Kontantinsats hos ICA Banken

Kontantinsats hos ICA Banken? Kan man låna pengar till sin kontantinsats hos ICA Banken? Svar: Ja ICA Banken har ett privatlån där du kan låna upp till 350.000kr till en kontantinsats på en bostad. Självklart med förutsättningen att just du klarar av att ta lånet. Lägenhet eller villa spelar ingen roll. Men det är fullt möjligt att låna pengar till sin kontantinsats med ett privatlån vilket ICA Banken bland annat erbjuder. Du kan dessutom ta ditt bolån hos ICA Banken så du kan skicka in en ansökan om bolån + kontantinsats på en och samma gång vilket ibland kan underlätta. Vissa tar ett lånelöfte hos en bank och sedan efter det ett privatlån till kontantinsatsen för att på så sätt hoppas att banken inte tar en ny kreditupplysning och ser det eller att dom helt enkelt inte räknar med det. Eller att det finns utrymmer för det i lånekalkylen. Hur som helst så förespråkar vi såklart öppenhet och att man spelar med öppna kort mot sin bank. Så genom att skicka in en ansökan för bolån + kontantinsats på samma gång så tror vi det kan underlätta i längden när man inte spelar bakom ryggen på sin bank.


En snabb sammanfattning av Kontantinsats hos ICA Banken

Men Kontantinsats hos ICA Banken så vill vi skapa en plattform där vi kan samlas och diskutera lån till kontantinsatsen hos ICA Banken. Och eftersom ICA Banken skriver ut på sin hemsida i skrivande stund att dom kan låna ut till kontantinsatsen så kan vi även informera om det och visa vart det står helt enkelt.


Betyg på Kontantinsats hos ICA Banken

Tanken med Kontantinsats hos ICA Banken är att vi ska kunna samlas här och diskutera om det är möjligt att låna till insatsen hos ICA Banken först och främst. Sedan samlar vi in så mycket info som möjligt om det som vi sammanfattar så bra vi kan. Och här kan du alltså säga hur bra du tycker vi lyckats med det?

(5 röster och i snitt: 4,80 av 5)

Publicerat i ICA Banken | 1 kommentar

Snabblånen ökar drastiskt under julen

Snabblånen är väldigt vanliga under julen. Dom ökar drastiskt under julen. Förmodligen för att många har svårt att betala för julklappar och julmat som egentligen inte passar i den vanliga budgeten. Sedan är det väldigt många som festar extra mycket under julen så budgeten sprängs av det också. Och slutligen så kommer det nyårsafton som inte sällan kostar en hel del också. Det finns en anledning till att januari är den fattigaste månaden på året. Då har man gjort av med mer pengar än vad man trodde och måste spara ihop det under januari istället. Många skjuter på det med snabblån. Men kom ihåg att jämföra snabblån så om du är en av dom som behöver extra pengar under julen. Det finns mycket pengar att spara.

Publicerat i Snabblån | Lämna en kommentar

Bolån utan topplån – Detta gäller för 2017

Bolån utan topplån? Finns det bolån helt utan topplån? Svar: Bolån utan topplån finns det absolut i Sverige. DOCK inte utan kontantinsats på minst 15 procent av bostadens värde, det vill säga det du tex köper den för. Vilket ofta blandas ihop med topplån. Sen vill vissa banker ha några procent till som topplån och sen ett bottenlån på resten. Men långt ifrån alla. Och på frågan om det finns något bolån utan kontantinsats så är svaret däremot nej. Med det sagt så går det dock att att även låna till insatsen. Det är det bara din ekonomi och val av bank som kan stoppa. Inga lagar så att säga.

Det kan alltså se ut så här vid köp av en bostad för 2 miljoner

 • Kontantinsats: 300.000kr 15%
 • Topplån: 200.000kr 10%
 • Bottenlån: 1500.000kr 75% (bolån)

Kontantinsatsen måste du ha själv eller låna med ett lån utan säkerhet om du har den möjligheten. En topplista över såna lån hittar du längst upp i det här inlägget. Topplistan är satt efter hur populära dom här hos våra besökare.

Du kan även låna till kontantinsatsen

I Sverige kan du som sagt inte komma undan kontantinsatsen på något sätt oavsett vilken bank du väljer. Du kan bara belåna din bostad med max 85% av dess värde. Resterande 15% MÅSTE vara en kontantinsats. Men det hindrar dig inte från att även låna till kontantinsatsen. Men då med ett privatlån (även kallat blancolån och lån utan säkerhet) istället. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar av banken.

Bolån utan topplån


Innehåll i guiden Bolån utan topplån

Den här menyn visar varje kapitel i guiden Bolån utan topplån. På så sätt hoppas vi att du redan här ser om det är en guide för dig eller inte. Vårt mål är att du inte ska behöva lägga ner någon tid på en guide som inte svarar på dina eventuella frågor och funderingar.


Fördjupning i Bolån utan topplån

I kapitlet Fördjupning i Bolån utan topplån går vi på djupet i vad ett topplån är och hur det fungerar i dom få tal fallen där topplån fortfarande finns och används. Har du inte redan fått svar på din fråga här ovan så är det här kapitlet för dig.

 • Topplån och bottenlån?

Topplån och bottenlån?

Topplånet har ofta en högre ränta än bottenlånet medan bottenlånet är det lån som är minst risk för långivaren/banken och därför billigast.


Sammanfattning av guiden Bolån utan topplån

I Bolån utan topplån förklarar vi att man inte kan hitta en bank som lånar ut mer än 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet men att man kan ta ett privatlån till insatsen. Det är alltså inte ett bolån utan ett topplån. Topplån använd felaktigt idag där många kallar just insatsen för topplån. Även det reder vi ut. Den här guiden är till för dig som vill veta om det finns något bolån i Sverige som inte har ett topplån. Vi svarar på hur du kan låna till kontantinsatsen som idag ofta har tagit platsen från det tidigare topplånet. Vi listar även banker där vi vet att många kunder inte har något topplån som topplån ser ut idag.


Tips på andra guider om Bolån utan topplån

Det här kapitlet är för dig som vill ha tips om andra guider om just Bolån utan topplån. Det är alltså tips på andra guider vi skrivit om ämnet. När vi startade Kontantinsats år 2010 så var vår första guide för att informera människor om att man faktiskt kan låna till kontantinsatsen. Vilket väldigt få visste då, och tyvärr väldigt få vet idag också.

 • Startsidan om bolån
 • Topplån
 • Låneförmedlare

Startsidan om bolån

En av våra största och mest uppskattade guider är guiden Bolån. Där samlar vi allt det viktigaste om bostadslån på en och samma sida. Den sidan uppdaterar vi flera gånger om dagen ibland. Så titta in där innan du ska låna till en bostad.

Topplån

Topplån heter guiden där vi går på djupet med topplån. Vi tycker ordet topplån är något förlegat och går bland annat in på varför.

Låneförmedlare

Dom flesta av våra besökare som vill låna insatsen till en bostad använder en låneförmedlare för att hitta det billigaste och bästa privatlånet till insatsen. Därför tycker vi att du bör läsa guiden Låneförmedlare om du är intresserad av att kunna låna mer än 85 procent av bostadens värde.


Läs mer om Bolån utan topplån

Här samlar vi löpande på länkar till guider som vi skrivit om Bolån utan topplån eller relaterade ämnen. Helt enkelt en snabbmeny över andra guider vi skrivit om bolån och topplån.


Diskutera och ställ frågor om Bolån utan topplån

Är det något som fortfarande är oklart vad gäller Bolån utan topplån så kan du ställa frågor och vara med och diskutera topplån och bolån här nedanför i kommentarsfältet tillsammans med oss på redaktionen och med andra besökare.


Betyg på guiden Bolån utan topplån

Du kan vara med och säg vad du tycker om guiden Bolån utan topplån genom att lämna omdöme och betyg här nedanför. Vi bli otrolig tacksamma för all hjälp vi får att bli bättre för varje besökare vi har. Här kan du börja med och ge ett betyg och det är det du ska ha stjärnorna till. Du klicka enkelt på dom för att ge ditt betyg.

(36 röster och i snitt: 4,86 av 5)

Omdöme på guiden Bolån utan topplån

Som du kan läsa ovan kan du ge ett betyg på Bolån utan topplån med stjärnorna men vill du ge ett omdöme med dina egna ord istället kan du använda kommentarsfältet.


Här är du nu: Kontantinsats » Bolån utan topplån

Publicerat i Bolån, Bottenlån, Topplån | 2 kommentarer

Låna pengar utan BankID – Nov 2017

Låna pengar utan BankID? Går det att låna pengar utan att identifiera sig med BankId idag? Svar: Ja det går absolut att låna pengar utan att ha något BankID. I den här guiden tänkte vi därför listar en topplista över lån där flest besökare lånar och och som inte har BankID. Så är du ute efter att låna pengar och undrar vart du kan göra det utan att skaffa BankID så hoppas vi att den här listan kan hjälpa dig. Just nu har vi bara satt ihop en enkel topplista men inom kort kommer även den utökade topplistan som vi kallar den Stora topplistan i våra guider och som har med omdöme, betyg, recensioner med mera.

Låna pengar utan BankID – Veckans ENKLA topplista

Här kan du se vart besökare innan dig valt att låna pengar utan BankID. Topplistan nollställs varje måndag efter midnatt och då visas den efter omdöme och betyg som vi sammanställt. Och efter det så visar vi vilka lån som våra besökare använder mest av dessa efter ha besökt någon av våra guider om just att låna pengar utan att använda BankID.

Har du tips på fler lån som går att ta utan BankID får du väldigt gärna kommentar det här nedanför. Tillsammans hjälper vi varandra att hitta rätt lån!

Låna pengar utan bankid


Innehåll i guiden Låna pengar utan BankID

Här är det tänkt att du ska kunna klicka dig fram på alla rubriker i guiden och på så sätt lättare hitta det du är ute efter idag. Du ser alltså rubrikerna till dom olika kapitlen i guiden Låna pengar utan BankID. Vi har allt som mål att du ska hitta det du söker ovanför den här menyn men gör du inte det så ska resten hitta det dom söker här istället.


Låna pengar utan BankID – Veckans STORA topplista

Vi har delat upp topplistan i ENKLA topplistan som du hittar längre upp på den här sidan och sedan den här, den STORA topplistan. Topplistan är exakt samma men den här som är den STORA är en utökad variant bara. Men bland annat omdöme, betyg och en recension av oss på redaktionen på Kontantinsats.

 • 1. Zmarta » Låna pengar utan BankID
 • 2. Leta lån » Låna pengar utan BankID
 • 3. MyLoan » Låna pengar utan BankID
 • 4. Arcadia Finans » Låna pengar utan BankID

Zmarta » Låna pengar utan BankID

Zmarta är en låneförmedlare där du kan jämföra privatlån utan BankID bland annat. Zmarta har samma ägare som Freedom Finance som också är en låneförmedlare.

Leta lån » Låna pengar utan BankID

Leta lån samarbetar med låneförmedlaren Lendo som förmodligen är Sveriges största låneförmedlare. Hos Leta lån ska du kunna skicka in en ansökan och jämföra privatlån och sedan låna utan BankID.

MyLoan » Låna pengar utan BankID

MyLoan är en låneförmedlare som erbjuder dig att låna pengar utan BankID. Du jämför enkelt privatlån via deras hemsida och sedan väljer du det lånet som passar dig bäst.

Arcadia Finans » Låna pengar utan BankID

Arcadia Finans är även dom en låneförmedlare som jämför privatlån. Och inte heller där behöver du ha någon BankID för att kunna låna.


Låna pengar utan BankID – En fördjupning

Ibland kan det behövas en fördjupning och det här är en fördjupning i ämnet Låna pengar utan BankID. Vår tanke är att förorden längst upp i den här guiden ska svara på 90% av frågorna som våra besökare har men sedan är det 10% som inte hittar det dom söker där och då har vi fördjupningen här.

 • Vad är BankID?
 • Vem äger BankID?

Vad är BankID?

BankID är ett e-legitimationssystemet. Där du genom att ha ett BankID kan identifiera dig. Och det kan du skaffa via en bank som erbjuder detta. Då kan du bland annat identifiera dig för att få låna pengar direkt online på nätet utan att behöva skicka in papper. Finansiell ID-Teknik BID AB som driver BankID ägs av flera svenska banker.

Vem äger BankID?

Företag som ligger bakom BankId ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank, SEB, Skandiabanken och Swedbank. Företaget heter Finansiell ID-Teknik BID AB och det är dem som äger förvaltar och vidareutvecklar BankID.


Sammanfattning av Låna pengar utan BankID

Här listar vi alternativ för dig som vill låna pengar men inte vill använda BankID. Som besökare kan du läsa och lämna omdöme och betyg och se vilket lån som är populäraste hos våra besökare. Du kan även ta del av våra recensioner om alla lån.


Tips på relaterade guider till Låna pengar utan BankID

I det här kapitlet så tipsar vi om guider som är relaterad till guiden Låna pengar utan BankID. Så har du inte hittat det du söker efter här ovan så hoppas vi att du hittar det du söker i någon annan guide vi skrivit i ämnet.

 • Låna pengar
 • Låna pengar snabbt
 • Låna pengar direkt
 • Banklån

Låna pengar

Guiden Låna pengar fungerar som en startsida för alla guider vi skrivit om just Låna pengar så det är en guide vi tycker alla som funderar på att låna pengar bör läsa innan. Vi försöker skriva det för alla så vi har både enkla och mer avancerade kapitel.

Låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt är det många som vill göra. Därför skapade vi Låna pengar snabbt som är en guide där vi tillsammans ska utse lån där man får pengarna snabbt på kontot helt enkelt.

Låna pengar direkt

Låna pengar direkt är helt enkelt ännu snabbare än snabbt som du kan läsa om här ovan. Vill du låna pengar direkt finns det färre alternativ och du kan läsa om dessa under Låna pengar direkt där vi samlar så mycket vi kan om det.

Banklån

Alla lån är inte från en bank med ett banklån som många verkar tro. Vi råder alla som ska låna pengar att läsa banklån innan detta viktiga beslut. Där kan du läsa om vad som räknas som ett lån från en bank och vilket lån som är bäst just nu. Så ska du låna pengar med eller utan BankID så bör du läsa denna först. Det är vårt råd i alla fall.


Vi har mer om Låna pengar utan BankID

I den här snabbmeny så samlar vi guider som vi skrivit om det aktuella ämnen. Det vill säga Låna pengar utan BankID. Även guider som är relaterade till det.


Ställ en fråga om Låna pengar utan BankID

Du får väldigt gärna ställa frågor och diskutera Låna pengar utan BankId i kommentarsfältet här nedanför. Där finns både vi på redaktionen och andra besökare.


Betyg Låna pengar utan BankID

Vi vill gärna höra vad du tycker om guiden Låna pengar utan BankId därför har vi gjort så att du lämna omdöme och betyg på alla guider här på Kontantinsats.se. På så sätt vill vi bygga en sajt tillsammans med våra besökare för våra besökare och därigenom förhoppningvis skapa mervärde för våra besökare. Här kan du ge betyg efter hur bra du tycker den svarar på rubriken. Har du fått hjälp av guiden? Ge 1 till 5 i betyg.

(31 röster och i snitt: 4,94 av 5)

Omdöme Låna pengar utan BankID

Vill du ge ett omdöme i form av en kommentar så kan du säga vad du tycker om Låna pengar utan BankId här nedanför i kommentarsfältet.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Låna pengar utan BankID

Publicerat i BankID, Låna pengar | 2 kommentarer

Låna pengar med låg inkomst – Hitta det bästa lånet

Låna pengar med låg inkomst? Kan man låna pengar trots låg inkomst eller ingen inkomst alls? Svar: I den här guiden kommer vi gå genom och lista olika alternativ för dig som har låg inkomst men ändå vill låna pengar eller att du inte har någon inkomst alls, går det att låna ändå? Det är det vi kommer fokusera på och försöka svara på i det här inlägget alltså. Vi länkar även vidare till andra guider som vi tycker är relevanta till detta och som vi tror du kan vara intresserad av att läsa. Bland annat om hur du ska kunna jämföra lån själv och hitta det bästa lånet för just dig. En fråga som vi ofta får är hur mycket kan jag låna och hur mycket kan jag låna på min lön och inkomst. Det tror vi också är guider som kan vara intressanta för dig att läsa.

Låna pengar med låg inkomst


Innehåll i Låna pengar med låg inkomst

Här kan du se vad guiden Låna pengar med låg inkomst innehåller. Klicka på vilket kapitel du är intresserad av eller scrolla dig igenom hela.


Sammanfattning Låna pengar med låg inkomst

Låna pengar med låg inkomst är guiden där vi tagit ut dom lån där våra besökare oftast får lån. Om det sedan är lättast att låna där eller inte kan vi inte svara på. Har försökt vi tillsammans med våra besökare komma fram till vilka alternativ som är bäst om man vill låna pengar med har låg inkomst.


Tips på andra guider om Låna pengar med låg inkomst

Tips på andra guider om Låna pengar med låg inkomst är en samling sammanfattningar av andra guider vi skrivit i ämnet och som vi tror du kan vara intresserad av att läsa om du tycker guiden du precis tagit del av är intressant.

 • Låna pengar snabbt
 • Låneförmedlare

Låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt är guiden för dig som vill ha pengarna utbetalda snabbt. Om inte direkt så väldigt snabbt åtminstone. Vi har valt att dela in det i just snabbt och direkt. Läs i respektive guide för att förstå skillnaden. Det vi gjort är att sortera ut alla lån som lovar snabbt utbetalning av alla lån som vi listar.

Låneförmedlare

Ska du låna pengar med ett privatlån så bör du använda en låneförmedlare. Och då tycker vi att du bör använda dig av en låneförmedlare och innan det läsa guiden Låneförmedlare som vi har skrivit. Där kan du se vilka alternativ du har och vad du bör tänka på bland annat.


Läs mer om att Låna pengar med låg inkomst

Här samlar vi tips på andra guider vi skrivit om ämnet som vi tycker du borde läsa. Målet med att ha en så enkel meny är att du ska få en så bra överblick som möjligt.


Ställ en fråga och diskutera Låna pengar med låg inkomst

Vi vill bygga en sajt tillsammans med våra besökare och bjuder därför in till diskussion om guiden Låna pengar med låg inkomst här nedanför i kommentarsfältet. Där kan du vara med och diskutera och ställa frågor till både oss på redaktionen och till och med andra besökare här på Kontantinsats.se. Tillsammans kan vi skapa en mötesplats för oss som ska låna pengar.


Omdöme och betyg på guiden Låna pengar med låg inkomst

Vi vill gärna veta vad du tycker om guiden Låna pengar med låg inkomst som du precis har tagit del av och det kan du enkelt göra genom att lämna betyg och omdöme här nedan. Vi vill bygga en sajt tillsammans med våra besökare så det är väldigt viktigt för oss att få veta vad du tycker. Sedan blir vi väldigt glada av att få pepp att fortsätta driva Kontantinsats.se.

(29 röster och i snitt: 4,86 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Låna pengar med låg inkomst

Publicerat i Låna pengar | 4 kommentarer

Vilka banker har Lendo i november

Vilka banker har Lendo? Alltså vilka banker jämför Lendo åt mig och har samarbete med? Svar: Lendo har tidigare inte gått ut med exakt alla banker som dom har samarbete med men nu verkar dom ha ändrat sig angående detta och skriver nu ut alla bankerna direkt på sin sajt. Du hittar hela listan här nedanför och vi uppdaterar listan så fort vi får in en ändring. Problemet brukar annars vara att många låneförmedlare har sekretess-avtal som gör att dom inte skriver ut alla bankerna pga det. Här nedan har vi listat alla banker som Lendo skriver ut på deras hemsida att dom jämför och har samarbete med just nu. Vi försöker ta reda på vilka banker Lendo och andra låneförmedlare jämför och har samarbete med hela tiden och så fort vi får reda på en ändring så uppdaterar vi våra listor. Vi tycker alla bör ta reda på vilka banker en låneförmedlare har innan man skickar in en ansökan.

Vilka banker Lendo – Lista

Här kan du se vilka banker Lendo har samarbete med och som dom själva skriver ut på deras hemsida. Klicka på Mer info här ovanför i topplistan för att komma direkt till deras sida där du kan läsa mer om just det. Listan uppdateras så fort vi får in någon ändring.

 • 1. Avida Finans
 • 2. Big Bank
 • 3. Collector bank
 • 4. Credento
 • 5. Euroloan
 • 6. Forex Bank
 • 7. Ikano Bank
 • 8. Konsumentkredit
 • 9. Marginalen Bank
 • 10. Coop Med Mera bank
 • 11. Money go
 • 12. Nordax
 • 13. Resurs bank
 • 14. Santander
 • 15. SevenDay
 • 16. Svea Ekonomi
 • 17. Swedbank
 • 18. Villabanken
 • 19. Wasa Kredit
 • 20. Balanzia
 • 21. Remember – EnterCard
 • 22. ICA Banken
 • 23. Lån & Spar bank
 • 24. SEB
 • 25. PayEx

Dom jämför alla dessa banker åt dig helt gratis med bara EN kreditupplysning (UC är kreditföretaget som Lendo använder sig av). Du kan även jämföra Lendo mot andra låneförmedlare, banker och långivare i topplistan längst upp här på sidan. Där ser du hur Lendo står sig mot andra låneförmedlare, banker och låneförmedlare just precis nu. Den topplistan visar dom populäraste lånen precis just den här veckan oavsett om det är en bank, låneförmedlare eller snabblån.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%3-12år5000-500000krMer info om Lendo
 • Låna till kontantinsats via Lendo: Ja
 • Jämför lån: Privatlån (även kallat Blancolån)
 • Lånebelopp: 5000kr-500.000kr
 • Lånetid: 1-15år
 • Ränta: Från 3,25% (räntan sätts individuellt, se Lendo ränta)
 • Åldersgräns: 18år
 • Lån utan UC: Nej Lendo tar UC (se Lån utan UC)
 • Utbetalning helg: Nej (se Utbetalning på helgen)
 • Lån trots betalningsanmärkning: Ja (se Lendo trots betalningsanmärkning)
 • Samla lån: Ja (se Samla lån)
 • Finns hos låneförmedlare: Lendo ÄR en låneförmedlare (se Låneförmedlare)
 • Snabblån: Lendo har inte snabblån.
 • Smslån: Lendo har inte smslån.
 • Andra tjänster:

Lendo

Vilka banker har Lendo


Innehåll i guiden Vilka banker har Lendo

Den här är en menu som visar innehållet i guiden Vilka banker har Lendo helt enkelt. Så har du inte redan hittat det du söker här ovanför så kan du klicka dig vidare till dom olika rubrikerna i dom olika kapitlen i guiden om vilka banker Lendo har samarbete med och jämför åt dig.


Tips innan lån via låneförmedlare Lendo

Det här kapitlet är till för att du ska få smarta tips innan du skicka in din ansökan till Lendo. Alla tipsa är baserad på data vi samlat in ända sedan starten av Kontantinsats.se år 2010.

 • Använd två låneförmedlare
 • Läs alltid vår guide Låneförmedlare innan lån
 • Titta alltid vilka banker dom jämför

Använd två låneförmedlare

Många nöjer sig inte med att bara skicka in en ansökan utan väljer att skicka in minst två ansökningar från topplistan. Eftersom det är så många som gör det så litar vi på våra besökare och tror det kan vara ett bra tips för att verkligen få en bra blick över hur det fungerar med låneförmedlare.

Läs alltid vår guide Låneförmedlare innan lån

Läs alltid vår guide Låneförmedlare innan lån via en låneförmedlare. Vi tycker att du MÅSTE titta in Låneförmedlare innan du väljer att låna via en. Och i detta fallet via Lendo.

Titta alltid vilka banker dom jämför

Det är lätt att lita blint på en låneförmedlare men du bör göra lite jobb själv också. En sak du bör titta upp är vilka banker det är dom jämför åt dig. Vi har guider om alla låneförmedlare vi listar där vi listar bankerna dom jämför.


Vanliga frågor om Vilka banker har Lendo

Här samlar vi vanliga frågor som vi får in om Vilka banker har Lendo. Hittar du inte svar på dina fråga här kan du gå till kapitlet här nedan där du själv kan ställa frågor.

 • Jämför Lendo bolån?
 • Kostar det något att skicka in en ansökan hos Lendo?
 • Har Lendo någon jämförelse av billån?
 • Ta Lendo UC?
 • Vad har Lendo för grundkrav?

Jämför Lendo bolån?

Svar: Lendo jämför inte bolån idag.

Kostar det något att skicka in en ansökan hos Lendo?

Svar: Nej i skrivande stund kostar det ingenting att skicka in en ansökan hos Lendo. Och det har heller aldrig gjort det.

Har Lendo någon jämförelse av billån?

Svar: Lendo har ingen jämförelse av billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet däremot har dom jämförelse av privatlån till bil. Skillnaden på dessa två lån kan du läsa i våran guiden billån utan kontantinsats bland annat. Du kan även ta en titt i guiden Lendo billån.

Ta Lendo UC?

Svar: Ja Lendo tar UC. Det vill säga en kreditupplysning från UC. UC står för UpplysningsCentralen.

Vad har Lendo för grundkrav?

Svar: Lendo har två olika grundkrav, det enda om du vill låna över 30.000kr och det andra om du vill låna upp till 30.000kr. Det är alltså lättare krav för dig som vill låna upp till max 30.000kr.

Grundkrav för att få låna över 30.000kr

 • Du måste vara minst 18år.
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha FAST inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 110.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader tillbaka.

Grundkrav för att få låna upp till 30.000kr

 • Du måste vara minst 18år.
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha en inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 100.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader tillbaka.

Som du ser är skillnaderna mellan dessa två att du kan arbete extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd och ändå kunna låna upp till 30.000kr så länge årsinkomsten är på minst 100.000kr. Skillnaden är 10.000kr på årsinkomsten. Om du har en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.


Fördjupning om Vilka banker har Lendo

Har du inte fått svar på dina frågor om Vilka banker Lendo har här ovan så kan du fortsätta att läsa fördjupningen av Vilka banker har Lendo här nedan. Vi råder alltid alla våra besökare som funderar på att låna pengar via låneförmedlare Lendo har läsa den här delen.

 • Lendo omdöme och betyg
 • Vilka är Lendo?

Lendo omdöme och betyg

För att göra topplistorna ännu bättre så kan besökare även lämna betyg och omdöme för samtliga alternativ i topplistorna. Så även på Lendo alltså. Du gör det under guiden Lendo omdöme. Där kan du även klicka dig vidare om du vill ge omdöme och betyg på en specifik produkt hos Lendo. Till exempel deras billån. Vilken i fallen Lendo dock är ett privatlån också.

Vilka är Lendo?

Vill du ser hur Lendo står sig mot andra långivare och låneförmedlare kan du titta och jämföra i tabellen längst upp. Under mer info i tabellen kommer du direkt in till deras sida som vi tycker ger mest info. Du kan även läsa mer om Lendo här på sidan.


Sammanfattning av Vilka banker har Lendo

Här ser du en snabb sammanfattning av vilka banker Lendo har samarbete med. Guiden Vilka banker har Lendo visar framförallt vilka banker som Lendo har samarbete med och jämför åt dig när du skickar in en ansökan men du hittar även en fördjupning om Lendo med bland annat omdöme och betyg från tidigare besökare och en recension från oss på redaktionen. Du kan även diskutera Lendo och ställa frågor och om dom och om vilka dom samarbetar med. Så fortsätt gärna läs om du vill få reda på det viktigaste om Lendo innan du eventuellt ska skicka in en ansökan och låna pengar via dom.

Lendo


Guider relaterade till Vilka banker har Lendo

Tips på andra guider som vi skrivit och som är relaterade till Vilka banker har Lendo. Guider som vi helt enkelt tror du kan vara intresserad av om du hamnat i den här guiden. Ska du använda dig av en låneförmedlare bör du se vilka banker dom har och jämföra dom utifrån det. Och sedan verkligen se till så dom jämför din ansökan mot dessa banker också.

 • Lendo ränta
 • Lendo billån
 • Lendo banker
 • Lendo bolån
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare
 • Samla lån

Lendo ränta

Lendo ränta? Vad har Lendo för ränta? Den räntan som visas i topplistan här ovan är den lägsta möjliga räntan som någon av dem banker Lendo samarbetar med erbjuder. Men räntan sätts alltid individuellt och kan därför variera kraftigt. För att ta reda på vad du får ränta och hur mycket du kan låna på din lön så skickar du bara in en låneansökan på deras hemsida. Det tar sällan mer än 5-10min och då får du oftast svar inom 24timmar. Läs mer i guiden Lendo ränta där vi fördjupar oss i detta.

Lendo billån

Lendo billån är en guiden där vi går på djupet Lendo har någon jämförelse av billån fast det inte finns någon tydligt sida för det på deras hemsida. En guide vi tycker du måste besöka innan du väljer att låna till bil via Lendo.

Lendo banker

Lendo banker var våran första guide om vilka banker som Lendo har samarbete med. Besök gärna den också för att se skillnaden mellan den och guiden du befinner dig på just nu. Vi har följt Lendo sedan starten av Kontantinsats.se 2010 och har sedan dess skrivit extremt många guider om denna låneförmedlare.

Lendo bolån

Lendo bolån är en guide som berättar om Lendos historia i att jämföra bolån och om dom gör det idag också. En guide vi tycker du ska besöka om du är intresserad av Lendo.

Låneförmedlare

Låneförmedlare är en guide där vi tar upp ALLA låneförmedlare som vi listar. Tanken är att guiden ska fungerar som en startsida för alla guider som vi skriver om låneförmedlare. Anledningen till att den är relaterad till guiden Vilka banker har Lendo är att Lendo är en låneförmedlare. Läs mer under Låneförmedlare för att bland annat se vilka banker andra låneförmedlare har.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en guide där vi tillsammans med våra besökare utser den bästa låneförmedlaren den här veckan, månaden och året. Funderar du på att låna pengar via Lendo bör du verkligen läsa guiden Bästa låneförmedlare först.

Samla lån

Lendo har en specialsida för alla som vill samla lån och det är för att många väljer att ta ett större lån via Lendo för att samla sina smålån så som snabblån, smslån och kreditkorts skulder. Därför tror vi just du kan vara intresserad av att läsa våran guide Samla lån där du bland annat kan läsa om hur det går till när man ska samla lån och krediter till ett stort lån istället för att ha många smålån.


Vi har mer om just Vilka banker har Lendo

Här bygger vi löpande upp en meny som ska visa så tydligt som möjligt vilka andra guider vi skrivit om Lendo och vilka banker dom och andra låneförmedlare har. Vi skriver nämligen en sådan här guide om alla låneförmedlare vi listar här på Kontantinsats. Så våra besökare enkelt ska kunna se vilka banker dom får jämförda. För det är nämligen inte sällan ganska otydligt hos låneförmedlare. Även om Lendo blivit mycket bättre på tydligheten kring just denna nu för tiden. Men tidigare har det varit otydligare.

Läs mer om Lendo

Här kan du klicka dig vidare till andra guider om låneförmedlare Lendo som vi har skrivit om som vi tror du kan vara intresserad av om du funderar på att låna pengar via låneförmedlare Lendo. Speciellt om du funderar på att samla lån eller ta ett billån utan kontantinsats via Lendo.

Vilka banker jämför andra låneförmedlare?

Vi har massor av guider om vilka banker olika låneförmedlare har. Ska du låna pengar via en låneförmedlare tycker vi du bör läsa samtliga guider här.

Låna pengar till kontantinsats

Funderar du på att låna pengar via Lendo till din kontantinsats så bör du titta in dessa guider här nedan först.


Ställ frågor om Vilka banker har Lendo

Här nedan i kommentarsfältet kan du ställa frågor och diskutera Vilka banker har Lendo. Vi på redaktionen svarar ofta på frågor inom 24 timmar och andra besökare brukar vara ungefär lika snabba.


Betyg på Vilka banker har Lendo

Här kan du ge betyg på guiden här ovan som heter Vilka banker har Lendo. Vill du istället ge omdöme och betyg på Lendo så kan du göra det under Lendo omdöme. Där kan du sedan välja att ge omdöme om hela Lendo eller efter en specifik produkt dom erbjuder. Som exempel Lendo billån omdöme.

(112 röster och i snitt: 4,46 av 5)

Omdöme på Vilka banker har Lendo

Vill du ge omdöme på guiden Vilka banker har Lendo så gör du det här nedan. Vill du ge omdöme och betyg på Lendo kan du läsa mer om hur du gör det här ovan under Betyg på Vilka banker har Lendo.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Lendo » Vilka banker har Lendo

Publicerat i Lendo, Lendo banker | 15 kommentarer

Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats, finns det i Sverige i november 2017? Kan man låna till kontantinsatsen? Hur många procent ligger kontantinsatsen på vid bostadsköp? Är kontantinsatsen lika stor på lägenhet/bostadsrätt som hus/villa? Svar: Bolån utan kontantinsats finns det dessvärre inte i Sverige utan du får inte belåna din bostad mer än 85 procent av bostadens värde. Och banken måste godkänna den värderingen. Detta sedan Finansinspektionens nya riktlinjer som kom hösten år 2010 när kontantinsatsen gick från 10% till 15%. Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Det är 15% kontantinsats på både hus / villa och lägenhet / bostadsrätt. Och du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men man kan däremot låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (kallas även blancolån) som är ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet. Men i och med att banken tar en större risk när dom lånar ut pengar till dig utan att ha någon säkerhet för den delen av lånet så har ett privatlån/blancolån oftast högre ränta än ett bolån med bostaden som säkerhet. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för lånet och då får du på så sätt en billigare ränta. Du måste ofta även amortera (betala av) på ett privatlån till kontantinsats betydligt snabbare än ett bolån med bostaden som säkerhet. Du kan inte hitta ett amorteringsfritt (där du inte behöver betala av lånet utan bara betala ränta) privatlån/blancolån till din kontantinsats precis som du inte kan hitta en bolån som du inte måste amortera på sedan dom nya amorteringsreglerna som trädde i kraft 2016.

Låna till kontantinsats – Veckans ENKLA topplista

Här ovan har vi sammanställt en ENKEL topplista över dom 10 populäraste privatlånen till kontantinsats just den här veckan. Vill du se omdöme, betyg och recensioner så kan du titta in STORA topplistan längre ned i den här guiden. Kom ihåg att även läsa guiden Låna till kontantinsats som du hittar på startsidan. Här ovan i topplistan ser du vart besökare innan dig har valt att låna pengar till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan nollställs klockan 00:01 varje måndag men alla behåller sin placering sen veckan innan men då med noll ”röster”. Vi listar banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån/blancolån till kontantinsatsen och hoppas på så sätt visa den bredaste och bästa jämförelsen av alla med banker där du kan låna pengar till din kontantinsats. Sen kan du även läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga privatlån/blancolån, banker, lånegivare, banker, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Läs gärna även våran egna recension där vi på redaktionen försöker samla in så mycket information som möjligt och utifrån den säga vad vi tycker. Det är några av punkterna som vi hoppas ska hjälpa dig att köpa en bostad. På så sätt hoppas vi att vi hjälper till att få in flera på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden helt.

Enkla topplistan Bolån utan kontantinsats


Innehåll i guiden Bolån utan kontantinsats

Här har du en snabbmeny över guiden Bolån utan kontantinsats så du så snabbt som möjligt ska kunna hitta det du söker och även se vad du har att förvänta dig av de här guiden innan du ens börjar läsa den. Vi vill inte att du lägger en enda sekund på Kontantinsats.se om du inte får ut något av det. Därför försöker vi alltid visa vad guiden innehåller redan innan du börjar läsa den. Och det är även därför rubrikerna även ska stämmer 100% på innehållet och gjort så du kan lämna omdöme och betyg på just det i alla guider.


Tips angå bolån utan kontantinsats

Tips angå bolån utan kontantinsats är kapitlet där vi försöker komma med smarta tips för dig som hittat hit och är ute efter ett bolån utan kontantinsats. Och då menar vi framförallt eftersom det inte finns något bolån utan kontantinsats men att man ändå kan låna pengar till insatsen ändå. Så söker du ett lån utan insats så finns det alltså en lösning. Bara din ekonomi klarar det och du väljer rätt bank.

 • Låna pengar med medsökande
 • Låna till kontantinsatsen med privatlån
 • Använd en låneförmedlare för privatlån (blancolån)
 • Samla lån innan bostadsköp
 • Akta dig för att belåna dig för mycket

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande kan ibland vara helt avgörande för att du/ni får låna pengar eller inte. Dessutom kan det göra lånet mycket billigare med lägre ränta i och med att banken som lånar ut pengar till dig tar mindre risk och därför inte behöver ta lika mycket betalt.

Låna till kontantinsatsen med privatlån

Låna till kontantinsatsen kan du göra privatlån (även kallat blancolån) och det är alltså lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett bolån lämnar du till exempel bostaden som säker för lånet. Men i och med att det finns ett bolånetak i Sverige som gör att du inte får belåna din bostad mer än 85% av dess värde så kan du inte låna till dom sista 15 procenten med bostaden som säkerhet för lånet. Då får du helt enkelt gå över till privatlån istället. Där är det bara din ekonomi och val av bank som kan hindra dig från att även ta lån till kontantinsatsen.

Använd en låneförmedlare för privatlån (blancolån)

Funderar du på att ta ett privatlån (kallas även blancolån) till din insats så väljer dom allra flesta av våra besökare att använda sig av en låneförmedlare. Och eftersom vi litar på våra besökare så tror vi att det är det bästa alternativet när man vill få billig ränta och bra villkor för sitt privatlån. Det finns nämligen mycket pengar att spara genom att jämföra lån. Många låneförmedlare är helt gratis och hjälper dig jämföra över 20 banker i vissa fall. Och det med en enda ansökan och en enda kreditupplysning (UC).

Samla lån innan bostadsköp

Har du många små-lån och krediter som kostar mycket pengar i ränta så bör du samla alla lån och krediter till ett lån innan du köper en bostad. På så sätt kan du få ner dina kostnader och din lånekalkyl ser bättre ut inför ett bolån. Speciellt om du även funderar på att låna pengar till kontantinsatsen.

Akta dig för att belåna dig för mycket

Det kan se väldigt billigt ut att låna pengar idag men vad händer om räntan går upp till 5% igen? Kommer du klara av det eller kommer du bli tvungen att flytta? Räkna på det innan du väljer att låna pengar till en bostad.


Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats

Här samlat vi vanliga frågor om bolån utan kontantinsats. Guider uppdateras hela tiden löpande så vill du ställa en fråga så kan du göra den längst ner i den här guiden och får vi in frågan tillräckligt många gånger så kommer den till slut även med här i någon form.

 • Finns det bolån utan kontantinsats?
 • Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?
 • Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan?
 • Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Finns det bolån utan kontantinsats?

Svar: Nej i Sverige finns det inget bolån utan kontantinsats. Det är minst 15 procent i insats som gäller i Sverige oavsett vilken bank du väljer. Däremot kan du låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället.

Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?

Svar: Ja det går utmärkt att låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du ha förutsättningarna för att få det men det finns inga regler som hindrar dig från det. Du får däremot inte belåna din bostad mer än 85% av bostadens värde och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för ingen belånar din bostad med mera. Däremot kan du alltså ta ett lån utan säkerhet till insatsen.

Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan?

Svar: Anledningen till att det finns så många låneförmedlaren på topplistan gissar vi är för att det är privatlån som man använder för att kunna ha möjligheten att låna till insatsen. Du får inte lämna bostaden som säkerhet för max 85% av bostadens värde oavsett vilken bank du väljer. Och ska man hitta det bästa privatlånet med bäst ränta och villkor så är låneförmedlare det bästa sättet att göra det. Du kan jämföra över 20 privatlån med bara en UC och en ansökan istället för en ansökan och en UC per lån. Och hur fler UC du har på dig desto svårare kan du få att låna pengar och dessutom kan det göra att du får dyrare ränta. Därför vill du hålla ner antal UC på dig. Och därför tror vi låneförmedlare är så populärt när det gäller alla privatlån oavsett om man ska låna till bil eller till sin kontantinsats.

Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Svar: Det enda du kan göra för att få svar på från Hur mycket får jag låna är att skicka in en ansökan. Det är tyvärr först då du får reda på hur mycket just du får låna.


Låna till kontantinsats – Veckans STORA topplista

Här nedan hittar du en sammanfattning av dom mest populära alternativen i topplistan här ovan. Topplistan visar vilka lån som är populärast hos våra besökare för att låna till sin kontantinsats just den här veckan. En del av uppdateringen sker automatiskt hela tiden och en del fixar vi manuellt varje dag.

 • 1. Lendo
 • 2. ICA Banken
 • 3. MyLoan
 • 4. Sambla
 • 5. Zmarta
 • 6. Freedom Finance
 • 7. Bank Norwegain
 • 8. Advisa
 • 9. Consector
 • 10. Santander

1. Lendo

Lendo ligger just nu på plats nummer 1 i vår topplista här ovan. Lendo är en låneförmedlare precis som Advisa som ligger på plats två. Hos Lendo jämför du 21 banker mot varandra för att se vart du kan låna till kontantinsats billigast. Ska du låna pengar via Lendo bör du besöka våran sida om dom som heter Lendo där vi samlar allt vi skriver om dom.

Lendo betyg, omdöme och recension

Det kan gå till Lendo omdöme för att själv ge omdöme och betyg på Lendo. Där kan du även läsa vår recension om denna låneförmedlare.

 • 174 votes, average: 4,28 out of 5174 votes, average: 4,28 out of 5174 votes, average: 4,28 out of 5174 votes, average: 4,28 out of 5174 votes, average: 4,28 out of 5 (174 röster och i snitt: 4,28 av 5 )

Bolån utan kontantinsats Lendo


2. ICA Banken

ICA Banken kommer på 6:e plats och ICA Banken är ett av alternativen i topplistan som även erbjuder bolån. Det går alltså att ansökan om både bolån och privatlån till kontantinsats. Om det är det som gör dom så populära i topplistan är svårt att svara på. Klart är i alla fall att dom flesta i Sverige vet vilka ICA är och det bidrar förmodligen till den höga placeringen. Under ICA Banken så kan du läsa mer om deras lån innan du väljer att låna pengar av dom.


3. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som passar utmärkt för dit som ska låna till insatsen. Dom jämför nämligen privatlån som passar utmärkt för att ha till insatsen. Så titta in där och se om det är ett alternativ för just dig.

Låna pengar MyLoan


4. Sambla

Sambla är precis som många andra alternativ i listan över lån till insatsen en låneförmedlare som jämför privatlån. Och som du nog vet vid det här laget så är en låneförmedlare perfekt för dig som ska låna pengar till insatsen.

Låna pengar Sambla


5. Zmarta

Zmarta har samma ägare som Freedom Finance. Men dom skiljer sig ändå åt så du bör titta på båda alternativen. Freedom Finance jämför bara lån medan du hos Zmarta kan jämföra mer än så. Bland annat försäkringar och spartkonton.

Bolån utan kontantinsats Zmarta


6. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom en låneförmedlare och har samma ägare som Zmarta som kommer på plats 5.

Freedom Finance


7. Bank Norwegian

Bank Norwegian går utmärkt att använda för att låna pengar till sin kontantinsats. Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolag Norwegian och erbjuder dig bland annat privatlån upp till 500.000kr, kreditkort med mera. Hos våra besökare är det det tredje mest populära alternativet den här veckan. Vi har skapat Bank Norwegian för att samla allt vi skrivit om denna bank. Så funderar du på att ta ett lån hos dom så råder vi dig att läsa den innan det.

Bank Norwegian omdöme

Bank Norwegian


8. Advisa

Advisa är en låneförmedlare som den här veckan ligger på plats två i vår topplista över vart våra besökare valt att låna till sin kontantinsats flest gånger just den här veckan. Hos Advisa får du förslag från flera banker som vill låna ut pengar till din kontantinsats och så kan du själv välja vilket alternativ du tycker är bäst för just dig. Besök gärna Advisa för att läsa mer om denna låneförmedlare.

Advisa omdöme

Advisa


9. Consector

Consector är en låneförmedlare som inte är lika känd som Lendo, Freedom Finance och Advisa men som börjar ta mer och mer av topplistan.

Consector


10. Santander

Santander har precis tagit sig in på listan då vi precis har börjat lista dom. Många känner igen dom från deras reklamfilmer som varit väldigt uppskattade. Deras hela namn är Santander consumer bank och dom erbjuder privatlån som du kan använda för att låna till insatsen med.

Bolån utan kontantinsats Santander


Fördjupning i Bolån utan kontantinsats

Har du inte fått svar på sina frågor om Bolån utan kontantinsats i texten ovan så har vi skrivit ihop en fördjupning till dig här nedanför. Vårt mål är alltid att du ska hitta det viktigaste över den första menyn. Men om du inte gör det så har vi fler kapitel som går mer på djupet i ämnet. Och där har vi bland annat ett kapitel med fördjupning för dig som vill veta allt.

 • Så hur kan det se ut om man vill låna mer än 85% till en bostad?
 • Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån på resterande 85 procent
 • Bolån + Låna till kontantinsats
 • Bolån utan kontantinsats 2017

Så hur kan det se ut om man vill låna mer än 85% till en bostad?

Om man inte har någon kontantinsats och söker ett bolån utan kontantinsats egentligen, hur kan finansieringen se ut då? Om du köper en villa för 2 miljoner så måste du ha 15 procent av det som insats, det vill säga 300.000kr totalt.

Då kan finansieringen se ut så här:

Bolån: 1700.000kr 85% (bolån med bostaden som säkerhet för lånet)
Kontantinsats: 300.000kr 15% (privatlån/blancolån utan att lämna något i säkerhet för lånet)

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån på resterande 85 procent

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån till resterande 85 procent är en vanlig lösning på finansiering av en bostad. Tänk dock som sagt på att båda lånen måste få plats i kalkylen för hur mycket du får låna.

Bolån + Låna till kontantinsats

Ett tips är att försöka ha så stor del av kontantinsatsen ihopsparade istället för att låna till hela, i det här fallet ovan 300.000kr, med ett privatlån/blancolån. För det gör att du/ni har större chans att få lånet. Säg att du/ni sparat ihop 100.000kr själv och sedan lånar 200.000kr med ett privatlån på exemplet här ovan. För att sen ta ett bolån på 1700.000kr med bostaden som säkerhet. Det ser betydligt bättre ut för banken än att du vill låna upp precis hela bostadens värde. Även om det går hos vissa banker också. Men för att du inte ska missa din drömbostad så är vårt tips att du börjar spara till din insats oavsett om du tänker låna till den eller inte.

Bolån utan kontantinsats 2017

Bolån utan kontantinsats 2017 finns det således inte. Så ett sådant lån kan du sluta leta efter och istället lägga ner din tid på att fundera på hur du kan finansiera din kontantinsats på bästa sätt. Antingen genom skjuta upp ditt köp av bostad och skaffa dig ett sparkonto och spara ihop pengarna eller låna till den på något sätt. Till exempel genom ett privatlån från topplistan ovan.


Sammanfattning av guiden Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige men däremot kan man prova låna till insatsen med ett vanligt privatlån. Du kan se om det är ett alternativ för dig här ovan i topplistan. Där hittar du direktlänkar direkt in till ansökan och villkor för att du ska få ta ett lån. Sen är det bara ansöka och se om dem godkänner det som ett alternativ för dig. En ansökan tar sällan mer än bara några då minuter och då får du reda på det och behöver inte längre gå och fundera på om det skulle fungera för dig/er eller inte. Det finns inget bolån utan kontantinsats i Sverige oavsett vilken bank du väljer men du kan låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån. Den här guiden visar hur du kan låna till kontantinsatsen på minst 15% och sedan hur du kan ta ett bolån på resterande 85%. Vi visar vart flest av våra besökare valt att låna till sin insats efter ha besökt någon av våra guider om lån till kontantinsatsen där våra besökare kan läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga lån.

bola%cc%8an-utan-kontantinsats

Bolån utan kontantinsats


Tips på guider relaterade till guiden Bolån utan kontantinsats

Nu följer några utdrag från andra guider som vi skrivit och som vi tror du kan vara intresserade av om du tycker den här guiden Bolån utan kontantinsats vara intressant. Listan är en sammanfattning efter vad just precis du är intresserad av och ändras efter varje besök hos oss.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats hus
 • Kontantinsats lägenhet
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Bolån
 • Samla lån
 • Billån utan kontantinsats
 • Hur mycket får jag låna
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats är möjligt hos vissa långivare och banker och då är det deras privatlån som gäller. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Det är ett lån som ofta har lite dyrare ränta än ett bolån eftersom långivaren tar en större risk och således även måste ta mer betalat för det. Ofta ökar chansen för att få låna till sin kontantinsats om man även tar sitt bolån hos samma bank. Och är man två som söker lånet så ökar chansen ännu mer. I topplistan ovan hittar du privatlån och många ev dessa har även bolån. Till exempel ICA Banken som är ett populärt alternativ vid lån till bolån + kontantinsats. Du kan således ansöka om både privatlån till kontantinsats och bolån samtidigt. Direkt online på nätet. Listan sorteras efter vilka alternativ som är populärast hos dom som besökt den här sidan innan dig.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus, hur många procent ligger den på? Kontantinsats vid husköp är 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010. Innan det var det 10 procent. Läs mer under Kontantinsats hus där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet, är det 15 procent även där precis som med hus? Kontantinsats vid köp av lägenhet är precis som vid hus. Det vill säga minst 15 procent sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt, är det någon skillnad på det? Kontantinsats vid köp av bostadsrätt är ingen skillnad mot villa/hus eller annan lägenhet. Det är alltså 15 procent som gäller även där.

Bolån

Bolån heter guiden som fungerar som startsida för alla guider som vi skriver om bolån. Där kan du bland annat hitta allt om kontantinsats, topplån med mera och aktuella bolåneräntor.

Samla lån

Ett smart tips för att öka chansen att få plats med bolån + lån till kontantinsats i din kalkyl är att samla lån och krediter till ett stor lån. Om du tidigare samlat på dig många snabblån, kreditkort och så vidare. Samla dessa lån till ett med ett samlingslån och få mer utrymme i din kalkyl för bolån och lån till insats.

Billån utan kontantinsats

Guiden Billån utan kontantinsats handlar ju som du förstår om billån och kanske inte har så mycket med bolån utan kontantinsats kanske du tycker. Men vi tycker ändå den passar in som ett tips då det är intressant hur du måste ha 20% i insats vid köp av bil om du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Många bilhandlare erbjuder sina kunder att låna till insatsen med ett privatlån och sedan ha bilen som säkerhet för resterande 80% men det är ju inte riktigt det som var tanken med att det ser ut så i Sverige.

Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna är en fråga vi ofta får in och därför har vi skapat guiden Hur mycket får jag lån. Det är en guide där vi försöker svara på hur mycket man kan få låna utifrån inkomst med mera. Det är väldigt svårt att svara på så därför skapade vi den här guiden så vi kan länka till den som svar när vi får mail med den frågan och så vidare.

Låneförmedlare

Funderar du på att låna till kontantinsatsen med ett privatlån så borde du läsa våran guide Låneförmedlare. Via en låneförmedlare kan du nämligen jämföra över 20 banker med bara en UC och en ansökan. Helt gratis dessutom.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en förläggning på guiden här ovan. Ska du ta ett privatlån så bör du läsa våra Låneförmedlare här ovan och sedan även Bästa låneförmedlare.


Vi har skrivit mer om Bolån utan kontantinsats

Tanken med den här menyn är att den ska ge dig en så bra överblick som möjligt över andra guider som vi skrivit om just Bolån utan kontantinsats och som vi tror du kan vara intresserad av om du är intresserad av just bolån utan kontantinsats. Vi tipsar även om guider som är relaterade till ämnet. Till exempel billån utan kontantinsats, båtlån utan kontantinsats, låneförmedlare, privatlån och så vidare.

Billån utan kontantinsats

Här har vi skapat en enkel meny över guider om billån och kontantinsatsen.

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen när du ska köpa bostad så bör du läsa dessa guider innan.


Ställ en fråga och diskutera Bolån utan kontantinsats

Ställ gärna en fråga om Bolån utan kontantinsats här nedan i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svara oftast inom 24 timmar 365 dagar om året. Även andra besökare brukar vara väldigt snabba på att svara på frågor och diskutera spännande ämnen. Av alla frågor som vi får in om bolån och då framförallt bolån utan kontantinsats så är det många som är återkommande och då publicerar vi dom i kapitlet Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats lite längre upp på den här sidan. Men hittar du inte svar på din fråga så kan du alltså ställa den här nedan.


Betyg på Bolån utan kontantinsats

Här kan du lämna betyg på guiden Bolån utan kontantinsats. Betyg lämnar du genom att ge 1-5 stjärnor. Du trycker helt enkelt med pilen på stjärnorna. Den längst till vänster är 1 och längst till höger 5. Vi försöker bygga en sajt tillsammans med våra besökare för våra besökare så dina åsikter är väldigt viktiga för oss. Vi vill att rubrikerna alltid ska kunna svara på allas frågor om just det ämnet. Och det så snabbt som möjligt. Därför hoppas vi att du tycker vi levt upp till det i den här guiden och ger oss bra betyg. Kom gärna med tips på hur vi kan bli bättre också!

(197 röster och i snitt: 4,36 av 5)

Omdöme på Bolån utan kontantinsats

Du ger ett omdöme på guiden Bolån utan kontantinsats genom att skriva en kommentar här nedanför. Vi blir väldigt glada om du vill lämna både betyg och omdöme och där du kan lämna en förklaring till ditt betyg i din kommentar. Det vi vill att du ger betyg och omdöme på är hur bra du tycker innehållet stämmer med just rubriken Bolån utan kontantinsats. Och självklart hur bra innehållet är. Där får du väldigt gärna ställa en fråga också om det är något i guiden du undrar över eller vill diskutera.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Bolån utan kontantinsats

Publicerat i Bolån utan kontantinsats, Kontantinsats | 43 kommentarer

Lån till kontantinsats

Lån till kontantinsats hittar du här ovan i topplistan. Där ser du alltså exakt vart alla besökare innan dig valt att låna pengar till sin kontantinsats. Oavsett om det är till hus / villa, lägenhet / bostadsrätt eller fritidshus alltså. Det finns ingen lag på att du inte får låna pengar till din kontantinsats som vissa verkar tro. Många går även ut med och erbjuder det direkt. Det som är bra med att folk lånar till sin kontantinsats med ett privatlån är att folk verkar betala av det lånet snabbare än ett vanligt bolån då. För det är inte bara att vara så högt belånad utan marginal.

Hur många procent är kontantinsats vid bostadsköp

Oavsett om det är en villa eller bostadsrätt du köper så måste du har MINST 15 procent i insats. Vi rekommenderar dig att läsa vår guide Låna till kontantinsats så vi lagt på startsidan.

Lån till kontantinsats


Läs mer om Lån till kontantinsats

Har du inte hittat det du söker om just lån till kontantinsatsen så hoppas vi att du kommer göra det i den här menyn över andra guider vi skrivit i ämnet. Speciellt den största guiden som du hittar på startsidan som vi tycker du borde kolla in.


Diskutera Lån till kontantinsats

Har du några frågor och funderingar kring Lån till kontantinsats så kan du skriva dom här nedanför. Där finns både vi på redaktionen och andra besökare för att svara på dina frågor och diskutera.


Fick du svar på dina frågor i Lån till kontantinsats?

Nu när du har läst klart guiden Lån till kontantinsats så hoppas vi att du skulle vilja ge och ett betyg och ett omdöme. Eller något av det.

(9 röster och i snitt: 4,78 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Lån till kontantinsats

Publicerat i Kontantinsats, Lån till kontantinsats | Lämna en kommentar

Låna till kontantinsats ICA Banken

Låna till kontantinsats ICA Banken? Här ovan kan du se hur populära ICA Banken är hos besökarna innan dig i år. Du kan även gå in under omdöme för att de omdöme, betyg och recension. Och självklart även lämna det själv. Lånet från ICA Banken som är listan här ovan är ett privatlån. Det lånet får du använda till vad du vill och behöver aldrig ens uppge vad du ska ha pengarna till. Så du kan låna till kontantinsats, låna till bil, låna till renovering, låna till mc, låna till båt. Ja precis allt du vill alltså.

ICA Banken


Sammanfattning av andra guider om Låna till kontantinsats ICA Banken

Eftersom vi har skrivit väldigt många guider om just Låna till kontantinsats ICA Banken som vi tycker du ska läsa så har vi försökt visa utbud så bra vi kan så därför kom detta kapitel till. Här sammanfattar vi guider och vill du ha en enklare lista kan du gå ner till kapitlet Lista på mer om Låna till kontantinsats ICA Banken nedanför detta.

ICA Banken

ICA Banken är ICAs egna bank och blir bara mer populär för varje år som går. Förmodligen för att många känner sig trycka med ICA sedan tidigare och att dom hela tiden uppgraderar sina tjänster.


Lista på mer om Låna till kontantinsats ICA Banken

Det här är en lista över andra guider vi skrivit om Låna till kontantinsats ICA Banken. Vi startade Kontantinsats.se år 2010 och sedan dess har vi skrivit väldigt många guider om just lån till insatsen och ICA Banken. Så funderar du på att låna till insatsen och eller låna pengar av ICA Banken så tycker vi att du verkligen ska titta noga här.


Här är du nu: Kontantinsats » Låna till kontantinsats ICA Banken

Publicerat i ICA Banken, Låna till kontantinsats | Lämna en kommentar

Kontantinsats Nordea

Kontantinsats Nordea? Hur stor kontantinsats måste man ha vid köpa av bostad om man tar bolån hos Nordea? Svar: Det finns ingen bank i Sverige som lånar ut mer än 85% av bostadens värde och så även Nordea alltså. Du får max belåna din bostad med 85 procent av bostadens värde om du tar ditt bolån hos Nordea. Det är dock absolut ingen rättighet att få låna så mycket utan som alltid med lån så är det högst individuellt. Många banker kräver ibland att man lägger in mer än 85% om man ska få låna pengar om dom anser att det är högre risk än vanligt. För att ta reda hur på hur mycket du måste ha i insats hos Nordea så finns det bara ett sätt att ta reda på det och det är att skicka in en ansökan.

Låna till kontantinsats

Det går alltså att låna till kontantinsats till en bostad men inte med bostaden som säkerhet för lånet. Du kan läsa mer om det på startsidan där vi lagt guiden Låna till kontantinsats. Vi rekommenderar alltid alla som funderar på att låna pengar till insatsen att börja med att läsa den guiden. Där har vi nämligen jobbat med att få allt om det ända sedan år 2010.


Här har du en lista på mer om Kontantinsats Nordea

Det här är en lista på mer om Kontantinsats Nordea. Det är guider vi skrivit i ämnet och som vi tycker du ska läsa.


Här kan du diskutera Kontantinsats Nordea med andra

Var med och diskutera Kontantinsats Nordea i kommentarsfältet.


Här kan du lämna ett betyg på Kontantinsats Nordea

Det du kan göra här är att lämna ett betyg på vad du tycker om Kontantinsats Nordea.

(4 röster och i snitt: 4,75 av 5)

Publicerat i Kontantinsats, Nordea | Lämna en kommentar

Låna pengar direkt 2017

Låna pengar direkt? Vart kan man låna pengar med direkt utbetalning? Svar: Låna pengar direkt är möjligt men bara hos vissa av dem vi listar totalt. Därför har vi valt att ta ut dem där det är möjligt att låna pengar direkt. Med direkt i det här fallet så menar vi inom 24 timmar. Sen kan det variera en hel del och vi har skrivit ut hur mycket det varierar när det framgår. Man ska dock komma ihåg att det här skiljer sig ganska mycket från person till person också. Då det bör man tänka på. Det gäller inte alla alltid. Vi har i alla fall först ta med dem som uppger utbetalning direkt.


Snabbmeny över guiden Låna pengar direkt

Vill du se innehållet i Låna pengar direkt så kan du titta in den här menyn över dom olika kapitlen i guiden. Här listar vi dom olika kapitlen i guiden. Du klickar på rubrikerna för att enkelt ta dig fram till det du söker.

 • Låna pengar direkt »
 • Snabbmeny över guiden Låna pengar direkt
 • Tips och sammanfattningar på andra guider relaterade till Låna pengar direkt
 • Lista över andra guider om Låna pengar direkt
 • Lämna betyg och omdöme på guiden Låna pengar direkt

Tips och sammanfattningar på andra guider relaterade till Låna pengar direkt

Här följer några sammanfattningar av guider vi skrivit om att låna pengar direkt och som vi tror du kan finna intressanta att läsa om du är ute efter att låna pengar direkt.

 • Låna 10000
 • Snabblån

Låna 10000

I våran guide Låna 10000 listar vi alla snabblån, smslån, smålån och större privatlån (även kallat blancolån) som lånar ut 10000kr. Med den guiden försöker vi göra så våra besökare får så bra överblick som möjligt över alla alternativ som lånar ut 10000kr. Detta genom att vi skapat en topplista över alla som lånar ut 10000kr och lagt till omdömen och betyg från besökare samt våra egna recensioner.

Snabblån

Med Snabblån menar inte att det är direkt utbetalning till kontot utan att återbetalningstiden är snabb. Vårt krav för att det ska vara ett snabblån är att dom har ett alternativ som har en återbetalningstid under 1år. Men faktum är att många snabblån har snabb utbetalning direkt till kontot. Därför tycker vi du ska läsa Snabblån om du är ute efter just sådana lån.

Låna pengar direkt


Lista över andra guider om Låna pengar direkt

År 2010 startade vi Kontantinsats och började skriva om att låna pengar till insatsen. Men snabbt växte sajten till att handla om att låna pengar. Oavsett till vad. Och så har vi hållit på sedan dess vecka efter vecka. Det har blivit väldigt många guider genom åren och här har vi alltså radat upp dom vi tror att du vill läsa mer om.


Om du har frågor om att Låna pengar direkt

Då har vi kommentarsfältet öppet för dig. Om du har frågor eller funderingar om Låna pengar direkt. Det kan vara vad som helst. Ingen fråga är för liten eller för stor. Du skriver den i kommentarsfältet och sedan kan både vi på redaktion och andra besökare vara med och svara på dina frågor och funderingar.


Lämna betyg och omdöme på guiden Låna pengar direkt

Här kan du ge omdöme och betyg på guiden Låna pengar direkt.

(33 röster och i snitt: 4,18 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Låna pengar » Låna pengar direkt

Publicerat i Låna pengar, Låna pengar direkt | 2 kommentarer

Lendo ränta – Sår får du reda på den

Lendo ränta? Vilka ränta har Lendo just nu? Svar: Räntan hos Lendo sätts alltid individuellt. Alltså räntan sätts efter vilka förutsättningar just du har att låna pengar. Det görs helt enkelt en riskanalys och så sätts räntan efter det. Så räntan kan variera kraftigt alltså. Lendo lånar själva inte ut några pengar utan jämför vara en rad olika banker åt dig gratis. Du får aldrig dyrare ränta genom Lendo. Lendo tar dessutom bara en UC. Det vill säga en kreditupplysning trots att du blir jämför mot flera banker. Om du självs skulle jämföra dig mot alla dessa banker så skulle du få en kreditupplysning per bank istället och det skulle kunna försvåra dina möjligheter att få lån direkt eller i framtiden. Vi försöker alltid hålla räntorna aktuella i topplistan här ovan och hämtar in räntan flera gånger i veckan året runt. Dock så kan vi ligga lite efter ändå och för att få exakta från räntan just nu så klickar du bara på mer info i topplistan så kommer du direkt in där du kan se räntan. Men om vi ska sammanfatta det så kan du alltså inte veta räntan hos Lendo innan du skickat in en låneansökan. Så gör du det får du reda på exakt vad du skulle få för ränta om du skulle välja att låna pengar via Lendo.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo1,95% (1)3-12år5000-500000krMer info om Lendo

Lendo ränta hemsida

Lendo ränta


Meny över Lendo ränta

Vi har skapat en meny över hela guiden Lendo ränta så du kan klicka dig fram till varje rubrik till varje kapitel. Vi vill självklart att du redan här ovanför ska hittat det du söker men vi räknar med att ca 10% inte gör det och då är resten skapat för just dig.


Tips på guider som är relaterad till Lendo ränta

Tips på guider som är relaterad till Lendo ränta är ett kapitel där vi sammanfattar andra guider om låneförmedlare Lendo som vi har skrivit. Guiderna väljs ut efter vad vi tror du är intresserad av.

 • Lendo
 • Lendo banker

Lendo

Vi har valt att köpa vår startsida om allt vi skriver om Lendo till just Lendo. Och det har vi gjort för att kunna skilja den så bra som möjligt från våra andra guider om låneförmedlaren. Det är en guide som vi tycker alla som funderar på att låna pengar via dom bör läsa. Det är en guide vi uppdaterar löpande hela tiden för att alltid försöka säkerställa att den är uppdaterad.

Lendo banker

Så vilka banker har du Lendo? Alltså vilka banker jämför Lendo åt dig. Under Lendo banker så har vi listat alla banker och den sidan uppdaterar vi så fort vi får reda på någon ändring i deras samarbeten. Lendo banker är ett måste för dig som funderar på att låna pengar via låneförmedlaren.


Vi har självklart skrivit mer om Lendo ränta

Det här är en meny över andra guider vi har skrivit om låneförmedlare Lendo och om vi tycker du bör läsa om du funderar på att låna pengar via dom och framförallt om du undrar vilken ränta du får utifrån just din lån och dina förutsättningar.


Prata om Lendo ränta med andra

Vill du prata om Lendo ränta med andra eller har du något fråga du skulle vilja ha svar på? Här nedanför är kommentarsfältet öppet för alla. Där finns både vi på redaktionen och andra besökare för att diskutera just Lendos ränta med dig.


Lämna omdöme och betyg på vår guide Lendo ränta

Här kan du ge betyg 1-5 stjärnor på vår guide Lendo ränta. Du kan lämna ett omdöme genom att skriva en kommentar nedan.

(61 röster och i snitt: 4,34 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Lendo » Lendo ränta

Publicerat i Lendo, Lendo ränta | 2 kommentarer

Kontantinsats hus – Läs detta i november

Kontantinsats hus? Hur stor kontantinsats måste man ha som minst vid husköp? Och kan man låna till kontantinsatsen? Svar: Den ligger precis som för bostadsrätt/lägenhet på MINST 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens nya regler som trädde i kraft hösten 2010. Tidigare var det 10 procent men nu är det alltså 15 procent som gäller. Oavsett vilken bank du väljer. Du behöver alltså ha minst 15 procent antingen ur egen ficka eller med hjälp av ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Vilket man annars gör vid ett bolån.

Låna pengar till kontantinsatsen vid husköp

Du hittar en topplista över privatlån här ovan. Den topplistan sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats. På så sätt hoppas vi få in fler på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation aldrig kommer in på bostadsmarknaden. Och det är vår vision att försöka hjälpa till genom att leverera den bästa guiden för alla som ska köpa bostad eller vill låna pengar till något annat. Det du ser här ovan är Veckans ENKLA topplista över vart flest av våra besökare valt att låna till kontantinsatsen just den här veckan. Vill du se en utökad version av samma topplista och även se dom lån som kommer under plats 10 så kan du scroller ner till Veckans STORA topplista istället. Där hittar du även omdöme, betyg och recensioner. Vi tycker även du bör besöka guiden Låna till kontantinsats också som du hittar på startsidan. Topplistorna mellan dessa guider kan ibland skilja då förstasidan är den enda guider som är helt fristående alla andra guider på Kontantinsats.se.

Kontantinsats hus

Foto: Trivselhus


Innehåll i guiden Kontantinsats hus

Här kan du se vad guiden Kontantinsats hus innehåller och du kan enkelt klicka dig fram på rubrikerna för att läsa det som du är intresserad av. På så sätt hoppas vi att du hittar det du söker snabbare och inte behöver läsa sånt du inte är intresserad av. För hela sajten Kontantinsats.se är uppbyggd så. Det vill säga så du så enkelt och snabbt som möjligt ska se om du kan hitta det du söker. För tid är dyrbar och vi vill vara en sajt där du lägger ner tid utan att få något utav det.


Vanliga frågor om Kontantinsats hus

Här samlar vi frågor som vi fått in om Kontantinsats hus och som vi svarat på. Hittar du inte svar på din fråga här kan du ställa din egen fråga lägst ned i den här guiden. Får vi in en fråga flera gånger så brukar vi publicera svaret här.

 • Kan man låna 100% till en bostad?
 • Kan man låna till kontantinsatsen?
 • Kan stor är insatsen vid husköp?

Kan man låna 100% till en bostad?

Svar: Man får inte belåna bostaden mer än 85% oavsett vilken bank du väljer men det finns även möjlighet att låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (även kallat blancolån). Så ja det är möjligt att låna till 100% av bostaden men lån är väldigt individuellt så du måste självklart att förutsättningarna för att få låna 100%. Och långt i från alla banker accepterar det. Men det finns inga regler som hindrar en.

Kan man låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja det går att låna till kontantinsatsen till en bostad och det gör man med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du/ni har dom ekonomiska förutsättningarna för att kunna göra det men det finns inget annat som hindrar dig för att få göra det.

Kan stor är insatsen vid husköp?

Svar: I Sverige måste du ha MINST 15% i insats oavsett vilken bank du väljer. Kom dock ihåg att det är det bästa du kan hitta och det kan finnas banker som kräver ännu mer.


Kontantinsats hus – Veckans STORA topplista

Här följer sammanfattningar av veckans topplista över privatlån till kontantinsats. Det här är den stora topplistan där du kan hitta omdöme och betyg från tidigare besökare bland annat. Du hittar även vår egen recension om varje lån. Efter att du besökt den här topplistan är vårt mål att du ska ha en så bra överblick över dina alternativ till att låna till insatsen att du hittar det bästa lånet för just precis dig. Och det helt på egen hand.

 • → 1. Lendo
 • → 2. ICA Banken
 • → 3. MyLoan
 • → 4. Sambla
 • → 5. Zmarta
 • → 6. Freedom Finance
 • → 7. Bank Norwegian
 • → 8. Advisa
 • → 9. Consector
 • → 10. Santander

→ 1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som du till exempel kan använda till en kontantinsats. Lendo har samma ägare som bland annat Aftonbladet, Blocket, Hitta.se m.m. Du kan sköta din ansökan direkt online på nätet och få snabbt svar via mail. Vi samlar allt vi skriver om dom på sidan som vi har samma namn på, det vill säga Lendo. Så går in där om du funderar på att använda deras tjänst.

Lendo


2. ICA Banken

Ica banken erbjuder både privatlån till din kontantinsats och bolån. Du kan alltså finansiera hela ditt köpa hos ICA Banken. En ansökan kan du göra direkt online på nätet.


3. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som jämför lån som passar perfekt för att låna till insatsen med. Du går in där och jämför privatlån och ser hur billig ränta just du kan få om du skulle vilja låna till insatsen till din nya bostad. Så enkelt är det. Och du förbinder dig inte för något.

Låna pengar MyLoan


4. Sambla

Sambla är en relativt ny låneförmedlare som startade år 2014 men som ända har hunnit förmedlar över 140.000 lån. Så vad beror då det på? Du kan se efter själv genom att besöka dom genom topplistan här ovan. Men vår gissning är att dom helt enkelt jämför lån bra och att dom har en lätt hemsida med en bra support.

Låna pengar Sambla


5. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som har samma ägare som Freedom Finance som även dom finns med på topplistan. Hos båda dom kan du ta lån utan säkerhet för att finansera hela eller delar av din insats.

Kontantinsats hus Zmarta


6. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom är låneförmedlare som jämför privatlån som du kan använda till din insats exempelvis. Som du ser så är 3 av 5 första låneförmedlare. Om du funderar på att jämföra lån vi dem så råder vi dig att läsa sidan Freedom Finance innan det. Där har vi samlat allt vi skrivit om dem sedan starten av Kontantinsats år 2010.

Låna pengar via Freedom Finance


7. Bank Norwegian

Bank Norwegian är kanske mest kända för sina flyg. Eller snarare Norwegian då förstås. Men dom har alltså en bank också. Där du bland annat kan ta ett privatlån till din insats.

”Låna


8. Advisa

Advisa är precis som Lendo, AXO Finans och Freedom Finance en låneförmedlare och jämför privatlån till kontantinsats gratis till dig. Du kan skicka in en ansökan och snabb jämföra över 20 banker med bara en kreditupplysning.

Låna pengar via Advisa


9. Consector

Consector är också en låneförmedlare men en som kommit in lite snare än dom flesta andra i topplistan. Men det har inte hindrat dom från att åtminstone tagit sig in på topplistan. Du bör titta in dom för att se om det är ett alternativ för just dig.


10. Santander

Santander är den av dessa 10 första som är minst populära. Varför vet vi inte riktigt men om man titta på topplistan så är dom flesta låneförmedlare. Och Santander lånar själva ut pengar. Vilket verkar ha svårare att ta sig högt upp på listan.


Sammanfattning av guiden Kontantinsats hus

Du måste ha minst 15 procent i kontantinsats vid husköp. Precis som med lägenhet. I Sverige är har vi ett bolånetak som gör att du max får låna 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt lån. Oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen. Här ovan visar vi topplistan över lån till kontantinsatsen som våra besökare valt just den här veckan. Du hittar omdöme, betyg och recensioner om alla lån som vi listar. I den här guiden berättar vi hur mycket du behöver i kontantinsats för att köpa hus i Sverige och hur du kan låna till insatsen också.

Kontantinsats hus - Låna pengar till kontantinsats

Foto: Smålandsvillan


Tips på relaterade guider till Kontantinsats hus

Här tipsar vi om guider som vi skrivit som är relaterade till Kontantinsats hus och som vi tror du kan vara intresserad av. Listan är baserad på vad vi tror att just du är intresserad av just precis nu. Vi startade år 2010 så vi har skrivit flera guider om lån till hus varje vecka sedan dess.

 • Kontantinsats lägenhet
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats bil
 • Låna till kontantinsats
 • Bolån

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats för lägenhet / bostadsrätt är precis som för hus. Det vill säga MINST 15 procent. Du kan läsa mer om det under kontantinsats lägenhet där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsatsen på bostadsrätt är exakt som med vilken bostad som helst som du köper. Du måste ha minst 15 procent själva. Läs under Kontantinsats bostadsrätt.

Kontantinsats bil

Kontantinsats bil är en guide som tar upp det mest med bilköp vad gäller insatsen. Du kan besöka Kontantinsats bil för att läsa om hur det fungerar med billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Det är nämligen 0% i insats på det ena alternativet och minst 20% på det andra. Oavsett bank du väljer.

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats har vi lagt på startsidan och är utgångspunkten för vad hela Kontantinsats.se handlar om. Så vi råder dig att alltid besöka startsidan innan du ska låna pengar och då framförallt om du ska låna pengar till din bostad som är vårt specialområde. Även om vi har byggt ut sajten till att handla om allt som har med lån och ekonomi att göra.

Bolån

Bolån är guiden vi tycker du borde läsa om du är i startgroparna på att ta ett bolån i Sverige. Bolån är en guide vi hållit på att bygga på varje vecka sedan 2010 så det är en av dom större vi har.


Läs mer om Kontantinsats hus

Här försöker vi skapa en meny som kan ta dig vidare till andra guider som vi skrivit om Kontantinsats hus eller som är relaterade. Här sammanfattar vi inte guiderna utan försöker bara skapa en meny som ger dig så bra överblick som möjligt.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Här hittar du länkar till guider om att låna till kontantinsatsen.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats hus

I kommentarsfältet här nedanför kan du vara med och diskutera Kontantinsats hus med oss på redaktionen och med andra besökare. Vårt mål är att bygga en sajt som verkligen ger våra besökare mervärde och därför försöker vi bygga sajten tillsammans med våra besökare så mycket som möjligt. Därför kan du ställa eventuella frågor och funderar i kommentarsfältet och ibland tar vi även upp frågor till vanliga frågor i varje guide och svarar på dom där. Titta därför kapitlet vanliga frågor här ovan för att se om din fråga finns där redan.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats hus

Här kan du ge betyg på guiden Kontantinsats hus. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna 1-5. Vill du lämna ett omdöme så kan du skriva en kommentar här nedan. Tack för att du läst våran guide Kontantinsats hus. Vi uppdaterar den löpande hela tiden för att har Sveriges bästa guide om lån till bostad.

(132 röster och i snitt: 4,30 av 5)

Lämna omdöme på guiden Kontantinsats hus

Här ovan kan du ge betyg och här nedan kan du ge omdöme på guiden Kontantinsats hus. Tack för att du tar dig tid att ge omdöme och betyg.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats hus

Publicerat i Kontantinsats, Kontantinsats hus | 14 kommentarer

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande gör att chansen att gå låna pengar ökar väldigt mycket. Så har du/ni svårt att låna pengar så är det ett sätt att öka chansen att få låna pengar och att få låna mer pengar. Dessutom att få lägre ränta på lånet. Detta eftersom risken att låna ut pengar går ner och då behöver inte banken ta lika mycket betalt för att låna ut pengar till dig.


Ge ditt eget betyg på Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande har vi skapat för att öka medvetenheten om hur mycket lättare det är att få låna pengar med en medsökande och att det framförallt kan bli billigare lån med en medsökande då banker tycker det är mindre rik att låna ut pengar och därför har billigare ränta. Tycker du vi lyckats informera om det? Här kan du ge ditt betyg på det.

(5 röster och i snitt: 4,60 av 5)

Publicerat i Låna pengar, Medsökande | Lämna en kommentar

Samla dina lån – Så gör du

Samla dina lån – Så gör du är guiden för dig som vill samla alla dina dyra lån och krediter till ett stort lån istället och undrar hur det går till. På så sätt kan du få ner dina kostnader för alla dina lån och dessutom bara behöva bry dig om att betala ett lån i framtiden. Det man gör är helt enkelt att man ansöker om att få låna pengar för att lösa gamla lån och krediter. Du kan till exempel gå in under fliken Samla lån hos låneförmedlare Lendo. Där kan du sedan skicka in en ansökan om att få samla lån och krediter till ett stort lån. Du räknar ut hur mycket lån du har och fyller i det där. Sedan låter Lendo banker tävla om att ge dig så bra ränta och villkor som möjligt för att du ska vilja låna pengar av just dom. För det tar inte Lendo betalt en enda krona av dig. Och du är inte tvungen att låna pengar bara för att du skicka in en ansökan. Sedan kan du i lugn och ro välja vilket lån du tycker är så billigt att du vill ta det. För pengarna löser du sedan dina andra lån och krediter. Det gör att du istället för ett stor lån i stället för många små. Det du ska se till är att få bättre ränta och villkor på ditt lån där du vill samla dina lån. Sedan kan du koncentrera dig på ett lån istället för många små. Det finns många som sparar flera tusenlappar om året på att göra så. Och extra populärt har det blivit efter att TV-programmet Lyxfällan i nästan varje program gör det. Vi har skrivit väldigt många guider om att samla lån och vill du se vilket lån som är populärast hos våra besökare kan du besöka Bästa samlingslånet.

Bästa samlingslånet – Så hittar du det

Länkarna här ovan till Bästa samlingslånet är alltså en guide där vi gjort ett bäst i test och tagit fram det bästa samlingslånet sedan våran start år 2010. Vi har skrivit väldigt många guider om att samla lån och krediter till ett stort lån i stället för att ha många små-lån som snabblån, smslån och kreditkorts skulder. I dom guiderna har vi sedan tagit fram vilka lån dom flesta av våra besökare valt efter ha läst någon av dessa guider. Det har gjort att vi fått fram en topp 3 lista över dom populäraste lånen för att samla lån. Men det behöver ju inte betyda att det är dom bästa lånen för det och därför har vi sorterat dessa 3 efter vilket lån som fått bäst omdöme och betyg av våra besökare. Det hämtar vi från dom sidor som vi har för varje lån där våra besökare kan lämna omdöme och betyg.


Innehåll i guiden Samla dina lån

Här kan du se vad guiden innehåller. Det du ser är rubrikerna till varje kapitel i guiden. Du klickar på det du vill läsa mer om så kommer du direkt till det kapitlet.

 • Samla dina lån »
 • Innehåll i guiden Samla dina lån (här är du nu)
 • Vanliga frågor om att Samla dina lån
 • Fördjupning i Samla dina lån
 • Läs mer om att Samla dina lån
 • Ställ en fråga och diskutera Samla dina lån
 • Lämna betyg och omdöme på guiden Samla dina lån

Vanliga frågor om att Samla dina lån

Det vi gör här är att försöka samla dom vanligaste frågorna angå Samla dina lån. Vi får nämligen in mängder av frågor om just samlingslån och dom vanligaste hamnar här.

 • Kostar det något att skicka in en ansökan om att få samla lån via Lendo?

Kostar det något att skicka in en ansökan om att få samla lån via Lendo?

Svar: Nej det kostar inget att skicka in en ansökan om att få samla lån hos Lendo.


Fördjupning i Samla dina lån

Vi har alltid som mål att våra besökare ska hitta det du söker i förorden till varje kapitlet. Men tyvärr når vi inte upp till det 100% av gångerna. Därför har vi skapat den här fördjupningen där resten förhoppningvis ska kunna hitta det man letar efter.

 • Samla dina lån hos Lendo

Samla dina lån hos Lendo

Samla dina lån hos Lendo gör du genom att trycka på att du helt enkelt vill samla lån.


Läs mer om att Samla dina lån

Låna till kontantinsatsen


Ställ en fråga och diskutera Samla dina lån

Vad gärna med och diskutera Samla dina lån här nedanför i kommentarsfältet med oss på redaktionen och andra besökare. Där kan du även ställa frågor eller svara på andras frågor. Tillsammans skapar vi en sajt som ger mervärde för varje nytt besök. Gratis information om lån till alla.


Lämna betyg och omdöme på guiden Samla dina lån

Vi vill gärna veta vad du tycker om guiden Samla dina lån. Du kan lämna omdöme och betyg här nedanför i form av stjärnor och omdöme i kommentarsfältet.

(10 röster och i snitt: 4,90 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Samla dina lån

Publicerat i Samla lån | Lämna en kommentar

Kontantinsats bolån – Vad gäller?

Kontantinsats bolån? Hur står är kontantinsatsen? Finns det bolån utan kontantinsats? Svar: I Sverige är det MINST 15 procent i kontantinsats som gäller sedan Finansinspektionens nya regler som kom hösten 2010. Alltså kan du inte hitta en bank där du kan få mindre kontantinsats. Däremot kan du låna till kontantinsatsen om du har möjlighet till det. Men då genom ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen av lånet. Privatlån är ett lån utan säkerhet där du alltså inte lämnar något i säkerhet för lånet och får köpa vad du vill för pengarna. Till exempel använda dom till kontantinsatsen på din bostad.

Låna till kontantinsatsen med ett privatlån

Vill du låna till kontantinsatsen med ett privatlån så kan du titta in våran topplista över privatlån som visar vart besökare valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Vi har både den enkla topplistan som visar en nerbantad version av topplistan och sedan har vi även den stora topplistan där du hittar omdöme, betyg, recensioner och mycket mer.

Kontantinsats bolån


Innehåll i guiden Kontantinsats bolån

För att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta det du söker i guiden Kontantinsats bolån så har vi radat upp rubrikerna till dom olika kapitlen här. Så det är bara att klicka på rubrikerna för att direkt ta dig till det kapitlet.

 • Kontantinsats bolån »
 • Låna till kontantinsatsen med ett privatlån
 • Innehåll i guiden Kontantinsats bolån (här är du nu)
 • Fördjupning i Kontantinsats bolån
 • Sammanfattning av Kontantinsats bolån
 • Tips på guiden relaterade till Kontantinsats bolån
 • Läs mer om Kontantinsats bolån
 • Fråga något om Kontantinsats bolån
 • Omdöme och betyg på guiden Kontantinsats bolån

Fördjupning i Kontantinsats bolån

Det är är kapitlet för dig som vill ha en fördjupning i Kontantinsats bolån. Funderar du på att låna till kontantinsatsen tycker vi att du bör läsa denna innan det. Vi satsar på att 90 procent ska hitta det dom söker redan innan menyn men för dom 10 procent som inte gör det så har vi bland annat skapat den här fördjupningen.

 • Så här kan en finansiering av en bostad alltså se ut

Så här kan en finansiering av en bostad alltså se ut

Du köper en bostad för 2milj. 15% av 2milj är 300.000kr. Du tar ett privatlån på 300.000kr och ett bolån till resterande 85 procent. Vissa banker har dock ännu ett privatlån där emellan. Så att kontantinsatsen är på 15% sedan ett topplån på 10% till och sedan 75% bolån istället. Men då är det bara byta bank om inte det passar dig.


Sammanfattning av Kontantinsats bolån

Kontantinsatsen är alltid 15% oavsett vilken bank du väljer. Oavsett om du köper en lägenhet/bostadsrätt eller ett hus/villa. Du kan dock låna till kontantinsatsen och det gör du med ett privatlån. I den här guiden kan du bland annat läsa om vilka lån som våra besökare oftast väljer att använda för att låna till sin kontantinsats.

Kontantinsats bolån


Tips på guiden relaterade till Kontantinsats bolån

Här tipsar vi om guider som är relaterade till Kontantinsats bolån. Och det vi gör är att vi sammanfattar dom kort med några meningar för att du ska se om det är något för dig eller inte.

 • Bolån utan kontantinsats
 • Kontantinsats till hus och lägenhet är samma?

Bolån utan kontantinsats

En av våra första guider var Bolån utan kontantinsats och där har vi skrivit väldigt mycket som vi tror du vill läsa om om du finner guiden du är i ny intressant. Den handlar om samma sak men är en lite mer djupgående guide. En av våra största.

Kontantinsats till hus och lägenhet är samma?

Det är ingen skillnad på kontantinsats till hus och kontantinsats till lägenhet. Men däremot gäller andra regler vad gäller kontantinsats till bil.


Läs mer om Kontantinsats bolån

Läs mer om Kontantinsats bolån är en meny över andra guider vi skrivit i ämnet eller som är relaterade till det. Så har du inte hittat det du söker eller bara vill läsa vidare om kontantinsats och bolån så hoppas vi att du hittar något här. Här tipsar vi nämligen om guider vi tror du kan vara intresserad av att läsa.


Fråga något om Kontantinsats bolån

Du får väldigt gärna ställa en fråga eller vara med och diskutera om Kontantinsats bolån här nedan i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svarar ofta inom 24 timmar och andra besökare är också ofta väldigt snabba.


Omdöme och betyg på guiden Kontantinsats bolån

Vi skulle bli otroligt glada om du ville ta en minut och sätta omdöme och betyg på guiden Kontantinsats bolån som du precis läst.

(34 röster och i snitt: 4,74 av 5)

Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats bolån

Publicerat i Bolån, Kontantinsats, Kontantinsats bolån | 2 kommentarer

Låna kontantinsats av föräldrar

Låna kontantinsats av föräldrar är väldigt vanligt men långt ifrån alla har möjligheten att göra det och då är det bra att vi får ta ett privatlån till kontantinsatsen. För du får inte belåna bostaden för mer än 85% av dess värde. Så du måste ha minst 15% i insats. Antingen med pengar du sparat ihop eller med pengar du helt enkelt lånat. Och kan du inte låna dom av dina föräldrar så kan du alltså ta ett privatlån. Och det tycker vi är väldigt bra. För det gör att man kan låna till en bostad fast man inte är lyckligt lottad med föräldrar med pengar. Det är det som är vår drivkraft. Att skapa en sajt där vi upplyser människor att det faktiskt är möjligt att låna till mer än 85% av bostaden. För det har nämligen visat sig att det finns många som inte vet att man faktiskt kan låna pengar till mer än 85%. Dom blandar helt enkelt ihop att man inte får belåna bostaden med mer än 85%. Så funderar du på att köpa en bostad så kan du alltså redan idag titta om du har möjligheten att låna pengar till en bostad trots att du inte har hela kontantinsatsen redan idag.

Låna kontantinsats av föräldrar


Ett betyg på Låna kontantinsats av föräldrar

Kan vi få be om ett betyg på Låna kontantinsats av föräldrar? Du ger oss det genom att trycka på stjärnorna nedan. Ett i betyg är längst till vänster och 5 är till höger. Och vi vill att du ger ditt betyg på hur bra du tycker innehållet är i jämförelse med rubriken. Det vill säga lever rubriken upp till innehållet? Eller snarare tvärtom då kanske.

(4 röster och i snitt: 4,50 av 5)

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Låna till bil – Det bästa billånet?

Låna till bil? Hur kan jag jämföra billån lättast? Och vad behöver jag veta om billån innan jag lånar pengar till bil? Svar: Här ovan har vi samlat alla privatlån du kan använda för att låna till bil. Topplistan sorteras sedan efter hur populära dem är hos besökare innan dig. På så sätt hoppas vi få fram bästa billånet helt enkelt. Eller rättare sakt. Här ovan försöker vi få fram bästa billån utan kontantinsats och sedan har vi listat ”vanliga” billån under billån. Men vad är då skillnaden?

Billån utan kontantinsats eller ”vanligt” billån?

Billlån utan kontantinsats är privatlån. Många banker marknadsför sina privatlån som just det också. Även om just privatlån går att använda lite till vad som helst. Det är själva vitsen med just privatlån. Du lämnar inget i säkerhet för lånet (vid bolån lämnar du bostaden som säkerhet) och kan därför köpa vad du vill. Bankerna frågar till och med sällan vad du ska använda pengarna till. När du köper en bil med ett privatlån slipper du dessutom uppfylla kraven man har när man tar ett ”vanligt” billån. För vid ett ”vanligt” billån får man ofta inte köpa en bil äldre än en viss årsmodell (ofta max 10år) och man måste inte sällan köpa den av en bilfirma. Och dessutom måste man alltså ha kontantinsats på minst 20 procent enligt lag vid ett ”vanligt” billån.

Låna till bil – Veckans ENKLA topplista

Här ovan kan du se veckans ENKLA topplista över lån till bil som är populäraste hos våra besökare av alla guider om billån. Vill du istället läsa omdöme, betyg, recensioner med mera så kan du scrolla ner till Låna till bil – Veckans STORA topplista.

Låna till bil


Innehåll i guiden Låna till bil

Det här är en meny över guiden Låna till bil där du enkelt ska kunna klicka dig fram till det kapitlet som du vill läsa. På så sätt ska du inte behöva lägga ner tid på att läsa saker du inte vill läsa och som inte svarar på dina frågor.


Låna till bil – Veckans STORA topplista

Veckans STORA topplista över lån till bil en en fördjupande topplista med bland annat omdöme och betyg från våra besökare innan dig. Så vi rekommenderar dig som inte fick hjälp av Veckans ENKLA topplista att läsa denna.

 • → 1. Lendo
 • → 2. ICA Banken
 • → 3. AXO Finans
 • → 4. Zmarta
 • → 5. Freedom Finance
 • → 6. Lendify
 • → 7. Bank Norwegian
 • → 8. Advisa
 • → 9. Conscector
 • → 10. Advisa

→ 1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån och billån helt gratis och du får med en enda kreditupplysning en jämförelse med ca 20 banker. Lendo har billån utan kontantinsats med ett privatlån.

Låna pengar via Lendo


→ 2. ICA Banken

Hos ICA Banken kan du låna till med med ett privatlån. Det vill säga inte ett ”vanligt” billån utan ett privatlån upp till 350.000kr där du inte behöver någon kontantinsats. Du behöver inte heller köpa av en bilhandlare eller hålla dig till bilar som inte är äldre än ett visst årtal. Vilket är villkor man ofta stöter på vid ett ”vanligt” billån alltså.


→ 3. AXO Finans

AXO Finans är en låneförmedlare som jämför billån utan kontantinsats då dom bara jämför privatlån och det är privatlån man använder för att låna till bil om man bland annat inte vill betala någon insats. Privatlån kallas även för blancolån och lån utan säkerhet.

Låna pengar via AXO Finans


→ 4. Zmarta

Zmarta har samma ägare som Freedom Finance och är också en jämförelsetjänst. Dom lånar alltså inte ut några egna pengar till billån utan deras jobb är att hitta det billigaste för just dig. Och det gör dom gratis i skrivande stund.


→ 5. Freedom Finance

Freedom Finance är likt många andra alternativ en låneförmedlare. Du använder alltså deras tjänst för att hitta det billigaste billånet för just dig. Helt gratis i skrivande stund. Det du tjänar på det är att dom bara tar en UC per ansökan istället för per lån som du hade fått om du jämfört själv.


→ 6. Lendify

Lendify är en låneförmedlare men inte som jämför lån utan som är mellanhanden mellan privatpersoner som vill låna ut pengar och som vill låna pengar. Perfekt för dig som vill låna pengar på lite andra villkor än från en bank.


→ 7. Bank Norwegian

Bank Norwegian har samma ägare som flygbolaget och lånar ut upp till 500.000kr med ett så kallat privatlån (även kallat blancolån). Det kan du till exempel låna till bil med.

”Låna


→ 8. Advisa

Advisa är en låneförmedlare precis som Lendo men som även jämför billån med bilen som säkerhet för lånet.

Låna pengar via Advisa


→ 9. Advisa

Consector är en ganska ny låneförmedlare i jämförelse med andra liknande alternativ i topplistan men ändå tar dom sig så här högt i topplistan. Vad det betyder vet vi inte men dom verkar göra något rätt så att säga eftersom dom är så omtyckta av våra besökare.


→ 10. Santander

Santander lånar själva ut pengar och jämför alltså inte lån som många andra i listan. Där kan du enkelt jämföra vad ett lån till bil skulle kosta hos dom.


Fördjupning i att Låna till bil

Här har vi försökt skriva en liten fördjupning i att låna till bil. Vill du ändå läsa mer så tipsar vi om fler guider här nedanför sen.


Sammanfattning av guiden Låna till bil

Du kan låna till bil på två olika sätt. Du kan ta bilen som säkerhet för lånet och måste då uppfylla lite fler krav, bland annat ha en kontantinsats på minst 20% oavsett vilken bank du väljer att låna av. Eller så kan du ta ett privatlån till en bil. Det vill säga ett lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Då behöver du ingen kontantinsats och behöver inte uppfylla lika många krav. Ett billån med bilen som säkerhet för lånet är ofta billigare än ett privatlån till bil men inte alltid.

Guiden Låna till bil på 5sek: Guiden Låna till bil är tänkt som en guide som siktar in sig på enbart hur man kan låna till bil då andra guider om billån är lite bredare.


Tips på andra guider relaterade till Låna till bil

Här nedan tipsar vi om andra guider som vi tror du kan vara intresserad av att läsa om du funderar på att låna till bil.

 • Billån utan kontantinsats
 • Bästa billån

Billån utan kontantinsats

Det finns många som efterfrågar ett billån utan att man måste lämna någon kontantinsats överhuvudtaget så därför har vi gjort guiden Billån utan kontantinsats där du får en fördjupning i privatlån till bil.

Bästa billån

Bästa billån är en sida där vi tillsammans ska utse det bästa billånet just den här veckan. Besökt Bästa billån för att läsa mer om vad vi menar med det. Varje vecka utser vi veckans billån helt enkelt. Och det tillsammans med våra besökare.


Läs mer om att låna till bil

Här har vi skapat en meny över andra guider som vi skrivit om att låna till bil och relaterade guider till det. Så är du intresserad av att låna pengar till bil och billån så hoppas vi att du hittar något intressant i den här menyn.

Låna till kontantinsats


Ställ en fråga och diskutera Låna till bil

Du får väldigt gärna ställa en fråga om det du precis läst i guiden Låna till bil. Det gör du genom att lämna en kommentar här nedan. Vi på redaktionen svarar ofta inom 24tim året runt och andra besökare är ofta gärna med och diskuterar vilket vi tycker är väldigt roligt.


Lämna betyg och omdöme på guiden Låna till bil

Här kan du ge betyg och omdöme på guiden Låna till bil. Vill du ge omdöme och betyg på alla billån så kan du scrolla upp till Låna till bil – Veckans STORA topplista.

(77 röster och i snitt: 4,32 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Låna till bil

Publicerat i Billån, Låna till bil | 4 kommentarer

Sambla – Viktigt innan lån 2017

Sambla är en låneförmedlare. Som Lendo som dom flesta i Sverige känner till. Sambla startade 2014 så dom är ganska nya om man jämför med till exempel Lendo som startade 2007 eller vi som startade 2010. Men på den korta tiden har dom växt sig stora. Idag är dom så många som 140 som arbetar med Sambla. Dom har kontor i Stockholm, Lund och Oslo och har därifrån hjälp över 140.000 kunder. Dessutom till strålande betyg. På sajten Trustpilot kan vi se att dom i skrivande stund har 9 av 10 i betyg.

Låna pengar Sambla


Fördjupning av låneförmedlare Sambla

Det här kapitlet har vi döpt till Fördjupning av låneförmedlare Sambla och det är alltså en fördjupning i låneförmedlaren Sambla. Vi råder alla som funderar på att låna pengar via Samla att läsa det här först.

Är Sambla gratis för dig som kund?

Ja det är helt gratis att jämföra lån hos Sambla. Du kan alltså jämföra privatlån helt gratis.

Låna från 5000kr upp till 500.0000kr via Sambla

Du kan låna från 5000kr upp ända till 500.000kr. Det är bara din ekonomi som bestämmer hur mycket du får låna.

Vilka banker har Sambla?

Sambla har 20 olika banker och långivare. Vilka det är vet vi inte exakt men vi jobbar på att ta reda på det.

Fördelar med Sambla

 • Jämför över 20 banker och långivare gratis
 • Endast en kreditupplysning
 • Låna trots betalningsanmärkningar

Grundkrav för att få låna pengar via Sambla

 • Du måste vara minst 18år.
 • Du måste tjäna minst 10.000kr i månaden.
 • Du måste vara fastanställd, egenföretagare eller pensionär.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.

Låna trots betalningsanmärkningar via Sambla

Att du har betalningsanmärkningar behöver inte hindra dig för att få låna pengar via Sambla däremot måste du vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader.


Vi vill ha ett betyg på guiden om Sambla

Det du gör här är att ge ett betyg på guiden OM Sambla. Det vill säga inte ett betyg på Sambla. Då får du gå till Samlba omdöme och betyg istället så kan du säga vad du tycker om dom. Det du gör här är att du säger hur bra du tycker vi beskrivit Sambla.

(4 röster och i snitt: 4,75 av 5)

Publicerat i Låneförmedlare, Sambla | Lämna en kommentar

Båtlån – Bäst i test 2017

Båtlån? Vad finns det för olika typer av båtlån och vilket båtlån är bäst?Svar: Båtlån finns precis som med billån i två varianter. Ett lån där du lämnar båten som säkerhet för lånet och ett lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Och precis som med billån så måste du oftast (vi känner inte till ett enda lån som inte är så) köpa av en auktoriserad handlare när du ska lämna båten som säkerhet för lånet. I det andra fallet behöver du inte göra det då det är ett vanligt privatlån och för det får du oftast köpa precis vad du vill. Till exempel låna till båt. Du hittar topplistan över privatlån här ovan.

Båtlån – Veckans ENKLA topplista

Här ovan ser du våran ENKLA topplista över lån som våra besökare har valt att låna till båt med efter ha läst någon av våra guider om båtlån just den här veckan. Vill du se en mer fördjupande topplista med omdöme, betyg och recensioner kan du titta på Båtlån – Veckans STORA topplista istället.

Båtlån


Innehåll i guiden Båtlån

Här kan du enkelt klicka dig fram i våran snabbmeny över guiden Båtlån. På så sätt hoppas vi att du enklare ska kunna hitta det du söker och inte behöva lägga ner onödig tid på att läsa sådant du inte är ut efter eller som inte intresserar dig.


Tips innan båtlån

I den här kapitlet så kommer vi med tips som vi tycker du bör känna till innan du ska låna till båt med ett båtlån.

 • Båtlån med båten som säkerhet eller inte
 • Köpa båt hos båthandlare om du inte kan båtar
 • Använd en låneförmedlare
 • Jämför, jämför och jämför

Båtlån med båten som säkerhet eller inte

Båtlån med båten som säkerhet eller inte är den första frågan du måste ställa dig. Vilket av dessa två alternativ passar just ditt båtköp bäst? Ska du till exempel köpa en billigare båt så kanske du inte ens kan lämna den som säkerhet för ett lån och då behöver du inte funderar på den frågan något mer då privatlån är det enda alternativet för dig. Men se om båda alternativen finns för dig och vad som är för och nackdelar med dessa två för just dig. Vill du inte lägga minst 20% så är till exempel privatlån det enda alternativet för dig också.

Köpa båt hos båthandlare om du inte kan båtar

Om du ska köpa båt och inte kan något om båtar så är det tryggast att köpa båten hos en bra båthandlare. För precis som med bilhandlare så har du en större trygghet om du köper din båt hos en båthandlare än om du köper den av en privatperson. Du kan även ställa frågor på ett helt annat sätt. Se till att handla av en båthandlare med bra rykte och bra betyg på nätet.

Använd en låneförmedlare

Använd en låneförmedlare när du ska låna till båt och få ner räntan. Våra besökare använder oftast en låneförmedlare och det tycker vi är väldigt smart. Varför inte jämföra över 20 privatlån med bara en ansökan när det är gratis? Ta till exempel Lendo som är populärast av alla låneförmedlare hos våra besökare ända sedan starten 2010 men några få undantag där Advisa varit populärast. Hos Lendo kan du jämföra över 20 banker mot varandra bara genom en ansökan och en UC. Och det helt gratis. Så titta in låneförmedlare när du ska låna till båt och jämför lån innan du ska låna.

Jämför, jämför och jämför

Det kan inte sägas nog med gånger. Du måste jämföra båtlån innan du tar ett. Det finns väldigt mycket pengar att spara. Speciellt om du väljer att köpa en lite dyrare båt.


Vanliga frågor om båtlån

Här samlar vi på vanliga frågor som vi får in om just båtlån och som vi svarat på. Vill du ställa någon fråga om att låna till båt så kan du göra den längst ner i den här guiden.

 • Har ICA Banken båtlån?
 • Har Lendo båtlån?
 • Kan man låna till båt med privatlån?

Har ICA Banken båtlån?

Svar: Ja ICA Banken har ett båtlån utan båten som säkerhet för lånet. Det är alltså ett privatlån ICA Banken erbjuder sina kunder att ta för att låna pengar till båt. Klickar du på Mer info i topplistan här ovan kan du läsa mer under Båtlån.

Har Lendo båtlån?

Svar: Ja Lendo har ett privatlån som du kan använda för att låna pengar till båt. Det är precis som med billån där du kan låna till båten med båten som säkerhet eller låna till båten utan båten som säkerhet för lånet. Och Lendo har alltså det sistnämnda alternativet och hos våra besökare har det varit det absolut populäraste alternativet sedan starten av guider om lån till båt.

Kan man låna till båt med privatlån?

Svar: Ja det är ett vanligt sätt att finansiera ett båtköp. Tänk på att försöka betala av lånet så snabbt du kan bara när du väljer att låna till båt med ett privatlån.


Båtlån – Veckans STORA topplista

Här hittar du veckans stora båtlån. Det är en större version av topplistan du hittar längst upp i den här guiden. Du hittar helt enkelt dom lån som flest av våra besökare valt att låna till båt med.

 • → 1. Lendo
 • → 1. ICA Banken
 • → 2. AXO Finans
 • → 3. Freedom Finance
 • → 5. Bank Norwegian

→ 1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån och som går utmärkt att låna till båt med. Det är alltså lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Så ska du ta ett privatlån till din nya båt så kan du titta in Lendo och jämför över 20 banker mot varandra för att se om det finns något lån som passar just dig. Helt gratis är Lendos tjänst dessutom! Det överlägset populäraste alternativet för våra besökare.


→ 2. ICA Banken

ICA Banken har i skrivande stund ett typ av lån till båt och det är ett privatlån. Alltså ett båtlån utan båten som säkerhet. Ett båtlån utan kontantinsats. För att se om deras lån till båt passar dig så går du in och klicka på Lån i deras meny och sedan Båtlån.


→ 3. AXO Finans

AXO Finans är precis som Lendo en låneförmedlare men en betydligt mindre sådan. För att se skillnaden på dessa två låneförmedlare så borde du titta in guiderna Vilka banker har Lendo och Vilka banker har AXO Finans.


→ 4. Freedom Finance

Freedom Finance är precis som många andra i topplistan en låneförmedlare. Freedom Finance förmedlar bland annat privatlån och det är alltså privatlån som är ett båtlån i detta fall.


→ 5. Bank Norwegian

Bank Norwegian har samma ägare som flygbolaget Norwegian och erbjuder dig privatlån till båt upp till 500.000kr. Bank Norwegian har inte något båtlån där du kan lämna båten som säkerhet för lånet utan erbjuder enbart privatlån till båt. För och nackdelar med det kan du läsa under kapitlet Fördjupning i båtlån.


Sammanfattning av guiden Båtlån

Det finns båtlån utan båten som säkerhet och det finns båtlån utan båten som säkerhet. Precis som med billån det vill säga. I den här guiden kan du fördjupa dig i båtlån, se sammanfattningar av andra guider relaterade till båtlån, ställa frågor och diskutera båtlån med oss på redaktionen och andra besökare. Du kan även hitta dom 10 populäraste båtlånen i varje kategori båtlån utan båten som säkerhet för lånet och båtlån med båten som säkerhet för lånet. Den här guiden visar vart våra besökare valt och låna pengar till båt flest gånger. Vad båtlånen har för omdöme och betyg av våra besökare. Vad vi skriver om båtlånen i våra recensioner om varje lån. Vi beskriver även skillnaden på att låna till båt med båten som säkerhet för lånet och låna till båt utan båten som säkerhet för lånet.


Tips på andra guider vi skrivit om Båtlån

Här följer några sammanfattningar av andra guider om båtlån som vi tror du kan vara intressera av om du funderar på att låna pengar till båt. Vi har skrivit om lån till båt nästan varje vecka ända sedan år 2010 så det har hinnit blivit väldigt mycket om just bolån. Och här sammanfattar vi alltså dom vi tror att du vill läsa mer om efter vad vi tror att just du är intresserad av.

 • Låna till båt
 • Bästa båtlånet
 • Båtlån utan kontantinsats
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare
 • Privatlån

Låna till båt

Så ska du låna till båt hoppas vi att vi är den bästa startsidan för det. Vi bygger hela tiden på våra guider löpande och hoppas hela tiden kunna erbjuda en bättre hemsida varje gång du besöker den. Vi kommer inom kort lägga upp så mycket info som möjligt om båtlån här. Så länge kan du titta in topplistan ovan. Där ser du alltså vart besökare innan dig valt att låna pengar till båt flest gånger just sen här veckan.

Bästa båtlånet

Bästa båtlånet är guiden där vi beskriver hur vi tar fram det bästa båtlånet för varje år, månad och vecka. Så funderar du på att låna till båt så är vårt tips att läsa den.

Båtlån utan kontantinsats

Båtlån utan kontantinsats är en guide där vi går igenom när du inte behöver någon insats vid ett båtlån. Sedan har vi som vanligt även en topplista över båtlån utan kontantinsats som våra besökare är med och sätter ihop löpande hela tiden. Den visar helt enkelt vilket båtlån utan kontantinsats som är populärast hos våra besökare just precis nu. Och sedan hittar du som vanligt omdöme och betyg från våra besökare också. Faktum är att det vanligaste båtlånet totalt hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om lån till båt är ett privatlån där du inte behöver någon insats. Om det är på grund av att man behöver insatsen själv vet vi inte.

Låneförmedlare

Många väljer att låna pengar till båt med ett privatlån och då kan det vara bra att använda sig av en låneförmedlare för att så så billig ränta på sitt privatlån som möjligt. Så funderar du på att låna till båt med ett privatlån så borde du titta in våran guide Låneförmedlare.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en avknoppning från guiden Låneförmedlare som du kan läsa om här ovan. I guiden Bästa låneförmedlare så fokuserar vi på vinnaren i guiden Lånaförmedlare.

Privatlån

Privatlån är ett väldigt vanligt lån för folk som vill låna till båt och det här därför en guide vi tycker du bör läsa. Vi tar bland annat fram vilket privatlån som är bäst enligt våra besökare.

Blancolån

Blancolån är vanligt till båt också när man läser bankers hemsidor och i guiden Blancolån berättar vi bland annat mer om just det. Blancolån är exakt samma typ av lån som privatlån. Det är bara två namn på samma lån. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar.


Läs mer om att låna till båt med båtlån

Här försöker vi skapa en så bra överblick som möjligt över vad du kan läsa om båtlån på Kontantinsats.se. Vi skapar löpande en lista över andra guider om lån till båt som vi skrivit. Så om vi skriver en ny guide om båtlån så kommer den upp här så du förhoppningsvis ska kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt.

Låna till kontantinsats

Ska du låna till kontantinsats så bör du läsa dessa guider först.


Ställe en fråga och diskutera Båtlån

Kontantinsats.se är tänkt som en plattform där vi kan samlas och prata lån och ekonomi så därför kan du som besökare kommentera och diskutera alla guider med oss och andra besökare. Så du får väldigt gärna ställa en fråga om något du precis läst i guiden Båtlån här nedanför i kommentarsfältet. Där kan du läsa andras frågor, diskussioner och kommentarer om båtlån.


Lämna betyg på guiden Båtlån

Här kan du ge betyg på guiden Båtlån. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna och där har du möjligheten att ge guiden 1-5 stjärnor där 1 är att du tycker den är dålig och 5 att du tycker den är väldigt bra. Omdöme ger du genom att lämna en kommentar här nedanför i kommentarsfältet. Du får väldigt gärna motivera ditt betyg med ett omdöme. Vi har valt att ha dessa funktioner separata då fler av er har önskat det. Vi försöker bygga en sajt tillsammans med våra besökare för att på så sätt göra guiderna bättre för varje besök.

(61 röster och i snitt: 4,51 av 5)

Lämna omdöme på guiden Båtlån

För att säga vad du tycker om guiden Båtlån i form av ett omdöme så kan du göra det här nedanför.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Båtlån

Publicerat i Båtlån, Låna till båt | 6 kommentarer