TOPPLISTAN VECKA 12 2019:
1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Bolån

Ett bolån får HÖGST vara 85 procent av bostadens värden. Köper du en villa för 3 miljoner så får bolånet alltså vara på upp till 2550.000kr med bostaden som säkerhet för lånet och sedan måste du ha 450.000kr, det vill säga 15%, i form av kontantinsats. Dock finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen med ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte tar bostaden som säkerhet för det lånet. Du hittar en topplista över sådana lån här ovanför. Där ser du vilka privatlån som är populäraste just den här veckan för att låna till kontantinsats med. Listan sätts efter vart våra besökare oftast lånar till pengar just den här veckan och topplistan nollställs varje måndag klocka 00:01 på natten.

Jämför bolån här!

Det du ser här är dom 2 populäraste av bolånen i vi listar på sajten. Vi har nyligen lagt till bolån så tyvärr har vi inte hunnit lägga in fler än.

#Ränta fr:Belopp:
1.Consector låneformedlare1,15%Upp till 15miljLåna pengar nu
2.Låna pengar av Svea ekonomi3,95Upp till 5miljLåna pengar nu
Bolån

Innehåll i Bolån

  • Gör en bolånekalkyl
  • Bolån och huslån
  • Bolån trots betalningsanmärkning
  • Så kan du låna till kontantinsatsen
  • Finns bolån utan kontantinsats?
  • Sammanfattning av guiden Bolån

Gör en bolånekalkyl

Det första du bör göra när du ska ta ett bostadslån är att göra en bolånekalkyl. I vår guide Bolånekalkyl listar vi banker och tjänster där du kan göra en bolånekalkyl och visar hur en sådan går till och vad den innebär. Ja allt du behöver veta inför att göra en bolånekakyl helt enkelt.

Bolån och huslån

Vi har valt att dela in det i bolån och huslån. Där huslån är ett lån till ett hus och ett bostadslån är ett lån till hus det också men även lån till lägenhet. Vi delar in det så här eftersom det skiljer sig en del mellan att låna pengar till hus och lägenhet.

Bolån trots betalningsanmärkning

Bolån med betalningsanmärkning kan vara ganska svårt att få. Men inom kort kommer vi publicera en guide om det då vi märkt att det är väldigt efterfrågat.

Så kan du låna till kontantinsatsen

1 oktober 2010 trädde Finansinspektionens regler i kraft som gjorde att vi var tvungna att ha 15 procent i kontantinsats istället för tidigare 10 procent. Det gjorde att det blev ännu svårare att köpa en lägenhet om man inte var född med silversked i munnen. Men det går att låna till insatsen också men då med ett privatlån istället för ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet.

Vi har samlar allt det viktigaste här så du ska kunna utgå från den här sidan när du vill läsa om bostadslån. Alltså lån till bostad som du kan använda både till lägenhet och hus. Du ska redan här se om det är något för dig på den här sidan. Du klickar bara på det du vill läsa mer om. Här kan du ge betyg och omdöme om våran guide. Här kan du ge betyg och omdöme om våran guide om. Här samlar vi på tips på guider vi skrivit om bolån och som vi tror du kan vara intresserad av om du är intresserad av bolån.


Finns bolån utan kontantinsats?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Du måste ha minst 15 procent av bostadens värde som kontantinsats. Oavsett vilken bank du väljer. Och oavsett om det är ett hus eller lägenhet du ska köpa. Men däremot kan du även låna pengar till kontantinsatsen men då kan du inte lämna bostaden som säkerhet för det lånet. Utan det lånet måste vara ett privatlån (även kallat blancolån) som är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Du får ofta lite högre ränta och behöver amortera av ett privatlån snabbare än med ett bolån men många väljer ändå att finansiera sin bostad på detta sätt och betala av ett privatlån och snabbare kunna köpa en bostad än om du skulle samla ihop samma summa och sen köpa en bostad.


Sammanfattning av guiden Bolån

Här kan du se vad vi skrivit om just bolån. Listan har vi gjort så enkelt som möjligt så du ska kunna hitta rätt så snabbt som möjligt hos oss. Här kan du läsa dom vanligaste frågorna vi fått in i kommentarsfältet vad gäller Bolån. Vill du själv ställa en fråga så scrollar du bara dig ner till kommentarsfältet och fyller i formuläret där. Där publiceras allt så alla kan se det så skriv aldrig några känsliga uppgifter i din fråga. Vi raderar allt sådant och släpper inte igenom några sådana frågor. Där kan sedan vi på redaktionen och våra besökare vara med och diskutera dina funderingar. Om en fråga kommer upp ofta så kan det hända att vi tar upp frågan här och klistrar den.