Topplistan ändrades lördag 2018-02-24 kl 00:01.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats, finns det i Sverige 2018? Kan man låna till kontantinsatsen? Hur många procent ligger kontantinsatsen på vid bostadsköp? Är kontantinsatsen lika stor på lägenhet/bostadsrätt som hus/villa? Bolån utan kontantinsats finns det dessvärre inte i Sverige utan du får inte belåna din bostad mer än 85 procent av bostadens värde. Och banken måste godkänna den värderingen. Detta sedan Finansinspektionens nya riktlinjer som kom hösten år 2010 när kontantinsatsen gick från 10% till 15%. Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Det är 15% kontantinsats på både hus / villa och lägenhet / bostadsrätt. Och du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men man kan däremot låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (kallas även blancolån) som är ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet. Men i och med att banken tar en större risk när dom lånar ut pengar till dig utan att ha någon säkerhet för den delen av lånet så har ett privatlån/blancolån oftast högre ränta än ett bolån med bostaden som säkerhet.

Finansieringen kan se ut så här:

Bolån: 1700.000kr 85% (bolån med bostaden som säkerhet för lånet)
Kontantinsats: 300.000kr 15% (privatlån/blancolån utan att lämna något i säkerhet för lånet)

Så kan du låna till kontantinsatsen

Här ovan har vi sammanställt en ENKEL topplista över dom 10 populäraste privatlånen till kontantinsats just den här veckan. Vill du se omdöme, betyg och recensioner så kan du titta in STORA topplistan längre ned i den här guiden. Kom ihåg att även läsa guiden Låna till kontantinsats som du hittar på startsidan. Här ovan i topplistan ser du vart besökare innan dig har valt att låna pengar till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan nollställs klockan 00:01 varje måndag men alla behåller sin placering sen veckan innan men då med noll ”röster”. Vi listar banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån/blancolån till kontantinsatsen och hoppas på så sätt visa den bredaste och bästa jämförelsen av alla med banker där du kan låna pengar till din kontantinsats. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för lånet och då får du på så sätt en billigare ränta. Du måste ofta även amortera (betala av) på ett privatlån till kontantinsats betydligt snabbare än ett bolån med bostaden som säkerhet. Du kan inte hitta ett amorteringsfritt (där du inte behöver betala av lånet utan bara betala ränta) privatlån/blancolån till din kontantinsats precis som du inte kan hitta en bolån som du inte måste amortera på sedan dom nya amorteringsreglerna som trädde i kraft 2016.

Enkla topplistan Bolån utan kontantinsats

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande kan ibland vara helt avgörande för att du/ni får låna pengar eller inte. Dessutom kan det göra lånet mycket billigare med lägre ränta i och med att banken som lånar ut pengar till dig tar mindre risk och därför inte behöver ta lika mycket betalt. Så om du/ni har möjlighet till det så kan ni alltså öka chansen att få låna pengar och få billigare ränta genom att prova ansöka tillsammans.

Använd en låneförmedlare för privatlån (blancolån)

Funderar du på att ta ett privatlån (kallas även blancolån) till din insats så väljer dom allra flesta av våra besökare att använda sig av en låneförmedlare. Och eftersom vi litar på våra besökare så tror vi att det är det bästa alternativet när man vill få billig ränta och bra villkor för sitt privatlån. Det finns nämligen mycket pengar att spara genom att jämföra lån. Många låneförmedlare är helt gratis och hjälper dig jämföra över 20 banker i vissa fall. Och det med en enda ansökan och en enda kreditupplysning (UC).

Samla lån innan bostadsköp

Har du många små-lån och krediter som kostar mycket pengar i ränta så bör du samla alla lån och krediter till ett lån innan du köper en bostad. På så sätt kan du få ner dina kostnader och din lånekalkyl ser bättre ut inför ett bolån. Speciellt om du även funderar på att låna pengar till kontantinsatsen.

Akta dig för att belåna dig för mycket

Det kan se väldigt billigt ut att låna pengar idag men vad händer om räntan går upp till 5% igen? Kommer du klara av det eller kommer du bli tvungen att flytta? Räkna på det innan du väljer att låna pengar till en bostad.

Bolån + Låna till kontantinsats

Ett tips är att försöka ha så stor del av kontantinsatsen ihopsparade istället för att låna till hela, i det här fallet ovan 300.000kr, med ett privatlån/blancolån. För det gör att du/ni har större chans att få lånet. Säg att du/ni sparat ihop 100.000kr själv och sedan lånar 200.000kr med ett privatlån på exemplet här ovan. För att sen ta ett bolån på 1700.000kr med bostaden som säkerhet. Det ser betydligt bättre ut för banken än att du vill låna upp precis hela bostadens värde. Även om det går hos vissa banker också. Men för att du inte ska missa din drömbostad så är vårt tips att du börjar spara till din insats oavsett om du tänker låna till den eller inte.


Innehåll i guiden Bolån utan kontantinsats

Här har du en snabbmeny över guiden Bolån utan kontantinsats så du så snabbt som möjligt ska kunna hitta det du söker och även se vad du har att förvänta dig av de här guiden innan du ens börjar läsa den. Vi vill inte att du lägger en enda sekund på Kontantinsats.se om du inte får ut något av det. Därför försöker vi alltid visa vad guiden innehåller redan innan du börjar läsa den. Och det är även därför rubrikerna även ska stämmer 100% på innehållet och gjort så du kan lämna omdöme och betyg på just det i alla guider.


Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats

Här samlat vi vanliga frågor om bolån utan kontantinsats. Guider uppdateras hela tiden löpande så vill du ställa en fråga så kan du göra den längst ner i den här guiden och får vi in frågan tillräckligt många gånger så kommer den till slut även med här i någon form.

 • Finns det bolån utan kontantinsats?
 • Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?
 • Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan?
 • Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Finns det bolån utan kontantinsats?

Svar: Nej i Sverige finns det inget bolån utan kontantinsats. Det är minst 15 procent i insats som gäller i Sverige oavsett vilken bank du väljer. Däremot kan du låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället.

Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?

Svar: Ja det går utmärkt att låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du ha förutsättningarna för att få det men det finns inga regler som hindrar dig från det. Du får däremot inte belåna din bostad mer än 85% av bostadens värde och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för ingen belånar din bostad med mera. Däremot kan du alltså ta ett lån utan säkerhet till insatsen.

Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Svar: Det enda du kan göra för att få svar på från Hur mycket får jag låna är att skicka in en ansökan. Det är tyvärr först då du får reda på hur mycket just du får låna.


Låna till kontantinsats – Veckans STORA topplista

Här nedan hittar du en sammanfattning av dom mest populära alternativen i topplistan här ovan. Topplistan visar vilka lån som är populärast hos våra besökare för att låna till sin kontantinsats just den här veckan. En del av uppdateringen sker automatiskt hela tiden och en del fixar vi manuellt varje dag.

 • Lendo
 • ICA Banken
 • MyLoan
 • AXO Finans
 • Zmarta
 • Consector
 • Bank Norwegain
 • Advisa
 • Freedom Finance
 • Lendify
 • Sambla
 • Santander

1. Lendo

Lendo ligger just nu på plats nummer 1 i vår topplista här ovan. Lendo är en låneförmedlare precis som Advisa som ligger på plats två. Hos Lendo jämför du 21 banker mot varandra för att se vart du kan låna till kontantinsats billigast. Ska du låna pengar via Lendo bör du besöka våran sida om dom som heter Lendo där vi samlar allt vi skriver om dom. Det kan gå till Lendo omdöme för att själv ge omdöme och betyg på Lendo. Där kan du även läsa vår recension om denna låneförmedlare.

Bolån utan kontantinsats Lendo


2. ICA Banken

ICA Banken kommer på 6:e plats och ICA Banken är ett av alternativen i topplistan som även erbjuder bolån. Det går alltså att ansökan om både bolån och privatlån till kontantinsats. Om det är det som gör dom så populära i topplistan är svårt att svara på. Klart är i alla fall att dom flesta i Sverige vet vilka ICA är och det bidrar förmodligen till den höga placeringen. Under ICA Banken så kan du läsa mer om deras lån innan du väljer att låna pengar av dom.ICA Banken är det populäraste bolånet hos våra besökare just nu och kommer på plats 2 totalt när vi samlat data om alla typer av lån. Du kan själv vara med och lämna omdöme och betyg under ICA Banken omdöme, betyg och recension. Där kan du även se vad vi tycker om ICA Banken.

ICA Banken


3. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som passar utmärkt för dit som ska låna till insatsen. Dom jämför nämligen privatlån som passar utmärkt för att ha till insatsen. Så titta in där och se om det är ett alternativ för just dig.

Låna pengar MyLoan


4. AXO Finans

AXO Finans jämför privatlån som går utmärkt att använda till insatsen vid köp av en bostad. Så länge som din ekonomi klarar av det så klart. AXO Finans jämför privatlån så du ska få den bästa ränta och dom bästa villkoren. Och deras tjänst är gratis. Dom tar betalt av långivare och banker istället. Om du vill se om låneförmedlare AXO Finans är ett alternativ för just dig att låna till insatsen så tycker vi att du bör besöka minst två av våra andra guider innan det. AXO Finans omdöme, betyg och recension samt AXO Finans. Det första är en samlingssida för omdöme och betyg från våra besökare samt en recension från oss på redaktionen. Och sedan har du en startsida för allt vi skriver om dom. Besök dom redan nu om du funderar på att skicka in en ansökan redan idag.

Axo Finans Låna till kontantinsats


5. Zmarta

Zmarta har samma ägare som Freedom Finance. Men dom skiljer sig ändå åt så du bör titta på båda alternativen. Freedom Finance jämför bara lån medan du hos Zmarta kan jämföra mer än så. Bland annat försäkringar och spartkonton.

Bolån utan kontantinsats Zmarta


6. Consector

Consector är en låneförmedlare som inte är lika känd som Lendo, Freedom Finance och Advisa men som börjar ta mer och mer av topplistan.

Consector


7. Bank Norwegian

Bank Norwegian går utmärkt att använda för att låna pengar till sin kontantinsats. Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolag Norwegian och erbjuder dig bland annat privatlån upp till 500.000kr, kreditkort med mera. Hos våra besökare är det det tredje mest populära alternativet den här veckan. Vi har skapat Bank Norwegian för att samla allt vi skrivit om denna bank. Så funderar du på att ta ett lån hos dom så råder vi dig att läsa den innan det.

Bank Norwegian


8. Advisa

Advisa är en låneförmedlare som den här veckan ligger på plats två i vår topplista över vart våra besökare valt att låna till sin kontantinsats flest gånger just den här veckan. Hos Advisa får du förslag från flera banker som vill låna ut pengar till din kontantinsats och så kan du själv välja vilket alternativ du tycker är bäst för just dig. Besök gärna Advisa för att läsa mer om denna låneförmedlare. Innan du ska låna pengar via låneförmedlare Advisa så ska du titta in Advisa omdöme, betyg och recension. Så du kan se vad andra tycker innan du själv väljer att låna.

Advisa


9. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom en låneförmedlare och har samma ägare som Zmarta. Du kan jämföra privatlån till din nya bostad via dom och se om det är något för dig. Om din ekonomi skulle klara det helt enkelt.
Kom ihåg att du bör se till så du får låna både bolån + privatlån om det är så du vill finansiera din bostad.

Freedom Finance


10. Lendify

Lendify är en låneförmedlare som fungerar som en plattform där du kan låna pengar och låna ut pengar. Du lånar helt enkelt pengar av andra privatpersoner. Och lånar ut pengar till andra privatpersoner.


11. Sambla

Sambla är precis som många andra alternativ i listan över lån till insatsen en låneförmedlare som jämför privatlån. Och som du nog vet vid det här laget så är en låneförmedlare perfekt för dig som ska låna pengar till insatsen.

Låna pengar Sambla


12. Santander

Santander har precis tagit sig in på listan då vi precis har börjat lista dom. Många känner igen dom från deras reklamfilmer som varit väldigt uppskattade. Deras hela namn är Santander consumer bank och dom erbjuder privatlån som du kan använda för att låna till insatsen med.

Bolån utan kontantinsats Santander


Tips på guider relaterade till guiden Bolån utan kontantinsats

Nu följer några utdrag från andra guider som vi skrivit och som vi tror du kan vara intresserade av om du tycker den här guiden Bolån utan kontantinsats vara intressant. Listan är en sammanfattning efter vad just precis du är intresserad av och ändras efter varje besök hos oss.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats hus
 • Kontantinsats lägenhet
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Bolån
 • Billån utan kontantinsats
 • Hur mycket får jag låna
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats är möjligt hos vissa långivare och banker och då är det deras privatlån som gäller. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Det är ett lån som ofta har lite dyrare ränta än ett bolån eftersom långivaren tar en större risk och således även måste ta mer betalat för det. Ofta ökar chansen för att få låna till sin kontantinsats om man även tar sitt bolån hos samma bank. Och är man två som söker lånet så ökar chansen ännu mer. I topplistan ovan hittar du privatlån och många ev dessa har även bolån. Till exempel ICA Banken som är ett populärt alternativ vid lån till bolån + kontantinsats. Du kan således ansöka om både privatlån till kontantinsats och bolån samtidigt. Direkt online på nätet. Listan sorteras efter vilka alternativ som är populärast hos dom som besökt den här sidan innan dig.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus, hur många procent ligger den på? Kontantinsats vid husköp är 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010. Innan det var det 10 procent. Läs mer under Kontantinsats hus där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet, är det 15 procent även där precis som med hus? Kontantinsats vid köp av lägenhet är precis som vid hus. Det vill säga minst 15 procent sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt, är det någon skillnad på det? Kontantinsats vid köp av bostadsrätt är ingen skillnad mot villa/hus eller annan lägenhet. Det är alltså 15 procent som gäller även där.

Bolån

Bolån heter guiden som fungerar som startsida för alla guider som vi skriver om bolån. Där kan du bland annat hitta allt om kontantinsats, topplån med mera och aktuella bolåneräntor.

Billån utan kontantinsats

Guiden Billån utan kontantinsats handlar ju som du förstår om billån och kanske inte har så mycket med bolån utan kontantinsats kanske du tycker. Men vi tycker ändå den passar in som ett tips då det är intressant hur du måste ha 20% i insats vid köp av bil om du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Många bilhandlare erbjuder sina kunder att låna till insatsen med ett privatlån och sedan ha bilen som säkerhet för resterande 80% men det är ju inte riktigt det som var tanken med att det ser ut så i Sverige.

Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna är en fråga vi ofta får in och därför har vi skapat guiden Hur mycket får jag lån. Det är en guide där vi försöker svara på hur mycket man kan få låna utifrån inkomst med mera. Det är väldigt svårt att svara på så därför skapade vi den här guiden så vi kan länka till den som svar när vi får mail med den frågan och så vidare.

Låneförmedlare

Funderar du på att låna till kontantinsatsen med ett privatlån så borde du läsa våran guide Låneförmedlare. Via en låneförmedlare kan du nämligen jämföra över 20 banker med bara en UC och en ansökan. Helt gratis dessutom.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en förläggning på guiden här ovan. Ska du ta ett privatlån så bör du läsa våra Låneförmedlare här ovan och sedan även Bästa låneförmedlare.


Vi har skrivit mer om Bolån utan kontantinsats

Tanken med den här menyn är att den ska ge dig en så bra överblick som möjligt över andra guider som vi skrivit om just Bolån utan kontantinsats och som vi tror du kan vara intresserad av om du är intresserad av just bolån utan kontantinsats. Vi tipsar även om guider som är relaterade till ämnet. Till exempel billån utan kontantinsats, båtlån utan kontantinsats, låneförmedlare, privatlån och så vidare.


Ställ en fråga och diskutera Bolån utan kontantinsats

Ställ gärna en fråga om Bolån utan kontantinsats här nedan i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svara oftast inom 24 timmar 365 dagar om året. Även andra besökare brukar vara väldigt snabba på att svara på frågor och diskutera spännande ämnen. Av alla frågor som vi får in om bolån och då framförallt bolån utan kontantinsats så är det många som är återkommande och då publicerar vi dom i kapitlet Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats lite längre upp på den här sidan. Men hittar du inte svar på din fråga så kan du alltså ställa den här nedan.


Betyg på Bolån utan kontantinsats

Här kan du lämna betyg på guiden Bolån utan kontantinsats. Betyg lämnar du genom att ge 1-5 stjärnor. Du trycker helt enkelt med pilen på stjärnorna. Den längst till vänster är 1 och längst till höger 5. Vi försöker bygga en sajt tillsammans med våra besökare för våra besökare så dina åsikter är väldigt viktiga för oss. Vi vill att rubrikerna alltid ska kunna svara på allas frågor om just det ämnet. Och det så snabbt som möjligt. Därför hoppas vi att du tycker vi levt upp till det i den här guiden och ger oss bra betyg. Kom gärna med tips på hur vi kan bli bättre också!


Omdöme på Bolån utan kontantinsats

Du ger ett omdöme på guiden Bolån utan kontantinsats genom att skriva en kommentar här nedanför. Vi blir väldigt glada om du vill lämna både betyg och omdöme och där du kan lämna en förklaring till ditt betyg i din kommentar. Det vi vill att du ger betyg och omdöme på är hur bra du tycker innehållet stämmer med just rubriken Bolån utan kontantinsats. Och självklart hur bra innehållet är. Där får du väldigt gärna ställa en fråga också om det är något i guiden du undrar över eller vill diskutera.


Sammanfattning

Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige men däremot kan man prova låna till insatsen med ett vanligt privatlån. Du kan se om det är ett alternativ för dig här ovan i topplistan. Där hittar du direktlänkar direkt in till ansökan och villkor för att du ska få ta ett lån. Sen är det bara ansöka och se om dem godkänner det som ett alternativ för dig. En ansökan tar sällan mer än bara några då minuter och då får du reda på det och behöver inte längre gå och fundera på om det skulle fungera för dig/er eller inte. Det finns inget bolån utan kontantinsats i Sverige oavsett vilken bank du väljer men du kan låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån. Den här guiden visar hur du kan låna till kontantinsatsen på minst 15% och sedan hur du kan ta ett bolån på resterande 85%. Vi visar vart flest av våra besökare valt att låna till sin insats efter ha besökt någon av våra guider om lån till kontantinsatsen där våra besökare kan läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga lån.

bola%cc%8an-utan-kontantinsats

Bolån utan kontantinsats


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Bolån utan kontantinsats

43 reaktion på “Bolån utan kontantinsats

 1. Klurifaxen

  Hej!

  Jag och min pojkvän ska köpa en lägenhet för ungefär 2 miljoner och har sparat ihop ungefär 150.000kr tillsammans. Vi behöver alltså runt 150.000kr till utöver bolånet. Är det dumt att säga till banken att man har dessa pengar och få bolånet och sen lånar man 150.000kr med ett privatlån. Alltså så dom inte räknar med kostnaden för kontantinsatsen i kalkylen för bolånet?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Klurifaxen och tack för din kommentar!

   Vi ger inga sådana tips överhuvudtaget. Spela alltid med öppna kort mot långivare och banker.

   Hoppas ni kan köpa er drömbostad inom kort!

   Med vänliga hälsningar / Kontantinsats.se

   Svara
 2. Eva

  Hej! Får man ta ett privatlån för 15 procent av bostaden? Vill köpa en tvåa med min kille för runt 1500000kr och vi har bara 75000kr.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Eva och tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar! Som vi skrivit ovan i inlägget så är det i vissa fall möjligt att till och med få låna hela kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Om man får det eller inte beror ju på vilken långivare det är och självklart vilka förutsättningar ni har för att få låna pengar. För att få svar på den frågan får ni helt enkelt prova att ansöka om det. Lycka till!

   Svara
 3. Sara

  Hejsan,

  Tack för en trevlig sida. Vi håller på att planera för att sälja vår lägenhet och köpa hus. Vi tror att vi kommer få ungefär 1milj för våran lägenhet (vi kommer gå ut med 995.000kr enligt mäklaren) och sen kommer vi köpa en villa för ungefär 2 miljoner. Vi kommer ha med oss ungefär 100.000kr till kontantinsats men behöver runt 200.000kr till. Kan man lösa det på något annat sätt än att ta ett privatlån? Någon som vet? Och då menar vi via en bank alltså. Inte spara ihop eller låna av någon man känner för dom alternativen går bort för oss tyvärr.

  Vi skulle vara väldigt tacksamma för svar.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Sara! Dessvärre hittar ni ingen bank där ni får belåna huset så pass mycket. Då återstår bara privatlån om de andra alternativen du går igenom inte passar er. Hoppas det löser sig!

   Svara
 4. Ledsen

  Alltså är ni helt hundra att det inte går att köpa en lägenhet om man inte har någon kontantinsats?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej! Nej det har vi inte skrivit någonstans heller. Det finns inget bolån utan kontantinsats däremot. Många väljer att låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället. Alltså: bolån upp till 85 procent av lägenhetens värde och sedan ett privatlån för resterande 15 procent av värdet. Köper man en lägenhet för 1milj så har man alltså ett bolån för 850.000kr och ett privatlån på 150.000kr. Men chansen att få ett lånelöfte ökar oftast om man har kontantinsatsen själv. I några fall är det ett måste. Det bästa du kan göra är helt enkelt att skicka in låneansökningar och se efter vad du har för möjligheter. Lycka till!

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Loa! Tyvärr hittar du ingen bank där du kan belåna hela bostaden och vara helt utan kontantinsats. Kontantinsatsen måste minst vara 15 procent av bostadens värde. Ni kan dock i vissa fall även låna till insatsen också men då med ett privatlån där ni alltså inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen.

   Svara
 5. Daniel

  Hej

  Vi ska köpa huset av mina föräldrar för 2400 000, banken har beviljat lån på 85%. Handpenningen tänkte jag lösa privat i överenskommelse med föräldrarna, vad kan bankerna säga om det? pantbrevskostnad och lagfart betalas givetvis utöver handpenning.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Daniel! Tack för din kommentar!

   Dem flesta bankerna har nog inget att säga om det alls i detta fall. Har banken dessutom beviljat lånet redan så är det ju redan i hamn. :)

   Inte för att det förändrar något men antar att du menar kontantinsats och inte handpenning. Handpenning är en typ av förskottsbetalning som ges till säljaren så att den vet att köparen är ärlig i sina avsikter. Kontantinsatsen är däremot den del där du ej kan ta bostaden som säkerhet för lånet. I Sverige 15 procent av bostadens värde.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Daniel! För banken menar du? Har du bara en värdering till banken så ser jag inte att det skulle vara några problem.

   Svara
 6. Jerry

  Hej! Jag och farsan har bestämt att jag ska få köpa hans villa för 2,000000:- som han köpte för 2,600000 då slipper jag kontantinsats om jag har förstått det hela rätt? Plus att jag endast behöver låna 75% av bostaden. Detta måste väl banken gå med på?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Jerry! Det går tyvärr inte att lämna ett kort svar utifrån bara den informationen så vi råder dig att prata med din bank så hjälper dem er löser dessa frågor direkt.

   Svara
 7. Peter

  Hej

  Har bokat tid med min bank för ett låneköfte, då jag och min sambo letar hus.

  Vi har ingen kontantinsats att lägga men har dock en bostadsrätt utan lån,och jag undrar om det går att ha den som säkerhet istället för att blancolåna kontantinsatsen.
  Bostadsrätten ifråga är givetvis inte den vi bor i nu.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Peter! Om jag uppfattat det rätt så kommer ni då äga ett hus och en bostadsrätt var av bostadsrätten äger ni till 100%? Att då kunna belåna bostadsrätten för att kunna betala kontantinsatsen på huset borde i så fall inte vara några problem. Självklart beroende på vad huset kostar och vad lägenheten är värd. Och som vanligt med förutsättningen att banken tror ni klarar av att betala lånet. Annars ser jag inga problem. Lycka till med husköpet! =)

   Svara
 8. Emil

  Hej!

  Jag och min sambo stå i planering till att köpa ett hus.!

  Huset är värderat till 3150000 kr. Jag och säljaren har kommit överens om ett köpebelopp på 2700000 kr

  Behöver jag lägga någon kontantinsats då när huset är värderat så pass högt?

  eller vad säger banken när jag presentera detta ?? och kan visa upp värderingen som är gjord idag på (3150000) och som sagt jag och säljaren är överens om beloppet 2700000

  Med vänlig hälsning Emil

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Emil!

   Godkänner banken värderingen så får du belåna bostaden upp till max 85 procent av det. Det vill säga 2677500kr. Alltså måste du i så fall ha en kontantinsats på minst 22500kr.

   Svara
 9. Adam

  Kan man låna till en bil för bara 10.000kr? Ser att många har en begränsning? Jag vill bara låna i 2 månader typ. Spelar ingen roll vad det är för ränta riktigt.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Adam! I topplistan ovan ser du vart du kan låna 10.000kr genom att titta vilket det lägsta beloppen är hos respektive alternativ.

   Svara
 10. Kristoffer

  Hejsan! jag och min fru har varit nyligen hos en bank och pratade med de angående bolån utan kontantinsats. Vi fick avslag pga att vi redan har skulder på ca 450000 tillsammans. Vi förklarade för dem att i nu läget vi betalar redan 7000 för hyran( hyresgäst) plus 3000-4000 för andra utgifter(vatten, avlopp osv). Då vi bestämde oss att bättre och köpa ett litet hus där vi skulle tom inte betala så mycket som vi redan gör och samt att om några år skulle vi äga ett hus. Vi kunde lösa kontantinsats genom att sälja husvagnen men de sa till oss att så är det inte? vi blev faktiskt väldigt besvikna för det handlade inte mera en 40000.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Kristoffer! Tack så mycket för din kommentar! Jag uppfattar tyvärr inte riktigt frågan? Återkom gärna med mer info. =) Hoppas det löser sig för er till det bästa!

   Allt gott! Mvh Patrik på Kontantinsats.se

   Svara
 11. Sara

  Hejsan! Jag är med på en budgivning och behöver 100.000kr till för att vinna budgivningen. Jag har fått okej från banken att ta ett privatlån av annan bank, men vilken ska jag välja? Jag tänker så här: jag vill ha så billigt privatlån som möjligt bara och min vanliga bank har redan givit mig lånelöfte på det jag behöver och deras ränta på privatlån är mycket högre än dom jag jämfört med.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Sara! Det är såklart helt omöjligt för oss att svara på och vi varken får eller kan ge såna råd. Jämför banker mellan varandra genom en låneförmedlare så du får förslag från flera olika alternativ.

   Svara
 12. Lennart L

  Kom in här då jag och frun sitter vi köksbordet och undrar om det verkligen inte finns någon bank som kan belåna 100% av bostaden?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Lennart L, nej du kan inte belåna 100% av bostaden i Sverige. Du får låna max 85 procent med bostaden som säkerhet. Men sedan går det att ta ett privatlån till resterande 15 procent. Om banker godkänner det det vill säga.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Johanna, 2% per år ner till 70% av bostadens värde. Sedan 1% per år ner till 50%. Där efter kan du ha amorteringsfritt om du önskar.

   Svara
 13. Karina

  Hej! Stort tack för den här hemsidan eftersom den fått mig att ta steget att köpa en lägenhet och flytta hemifrån och inte spara ihop till kontantinsatsen först som jag trodde man måste göra! Det skulle ha tagit mig 8år! Då skulle jag vara över 30år. Tack tack tack!

  Svara
   1. Kontantinsats

    STORT tack för att ni tagit er tid att skriva Marcus och Karl! Vi på redaktionen blir otroligt glada för era ord.

    Svara
 14. Therese

  Är det stor skillnad på att ansöka med medsökande? Alltså chansen att få låna pengar? Någon som vet?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Therese, Då det är en extra säkerhet för långivaren så ökar chansen att få låna pengar och dessutom få billigare ränta då räntan oftast sätts efter just risk.

   Svara
 15. Marcus

  Visste är det för jävligt att man ska behöva skuldsätta sig över huvudet för att kunna köpa en bostad i Stockholm idag. Jag hade aldrig klarat det utan att låna till kontantinsatsen och då hade jag inte kunnat ta det jobbet jag fått. Hur tänker regeringen om det egentligen? Att införa amorteringskrav som gör det ännu svårare. Bra tänkt. Obs ironi.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.