Här ser du veckans topp 5 av lån vecka 11. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Bolån utan topplån

Bolån utan topplån? Finns det bolån helt utan topplån? Bolån utan topplån finns det absolut i Sverige. DOCK inte utan kontantinsats på minst 15 procent av bostadens värde, det vill säga det du tex köper den för. Vilket ofta blandas ihop med topplån. Sen vill vissa banker ha några procent till som topplån och sen ett bottenlån på resten. Men långt ifrån alla. Och på frågan om det finns något bolån utan kontantinsats så är svaret däremot nej. Med det sagt så går det dock att att även låna till insatsen. Det är det bara din ekonomi och val av bank som kan stoppa. Inga lagar så att säga.

Det kan alltså se ut så här vid köp av en bostad för 2 miljoner

  • Kontantinsats: 300.000kr 15%
  • Topplån: 200.000kr 10%
  • Bottenlån: 1500.000kr 75% (bolån)

Kontantinsatsen måste du ha själv eller låna med ett lån utan säkerhet om du har den möjligheten. En topplista över såna lån hittar du längst upp i det här inlägget. Topplistan är satt efter hur populära dom här hos våra besökare.

Du kan även låna till kontantinsatsen

I Sverige kan du som sagt inte komma undan kontantinsatsen på något sätt oavsett vilken bank du väljer. Du kan bara belåna din bostad med max 85% av dess värde. Resterande 15% MÅSTE vara en kontantinsats. Men det hindrar dig inte från att även låna till kontantinsatsen. Men då med ett privatlån (även kallat blancolån och lån utan säkerhet) istället. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar av banken.

Bolån utan topplån

Topplån och bottenlån?

Topplånet har ofta en högre ränta än bottenlånet medan bottenlånet är det lån som är minst risk för långivaren/banken och därför billigast.


Startsidan om bolån

En av våra största och mest uppskattade guider är guiden Bolån. Där samlar vi allt det viktigaste om bostadslån på en och samma sida. Den sidan uppdaterar vi flera gånger om dagen ibland. Så titta in där innan du ska låna till en bostad.

Det är topplån och inte kontantinsats

Topplån heter guiden där vi går på djupet med topplån. Vi tycker ordet topplån är något förlegat och går bland annat in på varför.

Låneförmedlare

Dom flesta av våra besökare som vill låna insatsen till en bostad använder en låneförmedlare för att hitta det billigaste och bästa privatlånet till insatsen. Därför tycker vi att du bör läsa guiden Låneförmedlare om du är intresserad av att kunna låna mer än 85 procent av bostadens värde.


Läs mer om Bolån utan topplån

Här samlar vi löpande på länkar till guider som vi skrivit om Bolån utan topplån eller relaterade ämnen. Helt enkelt en snabbmeny över andra guider vi skrivit om bolån och topplån.


Diskutera och ställ frågor om Bolån utan topplån

Är det något som fortfarande är oklart vad gäller Bolån utan topplån så kan du ställa frågor och vara med och diskutera topplån och bolån här nedanför i kommentarsfältet tillsammans med oss på redaktionen och med andra besökare. Vi bjuder in våra besökare i alla guider då vi tror att vi tillsammans kan skapa en bättre sajt för alla.


Sammanfattning av Bolån utan topplån

I Bolån utan topplån förklarar vi att man inte kan hitta en bank som lånar ut mer än 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet men att man kan ta ett privatlån till insatsen. Det är alltså inte ett bolån utan ett topplån. Topplån använd felaktigt idag där många kallar just insatsen för topplån. Även det reder vi ut. Den här guiden är till för dig som vill veta om det finns något bolån i Sverige som inte har ett topplån. Vi svarar på hur du kan låna till kontantinsatsen som idag ofta har tagit platsen från det tidigare topplånet. Vi listar även banker där vi vet att många kunder inte har något topplån som topplån ser ut idag.


Här är du nu: Kontantinsats » Bolån utan topplån

Den här menyn visar varje kapitel i guiden Bolån utan topplån. På så sätt hoppas vi att du redan här ser om det är en guide för dig eller inte. Vårt mål är att du inte ska behöva lägga ner någon tid på en guide som inte svarar på dina eventuella frågor och funderingar. Tanken med olika kapitel är för att man ska få en snabb och bra överblick över innehållet och inte behöva läsa mer än vad man behöver för att hitta det man söker. Som du kan läsa ovan kan du ge ett betyg på med stjärnorna men vill du ge ett omdöme med dina egna ord istället kan du använda kommentarsfältet. Vi skulle önska att alla vilja säga vad dom tyckte om det dom läst så vi alltid kan bli bättre för varje dag som går. Du kan vara med och säg vad du tycker om guiden Bolån utan topplån genom att lämna omdöme och betyg här nedanför.

Det här kapitlet är för dig som vill ha tips om andra guider om just Bolån utan topplån. Det är alltså tips på andra guider vi skrivit om ämnet. När vi startade Kontantinsats år 2010 så var vår första guide för att informera människor om att man faktiskt kan låna till kontantinsatsen. Vilket väldigt få visste då, och tyvärr väldigt få vet idag också. Vi bli otrolig tacksamma för all hjälp vi får att bli bättre för varje besökare vi har. Här kan du börja med och ge ett betyg och det är det du ska ha stjärnorna till. Du klicka enkelt på dom för att ge ditt betyg.

2 reaktion på “Bolån utan topplån

  1. Mats

    Har lärt mig mer om ekonomi dom senaste 30min på er hemsida än vad jag gjorde under hela min skolgång.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.