Här ser du veckans topp 3 i december. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Zmarta låneformedlare3,25%5000-600000krLåna pengar nu

Bolånetaket

Bolånetaket? Vad är det och hur stor är det? Bolånetaket är hur stor del av lånet som får ha bostaden som säkerhet helt enkelt. Köper du en bostad för 4 miljoner idag så måste du ha minst 15 procent i kontantinsats. Och sedan resterande 85 procent i form av ett bolån. Bolånetaket är alltså 85 procent. Så vid köp av en bostad för 4 miljoner så betyder det alltså en insats på 600.000kr. Vilket för många skulle ta en hel evighet att spara ihop. Så därför väljer väldigt många att även låna till den delen eller delar av den. Men hur går det då det är ett bolånetak på 85 procent i Sverige?

Jo genom att ta ett privatlån till resterande 15 procent eller delar av den. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet och alltså kan låna till större del en 85 procent av bostadens värde. Men du kan alltså inte lämna bostaden som säkerhet för mer än 85 procent oavsett vilken bank du väljer. Här ovan ser du en topplista på privatlån som flest besökare valt att låna till sin insats just precis den här veckan. Listan uppdateras minst en gång i veckan och det är en minut över 24.00 varje måndag. Alltså när det slår om till en ny veckan. Alla i listan behåller sin plats men då utan några röster. Så det första lånet som tas blir alltså även nummer ett på topplistan. Sedan uppdateras den så fort det sker en ändring eller manuellt då och då när listan har checkats av manuellt trots att ingen ändring har skett.

Största sidan om bolån

Om du vill låna pengar till ett nytt boende så tycker vi att du ska läsa guiden Bolån först. Det är där vi samlar allt vi skriver om just bostadslån och det är där allt startar hos oss. Vill du låna till en bostad så måste du jämföra för det finns mycket pengar att spara.

Bolånetaket är en guide där vi skriver om hur bolånetaket i Sverige fungerar idag. Så om du är ute efter hur det fungerar kan du läsa igenom det här och sedan vet du förhoppningvis mycket mer om det efter det än vad du gjorde när du började läsa igenom detta.


En reaktion på “Bolånetaket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.