du ska ge omdöme utifrån är hur bra innehållet stämmer med rubriken. Håller den vad den lovar tycker du?


Här är du nu: Kontantinsats » Låna 10000 direkt

Låna 5000 räntefritt

Låna 5000 räntefritt? Var kan man låna 5000kr räntefritt? Svar: Den här guiden tänkte vi ägna åt att utse det bästa lånet där man kan låna 5000kr räntefritt. Det finns inte så många så vi tar även med andra lån du kan ta räntefritt. Man får inte längre säga att ett lån är gratis utan att det är kostnadsfritt istället. I den här guiden är det alltså räntefria lån. Lån där du inte betalar någon ränta. Och oftast inte någon avgift heller. För exakta villkor för just det lånet så klickar du helt enkelt bara på det lånet du är intresserad av. Tanken är att du som besökare ska kunna läsa och lämna omdömen och betyg på samtliga lån och sedan har vi lagt till våra egna åsikter i en recension om varje lån. På det sorterar vi sedan lånen efter hur populära dom är hos er besökare precis just den här veckan.


Ditt eget betyg på guiden Låna 5000 räntefritt

Det du kan göra här är alltså att ge ditt eget betyg på guiden Låna 5000 räntefritt. Och det du ska basera ditt betyg på är alltså hur bra du tycker att vi lyckats svara på vilka lån som lånar ut minst 5000kr räntefritt.

[ratings]


Låna pengar till bil

Låna pengar till bil är det många som kör. Men det finns många sätt att lösa det på. Två vanliga sätt är med ett billån eller med ett privatlån. Ett billån måste oftast ha kontantinsats till och därför väljer många ett privatlån istället där man alltså inte behöver det.

Billån utan kontantinsats – Finns det?

Du hittar länkar till dessa lån under respektive kategori samt längst upp i tabellen ovan. Där länkas det direkt in där vi tror du vill komma in. Om du klickar på billån så är det dirketlänkar till billån. Där det går. Annars där villkoren står.

Låna pengar till bil


En meny över Låna pengar till bil

Det du ser här är alltså en meny över Låna pengar till bil. Det är rubrikerna till dom olika kapitlen du ser och klickar du på dom så går du automatisk till just det kapitlet. På så sätt hoppas vi att du kan hitta det du söker mycket snabbare än om du har läst hela guiden.

 • Låna pengar till bil
 • Billån utan kontantinsats – Finns det?
 • En meny över Låna pengar till bil (här är du nu)


Fördjupning i att Låna pengar till bil

Vi har som mål att du alltid ska hitta det viktigaste om rubriken innan snabbmenyn kommer. Men gör inte du det så har vi snabbmenyn till dig där du bland annat kan klicka dig till det här kapitlet som alltså är en fördjupning i att låna pengar till bil. Här hoppas vi att du hittar svar på dina frågor om du inte gjort det innan.

 • Låna pengar till bil hos ICA Banken
 • Låna pengar till bil via Compricer

Låna pengar till bil hos ICA Banken

Hos ICA Banken kan du låna pengar till bil genom ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet utan får låna upp till 350.000kr till vad du vill. Exempelvis en bil. Ett lån utan säkerhet är ofta dyrare än ett lån med säkerhet (bolån och ”vanligt” billån till exempel) men då man inte behöver någon kontantinsats för ett lån utan säkerhet så väljer många det ändå. Detta då det är lag på minst 20 procent insats vid ett ”vanligt” billån. Dessutom finns det fler krav på ett ”vanligt” billån så som årsmodell på bilen och att den är köpt hos en bilhandlare. Vid ett lån utan säkerhet som ICA Banken erbjuder så finns inga sådana krav.

Låna pengar till bil via Compricer

Compricer är en jämförelsetjänst som helt enkelt jämför lån åt dig. Och det med enbart en kreditupplysning. Dem tar alltså fram det bästa lånet för just dig och dina förutsättningar att låna pengar. Compricer ägs och drivs att samma ägare som äger Aftonbladet, Blocket.se, Lendo, Hitta.se med mera.


Vi har mer om Låna pengar till bil

Vi har funnit ända sedan år 2010 så självklart har vi hunnit skriva väldigt mycket om just Låna pengar till bil. Därför skapade vi den här listan där du enkelt kan se några av dessa guider.

Låna till kontantinsats


Lämna betyg och omdöme på guiden Låna pengar till bil

Här får du väldigt gärna lämna betyg och omdöme på guiden Låna pengar till bil.

[ratings]


Här är du nu: Kontantinsats » Billån » Låna pengar till bil

Låna helgutbetalning

Låna helgutbetalning är en guide där vi visar vilka lån du helt enkelt kan ta på helgen. Och då menar vi lån där du får lånet utbetalt till ditt kontot trots att det är helg. Det du måste veta är att du måste ansöka efter långivarens villkor för att säkerställa att du kan få pengarna direkt på kontot. Eller åtminstone på helgen samma dag som du vill. Ofta är det att du måste ansöka innan en viss tid och innan som stänger för dagen om du vill ha det samma dag. Så läs igenom villkoren för att se om det passar dig. Det du måste veta utöver det är att du måste ha samma bank som lånet. Därför har vi sorterat alla lån med helgutbetalningar efter vilka banker dom har. Så du enkelt kan se vilka som betalar ut pengar på helgen till Swedbank till exempel.

Låna liten summa

Låna liten summa? Vill du bara ta ett litet lån och har snabb utbetalning? Svar: Då är det smslån, snabblån eller annat små-lån som gäller. Vi har valt allt dela upp dessa små-lån i just sms-lån, snabblån och små-lån. Sms-lån är lån där du kan identifiera dig med ett sms som är kopplad till en telefon. Sedan har vi snabblån som är lån som har en lånetid på mindre än ett år. Låneföretagen måste alltså ha minst ett lån som man får låna kortare än 12månader. Sedan har vi små-lån som är alls som lånar ut upp till 50.000kr. Det är alltså egentligen alla. Men där vi försöker skapa en bättre överblick över dessa små-lån så att du själv ska kunna jämföra dom så lätt som möjligt.


Vad handlar guiden Låna liten summa om?

Låna liten summa är en guide om lån som är små och till det räknar vi upp till 5000kr. För hos dom stora bankerna får man sällan låna mindre än 5-10 tusen. Så därför har snabblån, smslån och liknande små-lån en plats där dom verkligen gör nytta.


Sätt ditt betyg på Låna liten summa

Sätt ditt betyg på Låna liten summa så vi kan se vad våra besökare tycker om det vi skapar för er. För allt vi skapar är för er. Och vad ni tycker är därför väldigt viktigt för oss.


Omdöme på Låna liten summa

Skulle du kunna lämnat ett omdöme på Låna liten summa tro? Så vi vet vad vi kan göra för att förbättra den här sidan. Så vi kan skapa en guide som blir bättre för varje besök den får.


Låna 100 procent till bostad

Låna 100 procent till bostad, går det? Svar: Låna 100 procent till bostad är möjligt men inte med bostaden som säkerhet för hela lånet. I Sverige har vi nämligen ett bolånetak på 85 procent av bostadens värde. Köper du en bostad för 2 miljoner så får du alltså bara belåna den upp till max 1700.000kr. Resterande 15 procent är kontantinsatsen och det får du bara låna till med ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Med dagens allt dyrare bostadspriser så är det väldigt svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. För om vi sparar till en kontantinsats för att köpa en bostad för 2miljoner idag och behöver en kontantinsats på 300.000kr så kan värdet på bostaden gått upp så mycket när vi väl har sparat ihop 300.000kr att vi inte kommer kunna köpa lägenheten utan istället får köpa en mycket mindre lägenhet heller en lägenhet med sämre läge. Det gör att många väljer att låna till kontantinsatsen för att på så sätt kunna hoppa in på bostadsmarknaden direkt.


Allt om Låna 100 procent till bostad

Låna 100 procent till bostad är en guide om att du kan ta ett blancolån till insatsen men inte ta ett lån till kontantinsatsen med bostaden som säkerhet. Att låna 100% är fullt möjligt om din ekonomi tillåter det och om din bank godkänner det. Men inte med bostaden som säkerhet. Utan med ett bolån till max 85% och sedan 15% med ett blancolån.


Låna till körkort

Låna till körkort? Går det? Vilket lån är bäst för att låna till körkort? Hur gör andra? Svar: Låna till körkort är det en del som gör och då använder dem sig ofta av ett privatlån. Det vill sägs ett lån där du ej behöver lämna något i säkerhet för att få lånet. Det du måste göra är däremot att uppfylla deras krav. Ovan ser du en lista på privatlån där du kan ansöka direkt online på nätet. Du kan även läsa mer under Låna pengar till körkort som är ett tidigare inlägg om just att låna till körkort. En intensivkurs kan kosta runt 10000kr.

Låna till körkort


Innehållet i guiden Låna till körkort

Det du ser här är alltså en meny över vad guiden Låna till körkort innehållet. Du klickar på rubrikerna till dom olika kapitlen för att ta dig fram i guiden. På så sätt hoppas vi att du ska kunna spara tid och inte behöva läsa något du inte är intresserad av.

 • Låna till körkort »
 • Läs mer om att Låna till körkort (här är du nu)
 • Läs mer om att Låna till körkort
 • Diskutera och ställ en fråga om att Låna till körkort
 • Betyg och omdöme på guiden Låna till körkort

Läs mer om att Låna till körkort

Läs mer om att låna till kontantinsats


Diskutera och ställ en fråga om att Låna till körkort

Var gärna med och diskutera och ställ frågor om att Låna till körkort. Vi på redaktionen vaktar kommentarsfältet dygnet runt året runt.


Betyg och omdöme på guiden Låna till körkort

Här kan du säga vad du tycker om guiden Låna till körkort som du precis tagit del av. Du kan både ge betyg och omdöme eller något av det bara. Vi har valt att separera det då fler av våra stammisar har önskat det. Du kan ge omdöme i form av en kommentar i kommentarsfältet här nedan och betyg genom att trycka på en till fem stjärnor.

[ratings]


Här är du nu: Kontantinsats » Låna pengar till körkort

Låna till möbler

Låna till möbler? Vi hoppas kunna erbjuda den bästa guiden gör att låna till möbler. Här ovan hittar du en topplista över lån till möbler. Där kan du klicka dig vidare och få mer info och ansöka direkt online på nätet. På så sätt kan du få reda på om du kan få låna pengar till möbler.


Vad handlar guide Låna till möbler om?

Men guiden Låna till möbler försöker vi skapa en guide där alla som vill låna pengar till möbler ska veta hur man kan jämföra lån och hitta det bästa lånet för att låna pengar till möbler. Där våra besökare är med och skapat innehållet med omdöme och betyg bland annat. Du kan även diskutera ämnet med andra.


Omdöme och betyg på guiden Låna till möbler

Här kan du ge omdöme och betyg på guiden Låna till möbler som du precis har läst.

[ratings]


Låna utan kontantinsats

Låna utan kontantinsats? Har man ingen kontantinsats och vill låna pengar till en bostad eller bil. Hur gör man då? Svar: Om du inte har pengar själv när du ska köpa en bostad (hus eller lägenhet spelar ingen roll) så kan du låna pengar till 100% men du kan inte belåna din bostad till 100%. Det är skillnaden. I Sverige var vi ett bolånetak som gör att vi inte får belåna våra bostäder mer än upp till Max 85 procent av bostadens värde. Som antingen är vad du köper bostaden för i en öppen budgivning eller vad du får den värderad till av en godkänd mäklare. Säg att du köper ett hus för 1miljon. Då måste kontantinsatsen vara minst 150.000kr och du får ta ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet för 850.000kr. Men du kan fortfarande låna dom där 150.000kr också men då med ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Sådana lån hittar du i topplistan här ovan. Där ser du vart besökare innan dig valt att låna till sin insats. När du tar ett billån med bilen som säkerhet för lånet är det lag på minst 20 procent i insats. Och du måste dessutom ofta även leva upp till en del villkor så som att bilen inte får vara mer än 10år och liknande. Om du vill slippa de så kan du ta ett privatlån även där. Kom dock ihåg att ett privatlån inte sällan är lite dyrare än ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Båda har sina för och nackdelar alltså.

Får man låna till insatsen på en bostad?

Får man låna pengar till insatsen på en bostad? Både jag och nej. Du får inte ha ett bolån som täcker mer än 85 procent av bostadens värde. Det vill säga det du betalat eller fått den värderad till. Sen kan du få ta ett privatlån till resterande 15 procent. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Om du inte kan betala bolånet så kan man säga att banken äger 85 procent av din bostad. Men vid ett privatlån finns ingen sån säkerhet. Då tar långivaren en större risk för dessa 15 procent och måste därför även ta mer betalt med en högre ränta. Här ovan hittar du en topplista över långivare och låneförmedlare som våra sökare använder oftast.


Ge Får man låna till insatsen på en bostad ett betyg

Vad våra besökare tycker är det viktigaste för oss eftersom det är för er vi skriver guiderna. Därför kan du alltid ge alla guider ett betyg. Precis som med Får man låna till insatsen på en bostad? Du klickar bara på stjärnorna nedan.

[ratings]