TOPPLISTAN VECKA 12 2019:
1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Hur mycket får jag låna – Så gör du!

Hur mycket får jag låna? Hur kan jag ta reda på det? Det är en fråga som kommer in till oss väldigt ofta och därför tänkte vi i den här guiden förklara varför vi inte kan svara på det men också hur du själv kan ta reda på det väldigt enkelt direkt online på nätet. Ibland så snabbt som på 5min. För det är nämligen inte möjligt att säga hur mycket pengar just du får låna utan att du själv skickar in en ansökan till den banken du vill låna pengar hos men vi skulle utifrån statistik vi sett att man får låna ca 300.000kr i privatlån om man har en lön på 25.000kr innan skatt.

Annan tumregel vi ofta sett är att man kan låna 90% av sin årsinkomst i privatlån. Sedan är det självklart mycket annat som spelar in om man får låna pengar eller inte men det kan vara en bra tumregel att följa om man har ordnad ekonomi i övrigt. Det är bland annat Lendo som skrivit ut den tumregeln när dom svarat på frågan Hur mycket får jag låna. Så i så fall är det så att om man tjänar 25.000kr i månaden så har man alltså en årsinkomst på ca 300.000kr. Då bör man inte ha privatlån på mer än 270.000kr. Så du kan använda det som en måttstock vad gäller lån utan säkerhet. Och vad gäller bolån så måste du ansöka där också för det kan skilja sig mycket mellan bank och bank.

Se vart andra tagit reda på hur mycket dom får låna

Här ovan ser du veckans topplista över populära stället att se hur mycket man får låna. Den visar vart våra besökare valt att se hur mycket dom får låna den här veckan efter ha läst våra guider om att se hur mycket dom får låna helt enkelt. Här ovan hittar du en topplista över lån som besökare innan dig valt för att ta reda på hur mycket just dom kan låna på sin lön.

Det har dom alltså gjort genom att skicka in en låneansökan online på nätet. Det tar inte mer än några minuter och då får man reda på hur mycket pengar man får låna. Det finns alltså inga genvägar med mallar eller så. Utan det beror helt på vilket långivare/bank man väljer. Så vill du få reda på det så får du helt enkelt skicka in en låneansökan och se vad du eventuellt får låna.

Hur mycket får jag låna

Innehåll i Hur mycket får jag låna

 • Hur mycket får jag låna på min lön
 • Ofta olika belopp hos olika banker
 • Det är ett banklån
 • Det är ett privatlån
 • Alltid en ansökan för att få veta hur mycket
 • Sorteras efter hur populära dom är
 • Hur mycket får jag låna till bostad?
 • Hur tar jag reda på hur mycket jag får låna?
 • Hur mycket får jag låna hos Lendo?
 • Sammanfattning av Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna på min lön

Hur mycket får jag låna på min lön är en guide där vi skriver mer om att man inte bör ansöka om mer privatlån än 90% av sin årsinkomst. Vi visar vilka som skrivit det och varför dom borde veta hur den svenska lånemarknaden ser ut. Du kan själv ta reda på hur mycket du få låna genom att skicka in en eller flera låneansökningar och ansöka om lånelöfte. Då får du helt enkelt på papper hur mycket du kan få låna. Vad som avgör det är bland annat om du har fast inkomst och hur mycket pengar du tjänar.

Ofta olika belopp hos olika banker

Tänk på att du ofta kan låna olika belopp beroende på vilken bank du ansöker hos. Därför kan det vara värt att jämföra dem även där. Alltså inte bara ränta och villkor utan även hur mycket du får låna. Grunden brukar vara att du är minst 18år gammal, har en inkomst av något slag och att du inte har några fall liggandes hos kronofogden. Men detta kan som sagt skilja sig väldigt mycket mellan långivare. Det bästa du kan göra är att höra efter med långivare helt enkelt. Prova skicka in en låneansökan och se vad dom säger till exempel.

Det är ett banklån

Vi tycker alla som ska låna pengar bör läsa guiden Banklån. Detta eftersom vi märker att det är väldigt många som inte förstår skillnaden. Så om du inte vet vad ett banklån är och vad som skiljer det mot ett lån från en långivare som inte bedriver bank så går du inte där innan du skickar in en ansökan.

Det är ett privatlån

Du kan titta in guiden Privatlån för att enkelt se hur du kan jämföra lån utan säkerhet. För det finns nämligen ett smart knep att göra det och som dom senaste åren blivit väldigt populärt. Så titta in där om du vill läsa om det. Tyvärr måste du ALLTID skicka in en ansökan för att veta hur mycket just du får låna.

Alltid en ansökan för att få veta hur mycket

Och i den här guiden visar vi vart du kan få reda på hur mycket du får låna online på nätet genom att skicka in en ansökan. Så i den här guiden kan du ta reda på hur du får reda på hur mycket pengar just DU får låna idag. För det finns bara ett sätt att ta reda på det och det är att skicka in en ansökan. Och det finns långivare och banker som har ganska smidiga tjänster för detta online på nätet och i den här guiden. Sammanfattar vi dessa och låter våra besökare lämna omdöme och betyg på alla långivare och banker.

Sorteras efter hur populära dom är

Sedan sorteras dessa lån efter vart flest valt att låna pengar den här veckan efter ha läst den här guiden eller guider relaterade till den här. Guiden uppdateras flera gånger i veckan sedan starten år 2010. Det här är en meny som visar rubrikerna i den här guiden som heter Hur mycket får jag låna. Det du kan göra här är att direkt ta dig till varje kapitel genom att trycka på rubrikerna. Men du kan även scrolla med musen neråt för att läsa allt. Här kan du lämna betyg på guiden genom att ge den 1-5 stjärnor. Där 1 är att du tycker den är dålig och att den inte var till hjälp och där 5 är att du tycker den hjälpte dig med din fråga om Hur mycket du får låna.


Hur mycket får jag låna till bostad?

Svar: För att ta reda på det måste du helt enkelt fråga en långivare. Det gör du enkelt genom att skicka in en låneansökan. Ska du låna till en bostad så bör du ansöka om lånelöfte för att på så sätt få reda på hur mycket just du får låna hos dem.

Hur tar jag reda på hur mycket jag får låna?

Svar: Det enda sättet att ta reda på det är att skicka in ansökningar om att få låna pengar. Det finns inget sätt man kan räkna ut det då du bli nekad lån hos en bank och sedan få låna hos en annan. Lån är individuella och det beror helt på deras krav och vilket typ av lån du vill ha.

Hur mycket får jag låna hos Lendo?

Svar: Det enda sättet att ta reda på hur mycket just du får låna via Lendo är att skicka in en ansökan. Det går att låna upp till 500.000kr via Lendo men då måste man ha dom ekonomiska förutsättningarna för att få låna så mycket. En rumregel som Lendo själva skriver ut på sin hemsida är att inte ha mer än 90% av sin årsinkomst i privatlån.


Sammanfattning av Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna visar hur lån utan säkerhet fungerar och att det oftast är så att räntan sätts efter att du skicka in din ansökan. Att det alltså är individuell och bestäms för då. Så om du vill få reda på vad du får för ränta så måste du skicka in en ansökan. Och då får du även reda på hur mycket du får låna.


Att genom en enkelt kalkyl på nätet bestämma hur mycket pengar du får låna går tyvärr inte att göra någonstans idag. Alltså inte på en sajt som visar alla långivare och bankers erbjudande till dig. Detta eftersom det krävs en mer avancerad riskanalys än så. Det finns så många punkter som måste med i analysen att det helt enkelt inte går. Men du kan däremot låna pengar direkt hos visa företag som erbjuder mindre privatlån.

Men när summan blir större är risken att låna ut pengar så stor att det krävs bättre koll en en vanlig kreditupplysning online på nätet bara. Men vill du få reda på hur mycket du kan låna på din lön så skickar du bara in en låneansökan. Du får ofta svar väldigt snabbt och väljer du någon låneförmedlare i topplista så kan du jämför runt 20 banker och långivare med bara en låneansökan.