Veckans topplista över lån - v.17 2017

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.17 2017. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »".

Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades måndag 2017-04-24 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo1,95%1-15år5000-500000krMer info om Lendo
2.Låna till kontantinsats AXO Finans topplista3,45%1-15år5000-500000krMer info om Consector
3.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian
4.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år10000-350000krMer info om ICA Banken
5.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,25%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
6.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
7.Låna till kontantinsats via Zmarta3,25%1-15år1000-500000krMer info om Consector
8.Låna till kontantinsats Lendify2,95%0,5-10år5000-300000krMer info om Leasy
9.Consector3,50%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
10.Låna till kontantinsats Santander topplista3,95%2-15år20000-350000krLåna till kontantinsats Santander


Bolån utan kontantinsats – Bäst i test 2017

Bolån utan kontantinsats, finns det i Sverige? Kan man låna till kontantinsatsen? Hur många procent ligger kontantinsatsen på vid bostadsköp? Är kontantinsatsen lika stor på lägenhet/bostadsrätt som hus/villa?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns det dessvärre inte i Sverige utan du får inte belåna din bostad mer än 85 procent av bostadens värde. Detta sedan Finansinspektionens nya riktlinjer som kom hösten år 2010 när kontantinsatsen gick från 10% till 15%. Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Det är 15% kontantinsats på både hus / villa och lägenhet / bostadsrätt. Och du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men man kan däremot låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (kallas även blancolån) som är ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet. Men i och med att banken tar en större risk när dom lånar ut pengar till dig utan att ha någon säkerhet för den delen av lånet så har ett privatlån/blancolån oftast högre ränta än ett bolån med bostaden som säkerhet. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för lånet och då får du på så sätt en billigare ränta. Du måste ofta även amortera (betala av) på ett privatlån till kontantinsats betydligt snabbare än ett bolån med bostaden som säkerhet. Du kan inte hitta ett amorteringsfritt (där du inte behöver betala av lånet utan bara betala ränta) privatlån/blancolån till din kontantinsats precis som du inte kan hitta en bolån som du inte måste amortera på sedan dom nya amorteringsreglerna som trädde i kraft 2016.

OBS! Det finns inget bolån utan kontantinsats i Sverige oavsett vilken bank du väljer men du kan låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån. Den här guiden visar hur du kan låna till kontantinsatsen på minst 15% och sedan hur du kan ta ett bolån på resterande 85%. Vi visar vart flest av våra besökare valt att låna till sin insats efter ha besökt någon av våra guider om lån till kontantinsatsen där våra besökare kan läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga lån.

Låna till kontantinsats – Veckans ENKLA topplista

Här har vi sammanställ en enkel topplista över dom 10 populäraste privatlånen till kontantinsats just den här veckan. Vill du se omdöme, betyg och recensioner så kan du titta in Stora topplistan under denna enkla.

OBS! För att se hela topplistan kan du besöka guiden Låna till kontantinsats som du hittar högst upp på startsidan.

Här ovan i topplistan ser du vart besökare innan dig har valt att låna pengar till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan nollställs klockan 00:01 varje måndag men alla behåller sin placering sen veckan innan men då med noll ”röster”. Vi listar banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån/blancolån till kontantinsatsen och hoppas på så sätt visa den bredaste och bästa jämförelsen av alla med banker där du kan låna pengar till din kontantinsats. Sen kan du även läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga privatlån/blancolån, banker, lånegivare, banker, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Läs gärna även våran egna recension där vi på redaktionen försöker samla in så mycket information som möjligt och utifrån den säga vad vi tycker. Det är några av punkterna som vi hoppas ska hjälpa dig att köpa en bostad. På så sätt hoppas vi att vi hjälper till att få in flera på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden helt.

Enkla topplistan Bolån utan kontantinsats


Innehåll i guiden Bolån utan kontantinsats


Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats

Här samlat vi vanliga frågor om bolån utan kontantinsats. Guider uppdateras hela tiden löpande så vill du ställa en fråga så kan du göra den längst ner i den här guiden och får vi in frågan tillräckligt många gånger så kommer den till slut även med här i någon form.

 • → Finns det bolån utan kontantinsats?
 • → Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?
 • → Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan?

Finns det bolån utan kontantinsats?

Finns bolån utan kontantinsats? Svar: Nej i Sverige finns det inget bolån utan kontantinsats. Det är minst 15 procent i insats som gäller i Sverige oavsett vilken bank du väljer. Däremot kan du låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället.

Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?

Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån? Svar: Ja det går utmärkt att låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du ha förutsättningarna för att få det men det finns inga regler som hindrar dig från det. Du får däremot inte belåna din bostad mer än 85% av bostadens värde och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för ingen belånar din bostad med mera. Däremot kan du alltså ta ett lån utan säkerhet till insatsen.

Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan?

Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan? Svar: Anledningen till att det finns så många låneförmedlaren på topplistan gissar vi är för att det är privatlån som man använder för att kunna ha möjligheten att låna till insatsen. Du får inte lämna bostaden som säkerhet för max 85% av bostadens värde oavsett vilken bank du väljer. Och ska man hitta det bästa privatlånet med bäst ränta och villkor så är låneförmedlare det bästa sättet att göra det. Du kan jämföra över 20 privatlån med bara en UC och en ansökan istället för en ansökan och en UC per lån. Och hur fler UC du har på dig desto svårare kan du få att låna pengar och dessutom kan det göra att du får dyrare ränta. Därför vill du hålla ner antal UC på dig. Och därför tror vi låneförmedlare är så populärt när det gäller alla privatlån oavsett om man ska låna till bil eller till sin kontantinsats.


Låna till kontantinsats – Veckans STORA topplista

Här nedan hittar du en sammanfattning av dom mest populära alternativen i topplistan här ovan. Topplistan visar vilka lån som är populärast hos våra besökare för att låna till sin kontantinsats just den här veckan. En del av uppdateringen sker automatiskt hela tiden och en del fixar vi manuellt varje dag.

 • → 1. Låna till kontantinsats via Lendo
 • → 2. Låna till kontantinsats via Advisa
 • → 3. Låna till kontantinsats via AXO Finans
 • → 4. Låna till kontantinsats hos Bank Norwegain
 • → 5. Låna till kontantinsats hos ICA Banken
 • → 6. Låna till kontantinsats via Freedom Finance
 • → 7. Låna till kontantinsats via Zmarta
 • → 8. Låna till kontantinsats via Lendify
 • → 9. Låna till kontantinsats via Consector
 • → 10. Låna till kontantinsats hos Santander

→ 1. Lendo

Lendo ligger just nu på plats nummer 1 i vår topplista här ovan. Lendo är en låneförmedlare precis som Advisa som ligger på plats två. Hos Lendo jämför du 21 banker mot varandra för att se vart du kan låna till kontantinsats billigast.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo1,95%3-15år5000-500000krMer info om Lendo

→ 2. Advisa

Advisa är en låneförmedlare som den här veckan ligger på plats två i vår topplista över vart våra besökare valt att låna till sin kontantinsats flest gånger just den här veckan. Hos Advisa får du förslag från flera banker som vill låna ut pengar till din kontantinsats och så kan du själv välja vilket alternativ du tycker är bäst för just dig.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
2.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa

Advisa


→ 3. AXO Finans

AXO Finans är en låneförmedare som låter bankerna buda om vilken som får låna ut pengar till dig genom att erbjuda den bästa räntan och dom bästa villkoren för just dig.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
3.Låna till kontantinsats AXO Finans topplista3,50%1-15år5000-500000krMer info om Consector

→ 4. Bank Norwegian

Bank Norwegian går utmärkt att använda för att låna pengar till sin kontantinsats. Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolag Norwegian och erbjuder dig bland annat privatlån upp till 500.000kr, kreditkort med mera. Hos våra besökare är det det tredje mest populära alternativet den här veckan.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
4.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian

→ 5. ICA Banken

ICA Banken kommer på 6:e plats och ICA Banken är ett av alternativen i topplistan som även erbjuder bolån. Det går alltså att ansökan om både bolån och privatlån till kontantinsats. Om det är det som gör dom så populära i topplistan är svårt att svara på. Klart är i alla fall att dom flesta i Sverige vet vilka ICA är och det bidrar förmodligen till den höga placeringen.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
5.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år10000-350000krMer info om ICA Banken


→ 6. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom en låneförmedlare och har samma ägare som Zmarta som kommer på plats 5.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,25%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance

→ 7. Zmarta

Zmarta har samma ägare som Freedom Finance.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
7.Låna till kontantinsats via Zmarta3,25%1-15år1000-500000krMer info om Consector

→ 8. Lendify

Lendify låter privatpersoner låna ut pengar till andra privatpersoner och sköter allt där emellan.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
8.Låna till kontantinsats Lendify2,95%0,5-10år5000-300000krMer info om Leasy

→ 9. Consector

Consector är en låneförmedlare som inte är lika känd som Lendo, Freedom Finance och Advisa men som börjar ta mer och mer av topplistan.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
9.Consector3,50%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector

→ 10. Santander

Santander har precis tagit sig in på listan då vi precis har börjat lista dom. Många känner igen dom från deras reklamfilmer som varit väldigt uppskattade.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
10.Låna till kontantinsats Santander topplista3,95%2-15år20000-350000krLåna till kontantinsats Santander

Fördjupning i Bolån utan kontantinsats

Har du inte fått svar på sina frågor om Bolån utan kontantinsats i texten ovan så har vi skrivit ihop en fördjupning till dig här nedanför.

 • → Så hur kan det se ut om man vill låna mer än 85% till en bostad?
 • → Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån på resterande 85 procent
 • → Bolån + Låna till kontantinsats
 • → Bolån utan kontantinsats 2017?
 • → Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Så hur kan det se ut om man vill låna mer än 85% till en bostad?

Om man inte har någon kontantinsats och söker ett bolån utan kontantinsats egentligen, hur kan finansieringen se ut då? Om du köper en villa för 2 miljoner så måste du ha 15 procent av det som insats, det vill säga 300.000kr totalt.

Då kan finansieringen se ut så här:

Bolån: 1700.000kr 85% (bolån med bostaden som säkerhet för lånet)
Kontantinsats: 300.000kr 15% (privatlån/blancolån utan att lämna något i säkerhet för lånet)

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån på resterande 85 procent

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån till resterande 85 procent är en vanlig lösning på finansiering av en bostad. Tänk dock som sagt på att båda lånen måste få plats i kalkylen för hur mycket du får låna.

Bolån + Låna till kontantinsats

Ett tips är att försöka ha så stor del av kontantinsatsen ihopsparade istället för att låna till hela, i det här fallet ovan 300.000kr, med ett privatlån/blancolån. För det gör att du/ni har större chans att få lånet. Säg att du/ni sparat ihop 100.000kr själv och sedan lånar 200.000kr med ett privatlån på exemplet här ovan. För att sen ta ett bolån på 1700.000kr med bostaden som säkerhet. Det ser betydligt bättre ut för banken än att du vill låna upp precis hela bostadens värde. Även om det går hos vissa banker också. Men för att du inte ska missa din drömbostad så är vårt tips att du börjar spara till din insats oavsett om du tänker låna till den eller inte.

Bolån utan kontantinsats 2017?

Bolån utan kontantinsats 2017 finns det således inte. Så ett sådant lån kan du sluta leta efter och istället lägga ner din tid på att fundera på hur du kan finansiera din kontantinsats på bästa sätt. Antingen genom skjuta upp ditt köp av bostad och skaffa dig ett sparkonto och spara ihop pengarna eller låna till den på något sätt. Till exempel genom ett privatlån från topplistan ovan.

Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Det enda du kan göra för att få svar på från Hur mycket får jag låna är att skicka in en ansökan. Det är tyvärr först då du får reda på hur mycket just du får låna.


Sammanfattning av guiden Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige men däremot kan man prova låna till insatsen med ett vanligt privatlån. Du kan se om det är ett alternativ för dig här ovan i topplistan. Där hittar du direktlänkar direkt in till ansökan och villkor för att du ska få ta ett lån. Sen är det bara ansöka och se om dem godkänner det som ett alternativ för dig. En ansökan tar sällan mer än bara några då minuter och då får du reda på det och behöver inte längre gå och fundera på om det skulle fungera för dig/er eller inte.

bola%cc%8an-utan-kontantinsats

Bolån utan kontantinsats


Tips på guider relaterade till guiden Bolån utan kontantinsats

Nu följer några utdrag från andra guider som vi skrivit och som vi tror du kan vara intresserade av om du tycker den här guiden Bolån utan kontantinsats vara intressant

 • → Låna till kontantinsatsen
 • → Kontantinsats hus
 • → Kontantinsats lägenhet
 • → Kontantinsats bostadsrätt
 • → Bolån
 • → Samla lån

Låna till kontantinsatsen

Låna till kontantinsats är möjligt hos vissa långivare och banker och då är det deras privatlån som gäller. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Det är ett lån som ofta har lite dyrare ränta än ett bolån eftersom långivaren tar en större risk och således även måste ta mer betalat för det. Ofta ökar chansen för att få låna till sin kontantinsats om man även tar sitt bolån hos samma bank. Och är man två som söker lånet så ökar chansen ännu mer. I topplistan ovan hittar du privatlån och många ev dessa har även bolån. Till exempel ICA Banken som är ett populärt alternativ vid lån till bolån + kontantinsats. Du kan således ansöka om både privatlån till kontantinsats och bolån samtidigt. Direkt online på nätet. Listan sorteras efter vilka alternativ som är populärast hos dom som besökt den här sidan innan dig.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus, hur många procent ligger den på? Kontantinsats vid husköp är 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010. Innan det var det 10 procent. Läs mer under Kontantinsats hus där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet, är det 15 procent även där precis som med hus? Kontantinsats vid köp av lägenhet är precis som vid hus. Det vill säga minst 15 procent sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt, är det någon skillnad på det? Kontantinsats vid köp av bostadsrätt är ingen skillnad mot villa/hus eller annan lägenhet. Det är alltså 15 procent som gäller även där.

Bolån

Bolån heter guiden som fungerar som startsida för alla guider som vi skriver om bolån. Där kan du bland annat hitta allt om kontantinsats, topplån med mera och aktuella bolåneräntor.

Samla lån

Ett smart tips för att öka chansen att få plats med bolån + lån till kontantinsats i din kalkyl är att samla lån och krediter till ett stor lån. Om du tidigare samlat på dig många snabblån, kreditkort och så vidare. Samla dessa lån till ett med ett samlingslån och få mer utrymme i din kalkyl för bolån och lån till insats.


Läs mer om Bolån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats

Låna till kontantinsats


Ställ en fråga och diskutera Bolån utan kontantinsats

Ställ gärna en fråga om Bolån utan kontantinsats här nedan. Vi på redaktionen svara oftast inom 24 timmar 365 dagar om året. Även andra besökare brukar vara väldigt snabba på att svara på frågor och diskutera spännande ämnen. Av alla frågor som vi får in om bolån och då framförallt bolån utan kontantinsats så är det många som är återkommande och då publicerar vi dom i kapitlet Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats lite längre upp på den här sidan.


Lämna omdöme och betyg på guiden Bolån utan kontantinsats

Här kan du lämna omdöme och betyg på guiden Bolån utan kontantinsats. Betyg lämnar du genom att ge 1-5 stjärnor och omdöme kan du lämna genom att skriva en kommentar nedan. Där får du väldigt gärna ställa en fråga också om det är något med guiden du undrar över.

(178 röster och i snitt: 4,29 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Bolån utan kontantinsats

Det här inlägget postades i Bolån utan kontantinsats, Kontantinsats. Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till Bolån utan kontantinsats – Bäst i test 2017

 1. Klurifaxen skriver:

  Hej!

  Jag och min pojkvän ska köpa en lägenhet för ungefär 2 miljoner och har sparat ihop ungefär 150.000kr tillsammans. Vi behöver alltså runt 150.000kr till utöver bolånet. Är det dumt att säga till banken att man har dessa pengar och få bolånet och sen lånar man 150.000kr med ett privatlån. Alltså så dom inte räknar med kostnaden för kontantinsatsen i kalkylen för bolånet?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Klurifaxen och tack för din kommentar!

   Vi ger inga sådana tips överhuvudtaget. Spela alltid med öppna kort mot långivare och banker.

   Hoppas ni kan köpa er drömbostad inom kort!

   Med vänliga hälsningar / Kontantinsats.se

 2. Eva skriver:

  Hej! Får man ta ett privatlån för 15 procent av bostaden? Vill köpa en tvåa med min kille för runt 1500000kr och vi har bara 75000kr.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Eva och tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar! Som vi skrivit ovan i inlägget så är det i vissa fall möjligt att till och med få låna hela kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Om man får det eller inte beror ju på vilken långivare det är och självklart vilka förutsättningar ni har för att få låna pengar. För att få svar på den frågan får ni helt enkelt prova att ansöka om det. Lycka till!

 3. Sara skriver:

  Hejsan,

  Tack för en trevlig sida. Vi håller på att planera för att sälja vår lägenhet och köpa hus. Vi tror att vi kommer få ungefär 1milj för våran lägenhet (vi kommer gå ut med 995.000kr enligt mäklaren) och sen kommer vi köpa en villa för ungefär 2 miljoner. Vi kommer ha med oss ungefär 100.000kr till kontantinsats men behöver runt 200.000kr till. Kan man lösa det på något annat sätt än att ta ett privatlån? Någon som vet? Och då menar vi via en bank alltså. Inte spara ihop eller låna av någon man känner för dom alternativen går bort för oss tyvärr.

  Vi skulle vara väldigt tacksamma för svar.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Sara! Dessvärre hittar ni ingen bank där ni får belåna huset så pass mycket. Då återstår bara privatlån om de andra alternativen du går igenom inte passar er. Hoppas det löser sig!

 4. Ledsen skriver:

  Alltså är ni helt hundra att det inte går att köpa en lägenhet om man inte har någon kontantinsats?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej! Nej det har vi inte skrivit någonstans heller. Det finns inget bolån utan kontantinsats däremot. Många väljer att låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället. Alltså: bolån upp till 85 procent av lägenhetens värde och sedan ett privatlån för resterande 15 procent av värdet. Köper man en lägenhet för 1milj så har man alltså ett bolån för 850.000kr och ett privatlån på 150.000kr. Men chansen att få ett lånelöfte ökar oftast om man har kontantinsatsen själv. I några fall är det ett måste. Det bästa du kan göra är helt enkelt att skicka in låneansökningar och se efter vad du har för möjligheter. Lycka till!

 5. Loa skriver:

  Vi önskar att få ta ett bolån helt utan någon insats. Vart vänder vi oss då?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Loa! Tyvärr hittar du ingen bank där du kan belåna hela bostaden och vara helt utan kontantinsats. Kontantinsatsen måste minst vara 15 procent av bostadens värde. Ni kan dock i vissa fall även låna till insatsen också men då med ett privatlån där ni alltså inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen.

 6. Daniel skriver:

  Hej

  Vi ska köpa huset av mina föräldrar för 2400 000, banken har beviljat lån på 85%. Handpenningen tänkte jag lösa privat i överenskommelse med föräldrarna, vad kan bankerna säga om det? pantbrevskostnad och lagfart betalas givetvis utöver handpenning.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Daniel! Tack för din kommentar!

   Dem flesta bankerna har nog inget att säga om det alls i detta fall. Har banken dessutom beviljat lånet redan så är det ju redan i hamn. :)

   Inte för att det förändrar något men antar att du menar kontantinsats och inte handpenning. Handpenning är en typ av förskottsbetalning som ges till säljaren så att den vet att köparen är ärlig i sina avsikter. Kontantinsatsen är däremot den del där du ej kan ta bostaden som säkerhet för lånet. I Sverige 15 procent av bostadens värde.

 7. Daniel skriver:

  Hej.
  Planerar köpa farsan hus.
  Kan man lösa kontantinsatsen privat och låna 85 procent av priset av bank?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Daniel! För banken menar du? Har du bara en värdering till banken så ser jag inte att det skulle vara några problem.

 8. Jerry skriver:

  Hej! Jag och farsan har bestämt att jag ska få köpa hans villa för 2,000000:- som han köpte för 2,600000 då slipper jag kontantinsats om jag har förstått det hela rätt? Plus att jag endast behöver låna 75% av bostaden. Detta måste väl banken gå med på?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Jerry! Det går tyvärr inte att lämna ett kort svar utifrån bara den informationen så vi råder dig att prata med din bank så hjälper dem er löser dessa frågor direkt.

 9. Peter skriver:

  Hej

  Har bokat tid med min bank för ett låneköfte, då jag och min sambo letar hus.

  Vi har ingen kontantinsats att lägga men har dock en bostadsrätt utan lån,och jag undrar om det går att ha den som säkerhet istället för att blancolåna kontantinsatsen.
  Bostadsrätten ifråga är givetvis inte den vi bor i nu.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Peter! Om jag uppfattat det rätt så kommer ni då äga ett hus och en bostadsrätt var av bostadsrätten äger ni till 100%? Att då kunna belåna bostadsrätten för att kunna betala kontantinsatsen på huset borde i så fall inte vara några problem. Självklart beroende på vad huset kostar och vad lägenheten är värd. Och som vanligt med förutsättningen att banken tror ni klarar av att betala lånet. Annars ser jag inga problem. Lycka till med husköpet! =)

 10. Emil skriver:

  Hej!

  Jag och min sambo stå i planering till att köpa ett hus.!

  Huset är värderat till 3150000 kr. Jag och säljaren har kommit överens om ett köpebelopp på 2700000 kr

  Behöver jag lägga någon kontantinsats då när huset är värderat så pass högt?

  eller vad säger banken när jag presentera detta ?? och kan visa upp värderingen som är gjord idag på (3150000) och som sagt jag och säljaren är överens om beloppet 2700000

  Med vänlig hälsning Emil

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Emil!

   Godkänner banken värderingen så får du belåna bostaden upp till max 85 procent av det. Det vill säga 2677500kr. Alltså måste du i så fall ha en kontantinsats på minst 22500kr.

 11. Adam skriver:

  Kan man låna till en bil för bara 10.000kr? Ser att många har en begränsning? Jag vill bara låna i 2 månader typ. Spelar ingen roll vad det är för ränta riktigt.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Adam! I topplistan ovan ser du vart du kan låna 10.000kr genom att titta vilket det lägsta beloppen är hos respektive alternativ.

 12. Kristoffer skriver:

  Hejsan! jag och min fru har varit nyligen hos en bank och pratade med de angående bolån utan kontantinsats. Vi fick avslag pga att vi redan har skulder på ca 450000 tillsammans. Vi förklarade för dem att i nu läget vi betalar redan 7000 för hyran( hyresgäst) plus 3000-4000 för andra utgifter(vatten, avlopp osv). Då vi bestämde oss att bättre och köpa ett litet hus där vi skulle tom inte betala så mycket som vi redan gör och samt att om några år skulle vi äga ett hus. Vi kunde lösa kontantinsats genom att sälja husvagnen men de sa till oss att så är det inte? vi blev faktiskt väldigt besvikna för det handlade inte mera en 40000.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Kristoffer! Tack så mycket för din kommentar! Jag uppfattar tyvärr inte riktigt frågan? Återkom gärna med mer info. =) Hoppas det löser sig för er till det bästa!

   Allt gott! Mvh Patrik på Kontantinsats.se

 13. Kristoffer skriver:

  Ojdå jag menade det handlade inte mera än 400000 inte 40000 :/

 14. Sara skriver:

  Hejsan! Jag är med på en budgivning och behöver 100.000kr till för att vinna budgivningen. Jag har fått okej från banken att ta ett privatlån av annan bank, men vilken ska jag välja? Jag tänker så här: jag vill ha så billigt privatlån som möjligt bara och min vanliga bank har redan givit mig lånelöfte på det jag behöver och deras ränta på privatlån är mycket högre än dom jag jämfört med.

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Sara! Det är såklart helt omöjligt för oss att svara på och vi varken får eller kan ge såna råd. Jämför banker mellan varandra genom en låneförmedlare så du får förslag från flera olika alternativ.

 15. Lennart L skriver:

  Kom in här då jag och frun sitter vi köksbordet och undrar om det verkligen inte finns någon bank som kan belåna 100% av bostaden?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Lennart L, nej du kan inte belåna 100% av bostaden i Sverige. Du får låna max 85 procent med bostaden som säkerhet. Men sedan går det att ta ett privatlån till resterande 15 procent. Om banker godkänner det det vill säga.

 16. Ulf skriver:

  När kommer amorteringskravet?

 17. Johanna skriver:

  Hur mycket ska man amortera nu?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Johanna, 2% per år ner till 70% av bostadens värde. Sedan 1% per år ner till 50%. Där efter kan du ha amorteringsfritt om du önskar.

 18. Karina skriver:

  Hej! Stort tack för den här hemsidan eftersom den fått mig att ta steget att köpa en lägenhet och flytta hemifrån och inte spara ihop till kontantinsatsen först som jag trodde man måste göra! Det skulle ha tagit mig 8år! Då skulle jag vara över 30år. Tack tack tack!

 19. Marcus skriver:

  Stort tack för en bra guide. 5/5.

 20. Therese skriver:

  Är det stor skillnad på att ansöka med medsökande? Alltså chansen att få låna pengar? Någon som vet?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Therese, Då det är en extra säkerhet för långivaren så ökar chansen att få låna pengar och dessutom få billigare ränta då räntan oftast sätts efter just risk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.