Kategoriarkiv: Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet? Hur stor kontantinsats behöver man vid köp av en lägenhet 2018 i Sverige? Hur många procent? Du måste ha MINST 15 procent av lägenhetens värde som kontantinsats i Sverige 2018. Så köper du en lägenhet för 2miljon så behöver du således alltså minst 300.000kr till kontantinsatsen. Antingen med pengar du redan har eller så med ett privatlån. Du hittar en topplista över privatlån här ovan där du kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar.

15 procent i insats oavsett bank

Ja oavsett vilken bank du väljer så är det alltså minst 15 procent i insats. Så du kan alltså ge upp att försöka hitta en bank som lånar ut 100% med bostaden som säkerhet. Dock kan du även låna till insatsen men då med ett privatlån.

Låna till kontantinsatsen till din nya lägenhet

Funderar du på att köpa en ny lägenhet men så har du inte hela kontantinsatsen? Du kan låna till insatsen och det är framförallt därför den här sajten kom till år 2010. På startsidan hittar du guiden Låna till kontantinsats – Bäst i test. Där försöker vi få in fler på bostadsmarknaden som annars riskerar att hamna helt utanför. Alla vi som inte är födda med rika föräldrar det vill säga. Vi som inte kan slänga upp enorma summor till insatsen för att kunna köpa en lägenhet. Besökt gärna den guiden för att läsa mer. Vi är väldigt stolta över den.

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet procent

Procenten på kontantinsatsen på lägenhet ligger alltså på MINST 15 i Sverige 2017. Köper du en lägenhet för 2 miljon så måste du alltså ha minst 300.000kr i insats.

Kontantinsats lägenhet i framtiden

Sedan 2010 så är alltså insatsen på MINST 15 procent oavsett vilken bank du väljer. Så alltså även nu 2017. Och det lär snarare bli ännu fler procent än att dom minskar dessa 15 procent tyvärr. Vårt mål är ju att få in fler på bostadsmarknaden genom att visa att du har möjlighet att låna pengar till kontantinsatsen och tyvärr lär det bli svårare om dessa 15 procent blir 20 procent i framtiden. Men vi hoppas att så inte blir fallet.


Innehåll i Kontantinsats lägenhet

Här har du en snabbmeny över guide Kontantinsats lägenhet så du enkelt kan hitta det du söker. Du ska helt enkelt kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt och inte behöva lägga ner tid på att läsa saker du inte är ute efter. Klicka på varje rubrik för att direkt ta dig till det du vill läsa mer om. Så du inte behöver läsa något du inte är intresserad av.


Vanliga frågor om Kontantinsats lägenhet

Här nedan samlar vi löpande på frågor som rör Kontantinsats lägenhet och som vi får in av våra besökare. På så sätt hoppas vi tillsammans med våra besökare skapa en sajt som ger nästa besökare ännu mer mervärde och hjälp.

 • Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?
 • Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?

Svar: Du måste ha MINST 15 procent i insats vid köp av lägenhet i Sverige. Du får alltså inte lämna mer än 85% av bostaden som säkerhet för lånet. Dock är det ingen mänsklig rättighet att få belåna så mycket av bostaden. Banken kan även kräva större insats än 15% av dig. Men det finns inget som hindrar dig från att låna till kontantinsatsen mer än eventuellt din ekonomi.

Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Svar: Det snabba svaret är att jag du kan få låna upp till max 85 procent av bostadens värde oavsett med bostaden som säkerhet oavsett om det är en lägenhet eller villa. Däremot kan banken kräva större insats av dig om den ena bostaden är dyrare än den andra. Det är nämligen ingen mänsklig rättighet att få belåna bostaden till 85 procent som några verkar tro. Utan det är helt upp till banken. Däremot har banken möjlighet att låna upp till max 85 procent.


Kontantinsats lägenhet – Veckans STORA topplista

Lista du ser längst upp i den här guiden är den ENKLA topplistan och det är samma lista som det här men här hittar du även omdöme och betyg bland annat. Det är helt enkelt en topplista med allt som topplistan är baserad på och sedan lite till.

 1. Lendo
 2. ICA Banken
 3. MyLoan
 4. AXO Finans
 5. Zmarta
 6. Consector
 7. Bank Norwegian
 8. Advisa
 9. Freedom Finance
 10. Lendify
 11. Sambla

1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som passar utmärkt till att låna till kontantinsatsen. Så söker du efter att låna pengar till en kontantinsats vid köp av en lägenhet så funkar Lendo utmärkt. Och det tycker våra besökare också eftersom dom ligger på första platsen.


2. ICA Banken

ICA Banken är ICAs egna bank där du kan ta ett privatlån för din kontantinsats. Du kan ansöka direkt online för att se om det är ett alternativ för dig eller er. Och dom har även bolån också så passa på att ansöka om det direkt för att se så dom godkänner privatlån + bolån.


3. MyLoan

Hos MyLoan kan du jämföra lån till insatsen där du skickar in en enda ansökan och sedan får du erbjudande från flera olika banker. På så sätt ska du alltså hitta den bank som ger dig bäst ränta och bäst villkor.


4. AXO Finans

Även AXO Finans är precis som Lendo en låneförmedlare. Där du alltså kan jämföra privatlån. Privatlån som du kan använda för att låna pengar till vad du vill. Alltså en kontantinsats till exempel.


6. Consector

Även Consector är en låneförmedlare som sysslar med jämförelse av privatlån som du kan använda för att låna pengar till insatsen när du ska köpa en lägenhet. På deras hemsida klickar du först på privatlån och sedan fyller du i önskat belopp. Därefter lånetiden. Alltså återbetalningstiden. Under syfte tar du annat. Sedan är det personnummer, mail och telefon. Sedan är det bara en ruta du kan kryssa i om du ska ha en medsökande. Så här skriver dom ”Med en medsökande får du bättre lånevillkor och lägre ränta, en säkerhet för banken.” Så det är värt att tänka på.


11. Sambla

Sambla är en en låneförmedlare som du kan använda för att låna till insatsen till exempel. Du kan låna från 5000kr upp till 500.000kr. Och det från 1år upp till 15år. Och det är alltså bankerna som dom jämför som har dessa villkor.


Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet

Här tipsar vi om andra guider om Kontantinsats lägenhet eller som är relaterade till det. Alla är skrivna av oss. Vi sammanfattar alla guider med några korta meningar för att du ska få en så bra överblick som möjligt.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats hus
 • Låneförmedlare
 • Bolån utan kontantinsats
 • Billån utan kontantinsats

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen på en lägenhet så kan vi rekommendera vår guide Låna till kontantinsats som vi valt att lägga på vår startsida. Den första delen på startsidan handlar bara om att just låna till kontantinsatsen till en bostad. Vårt mål med den är att försöka göra så inte en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden. För vi tror inte priserna på bostäder kommer gå ner något nämnvärt. Vi tror att uppgången kommer bromsas in men inte gå ner. Det gör att man kommer behöva väldigt mycket pengar för att komma in på bostadsmarknaden. Ska du köpa en etta innanför tullarna i Stockholm så får du till exempel lägga runt 3 miljoner om inte mer. Det innebär en insats på 450.000kr. Pengar väldigt få har och ta väldigt lång tid att spara ihop. Då kan ett lån till insatsen eller delar av den vara ett alternativ om man vill snabba på sitt köp av en bostad helt enkelt.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är en guide som handlar om bostadsrätt vilket inte måste vara en lägenhet. Dock gäller gäller samma regler kring kontantinsatsen. Går du till pant banken och lämnar in en klocka som är värd 50.000kr så kanske du får låna 25.000kr på den med klockan som säkerhet för lånet. Då vet dom att betalar du inte tillbaka lånet så kan dom sälja klockan och då tror dom att den garanterat är mer värd än det dom lånar ut till dig. Alltså tar dom mindre risk. Men det förutsätter också att du betalar tillbaka alla pengarna så att du kan hämta klockan också. Men ett lån utan säkerhet så har alltså inte långivaren någon säkerhet på att du ska betala tillbaka lånet utan går enbart på en kreditupplysning. Därför tar långivaren större risk och måste som sagt även ta mer betalat. Men det finns många fördelar med ett privatlån som gör att många väljer att ta ett privatlån. Det är en fördel att du kan låna pengar utan att lämna något i säkerhet först och främst och därför får låna pengar till vad du vill. Till exempel till en kontantinsats på en lägenhet eller hus. Ska du köpa en lägenhet på Södermalm i Stockholm så är det runt 3 miljoner för en etta som gäller och alltså en kontantinsats på minst 450.000kr.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus är guiden där vi går igenom hur det ser ut vid husköp med insats. Sedan är det en mer djupgående genomgång av husköp till skillnad från den här guiden du befinner dig i nu eftersom det skiljer en hel del mellan att köpa ett hus och en lägenhet.

Låneförmedlare

Dom allra flesta väljer en låneförmedlare efter ha läst någon av våra guider om att låna till kontantinsatsen så därför tycker vi du bör läsa guider låneförmedlare innan du väljer att låna till din insats. Där har vi tillsammans med våra besökare bland annat utsett vilket lån som är bäst just precis nu för att låna till insatsen.

Bolån utan kontantinsats

En av dom vanligaste frågorna som vi får in är om det finns något bolån utan kontantinsats. Där har vi skapat Bolån utan kontantinsats. Där kan du bland annat få svar på just den frågan och se hur andra har gjort.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats har inget med insats till lägenhet tänker du. Och nej det är inget man måste veta för att köpa en lägenhet. Men om du vill veta hur det fungerar med kontantinsatser så tycker vi att du ska läsa Billån utan kontantinsats också. Där förstår man hur det fungerar om man lämnar bilen som säkerhet för lånet precis som när man ska lämna lägenhet som säkerhet för lånet. Och vad det är för skillnad.


Läs mer om Kontantinsats lägenhet

I det är kapitlet som heter Läs mer om Kontantinsats lägenhet så försöker vi skapa en meny som så tydligt som möjligt visar andra guider vi skrivit i ämnet. Skillnaden mellan Läs mer om Kontantinsats lägenhet och Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet är att här listar vi dom så enkelt som möjligt i en meny medan vi sammanfattar guiderna i den senare. Målet med att göra så här är att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt och det så snabbt som möjligt.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats lägenhet

Här nedanför i kommentarsfältet kan du ställa frågor om Kontantinsats lägenhet och diskutera det med oss på redaktionen och med andra besökare. Vi på redaktionen svarar på frågor och är med och diskuterar varje dag året runt och svarar oftast inom 24timmar. Och andra besökare brukar vara lika snabba.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats lägenhet

Här kan du de betyg på våran guide Kontantinsats lägenhet. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna nedan. 1 till 5 stjärnor där 1an är sämst och 5an är bäst. Hoppas du har lärt dig något av den här guiden och vill komma tillbaka. Vårt mål är att bli det självklara valet för alla som vill veta något om att låna pengar. Vår vision är att ha betyg och omdömen om alla lån som finns i Sverige. Alla banker, långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Vi vill ge den bredaste överblicken av alla och där man själv kan ta tag i sin ekonomi.


Lämna omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet

Sedan kan du lämna omdöme om guiden Kontantinsats lägenhet här nedan i form av en kommentar. Vill du lämna betyg och omdöme på hela sajten får du väldigt gärna gör det under Om Kontantinsats.se eller på startsidan.


Sammanfattning

Du måste ha MINST 15 procent i kontantinsats av bostadens värde. Guiden Kontantinsats lägenhet går igenom hur mycket kontantinsats du måste ha vid köp av lägenhet i Sverige. Vi visar även hur du kan låna till kontantinsatsen om du inte har några pengar till den. Utöver det kan du även läsa omdöme, betyg och recensioner om alla lån. Omdöme och betyg från besökare och recensionerna är redaktionens åsikter. Sedan kan du vara med och diskutera och ställa frågor om Kontantinsats lägenhet längst ned. Börja med och titta på menyn Innehåll i Kontantinsats lägenhet här nedanför för att få en bra överblick över innehållet som väntar.

Kontantinsats lägenhet


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet procent

Kontantinsats lägenhet procent? Hur stor måste kontantinsatsen vara vid köp av lägenhet? I Sverige så får du inte belåna bostaden mer än 85 procent. Det gör att du måste ha en kontantinsats på minst 15 procent. Oavsett om du ska köpa lägenhet eller hus. Banken kan ibland kräva ännu högre insats men banken får låna ut max 85 procent av bostaden som säkerhet för lånet. Sen är det upp till banken själva om dom vill ha exakt eller eller mer. Sedan kan du även låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån där man inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Så man kan alltså ta ett bolån + privatlån och på så sätt låna 100%. Men man får inte belåna 100% av bostaden. I vår guide Kontantinsats lägenhet kan du läsa en fördjupning om detta om du inte fått svar på din fråga än. Det är också en bra guide att läsa innan köp av lägenhet rent allmänt. Vi försöker samla alla dom vanligaste frågorna där och skriva sånt som vi tycker är allra viktigaste vid köpa av lägenhet. Och vi skulle bli väldigt glada om du tog dig tid att lämna betyg och omdöme på vår guide. Om du inte har någon kommentar att skriva så får du väldigt gärna bara trycka på 1-5 stjärnor.

Kontantinsats lägenhet procent


Läs mer om Kontantinsats lägenhet procent

Fick du inte svar på dina fråga om Kontantinsats lägenhet procent eller bara vill läsa vidare om det så har vi samlat ihop länkar till andra guider vi skrivit i ämnet. Vi tipsar även om andra guider vi skrivit som vi tycker är relevanta till ämnet och som vi tror du kanske man vara intresserad av.


Prata om Kontantinsats lägenhet procent med andra

Vi tror på att prata med andra innan man tar stora viktiga beslut som att låna pengar till en bostad. Byta erfarenheter. Få tips och trix och inte göra samma misstag som andra gjort. Därför har vi ett kommentarsfält på alla guider på Kontantinsats.se där du kan vara med och diskutera det aktuella ämnet. Som i detta fall är Kontantinsats lägenhet procent. Så har du några frågor eller funderingar så kan du alltså skriva dom här nedan.


Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet procent

Här har du möjlighet att säga vad du tycker genom att ge betyg på guide Kontantinsats lägenhet procent.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet procent

Kontantinsats vid lägenhetsköp

Kontantinsats vid lägenhetsköp? Hur många procent ligger den på som minst? Kan man låna pengar till kontantinsatsen också? Kontantinsats vid lägenhetsköp ligger på minst 15 procent. Precis som vid husköp alltså. I Sverige måste du ha minst 15 procent i kontantinsats vid bostadsköp oavsett vilken bank du väljer att låna pengar av och oavsett om du köper lägenhet eller eller hus. I Sverige har vi behövt minst 15 procent sedan 2010 när Finansinspektionens nya regler trädde i kraft. Då ändrades bolånetaket till att man max får låna 85 procent med bostaden som säkerhet för lånet i stället för tidigare 90 procent och en kontantinsats på 10%. Så du kan inte hitta någon bank som lånar ut 100 procent med bostaden som säkerhet för lånet. Däremot går det att låna till kontantinsatsen men då i form av ett privatlån (även kallat blancolån ibland) där du inte lämnar något i säkerhet för det lånet. Så du kan låna 100 procent till en bostad men inte med bara ett bolån med bostaden som säkerhet för 100% av bostadens värde.

Och för att låna 100 procent av bostadens värde idag så måste du så klart kunna visa att både bolån + privatlån får plats i din kalkyl. Men glöm inte att bankerna räknar lite annorlunda så får du inte lån hos en bank behöver inte det betyda att du inte får det hos en annan. Så jämför jämför och jämför. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du kan se vart dom flesta av våra besökare väljer att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Där kan du även klicka dig vidare till omdöme, betyg och recensioner om alla lån. Betyg och omdöme är öppet för alla besökare att läsa och lämna och recensionen är våran eget betyg och omdöme på lånet. Vi listar banker, mindre långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Vårt mål är att ha den bredaste jämförelsen av alla och skapa dom bästa guiderna för alla som ska låna pengar och då framförallt till alla som vill hitta information om hur dom kan finansera sin bostad på bästa sätt.

Låna till kontantinsats vid lägenhetsköp

Du kan låna till kontantinsatsen vid lägenhetsköp men inte med bostaden som säkerhet för lånet. Då måste du istället ta ett privatlån (även kallat blancolån) till kontantinsatsen istället. Längst upp på den här sidan hittar du en topp 10 över dom populäraste lånen just den här veckan.

Kontantinsats vid lägenhetsköp


Snabbmeny för resten av guiden Kontantinsats vid lägenhetsköp


Tips på andra guider relaterade till guiden Kontantinsats vid lägenhetsköp

Här följer några tips på relaterade guider som vi tror du kan tycka är intressanta om du funderar på att låna pengar till kontantinsatsen eller bara vill läsa mer om bostadsköp.

Kontantinsats lägenhet

I guiden Kontantinsats lägenhet samlar vi allt om handlar om att köpa lägenhet. Det är en fördjupning i vad du precis läst.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är guiden som helt enkelt handlar uteslutande om köp av bostadsrätt. Många frågar vad det innebär att köpa en bostadsrätt och där försöker vi reda ut det.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus är guiden för dig som har frågor om kontantinsatsen vid husköp. Alltså en liknande guide som du befinner dig på nu och dom två vi tipsat om här ovan, men där skillnaden är att den tar upp allt kring husköp istället för köp av lägenhet.

Bolån utan kontantinsats

Finns bolån utan kontantinsats? Den här en fråga många som ska köpa bostad ställer sig och det svarar vi på i guiden Bolån utan kontantinsats.

Billån utan kontantinsats

Vårt sista tips är för dig som även vill läsa hur kontantinsatsen vid bilköp ser ut. Billån utan kontantinsats heter den guiden.


Läs mer om Kontantinsats vid lägenhetsköp

Här kan du klicka dig vidare till andra guider i ämnet. Var även med och påverka innehållet genom att klicka på det du vill läsa mer om.


Säg vad du tycker om guiden Kontantinsats vid lägenhetsköp genom att lämna omdöme och betyg på den

Säg gärna vad du tycker om guiden Kontantinsats vid lägenhetsköp genom att lämna betyg och omdöme här nedan.


Sammanfattning

Kontantinsatsen till en lägenhet måste vara minst 15% av bostadens värde. Köper du en lägenhet för 3 miljoner så måste du alltså ha minst 450.000kr i insats. Du får inte belåna bostaden till 100% med bostaden som säkerhet för lånet utan bolånetaket ligger på 85% i Sverige oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men med ett privatlån. Du hittar topplistan över dom populäraste privatlånen till kontantinsatsen längst upp på den här sidan. Där kan du sedan klicka dig vidare till exakta villkor, omdöme, betyg och recension.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats vid lägenhetsköp

Köpa lägenhet utan kontantinsats – Jämför här

Köpa lägenhet utan kontantinsats? Går det att låna 100%? I Sverige är det inte möjligt att köpa lägenhet (eller annan bostad) utan kontantinsats. Du måste ha MINST 15 procent av det du köper lägenheten för i insats. MEN du kan låna pengar till din kontantinsats men då med ett privatlån och inte med ett bolån. Skillnaden där är att du helt enkelt tar bostaden som säkerhet för bolånet (85%) och sedan ett privatlån till resterande 15% men utan att ta bostaden som säkerhet för det lånet. Du hittar en topplistan längst upp här där du kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin insats. Där kan du direkt online på nätet få reda på om det kan vara ett alternativ för dig/er. Chansen att få låna är oftast större om man är två för ett lån.


Innehåll i guiden Köpa lägenhet utan kontantinsats

Här visas alla rubrikerna till dom olika kapitlen i guiden Köpa lägenhet utan kontantinsats. Du kan klicka på rubrikerna för att snabbare ta dig fram i guiden. Vi har gjort så här för att du ska hitta det du söker snabbare.

 • Köpa lägenhet utan kontantinsats »
 • Innehåll i guiden Köpa lägenhet utan kontantinsats (här är du nu)
 • Vanliga frågor om att köpa lägenhet utan kontantinsats
 • Läs mer om Köpa lägenhet utan kontantinsats
 • Ställ frågor och diskutera Köpa lägenhet utan kontantinsats
 • Säg vad du tycker om Köpa lägenhet utan kontantinsats genom att lämna betyg och omdöme
 • Sammanfattning av Köpa lägenhet utan kontantinsats

Vanliga frågor om att Köpa lägenhet utan kontantinsats

Många av frågorna som våra besökare ställer om Köpa lägenhet utan kontantinsats är samma så därför publicerar vi dom vanligaste här så du snabbare ska kunna hitta svar på dina frågor förhoppningsvis.

 • Finns det bolån utan kontantinsats?

Finns det bolån utan kontantinsats?

Svar: Net det finns inte bollån utan insats. Du måste ha minst 15 procent själv eller i form av ett privatlån. Du ser vart besökare innan dig valt att låna till sin insats här ovanför i topplistan.


Läs mer om Köpa lägenhet utan kontantinsats

Hittar du inte det du söker i Köpa lägenhet utan kontantinsats så hoppas vi att du kan göra det i någon annan guide vi skrivit i ämnet. Här radar vi upp guider vi tror du vill läsa.


Ställ frågor och diskutera Köpa lägenhet utan kontantinsats

Vi vill gärna att du är med och diskuterar och ställer frågor om Köpa lägenhet utan kontantinsats och det gör du i kommentarsfältet längst ned.


Säg vad du tycker om Köpa lägenhet utan kontantinsats genom att lämna betyg och omdöme

Lämna betyg och omdöme på guiden Köpa lägenhet utan kontantinsats här nedanför. Vi vill väldigt gärna veta vad du tycker om sidan.


Sammanfattning av Köpa lägenhet utan kontantinsats

Nej det finns går inte att köpa lägenhet utan kontantinsats men det går att låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället för med ett bolån. Alltså bolån 85% av bostadens värde och privatlån 15% av bostadens värde. I den här guiden får du reda på att det inte går att köpa lägenhet utan kontantinsats utan att du måste ha MINST 15 procent i insats men att du kan låna pengar till insatsen med ett privatlån och inte ett bolån.

Köpa lägenhet utan kontantinsats


Här är du nu: Kontantinsats » Köpa lägenhet utan kontantinsats

Kontantinsats lägenhet – Hur mycket får jag låna

Kontantinsats lägenhet hur mycket? Hur stor är kontantinsatsen för att köpa en lägenhet? Svar: När du ska köpa lägenhet i Sverige så måste du ha minst 15 procent i kontantinsats. Det så kallade bolånetaket är det som står bakom det. Det gör att vilken bank du än väljer så måste du ha minst 15 procent i insats oavsett vad det är för bostad du köper. Så oavsett om du köpet en bostadsrätt eller ett hus så är det alltså 15 procent som gäller. Köper du en lägenhet för 3 miljoner så måste du alltså ha minst 450.000kr. 3 miljoner är vad en etta kostar i Stockholms innerstad så därför måste alltså alla som köper en etta ha runt 450.000kr för att kunna köpa lägenhet där. Vilket så klart långt ifrån alla har. Därför väljer fler och fler att låna pengar till sin kontantinsats. Men då med ett privatlån. Men var det det som var meningen med bolånetaket? Att folk skulle låna ännu mer pengar? Men det är nog så att det ändå blivit mindre lån med bolånetaket eftersom det är färre som får ett privatlån + bolån där kostnaden blivit högre för att ta två olika lån. Och göra så det inte är möjligt att ta ett privatlån till kontantinsatsen tror vi skulle vara helt förödande för bostadsmarknaden. Folk måste kunna ta ett privatlån och kunna låna till vad man vill utan att någon ställer frågor om vad man lånar pengar till.

Kontantinsats lägenhet hur mycket?

Läs mer om Kontantinsats lägenhet hur mycket

Låna till kontantinsats till en lägenhet

________________________________________________

Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet hur mycket?

Här kan du lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet hur mycket? genom att de den 1-5 i betyg och lämna omdöme i form av en kommentar.

[ratings]

________________________________________________
Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet hur mycket

Kontantinsats lägenhet Swedbank

Kontantinsats lägenhet Swedbank? Kan man låna pengar till kontantinsatsen hos Swedbank? Svar: Hur Swedbank ställer sig till att låna pengar till kontantinsatsen kan vi tycker inte säga då det är högst individuellt och det är nog väldigt olika från person till person. Det vi vet av personliga erfarenheter är att dom har blivit betydlig hårdare med bolån och man ska klara en ränta på 7% bland annat. Men för något år sedan gick det att låna till kontantinsatsen även hos Swedbank då en i vår egen recension har gjort det vid två olika tillfällen.


Ditt eget betyg på Kontantinsats lägenhet Swedbank

Med hjälp av betyg-systemet nedan så kan du ge ditt eget betyg på Kontantinsats lägenhet Swedbank. Vi har skapat den här guiden för just precis dig och då vill vi så klart även veta vad du tycker om den.

[ratings]


Kontantinsats lägenhet Handelsbanken

Kontantinsats lägenhet Handelsbanken? Hur stor är kontantinsats vis bolån hos Handelsbanken? Svar: kontantinsatsen är 15% vid köp av bostad hos Handelsbanken precis som vid vilken bank som helst i Sverige. Eller rättare sagt så är den minst 15 procent av bostadens värde. Så köper du lägenheten för 3miljoner så måste du alltså ha minst 450.000kr i insats. Det vill sägs 15% av 3milj. Det är pengar du måste ha sparar ihop eller lånat med ett privatlån/Blancolån. Vi rekommenderar dig att även läsa Kontantinsats lägenhet för att få en fördjupning i ämnet.


Lista på fler sidor om Kontantinsats lägenhet Handelsbanken du bör läsa

Det finns fler guider om Kontantinsats lägenhet Handelsbanken som vi tycker du ska läsa om du är intresserad av ämnet. Listan sorteras efter vad vi tycker just du ska läsa.


Har du några frågor eller vill diskutera Kontantinsats lägenhet Handelsbanken?

Ifall du har några frågor om Kontantinsats lägenhet Handelsbanken eller bara vill diskutera det på något sätt så är kommentarsfältet öppet för dig. Där ser både andra besökare och vi på redaktionen vad du skriver.


Är sidan Kontantinsats lägenhet Handelsbanken bra?

Tycker du att Kontantinsats lägenhet Handelsbanken lever upp till vad rubriken lovar? Du kan ge ditt betyg här.

[ratings]


Säg vad du tycker om Kontantinsats lägenhet Handelsbanken

Du kan även säga vad du tycker om Kontantinsats lägenhet Handelsbanken med dina egna ord och det gör du i kommentarsfältet.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet Handelsbanken

Kontantinsats för lägenhet

Kontantinsats för lägenhet? Hur stor måste kontantinsatsen vara som minst när man ska köpa en lägenhet? Svar: I Sverige måste man ha minst 15 procent i kontantinsats om man vill köpa en lägenhet. Det innebär alltså att man behöver 450.000kr om man vill köpa en lägenhet för 3miljoner. Det spelar ingen roll vilken bank man går till utan det är alltid minst 15 procent som gäller. Det gör att många har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden och det försöker vi göra något åt genom att ha skapat den här sajten där man kan se sina möjligheter till att låna till kontantinsatsen. För man får låna till sin kontantinsats genom att ta ett vanligt privatlån till den delen. Ett privatlån är alltså ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Till skillnad mot ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Och det är alltså för bolånet du max får vara 85 procent av bostadens värde. Så då kan alltså en finansiering av en lägenhet för 3milj se ut så att du får ta ett bolån på 2550.000kr och ett privatlån på 450.000kr.

Kontantinsats för lägenhet


Vill du läsa mer om Kontantinsats för lägenhet?

Kontantinsats.se kom till för att upplysa människor om att man kan låna till kontantinsatsen och därför skriver vi väldigt mycket om just att köpa lägenhet. Vill du läsa vad vi skrivit i ämnet så har vi radat upp några guider som vi tror du vill läsa.

Låna till kontantinsats


Här kan du lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats för lägenhet

Här har du möjlighet att lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats för lägenhet.

[ratings]


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats för lägenhet