Kategoriarkiv: Kontantinsats hus

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus? Hur stor kontantinsats måste man ha som minst vid husköp? Och kan man låna till kontantinsatsen? Den ligger precis som för bostadsrätt/lägenhet på MINST 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens nya regler som trädde i kraft hösten 2010. Tidigare var det 10 procent men nu är det alltså 15 procent som gäller. Oavsett vilken bank du väljer. Du behöver alltså ha minst 15 procent antingen ur egen ficka eller med hjälp av ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Vilket man annars gör vid ett bolån.

Alltid minst 15% i insats

Vid köp av hus i Sverige måste du alltid ha minst 15% i insats alltså. Och det är oavsett vilken bank du väljer i Sverige. Så vill du låna pengar till ett hus i Sverige så måste du alltså ha sparat ihop 15% eller så kan du ta ett privatlån till insatsen. Antingen hela eller delar. Kom ihåg hur större del du har själv desto större chans är det att få låna pengar.

Låna pengar till kontantinsatsen vid husköp

Du hittar en topplista över privatlån här ovan. Den topplistan sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats. På så sätt hoppas vi få in fler på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation aldrig kommer in på bostadsmarknaden. Och det är vår vision att försöka hjälpa till genom att leverera den bästa guiden för alla som ska köpa bostad eller vill låna pengar till något annat. Det du ser här ovan är Veckans ENKLA topplista över vart flest av våra besökare valt att låna till kontantinsatsen just den här veckan. Vill du se en utökad version av samma topplista och även se dom lån som kommer under plats 10 så kan du scroller ner till Veckans STORA topplista istället. Där hittar du även omdöme, betyg och recensioner. Vi tycker även du bör besöka guiden Låna till kontantinsats också som du hittar på startsidan. Topplistorna mellan dessa guider kan ibland skilja då förstasidan är den enda guider som är helt fristående alla andra guider på Kontantinsats.se.

Kontantinsats hus

Foto: Trivselhus


Innehåll i guiden Kontantinsats hus

Här kan du se vad guiden Kontantinsats hus innehåller och du kan enkelt klicka dig fram på rubrikerna för att läsa det som du är intresserad av. På så sätt hoppas vi att du hittar det du söker snabbare och inte behöver läsa sånt du inte är intresserad av. För hela sajten Kontantinsats.se är uppbyggd så. Det vill säga så du så enkelt och snabbt som möjligt ska se om du kan hitta det du söker. För tid är dyrbar och vi vill vara en sajt där du lägger ner tid utan att få något utav det.


Vanliga frågor om Kontantinsats hus

Här samlar vi frågor som vi fått in om Kontantinsats hus och som vi svarat på. Hittar du inte svar på din fråga här kan du ställa din egen fråga lägst ned i den här guiden. Får vi in en fråga flera gånger så brukar vi publicera svaret här. Vi hoppas att dom allra flesta ska hitta svar på sin fråga här. Och att varje besök ska göra det här kapitlet bättre och bättre hela tiden. Tillsammans kan vi hjälpa varandra.

 • Kan man låna 100% till en bostad?
 • Kan man låna till kontantinsatsen?
 • Kan stor är insatsen vid husköp?

Kan man låna 100% till en bostad?

Svar: Man får inte belåna bostaden mer än 85% oavsett vilken bank du väljer men det finns även möjlighet att låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (även kallat blancolån). Så ja det är möjligt att låna till 100% av bostaden men lån är väldigt individuellt så du måste självklart att förutsättningarna för att få låna 100%. Och långt i från alla banker accepterar det. Men det finns inga regler som hindrar en.

Kan man låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja det går att låna till kontantinsatsen till en bostad och det gör man med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du/ni har dom ekonomiska förutsättningarna för att kunna göra det men det finns inget annat som hindrar dig för att få göra det.

Kan stor är insatsen vid husköp?

Svar: I Sverige måste du ha MINST 15% i insats oavsett vilken bank du väljer. Kom dock ihåg att det är det bästa du kan hitta och det kan finnas banker som kräver ännu mer.


Kontantinsats hus – Veckans STORA topplista

Här följer sammanfattningar av veckans topplista över privatlån till kontantinsats. Det här är den stora topplistan där du kan hitta omdöme och betyg från tidigare besökare bland annat. Du hittar även vår egen recension om varje lån. Efter att du besökt den här topplistan är vårt mål att du ska ha en så bra överblick över dina alternativ till att låna till insatsen att du hittar det bästa lånet för just precis dig. Och det helt på egen hand.

 1. Lendo
 2. ICA Banken
 3. MyLoan
 4. AXO Finans
 5. Zmarta
 6. Consector
 7. Bank Norwegian
 8. Advisa
 9. Freedom Finance
 10. Lendify
 11. Sambla
 12. Santander
 13. Sparlån

1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som du till exempel kan använda till en kontantinsats. Lendo har samma ägare som bland annat Aftonbladet, Blocket, Hitta.se m.m. Du kan sköta din ansökan direkt online på nätet och få snabbt svar via mail. Vi samlar allt vi skriver om dom på sidan som vi har samma namn på, det vill säga Lendo. Så går in där om du funderar på att använda deras tjänst. Vi har valt att samla allt under Lendo omdöme, betyg och recension. Både betyg och omdöme från tidigare besökare och sedan vad vi på redaktionen tycker om låneförmedlare Lendo i en recension som vi uppdaterar löpande hela tiden. Vi har följt dom varje veckan ända sedan år 2010.

Lendo


2. ICA Banken

Ica banken erbjuder både privatlån till din kontantinsats och bolån. Du kan alltså finansiera hela ditt köpa hos ICA Banken. En ansökan kan du göra direkt online på nätet.


3. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som jämför lån som passar perfekt för att låna till insatsen med. Du går in där och jämför privatlån och ser hur billig ränta just du kan få om du skulle vilja låna till insatsen till din nya bostad. Så enkelt är det. Och du förbinder dig inte för något.

Låna pengar MyLoan


4. AXO Finans

AXO Finans är en låneförmedlare och som du kan använda dig av för att låna till insatsen. Dom jämför helt enkelt privatlån som du kan ta för att låna till insatsen vid till exempel köp av hus.


5. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som har samma ägare som Freedom Finance som även dom finns med på topplistan. Hos båda dom kan du ta lån utan säkerhet för att finansera hela eller delar av din insats.

Kontantinsats hus Zmarta


6. Consector

Consector är också en låneförmedlare men en som kommit in lite snare än dom flesta andra i topplistan. Men det har inte hindrat dom från att åtminstone tagit sig in på topplistan. Du bör titta in dom för att se om det är ett alternativ för just dig.


7. Bank Norwegian

Bank Norwegian är kanske mest kända för sina flyg. Eller snarare Norwegian då förstås. Men dom har alltså en bank också. Där du bland annat kan ta ett privatlån till din insats.

”Låna


8. Advisa

Advisa är precis som Lendo, AXO Finans och Freedom Finance en låneförmedlare och jämför privatlån till kontantinsats gratis till dig. Du kan skicka in en ansökan och snabb jämföra över 20 banker med bara en kreditupplysning.

Låna pengar via Advisa


9. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom är låneförmedlare som jämför privatlån som du kan använda till din insats exempelvis. Som du ser så är 3 av 5 första låneförmedlare. Om du funderar på att jämföra lån vi dem så råder vi dig att läsa sidan Freedom Finance innan det. Där har vi samlat allt vi skrivit om dem sedan starten av Kontantinsats år 2010.

Låna pengar via Freedom Finance


10. Lendify

Lendify är en låneförmedlare där privatpersoner kan låna ut pengar till andra personer. Och Lendify förmedlare dessa lån.


11. Sambla

Sambla är en relativt ny låneförmedlare som startade år 2014 men som ända har hunnit förmedlar över 140.000 lån. Så vad beror då det på? Du kan se efter själv genom att besöka dom genom topplistan här ovan. Men vår gissning är att dom helt enkelt jämför lån bra och att dom har en lätt hemsida med en bra support.

Låna pengar Sambla


12. Santander

Santander är den av dessa 10 första som är minst populära. Varför vet vi inte riktigt men om man titta på topplistan så är dom flesta låneförmedlare. Och Santander lånar själva ut pengar. Vilket verkar ha svårare att ta sig högt upp på listan.


13. Sparlån

Sparlån är ingen vanlig låneförmedlare eller långivare. Sparlån erbjuder en plattform där du kan låna pengar av privatpersoner. Så om du vill låna pengar till din kontantinsats vid köp av ett hus så kan du prova ansöka hos Sparlån. Gå och och se om det är ett alternativ för just dig/er.


Tips på relaterade guider till Kontantinsats hus

Här tipsar vi om guider som vi skrivit som är relaterade till Kontantinsats hus och som vi tror du kan vara intresserad av. Listan är baserad på vad vi tror att just du är intresserad av just precis nu. Vi startade år 2010 så vi har skrivit flera guider om lån till hus varje vecka sedan dess.

 • Kontantinsats lägenhet
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats bil
 • Låna till kontantinsats
 • Bolån

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats för lägenhet / bostadsrätt är precis som för hus. Det vill säga MINST 15 procent. Du kan läsa mer om det under kontantinsats lägenhet där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsatsen på bostadsrätt är exakt som med vilken bostad som helst som du köper. Du måste ha minst 15 procent själva. Läs under Kontantinsats bostadsrätt.

Kontantinsats bil

Kontantinsats bil är en guide som tar upp det mest med bilköp vad gäller insatsen. Du kan besöka Kontantinsats bil för att läsa om hur det fungerar med billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Det är nämligen 0% i insats på det ena alternativet och minst 20% på det andra. Oavsett bank du väljer.

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats har vi lagt på startsidan och är utgångspunkten för vad hela Kontantinsats.se handlar om. Så vi råder dig att alltid besöka startsidan innan du ska låna pengar och då framförallt om du ska låna pengar till din bostad som är vårt specialområde. Även om vi har byggt ut sajten till att handla om allt som har med lån och ekonomi att göra.

Bolån

Bolån är guiden vi tycker du borde läsa om du är i startgroparna på att ta ett bolån i Sverige. Bolån är en guide vi hållit på att bygga på varje vecka sedan 2010 så det är en av dom större vi har.


Läs mer om Kontantinsats hus

Här försöker vi skapa en meny som kan ta dig vidare till andra guider som vi skrivit om Kontantinsats hus eller som är relaterade. Här sammanfattar vi inte guiderna utan försöker bara skapa en meny som ger dig så bra överblick som möjligt.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats hus

I kommentarsfältet här nedanför kan du vara med och diskutera Kontantinsats hus med oss på redaktionen och med andra besökare. Vårt mål är att bygga en sajt som verkligen ger våra besökare mervärde och därför försöker vi bygga sajten tillsammans med våra besökare så mycket som möjligt. Därför kan du ställa eventuella frågor och funderar i kommentarsfältet och ibland tar vi även upp frågor till vanliga frågor i varje guide och svarar på dom där. Titta därför kapitlet vanliga frågor här ovan för att se om din fråga finns där redan.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats hus

Här kan du ge betyg på guiden Kontantinsats hus. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna 1-5. Vill du lämna ett omdöme så kan du skriva en kommentar här nedan. Tack för att du läst våran guide Kontantinsats hus. Vi uppdaterar den löpande hela tiden för att har Sveriges bästa guide om lån till bostad.


Lämna omdöme på guiden Kontantinsats hus

Här ovan kan du ge betyg och här nedan kan du ge omdöme på guiden Kontantinsats hus. Tack för att du tar dig tid att ge omdöme och betyg. Sajten lever på att våra besökare ska tycka till om dom olika lånen så vi tillsammans kan hitta dom bästa lånen hela tiden och då framförallt hitta bästa lånet för att ha till insatsen.


Sammanfattning

Du måste ha minst 15 procent i kontantinsats vid husköp. Precis som med lägenhet. I Sverige är har vi ett bolånetak som gör att du max får låna 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt lån. Oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen. Här ovan visar vi topplistan över lån till kontantinsatsen som våra besökare valt just den här veckan. Du hittar omdöme, betyg och recensioner om alla lån som vi listar. I den här guiden berättar vi hur mycket du behöver i kontantinsats för att köpa hus i Sverige och hur du kan låna till insatsen också.

Kontantinsats hus - Låna pengar till kontantinsats

Foto: Smålandsvillan


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats hus

Kontantinsats hus procent

Kontantinsats hus procent? Hur många procent är kontantinsatsen vid köp av hus? I Sverige måste du ha MINST 15 procent hos samtliga banker. Och det har den gjort sedan hösten 2010 när finansinspektionen höjde från tidigare 10 procent. Sen är det fler som erbjuder dig låna även insatsen men då med ett privatlån. Det är såna lån som vi listar här ovan. Där kan du se vad besökare innan dig använt sig av för alternativ när dom lånat till sin kontantinsats. Så vill du låna till kontantinsatsen så kan en bra start vara att börja där för att se om det kan vara ett alternativ för dig/er.


Detta är hela innehåll i guiden Kontantinsats hus procent

Här ser du innehållet i guiden Kontantinsats hus procent så att du innan du läst hela kan se vad den innehåller. Du du ser är rubrikerna till dom olika kapitlen helt enkelt. Du klickar på rubrikerna för att ta dig framåt i guiden.

 • Kontantinsats hus procent »
 • Innehåll i guiden Kontantinsats hus procent (här är du nu)
 • Vanliga frågor om Kontantinsats hus procent
 • Tips på guiden relaterade till Kontantinsats hus procent
 • Läs mer om Kontantinsats hus procent
 • Diskutera och ställ frågor om Kontantinsats hus procent
 • Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats hus procent
 • Sammanfattning av Kontantinsats hus procent

Vanliga frågor om Kontantinsats hus procent

Vi får in väldigt många frågor angå Kontantinsats hus procent så därför har vi beslutat oss för att sammanställa dom vanligaste här. Tanken är att kunna hänvisa till det här kapitlet när vi får in samma frågor gång på gång.

 • Finns det bolån utan kontantinsats?
 • Hur många procent kontantinsats på lägenhet?
 • Hur många procent kontantinsats på bostadsrätt?

Finns det bolån utan kontantinsats?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Du måste ha minst 15 procent i kontantinsats i Sverige och det spelar ingen roll vilken bank du väljer då alla banker måste följa detta. Och tyvärr kommer nog aldrig kontantinsatsen blir lägre utan snarare högre. Du kan dock låna till kontantinsatsen med ett privatlån och du hittar en topplista här längst upp där du kan se vilka privatlån som flest av våra besökare valt att låna till sin kontantinsats.

Hur många procent kontantinsats på lägenhet?

Svar: Kontantinsatsen på en lägenhet ligger precis som på hus på 15 procent. Och det spela ingen roll vilken bank du väljer.

Hur många procent kontantinsats på bostadsrätt?

Svar: Det spelar ingen roll vilken bostad du köper utan du måste ha minst 15 procent till både bostadsrätt och hus. Oavsett vilken bank du väljer då alla banker i Sverige måste följa 15 procent.


Tips på guiden relaterade till Kontantinsats hus procent

Här följer det några sammanfattningar av andra guider vi tror du kan vara intresserad av. Vi har många guider i ämne och det vi gör här är helt enkelt att sammanfatta dessa.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats hus

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats hittar du på startsidan. Det är vårt hjärta på hela sajten. Det är våran absolut viktigaste guide och vårt huvudsyfte med hela Kontantinsats.se. Funderar du på att låna pengar till insatsen så är det en gång du måste läsa om du frågar oss.

Kontantinsats hus

I guiden kontantinsats hus hittar du bland annat en fördjupning i vad som gäller när du ska köpa hus i Sverige.


Lista på ännu mer om Kontantinsats hus procent

Här tipsar vi om andra guider vi skrivit om Kontantinsats hus procent och som vi tycker du borde läsa innan du ska låna pengar. Ovanför det här kapitlet hittar du sammanfattningar av guider vi skrivit om just Kontantinsats hus procent men vill du ha en enklare lista där man får en bättre överblick så hoppas vi det här kan hjälpa dig vidare.


Diskutera och ställ frågor om Kontantinsats hus procent

Här nedanför kan du ställa frågor och diskutera Kontantinsats hus procent. Vi har alla guider öppna för våra besökare så vi kan diskutera ämnet innan vi gör något beslut. Vi vill att alla ska jämföra lån efter ha besökt oss då vi tror att vi kan få lägre räntor och bättre villkor så.


Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats hus procent

Här har du möjlighet att säga vad du tycker om guiden Kontantinsats hus procent genom att ge den betyg och ett omdöme.


Sammanfattning av Kontantinsats hus procent

Kontantinsats hus procent svarar vi bland annat på hur stor kontantinsats du måste ha vid köp av hus i Sverige och om du ändå kan låna till 100% av huset trots bolånetaket. I den här guiden får du reda på att du MÅSTE ha MINST 15% i insats vid köp av bostad i Sverige oavsett vilken bank du väljer men att du kan låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån. Du ser bland annat vilka lån som besökare innan dig valt att låna till sin insats här ovan.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats hus procent

Kontantinsats på husköp

Kontantinsats vid husköp är precis som vid lägenhet. Det vill säga minst 15 procent efter Finansinspektionen regler från och med 1 oktober 2010. Du kan alltså inte hitta en enda bank som lånar ut mer än 85 procent av världen på huset. Så köper du ett hus för 2milj så måste du alltså alltid ha minst 300.000kr i egna pengar eller i form av ett privatlån. Kom dock ihåg att du självklart måste få plats med privatlånet i din budget också. Och försök amortera av privatlånet så snabbt som möjligt. Vi har skrivit en större guide om detta under Kontantinsats hus.

Kontantinsats hus Handelsbanken

Kontantinsats hus Handelsbanken? Hur många procent är kontantinsatsen vid husköp hos Handelsbanken. Svar: I Sverige har vi ett bolånetak där du ej får belåna huset eller lägenheten mer än upp till max 85 procent av dess värde. Det vill säga det du köper bostaden för. Eller i vissa fall det du får den värderat till även om banken ofta tar värderingen med lite marginal. Hur Handelsbanken gör där vet vi inte men vi vet att du max för låna upp till 85 procent även hos dom.


Läs mer om Kontantinsats hus Handelsbanken

Här kan du klicka dig vidare till andra guider om just Kontantinsats hus Handelsbanken som vi har skrivit. Listan är framtagen för att passa just dig.

Låna till kontantinsats


Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats hus Handelsbanken

Läs och ge betyg och omdöme på guiden Kontantinsats hus Handelsbanken.

[ratings]


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats hus Handelsbanken

Kontantinsats hus 2016

Kontantinsats hus 2016? Vad är det för procent på kontantinsats vid husköp 2016? Svar: I skrivande stund är det 15 procent. Det finns alltså ingen bolån utan kontantinsats i Sverige 2016. Vi tror snarare att reglerna kommer bli hårdare och hårdare. Att insatsen kanske höjs till 20 procent. Allt för att få en stadigare bostadsmarknad. Dock är ju vår åsikt att dom (staten / riksbanken) biter sig själva i svansen lite grann.

LÅNA TILL DIN KONTANTINSATS

Men du har möjlighet att låna till kontantinsats vid köp av bostad och det gör du med ett privatlån i så fall. Ett privatlån är alltså ett lån där du lånar pengar utan att lämna bostaden som säkerhet för det lånet. Här ovan i topplistan ser du exakt vart besökare innan dig fått lån flest gånger för att kunna köpa sin bostad.

KONTANTINSATS HUS HUR MYCKET

Kontantinsats hus hur mycket? Alltså hur stor ska kontantinsatsen vara när man ska köpa hus i Sverige? Svar: I Sverige måste man ha minst 15 procent i kontantinsats. Du får alltså inte belåna din hus mer än 85 procent med huset som säkerhet. Däremot får du ta privatlån till kontantinsatsen om du har möjlighet till det med din inkomst och så vidare. Och det tar du helt enkelt reda på genom att skicka in en enkel ansökan online på nätet och så får du svara om det är en möjlighet för dig helt enkelt. I Sverige är det lika stor insats på både hus och lägenhet. Det är alltså ingen skillnad.

________________________________________

LÄS MER OM KONTANTINSATS HUS HUR MYCKET:

________________________________________

LÄMNA BETYG OCH OMDÖME OM KONTANTINSATS HUS HUR MYCKET:

[ratings]

________________________________________
HÄR ÄR DU NU: KONTANTINSATS » LÅNA PENGAR » KONTANTINSATS HUS » KONTANTINSATS HUS HUR MYCKET

Kontantinsats hus 2014

Kontantinsats hus 2014? Sedan 2010 måste du ha MINST 15 procent i insats. Så du kan sluta leta efter långivare och banker där du får mindre insats och istället börja jämföra priser för bolån+lån till kontantinsats i form av ett privatlån istället. Här ovan hittar du en topplista över lån som besökare innan dig valt till sin insats just den här veckan. Några av dem erbjuder även bolån så du kan ta ett bolån och låna både till insats hos samma bank.

________________________________________

LÄMNA BETYG OCH OMDÖME GUIDEN: KONTANTINSATS HUS 2014

[ratings]

________________________________________________
HÄR ÄR DU NU:
KONTANTINSATS » LÅNA PENGAR » KONTANTINSATS HUS » KONTANTINSATS HUS 2014

BOLÅN UTAN KONTANTINSATS 2014

Nu har vi uppdaterat vårt inlägg om bolån utan kontantinsats inför 2014. Och det är fortfarande 15 procent insats sin gäller. Sen får resterande 85 procent vara ett vanligt bolån. Sen delar visa banker in dessa 85 procent i topplån och bottenlån. Vill du låna till en insats så är det fortfarande privatlån som gäller för dem utan några sparade pengar.