VECKANS TOPPLISTA ÖVER LÅN - V.21 2016

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.21 2016. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »".

→ Topplistan ändrades torsdag 2016-05-26 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo1,95%3-12år5000-500000krMer info om Lendo
2.Låna till kontantinsats hos Advisa1,95%1-12år10000-400000krMer info om Bank Advisa
3.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian
4.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år10000-350000krMer info om ICA Banken
5.Consector3,50%1-15år10000-400000krMer info om Consector
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,25%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Compricer3,75%2-12år5000-400000krMer info om Compricer
8.Låna till kontantinsats Lendify2,95%0,5-12år5000-350000krMer info om Leasy
9.Låna till kontantinsats hos Leasy9,90%1-5år5000-50000krMer info om Leasy


BOLÅN UTAN KONTANTINSATS

HÄR ÄR DU NU: KONTANTINSATS » BOLÅN UTAN KONTANTINSATS
________________________________________

Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats, finns det överhuvudtaget?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns det dessvärre inte i Sverige 2016 utan du får inte belåna din bostad mer än 85 procent av bostadens värde. Detta sedan Finansinspektionens nya riktlinjer som kom hösten 2010 när kontantinsatsen gick från 10% till 15%. Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men många banker erbjuder däremot att man kan få låna utan bostaden som säkerhet till sin kontantinsats på 15 procent. Ett så kallat privatlån. Men då men högre ränta i och med att banken tar en större risk och inte har någon säkerhet för den delen av lånet. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för lånet och då får du på sätt en billigare ränta. Du måste ofta även amortera (betala av) av på ett privatlån till konantinsats betydligt snabbare än ett bolån med bostaden som säkerhet. Du kan inte hitta ett amorteringsfritt (där du inte behöver betala av lånet utan bara betala ränta) privatlån till din kontantinsats alltså. Här ovan i topplistan ser du vart besökare innan dig har valt allt låna pengar till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan nollställs klockan 00:01 varje måndag men alla behåller sin placering sen veckan innan men då med noll ”röster”. Vi listar banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån och hoppas på så sätt visa den bredaste och bästa jämförelsen av alla med banker där du kan låna pengar till din kontantinsats. Sen kan du även läsa och lämna omdöme och betyg om samtliga privatlån. Samt läsa våra egen recension där vi försöker samla in så mycket information som möjligt om alla banker vi listar.

Om du köper en villa för 2miljoner så måste du alltså ha minst 300.000kr i kontantinsats.

Då kan finansieringen se ut så här:
Bolån: 1700.000kr 85%
Kontantinsats: 300.000kr 15% (privatlån)

Ett tips är att försöka ha så stor del av kontantinsatsen ihopsparade istället för att låna till hela med ett privatlån. För det kan göra att du har större chans att få lån och att lånat blir billigare då banken tar mindre risk. Säg att du sparat ihop 100.000kr själv och sedan lånar 200.000kr med ett privatlån på exemplet här ovan. För att sen ta ett bolån på 1700.000kr med bostaden som säkerhet. Det ser betydligt bättre ut för banken än att du vill låna upp precis hela bostadens värde. Även om det går hos vissa banker också.

BOLÅN UTAN KONTANTINSATS 2016

Bolån utan kontantinsats 2016 finns det således inte. Så ett sådant lån kan du sluta leta efter och istället lägga ner din tid på att fundera på hur du kan finansiera din kontantinsats på bästa sätt. Antingen genom skjuta upp ditt köp av bostad och skaffa dig ett sparkonto och spara ihop pengarna eller låna till den på något sätt. Till exempel genom ett privatlån från topplistan ovan.

________________________________________
Här följer topplistan över privatlån du kan använda till att låna till kontantinsats.
________________________________________

1. LENDO

Lendo ligger just nu på plats nummer 2 i vår topplista här ovan. Lendo är en låneförmedlare precis som Advisa som ligger på plats ett. Hos Lendo får du också olika förslag på banker som vill låna ut pengar till dig.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
2.Låna till kontantinsats hos Lendo3,45%3-12år5000-400000krMer info om Lendo

________________________________________

2. ADVISA

Advisa är en låneförmedlare som den här veckan ligger på plats ett i vår topplista över vart våra besökare valt att låna till sin kontantinsats flest gånger just den här veckan. Hos Advisa får du förslag från flera banker som vill låna ut pengar till din kontantinsats och så kan du själv välja vilket alternativ du tycker är bäst för just dig.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Advisa1,95%1-12år10000-400000krMer info om Bank Advisa

________________________________________

3. BANK NORWEGIAN

Bank Norwegian går utmärkt att använda för att låna pengar till sin kontantinsats. Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolag Norwegian och erbjuder dig bland annat privatlån upp till 500.000kr, kreditkort med mera.

________________________________________

LÅNA TILL KONTANTINSATS

Låna till kontantinsats är möjligt hos vissa långivare och banker och då är det deras privatlån som gäller. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Det är ett lån som ofta har lite dyrare ränta än ett bolån eftersom långivaren tar en större risk och således även måste ta mer betalat för det. Ofta ökar chansen för att få låna till sin kontantinsats om man även tar sitt bolån hos samma långivare. Och är man två som söker lånet så ökar chansen ännu mer. I tabellen ovan hittar du privatlån och många ev dessa har även bolån. Till exempel ICA Banken som är ett populärt alternativ för bolån+kontantinsats. Du kan således ansöka om både privatlån till kontantinsats och bolån samtidigt. Direkt online på nätet. Listan sorteras efter vilka alternativ som är populärast hos dem som besökt den här sidan innan dig.

________________________________________

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån på resterande 85 procent

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån till resterande 85 procent är en vanlig lösning på finansiering av en bostad. Tänk dock som sagt på att båda lånen måste få plats i kalkylen för hur mycket du får låna. Läs mer under Hur mycket får jag låna.

________________________________________

KONTANTINSATS HUS

Kontantinsats hus? Kontantinsats vid husköp är 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010. Innan det var det 10 procent. Läs mer under Kontantinsats hus där vi skrivit mer om det.

________________________________________

KONTANTINSATS LÄGENHET

Kontantinsats lägenhet? Kontantinsats vid köp av lägenhet är precis som vid hus. Det vill säga minst 15 procent sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010.

________________________________________

KONTANTINSATS BOSTADSRÄTT

Kontantinsats bostadsrätt? Kontantinsats vid köp av bostadsrätt är ingen skillnand mot villa/hus eller annan lägnehet. Det är alltså 15 procent som gäller även där.

________________________________________

Sammanfattning:

Bolån utan kontantinsats 2015 finns inte i Sverige men däremot kan man prova låna till insatsen med ett vanligt privatlån. Du kan se om det är ett alternativ för dig här ovan i topplistan. Där hittar du direktlänkar direkt in till ansökan och villkor för att du ska få ta ett lån. Sen är det bara ansöka och se om dem godkänner det som ett alternativ för dig. En ansökan tar sällan mer än bara några då minuter och då får du reda på det och behöver inte längre gå och fundera på om det skulle fungera för dig/er eller inte.

________________________________________

MER OM BOLÅN UTAN KONTANTINSATS:

LÄS MER OM: ATT LÅNA PENGAR:

________________________________________

LÄMNA BETYG OCH OMDÖME OM GUIDEN: BOLÅN UTAN KONTANTINSATS:

12345 (27 röster och i snitt: 4,44 av 5)

________________________________________
HÄR ÄR DU NU: KONTANTINSATS » BOLÅN UTAN KONTANTINSATS

Det här inlägget postades i Bolån utan kontantinsats. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till BOLÅN UTAN KONTANTINSATS

 1. Klurifaxen skriver:

  Hej!

  Jag och min pojkvän ska köpa en lägenhet för ungefär 2 miljoner och har sparat ihop ungefär 150.000kr tillsammans. Vi behöver alltså runt 150.000kr till utöver bolånet. Är det dumt att säga till banken att man har dessa pengar och få bolånet och sen lånar man 150.000kr med ett privatlån. Alltså så dom inte räknar med kostnaden för kontantinsatsen i kalkylen för bolånet?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Klurifaxen och tack för din kommentar!

   Vi ger inga sådana tips överhuvudtaget. Spela alltid med öppna kort mot långivare och banker.

   Hoppas ni kan köpa er drömbostad inom kort!

   Med vänliga hälsningar / Kontantinsats.se

 2. Eva skriver:

  Hej! Får man ta ett privatlån för 15 procent av bostaden? Vill köpa en tvåa med min kille för runt 1500000kr och vi har bara 75000kr.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Eva och tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar! Som vi skrivit ovan i inlägget så är det i vissa fall möjligt att till och med få låna hela kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Om man får det eller inte beror ju på vilken långivare det är och självklart vilka förutsättningar ni har för att få låna pengar. För att få svar på den frågan får ni helt enkelt prova att ansöka om det. Lycka till!

 3. Sara skriver:

  Hejsan,

  Tack för en trevlig sida. Vi håller på att planera för att sälja vår lägenhet och köpa hus. Vi tror att vi kommer få ungefär 1milj för våran lägenhet (vi kommer gå ut med 995.000kr enligt mäklaren) och sen kommer vi köpa en villa för ungefär 2 miljoner. Vi kommer ha med oss ungefär 100.000kr till kontantinsats men behöver runt 200.000kr till. Kan man lösa det på något annat sätt än att ta ett privatlån? Någon som vet? Och då menar vi via en bank alltså. Inte spara ihop eller låna av någon man känner för dom alternativen går bort för oss tyvärr.

  Vi skulle vara väldigt tacksamma för svar.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Sara! Dessvärre hittar ni ingen bank där ni får belåna huset så pass mycket. Då återstår bara privatlån om de andra alternativen du går igenom inte passar er. Hoppas det löser sig!

 4. Ledsen skriver:

  Alltså är ni helt hundra att det inte går att köpa en lägenhet om man inte har någon kontantinsats?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej! Nej det har vi inte skrivit någonstans heller. Det finns inget bolån utan kontantinsats däremot. Många väljer att låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället. Alltså: bolån upp till 85 procent av lägenhetens värde och sedan ett privatlån för resterande 15 procent av värdet. Köper man en lägenhet för 1milj så har man alltså ett bolån för 850.000kr och ett privatlån på 150.000kr. Men chansen att få ett lånelöfte ökar oftast om man har kontantinsatsen själv. I några fall är det ett måste. Det bästa du kan göra är helt enkelt att skicka in låneansökningar och se efter vad du har för möjligheter. Lycka till!

 5. Loa skriver:

  Vi önskar att få ta ett bolån helt utan någon insats. Vart vänder vi oss då?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Loa! Tyvärr hittar du ingen bank där du kan belåna hela bostaden och vara helt utan kontantinsats. Kontantinsatsen måste minst vara 15 procent av bostadens värde. Ni kan dock i vissa fall även låna till insatsen också men då med ett privatlån där ni alltså inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen.

 6. Daniel skriver:

  Hej

  Vi ska köpa huset av mina föräldrar för 2400 000, banken har beviljat lån på 85%. Handpenningen tänkte jag lösa privat i överenskommelse med föräldrarna, vad kan bankerna säga om det? pantbrevskostnad och lagfart betalas givetvis utöver handpenning.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Daniel! Tack för din kommentar!

   Dem flesta bankerna har nog inget att säga om det alls i detta fall. Har banken dessutom beviljat lånet redan så är det ju redan i hamn. 🙂

   Inte för att det förändrar något men antar att du menar kontantinsats och inte handpenning. Handpenning är en typ av förskottsbetalning som ges till säljaren så att den vet att köparen är ärlig i sina avsikter. Kontantinsatsen är däremot den del där du ej kan ta bostaden som säkerhet för lånet. I Sverige 15 procent av bostadens värde.

 7. Daniel skriver:

  Hej.
  Planerar köpa farsan hus.
  Kan man lösa kontantinsatsen privat och låna 85 procent av priset av bank?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Daniel! För banken menar du? Har du bara en värdering till banken så ser jag inte att det skulle vara några problem.

 8. Jerry skriver:

  Hej! Jag och farsan har bestämt att jag ska få köpa hans villa för 2,000000:- som han köpte för 2,600000 då slipper jag kontantinsats om jag har förstått det hela rätt? Plus att jag endast behöver låna 75% av bostaden. Detta måste väl banken gå med på?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Jerry! Det går tyvärr inte att lämna ett kort svar utifrån bara den informationen så vi råder dig att prata med din bank så hjälper dem er löser dessa frågor direkt.

 9. Peter skriver:

  Hej

  Har bokat tid med min bank för ett låneköfte, då jag och min sambo letar hus.

  Vi har ingen kontantinsats att lägga men har dock en bostadsrätt utan lån,och jag undrar om det går att ha den som säkerhet istället för att blancolåna kontantinsatsen.
  Bostadsrätten ifråga är givetvis inte den vi bor i nu ☺

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Peter! Om jag uppfattat det rätt så kommer ni då äga ett hus och en bostadsrätt var av bostadsrätten äger ni till 100%? Att då kunna belåna bostadsrätten för att kunna betala kontantinsatsen på huset borde i så fall inte vara några problem. Självklart beroende på vad huset kostar och vad lägenheten är värd. Och som vanligt med förutsättningen att banken tror ni klarar av att betala lånet. Annars ser jag inga problem. Lycka till med husköpet! =)

 10. Emil skriver:

  Hej!

  Jag och min sambo stå i planering till att köpa ett hus.!

  Huset är värderat till 3150000 kr. Jag och säljaren har kommit överens om ett köpebelopp på 2700000 kr

  Behöver jag lägga någon kontantinsats då när huset är värderat så pass högt?

  eller vad säger banken när jag presentera detta ?? och kan visa upp värderingen som är gjord idag på (3150000) och som sagt jag och säljaren är överens om beloppet 2700000

  Med vänlig hälsning Emil

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Emil!

   Godkänner banken värderingen så får du belåna bostaden upp till max 85 procent av det. Det vill säga 2677500kr. Alltså måste du i så fall ha en kontantinsats på minst 22500kr.

 11. Adam skriver:

  Kan man låna till en bil för bara 10.000kr? Ser att många har en begränsning? Jag vill bara låna i 2 månader typ. Spelar ingen roll vad det är för ränta riktigt.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Adam! I topplistan ovan ser du vart du kan låna 10.000kr genom att titta vilket det lägsta beloppen är hos respektive alternativ.

 12. Kristoffer skriver:

  Hejsan! jag och min fru har varit nyligen hos en bank och pratade med de angående bolån utan kontantinsats. Vi fick avslag pga att vi redan har skulder på ca 450000 tillsammans. Vi förklarade för dem att i nu läget vi betalar redan 7000 för hyran( hyresgäst) plus 3000-4000 för andra utgifter(vatten, avlopp osv). Då vi bestämde oss att bättre och köpa ett litet hus där vi skulle tom inte betala så mycket som vi redan gör och samt att om några år skulle vi äga ett hus. Vi kunde lösa kontantinsats genom att sälja husvagnen men de sa till oss att så är det inte? vi blev faktiskt väldigt besvikna för det handlade inte mera en 40000.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Kristoffer! Tack så mycket för din kommentar! Jag uppfattar tyvärr inte riktigt frågan? Återkom gärna med mer info. =) Hoppas det löser sig för er till det bästa!

   Allt gott! Mvh Patrik på Kontantinsats.se

 13. Kristoffer skriver:

  Ojdå jag menade det handlade inte mera än 400000 inte 40000 :/

 14. Sara skriver:

  Hejsan! Jag är med på en budgivning och behöver 100.000kr till för att vinna budgivningen. Jag har fått okej från banken att ta ett privatlån av annan bank, men vilken ska jag välja? Jag tänker så här: jag vill ha så billigt privatlån som möjligt bara och min vanliga bank har redan givit mig lånelöfte på det jag behöver och deras ränta på privatlån är mycket högre än dom jag jämfört med.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Sara! Det är såklart helt omöjligt för oss att svara på och vi varken får eller kan ge såna råd. Jämför banker mellan varandra genom en låneförmedlare så du får förslag från flera olika alternativ.

 15. Lennart L skriver:

  Kom in här då jag och frun sitter vi köksbordet och undrar om det verkligen inte finns någon bank som kan belåna 100% av bostaden?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Lennart L, nej du kan inte belåna 100% av bostaden i Sverige. Du får låna max 85 procent med bostaden som säkerhet. Men sedan går det att ta ett privatlån till resterande 15 procent. Om banker godkänner det det vill säga.

 16. Ulf skriver:

  När kommer amorteringskravet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *