TOPPLISTAN VECKA 8 2019:
1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Hur låna pengar till bil

Hur låna pengar till bil? Ja hur kan man låna till bil på för olika sätt? Först och främst kan man välja mellan att låna med bilen som säkerhet eller inte. Precis som med ett bolån där man lämna bostaden som säkerhet för lånet. Så banken kan sälja bostaden om man inte betalar lånen helt enkelt. På samma sätt fungerar det om man lämnar bilen som säkerhet för lånet. Men vad är skillnaderna mellan dessa två alternativ då?

Kortfattat så kan man säga att lämnar du bilen i säkerhet för lånet så får du ofta lägre ränta – men du måste uppfylla många fler krav. Du får sällan köpa bilen av vem som helst till exempel. Och bilen för sällan vara äldre än 10år. Och måste kosta mer än en viss summa, ofta över 50.000kr. Du måste dessutom ha en kontantinsats på minst 20 procent oavsett vilket billån du väljer där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det är oftast det det faller på när folk ska välja mellan dessa två.

Dom vill eller kan inte lägga 20 procent själva och väljer därför ett lån utan säkerhet istället. Alltså där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ett så kallat privatlån. Där får du köpa vilken bil du vill och kan låna 100% av vad bilen kostar. Ska du köpa en bil som kostar 100.000kr kan du alltså låna 100.000kr och sen får du göra vad du vill med pengarna. Dom frågar inget om vilken bil du ska köpa och av vem. Den här guiden Hur låna pengar till bil kommer vi uppdatera löpande hela tiden och bygga en bästa guiden som finns för alla som vill låna till bil. Nedan hittar du fler guide om billån som vi skrivit.

Vi har ett bäst i test av lån

Ja vi har ett bäst i test av billån som vi tycker att du ska ta del av och det börjar här ovan. Där ser du dom 5 som ligger i toppen i skrivande stund. Och om du vill se omdöme, betyg och recension av dom kan du bara ta dig till hela listan som är länkat precis ovanför den.

Här kan du ge betyg och omdöme om vår guide om Hur låna pengar till bil. Det vi framförallt vill veta är hur bra du tycker rubriken stämmer med innehållet. Och då vill vi så klart att du ska ha läst hela guiden så du kan bedöma kvaliteten på innehållet. Med Hur låna pengar till bil vill vi ta upp alla möjliga sätt man kan lån till bil och sedan göra så vi enkelt ska kunna jämför billån. Lägga makten i våra besökares händer istället för hos bankerna och långivarna.


1 tanke på “Hur låna pengar till bil”

  1. Tack för en väldigt bra guide. Om jag har 20.000kr själv kan jag köpa en bil för 100.000kr om jag vill lämna bilen som säkerhet då?

Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.