Här ser du veckans topp 3 i december. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Zmarta låneformedlare3,25%5000-600000krLåna pengar nu

Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats, finns det i Sverige 2018? Kan man låna till kontantinsatsen? Hur många procent ligger kontantinsatsen på vid bostadsköp? Är kontantinsatsen lika stor på lägenhet/bostadsrätt som hus/villa? Bolån utan kontantinsats finns det dessvärre inte i Sverige utan du får inte belåna din bostad mer än 85 procent av bostadens värde oavsett vilken bank du väljer. Och banken måste godkänna den värderingen. Detta sedan Finansinspektionens nya riktlinjer som kom hösten år 2010 när kontantinsatsen gick från 10% till 15% istället.

Bolån utan kontantinsatsAlltid minst 15 procent i insats

Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Det är 15% kontantinsats på både hus och lägenhet. Och du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men man kan däremot låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (vilket också kallas för blancolån av vissa banker) som är ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet. Men i och med att banken tar en större risk när dom lånar ut pengar till dig utan att ha någon säkerhet för den delen av lånet så har ett privatlån/blancolån oftast högre ränta än ett bolån med bostaden som säkerhet.

Så kan du låna till kontantinsatsen

Här ovan har vi sammanställt en topp 5 lista över lån du kan använda för insatsen. Den baseras på hur populära lånen är av alla lån vi listar, omdömen, betyg och recensioner. Det sammanställer vi sedan i en topplista. Vill du se hela listan över alla lån vi listar så är det bara klicka dig vidare i länken precis ovanför listan ovan. Du bör även titta in startsidan som handlar om just lån till insatsen. Topplistan nollställs klockan 00:01 varje måndag men alla behåller sin placering sen veckan innan men då med noll ”röster”.

Jämför lån till insatsen innan du bestämmer dig

Vi listar banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån/blancolån till kontantinsatsen och hoppas på så sätt visa den bredaste och bästa jämförelsen av alla med banker där du kan låna pengar till din kontantinsats. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för lånet och då får du på så sätt en billigare ränta. Du måste ofta även amortera (betala av) på ett privatlån till kontantinsats betydligt snabbare än ett bolån med bostaden som säkerhet. Du kan inte hitta ett amorteringsfritt (där du inte behöver betala av lånet utan bara betala ränta) privatlån/blancolån till din kontantinsats precis som du inte kan hitta en bolån som du inte måste amortera på sedan dom nya amorteringsreglerna som trädde i kraft 2016.

Enkla topplistan Bolån utan kontantinsats

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande kan ibland vara helt avgörande för att du/ni får låna pengar eller inte. Dessutom kan det göra lånet mycket billigare med lägre ränta i och med att banken som lånar ut pengar till dig tar mindre risk och därför inte behöver ta lika mycket betalt. Så om du/ni har möjlighet till det så kan ni alltså öka chansen att få låna pengar och få billigare ränta genom att prova ansöka tillsammans.

Sammanfattning av Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats är en guide där vi går igenom hur det ser ut vad gäller bolån i Sverige där du inte behöver någon insats. För det finns det inte och det är det vi vill informera om. Men att man fortfarande kan låna till den öven om man inte kan låna till den med bostaden som säkerhet. Utan då är det blancolån man får försöka ta. Och klarar din ekonomi det och du väljer en bank som godkänner det så ska det inte vara några problem. Men fråga alltid din bank. Och vill inte dom hjälpa dig – fråga en annan.

Så hur söker man ett bolån när man inte har insatsen?

Söka bolån utan kontantinsats? Hur gör man det? Det går inte ansöka om ett speciellt lån som är ett bolån där man inte behöver ha någon kontantinsats. För i Sverige får du bara lämna din bostads i säkerhet upp till max 85 procent av bostadens värde. Så köper du en lägenhet eller ett hus för 2 miljoner så måste du alltså ha 15 procent själv eller genom ett privatlån vilket betyder 300.000kr om du ska köpa något för 2 miljoner.

Svårt att spara ihop så mycket pengar snabbt

Det är en summa som många har väldigt svårt att spara ihop inom en rimlig tid så dom kan köpa sitt boende. Därför kan du ta ett privatlån där du alltså inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen av lånet. Banken tar en större risk vid ett sådant lån och måste alltså ta mer betalt men det gör att du kommer in på bostadsmarknaden snabbare och det är väldigt många berätta att betala extra för. Speciellt nu när räntorna är så låga att du även kan få ett privatlån till mycket förmånlig ränta. Många kan låna 100 procent av en bostad och fortfarande har mycket billigare kostnad för boende än om dom skulle hyra likvärdig bostad där man i Stockholms innerstad inte sällan får betala dubbla priset då.


Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?

Svar: Ja det går utmärkt att låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du ha förutsättningarna för att få det men det finns inga regler som hindrar dig från det. Du får däremot inte belåna din bostad mer än 85% av bostadens värde och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för ingen belånar din bostad med mera. Däremot kan du alltså ta ett lån utan säkerhet till insatsen.

Hur stor är insatsen vid husköp?

Svar: Kontantinsats vid husköp är precis som vid lägenhet/bostadsrätt. Det vill säga minst 15 procent sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010. Så det är alltså exakt samma regler som gäller för hus, lägenhet och bostadsrätt vad gäller insatsen på minst 15 procent. Sedan är det så att banken kan kräva ännu mer om dom tycker att du borde ha större insats.

Hur stor är insatsen vid köp av lägenhet?

Svar: Det är exakt som med husköp, dvs 15 procent. Och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för det är minst 15 procent. Sedan kan det vara större hos vissa banker för att dom tycker det är större risk att låna ut pengar till dig men alltid minst 15 procent.

Är det skillnad på lån till villa och lägenhet?

Svar: Ja det är därför vi har valt att uppdela det så tydligt så alla ska förstår så snabbt som möjligt och inte själva riskera sitt liv.

Vad är ett lånelöfte?

Svar: Ett lånelöfte är precis som det låter ett löfte om att få låna pengar. Om du ska köpa en bostad så är det bra att du har ett sådant redan innan du går på visningen. Så du direkt kan vara med i budgivningen när du redan fått grönt ljus hos banken. Exakta villkor för lånelöften tar du med banken. Hur länge det gäller och så vidare.