TOPPLISTAN VECKA 8 2019:
1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Bolån upp till 100 procent

Bolån upp till 100 procent? Finns det? Det vill säga bolån utan kontantinsats? Nej det finns inte då den efter Finansinspektionens nya regler hösten 2010 inte är möjligt att belåna bostaden mer än 85 procent av dess värde. Du kan således ha bolån upp till max 85 procent och sen MÅSTE resterande 15 procent bestå av en insats. Det är dock möjligt att låna pengar till dessa 15 procent också men då med ett privatlån som inte har bostaden som säkerhet för lånet. Längst upp på den här sidan ser du en sammanställd topplista över sådana lån. Där listar vi dem 10 mest populära privatlånen till kontantinsatsen på en bostad. Vi listar dem lånen som flest av våra besökare har blivit beviljade just den här månaden.

Bolån upp till 100% eller låna till kontantinsats?

Nej det är ej möjligt. Du får bara ha 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt bolån. Köper du en lägenhet för 1milj så måste du alltså ha 150000 kronor som kontantinsats och sen kan du ha 850000kr som bolån med bostaden som säkerhet för lånet. Dock finns det banker som även på dom 850000kr har bottenlån och topplån. Så där bör du fråga din bank / långivare om dom använder sig av topplån och bottenlån vid en sådan situation. Men hur som helst så måste du således ha 150000kr själv eller lösa det med ett privatlån (kallas även blancolån och lån utan säkerhet) OM du kan ha med det i kalkylen för ditt bolån. Det vill säga om det finns utrymme för det i din budget. Ett topplån är sedan lite dyrare än bottenlånet. Några banker kräver även amortering på topplånet men ej bottenlånet.


Innehåll i Bolån upp till 100 procent

  • Bolån och huslån
  • Det finns däremot billån utan insats
  • Finns det något bolån över 85%?
  • Finns det bostadslån helt utan insats?

Bolån och huslån

Vi har valt att dela in bostadslån till bolån och huslån. Bolån är både huslån och lån till lägenhet. Vi har valt att dela in det så i och med att lån till hus skiljer sig en del mot att låna pengar till en lägenhet.

Det finns däremot billån utan insats

Billån skiljer sig en hel del mot bolån och där är det möjligt att ta ett lån till bil så länge du inte har ett billån med bilen som säkerhet för lånet. Med bilen som säkerhet så måste du ha minst 20 procent i insatsen men om du tar ett privatlån till bil behöver du ingen insats så du kan låna 100%.

Här på Bolån upp till 100 procent kan du läsa om hur det är möjligt att låna pengar till 100% av en bostad. För i Sverige har vi ett bolånetak som gör att du inte kan låna mer än 85% av bostadens värde när du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Men du kan ta privatlån till resterande 15%. Dock är varje procent som du har själv i egna pengar bra och ger dig större chans att få låna pengar. Det är din ekonomi och val av bank som bestämmer om du kan få låna till insatsen med ett privatlån eller inte.


Finns det något bolån över 85%?

Svar: Om man som vi menar bolån där man säger ett lån med bostaden som säkerhet så finns det inget bolån över 85% belåning. Alltså där man får låna mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Däremot är det möjligt att ta ett privatlån även till den delen över 85 procent.

Finns det bostadslån helt utan insats?

Svar: Nej det är precis samma fråga som vi svarat på här ovan och nej det finns inget bostadslån i Sverige där du kan låna 100% med bostaden som säkerhet. Det är 85 procent som gäller. Sedan är det privatlån till resterande om så önskas.