Billiga billån utan kontantinsats

Billiga billån utan kontantinsats, hur hittar man det? Det gör man genom att jämföra. Och sedan jämför man lite till. Först och främst måste man veta vad ett billån helt utan insats är. Det är ett privatlån. Även kallas blancolån hos visa banker och långivare. Men det är exakt samma typ av lån. Och är alltså ett lån utan säkerhet. Alltså ett lån där du inte lämnar något i pant för att få låna pengar. Det dom gör är att ta en kreditupplysning. Och sedan får du ett privatlån utbetalt helt enkelt. Som du till exempel kan köpa en bil för. Då kan du låna 100% av bilen. Men däremot måste du alltid ha 20% i insats när du lämnar bilen som säkerhet. Oavsett vilken bank du väljer att låna från.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Bästa låneförmedlare 2018

Bästa låneförmedlare? Vilken är Sveriges bästa låneförmedlare i Sverige 2017? Vad har dom för omdöme, betyg och recensioner? Vilka banker jämför dom? Vad bör jag tänka på innan jag väljer att låna pengar via en låneförmedlare? Svar: I den här guiden listar vi alla låneförmedlare vi följer så att du så enkelt som möjligt ska kunna se dina olika alternativ om du är ute efter att låna pengar vi en låneförmedlare. Här kan du bland annat läsa omdöme och betyg från tidigare besökare samt en recension per låneförmedlare av oss på redaktionen. Faktum är att låneförmedlare nästan toppar samtliga listor över privatlån. (även kallat blancolån) Men vad är det då som gör att det ser ut så? Jo det är förmodligen för att man kan skicka in en enda ansökan och får så mycket som 25 banker jämförda direkt. Och det genom enbart en enda UC. Det gör det oslagbart för alla som är ute efter att låna pengar med ett privatlån och vill hitta bästa räntan och dom bäst villkor för just dig. Skulle du själv jämföra alla bankerna skulle du få en UC per bank. Och hur fler UC du har på dig desto svårare kan du få att låna pengar och ju fler UC desto svårare är det att få bra och billig ränta. Därför vill man hålla ner antal UC så mycket som möjligt och därför väljer många en låneförmedlare. Man vill inte har 25 UC på sig men man vill ju gärna jämföra 25 banker. Då är låneförmedlare det hjälpmedel som passar perfekt.

Bästa låneförmedlare – Veckans ENKLA topplistan

Här ovan ser du dom 10 populäraste privatlånen och dom bästa låneförmedlarna i en ENKEL topplista. Listan sätts efter hur ofta våra besökare väljer att låna pengar just den här veckan. Vill du ha en mer fördjupande topplista så kan du scrolla mer till den STORA topplistan. Där hittar du omdöme, betyg och recensioner bland annat. Men det är alltså exakt samma topplista. Det är bara en enkel och en stor version helt enkelt.

Bästa låneförmedlare


Innehåll Bästa låneförmedlare

Här ser du en snabbmeny över guiden Bästa låneförmedlare. Vi har en Enkel topplista och en stor topplista med omdöme och betyg. Vårt mål är att du ska få så bra överblick som möjligt över vilka låneförmedlare som vi har i vårt bäst i test-test av låneförmedlare. Och men hjälp av den här menyn hoppas vi att du hittar det du söker direkt.

Vi hoppas så klart att något i menyn ska intressera dig men gör det inte det så kan du gå vidare till guiden Låneförmedlare som fungerar som startsidan för allt om låneförmedlare och det är den sidan som Bästa låneförmedlare, det vill säga där du är nu, är baserad på.


Tips innan du använder en låneförmedlare

I kapitlet Tips innan du använder en låneförmedlare så kommer vi med tips för dig som funderar på att låna pengar via en låneförmedlare men inte kommit till skott än. Målet är att du själv ska kunna ha så mycket kunskap att du kan ta tag i din egen ekonomi utan att behöva få råd av andra. Vi har fått in väldigt många frågor om låneförmedlare genom åren och här har vi sammanställ dom viktigaste frågorna vi brukar få och det tyvärr inte alla tänker på.

 • Ta två låneförmedlare
 • Titta vilka banker låneförmedlaren har
 • Låna aldrig om du vet att du inte kan betala tillbaka

Ta två låneförmedlare

För att minska risken att du accepterar ett dåligt erbjudande så kan du åtminstone välja att två låneförmedlare. Genom att använda en låneförmedlare får du oftast bara en UC (vi vet ingen som tar fler) istället för en UC per bank som du hade fått om du skulle jämföra själv. Skulle du jämfört 20 banker så hade du alltså fått 20 UC. UC är en kreditupplysning från företaget UC. Och man vill ha så få UC på sig för att det annars kan bli svårare att låna pengar och dessutom dyrare. Men att ta två UC om du tidigare hade noll eller få så kan det hjälpa dig hitta en billig ränta i jämförelse med att bara välja en låneförmedlare och lägga alla ägg i samma korg så att säga.

Titta vilka banker låneförmedlaren har

Försök att alltid titta vilka banker låneförmedlaren har. Och se sedan till att du får tillfredställande många av dom jämförda. En låneförmedlare kan ha en fin lista med banker men se alltid till att du får merparten av dom jämförda. Helst alla.

Låna aldrig om du vet att du inte kan betala tillbaka

Om du inte vet hur du ska kunna betala tillbaka pengarna du lånar bör du aldrig låna pengar. Det kommer nämligen bara sätta dig i en ännu svårare sitts än vad du har idag.


Vanliga frågor om Bästa låneförmedlare

Här samlar vi alla vanliga frågor om Bästa låneförmedlare som vi får in. Tanken är att du ska hitta ALLT om just låneförmedlare här. Hittar du ändå inte svaret på din fråga kan du gå till kapitlet här nedan där du själv kan ställa dina frågor. Ställs frågan tillräckligt många gånger hamnar den även här. Kapitlet uppdateras löpande hela tiden.

 • Hur utser ni vilken låneförmedlare som är bäst?
 • Finns det någon låneförmedlare som inte tar UC?
 • Är det gratis att skicka in en ansökan till Lendo?
 • Vad är en låneförmedlare?
 • Har Lendo bolån?
 • Vad är skillnaden på privatlån och blancolån?
 • Vilka låneförmedlare kan man samla lån hos?
 • Hur mycket får jag låna?
 • Kan man samla snabblån via en låneförmedlare?
 • Kan man slå ihop lån med en låneförmedlare?

Hur fungerar topplistan?

Svar: Topplistan baseras på flera olika parameter som vi sedan sätter ihop för att bedöma vilket lån och i det här fallet vilken låneförmedlare som är bäst enligt våra besökare.

Finns det någon låneförmedlare som inte tar UC?

Svar: Vi har inte hittat någon låneförmedlare som inte tar en UC. Men så fort vi fått reda på någon som inte tar UC så kommer vi skriva om det. Har du tips på något får du väldigt gärna skriva det längst ned på denna sida.

Är det gratis att skicka in en ansökan till Lendo?

Svar: Ja det kostar 0kr att skicka in en ansökan till Lendo och då får du över 20 banker jämförda med bara en UC.

Vad är en låneförmedlare?

Svar: En låneförmedlare är ett företag som tar in en ansökan från dig och sedan låter banker slås om att få låna ut pengar till dig genom att lämna så bra erbjudande som möjligt till dig med bäst ränta och villkor.

Har Lendo bolån?

Svar: Om Lendo har bolån är en fråga som vi verkligen får ofta och svaret på det är nej. När Lendo startades ska tanken från början ha varit att jämföra bolån men oss veterligen så gjorde dom aldrig det ens i börjar. Så svaret är att nej Lendo jämför inte bolån utan enbart privatlån (även kallat blancolån).

Vad är skillnaden på privatlån och blancolån?

Svar: Skillnaden är ingen. Det är bara två olika namn på exakt samma typ av lån. Både privatlån och blancolån är ett lån utan säkerhet. Och med det menar man inte att det inte är någon säkerhet att ta det lånet utan att långivaren, det vill säga dom som lånar ut pengar till dig, inte har något i säkerhet. Alltså något i pant. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för att du ska betala lånet till dom och gör du inte det så har dom säkerheten att kunna gå in och sälja bostaden och ta sina pengar. Men vid ett lån utan säkerhet så finns det inget sådant. Det gör att risken för långivaren går upp och därför måste dom ta mer betalt. Och det genom högre ränta. Snabblån, smslån och andra små-lån är alltså privatlån och blancolån det också men det räknas ofta inte in där ändå utan privatlån och blancolån ses oftast som lån du kan ta med en återbetalningstid på minst 1år. Och därför har vi valt att sortera in det så vi med.

Vilka låneförmedlare kan man samla lån hos?

Svar: Först och främst så kan man inte samla lån HOS någon låneförmedlare för precis som namnet beskriver så förmedlare låneförmedlare bara lån. Det kan tyckas tjatigt att vi alltid skriver det men det är väldigt viktigt att förstå det. Och för att svara på frågan så måste man även förstå att det inte är något speciellt typ av lån man använder för att samla lån. Det vill säga ett samlingslån. Utan det är ett privatlån som även kallas blancolån och lån utan säkerhet som man använder för att samla lån. Så jämför låneförmedlaren privatlån så kan du alltså samla lån via den. Du kan samla lån och krediter via alla låneförmedlare vi listar.

Hur mycket får jag låna?

Svar: Tyvärr är det enda sättet att ta reda på det att skicka in en ansökan. Det finns tyvärr ingen former som alltid stämmer då lån är väldigt individuellt och det är så mycket som påverkar hur mycket just du får låna. Men en tumregel som många skriver ut på sina hemsidor, bland annat Lendo, är att inte ansöka om mer lån än 90% av din årsinkomst. Inkl tidigare lån. Och då pratar vi alltså privatlån.

Kan man samla snabblån via en låneförmedlare?

Svar: Ja det spelar ingen roll vad det är för lån du ska samla så länge dom du har dina lån hos går med på att du löser dina lån.

Kan man slå ihop lån med en låneförmedlare?

Svar: Ja det kan man absolut. Många låneförmedlare har specialsidor för det till och med. Men det handlar om vanliga privatlån som du tar för att betala av andra lån med och på så sätt få ett lån istället för många små. Och vi vill också förtydliga att slå ihop lån och samla lån är samma sak.


Bästa låneförmedlare – Veckans STORA topplista

Den är topplistan visar vilka låneförmedlare som är populärast hos våra besökare just den här veckan. Listan baseras bland annat på omdöme, betyg och hur ofta våra besökare väljer att låna pengar hos någon av dessa efter ha läst någon av våra guider här på Kontantinsats.se. Listan nollar vi varje måndag en minut över 12 och då behåller alla sin plats om inte omdöme och betyg ändrats sedan veckan innan.

 • 1. Lendo (Bäst i test 2018!)
 • 2. AXO Finans
 • 3. Sambla
 • 4. Consector
 • 5. MyLoan
 • 6. Freedom Finance
 • 7. Advisa
 • 8. Zmarta
 • 9. Compricer
 • 10. Loanmarket
 • 11. Arcadia Finans
 • 12. Direkto
 • 13. Leta lån

1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som vecka efter vecka legat på plats 1 bland alla låneförmedlare med några få veckors undantag då Advisa tagit förstaplatsen istället. Annars är Lendo nästan konstant etta. Sen om Lendo är bäst är såklart väldigt svårt att svara på. Lendo är den låneförmedlare som köper mest reklam i Sverige så det kan också vara mycket därför dom blivit så otroligt populära. Lendo ägs av Schibstedt som även äger Blocket.se, Aftonbladet, Compricer, Hitta.se och många andra stora kända företag. Lendos omsättning har ökat varje år senaste åren, omsättningen för 2015 landade på 255406 miljoner, 2014 208443miljoner och 2013 200728miljoner. Vi samlar allt vi skriver om låneförmedlare Lendo under guide Lendo. Så funderar du på att låna pengar via dom så tycker vi att du ska börja där.

Lendo omdöme, betyg och recension

Gå till Lendo omdöme för att läsa omdömen om Lendo. Det är grundpelaren för hela Kontantinsats.

Bästa låneförmedlare Lendo


2. AXO Finans

AXO Finans har snabbt blivit näst populärast av alla låneförmedlare hos våra besökare. Här kan du ta reda på varför det kan ha blivit så. Läs omdöme, betyg och recension innan du lånar pengar via AXO Finans.

AXO Finans omdöme, betyg och recension

Som du märker så har vi en sådan här sida om alla lån, låneförmedlare och banker och så även för AXO Finans. AXO Finans omdöme, betyg och recension är samlingsplatsen för alla vi som vill låna pengar via AXO Finans och innan det vill dela erfarenheter om det. Är AXO Finans bra eller dåliga?


3. Sambla

Vi har funnits ända sedan år 2010 så vi är ofta äldre än låneförmedlarna och så även med Sambla så är ganska så nya. På deras sajt kan man läsa att dom funnit sedan år 2014. Det vill säga 4år efter vi startade. Därför har vi på dessa 4 år hunnit skiva mer om andra låneförmedlare men eftersom Sambla snabbt blivit populära så ökar antalet för varje vecka som går.

Sambla omdöme, betyg och recension

Om du funderar på att låna pengar via Sambla rekommenderar vi dig att läsa Sambla betyg, omdöme och recension först. Där hitta du bland annat betyg och omdöme från tidigare besökare och där kan du självklart även ge ett omdöme och betyg själv. Utöver det hittar du även våran recension av låneförmedlare Sambla.

Låna pengar Sambla


4. Consector

Consector är en låneförmedlare som grundades 2014. Alltså en väldigt ny låneförmedlare i jämförelse med till exempel Lendo som grundades 7år tidigare. Det vill säga 2007. Consector omsatta ca 5,7 miljoner 2015 och hade 15 anställda då. I jämförelse med Lendo som ligger på plats ett som omsatte 255 miljoner 2015 och hade 21 anställda. För att se vilka banker Consector jämför i jämförelse med andra låneförmedlare kan du besöka Vilka banker har Consector. Consector heter vår startsida för allt vi skriver om dom.

Consector omdöme, betyg och recension

Det du kan göra här är alltså att de ett betyg och omdöme på låneförmedlare Consector. Du gör det genom att klicka på stjärnorna inna på guiden Consector omdöme.

Bästa låneförmedlare Consector


5. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som har finns med väldigt länge. Förut låg den under samma domän som Insplanet. En tjänst som från början jämförde försäkringar. Och sedan började jämföra lån också. Men sedan knoppades den av till just MyLoan. Funderar du på att jämföra privatlån tycker vi du kan ta en titt på MyLoan.

MyLoan omdöme, betyg och recension

Om du vill veta vad våra tidigare besökare tycker om MyLoan ska du besöka MyLoan betyg, omdöme och recension. Där hittar du betyg och omdöme från våra besökare och en recension av oss på redaktionen här på Kontantinsats.

Bästa låneförmedlare MyLoan


6. Freedom Finance

Freedom Finance är en av Sveriges största och kändaste låneförmedlare och det visar sig även i topplistan. Så funderar du på att låna pengar via just en låneförmedlare så bör du titta in dom minst en gång innan du bestämmer dig för vilken som passar dig bäst. Om du ska använda dig av Freedom Finance så bör du börja med att läsa Freedom Finance där vi skriver med om just vad det innehär att använda sig av deras tjänst.

Freedom Finance omdöme, betyg och recension

Du kan gå till Till Freedom Finance omdöme » för att själva läsa och lämna omdöme och betyg. Där hittar du även vår recension om dom.

Bästa låneförmedlare Freedom Finance


7. Advisa

Advisa är en låneförmedlare som drivs av Advisa AB och grundades 2011. Dom har sitt huvudkontor i Stockholm och omsatte ca 52miljoner 2015. I jämförelse så omsatte Lendo 255 miljoner 2015. Advisas populäritet hos våra besökare går i vågor och vi har inte riktigt förstått varför men det kan helt enkelt ha och göra med olika samarbetspartners som tillkommit eller försvunnit för Advisa. Under Advisa så samlar vi allt vi skrivit om dom sedan start. Det är en guide som vi uppdaterar flera gånger i veckan. För att se vilka banker som dom jämför besöker du Advisa banker för att snabbast se det.

Advisa omdöme, betyg och recension

Du kan själv var med och ge ditt eget omdöme under Advisa omdöme, betyg och recension. Där samlas både omdöme och betyg på samma sida. Det vill säga vad våra besökare tycker om låneförmedlare Advisa. Men du hittar även vad vi på redaktionen tycker.

Bästa låneförmedlare Advisa


8. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som har samma ägare som låneförmedlaren Freedom Finance. Så gå gärna in hos båda och jämför dom mot varandra för dom har lite olika tjänster som dom erbjuder. Funderar du på att låna pengar via dom så bör du läsa våran sida Zmarta innan det. Där samlar vi nämligen allt vi skrivit om dom och vi uppdaterar guider löpande hela tiden.

Zmarta omdöme, betyg och recension

Under Zmarta omdöme kan du ge och läsa omdöme till låneförmedlarens Zmarta. Det är bland annat det som topplistan baseras på.

Låna pengar via Bästa låneförmedlare Zmarta


9. Compricer

Compricer är en låneförmedlare som vi skrivit om ända sedan starten av Kontantinsats år 2010. Sedan dess har vi skrivit någon om dom varje veckan och det har blivit väldigt många sidor om dem. Du kan se dom vi tycker du bör titta in under Compricer.

Compricer omdöme, betyg och recension

Se Compricer omdöme för att själv kunna ge ditt omdöme.

Låna pengar via Compricer


10. Loanmarket

Loanmarket har ett samarbete med Lendo så vi vet inte varför man ska använda sig av Loanmarket istället. Möjligtvis för att deras hemsida är väldigt enkel att förstå.

Loanmarket omdöme, betyg och recension

Loanmarket samarbetar med Lendo men är dom lika bra som dom? De kan du se under Loanmarket omdöme, betyg och recension. Vi tycker du ska titta där innan du väljer att låna via Loanmarket.


11. Arcadia Finans

Precis som Webfinance så samarbetar Arcadia Finans med Freedom Finance och då förstår vi inte varför man ska gå igenom Arcadia Finans när man kan gå direkt genom Freedom Finance. Men det kanske finns någon anledning men vi vet inte om den.

Arcadia Finans omdöme, betyg och recension

Arcadia Finans är en låneförmedlare som är den 10:e populäraste av alla låneförmedlare hos våra besökare. Vill du se mer vad våra besökare innan dig tycker om dom kan du besöka Arcadia Finans omdöme, betyg och recension. Där hittar du även vår egen recension. Där vi på redaktionen säger vad vi tycker helt enkelt.


12. Direkto

Direkto är en låneförmedlare där du kan få svar inom 24 timmar om du får låna pengar eller inte och vad du får för ränta och villkor i så fall. Vi gillar snabba besked så därför gillar vi Direkto.

Direkto omdöme, betyg och recension

Vill du veta vad tidigare besökare tycker om Direkto? Titta in Direkto omdöme, betyg och recension i så fall. Där hittar du även vad vi på redaktionen tycker.


13. Leta lån

Leta lån samarbetar med Lendo precis som Loanmarket och därför förstår inte vi varför man ska gå igenom Leta lån istället för att gå direkt till Lendo. Men precis som med Loanmarket så har Leta lån helt klart plus för deras lätta och hemsida.

Leta lån omdöme, betyg och recension

Du kan se vad besökare innan dig tyckt om Leta lån under Leta lån omdöme, betyg och recension. Där samlar vi vad andra besökare tycker med omdöme och betyg och sedan vad vi på redaktionen tycker med vår egen recension.


Fördjupning i Bästa låneförmedlare

Här skrivit vi lite fördjupande om Bästa låneförmedlare för dig som vill veta mer om låneförmedlare och hur det fungerar för dom i Sverige. Vi vill helt enkelt att du ska kunna allt det viktigaste om låneförmedlare efter ha läst det här kapitlet. Så funderar du på att låna pengar via en låneförmedlare så tycker vi att du bör läsa det här kapitlet som minst.

 • Vilken låneförmedlare är störst i Sverige?
 • Hur tar vi fram den bästa låneförmedlaren?

Vilken låneförmedlare är störst i Sverige?

Vilken låneförmedlare som är största i Sverige är något vi följer hela tiden och här tänkte vi löpande bygga upp en lista på hur stora varje låneförmedlare är i form av omsättning. Alltså hur mycket pengar fakturerar dom varje år. Det ger en väldigt bra överblick som vi tycker du borde titta på innan du skickar in en ansökan. Det behöver absolut inte betyda att största är bäst men något rätt gör man oftast om man drar in mer pengar än andra företag som jobbar i exakt samma nisch. Tillsammans med omdöme, betyg, recensioner och topplistor tycker vi det här ger en bra överblick.

 • Lendo – Omsatte ca 255 miljoner år 2015
 • Freedom Finance – Omsatte ca 212 miljoner år 2015
 • Compricer – Omsatte ca 129 miljoner år 2015
 • Avisa – Omsatte ca 55 miljoner år 2015
 • AXO Finans – Omsatte ca 26,5 miljoner år 2015
 • Direkto – Omsatte ca 5,5 miljoner år 2015

Visa har andra tjänster än låneförmedling vilket gör listan mindre tydlig men vi tycker ändå det säger ganska mycket och ger en bra överblick.

Hur tar vi fram den bästa låneförmedlaren?

Men vilken låneförmedlare är då bäst? Det är en fråga vi ställt oss sedan vi startade Kontantinsats.se hösten 2010. Och det har fått oss att sitta på ritbordet många sena nätter för att komma på sätt som gör att vi genom statistik kan få fram den bästa låneförmedlaren. Det finns ju många punker som skulle kunna göra en låneförmedlare till den bästa och vi vill ha med alla. Här ovan i topplistan ser du vilka privatlån som är populärast just den här veckan till exempel. Det avgörs genom att vi sorterar alla lån efter vilka som lånar ut pengar flest gånger till våra besökare just den här veckan. Men betyder det att det är dom bästa lånen som listas där? Det kan vi så klart inte svara på men vi försöker att ge en så rättvis bild som möjligt genom att även ge möjlighet att läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån också. Du kan ge betyg 1-5 med stjärnor och lämna omdöme i form av en kommentar. Utöver det kan du även läsa redaktionens recension om samtliga lån där vi försöker ta med precis allt om just den låneförmedlaren. Vilka banker jämför dom till exempel? Så här tar vi fram den bästa låneförmedlaren tillsamman med våra besökare. Här har vi samlat alla låneförmedlare vi listar på Kontantinsats.se och gjort två olika topplistor över dessa. En Enkelt topplista där du får en så enkel överblick som möjligt över vilka låneförmedlare vi har med i vårt test för att ta fram den bästa låneförmedlaren. Den listan sorteras efter vart flest väljer att låna pengar just den här veckan. Precis som med topplistan längst upp på den där sidan som listar dom populäraste privatlånen oavsett om det är en låneförmedlare eller om det är en bank. En väldigt enkel topplista alltså men som vi ändå tycker ger en bra fingervisning vilken förmedlare som är bäst. Sedan har vi Stora topplistan över låneförmedlare där vi försöker ta med alla punkter som vi tror kan hjälpa oss att tillsammans med våra besökare ta fram den bästa låneförmedlaren. Exempel på såna punkter är omdöme, betyg, recensioner, vart flest väljer att låna pengar, statistik och allt vi samlat in om låneförmedlarna genom att följa dom varje dag året runt.


Sammanfattning av Bästa låneförmedlare

I den här guiden har vi gått igenom hur vi tagit fram den bästa låneförmedlaren med hjälp av våra besökare. Topplistan sätts efter vilken låneförmedlare som våra besökare väljer oftast och sedan har vi lagt till omdöme och betyg där alla som använder topplistan kan läsa och lämna betyg och omdöme på alla låneförmedlare. Och sedan har vi sagt vad vi själva tycker genom att skriva en recension om alla låneförmedlare. Till det kan du även jämföra bankerna som dom jämför så du kan se vad du får den bredaste jämförelsen. I den här guiden har vi gjort ett bäst i test av låneförmedlare genom att visa vart våra besökare oftast väljer att låna pengar samt visar omdöme och betyg som våra besökare sedan lämnat. Vi har dessutom en recension om alla lån efter ha följt lånemarknaden varje dag sedan starten 2010.

Bästa låneförmedlare


Tips på relaterade guider till Bästa låneförmedlare

Här tipsar vi om fler guider som vi skrivit om låneförmedlare eller som vi tycker är relaterade till Bästa låneförmedlare. Vi sammanfattar varje guide för att du enkelt ska kunna se vad dom handlar om. Du kan även titta in Läs mer om Bästa låneförmedlare här nedanför som är en enklare topplista över guider som vi skrivit om Bästa låneförmedlare.

 • Låneförmedlare
 • Låneförmedlare utan UC
 • Samla lån
 • Lendo
 • Hur mycket får jag låna
 • Båtlån
 • Billån utan kontantinsats

Låneförmedlare

Guiden Låneförmedlare fungerar lite som startsidan för allt som vi skriver om låneförmedlare. Så ska du bara läsa en enda guide så tycker vi att du ska börja där.

Låneförmedlare utan UC

Finns det några låneförmedlare som inte tar någon UC på mig? Svar: I guiden Låneförmedlare utan UC så reder vi ut frågan om det finns något låneförmedlare som inte har någon UC när du skickar in en ansökan.

Samla lån

Många väljer att använda en låneförmedlare för att samla lån och krediter till ett stort lån och på så sätt får ner kostnaden. Därför tror vi att många av er som läser den här guiden om vilken låneförmedlare som är bäst kan vara intresserad av att läsa lite mer om hur det fungerar när man samlar lån med ett samlingslån. Och vilket lån som är bäst enligt våra besökare. Läs mer under Samla lån som fungerar som en startsida för allt vi skriver in samlingslån.

Lendo

Lendo är en låneförmedlaren som helt överlägset är mest populär hos våra besökare och som vunnit över 90% av våra bäst i test som vi gör varje vecka. Därför tycker vi du borde läsa guiden om Lendo och se om den är en låneförmedlare som skulle passa dig.

Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna är en väldigt vanlig fråga som vi får. Faktum är att det är en av dom allra vanligaste frågorna. I guiden Hur mycket får jag låna kan du får reda på hur mycket just du kan få låna baserat på din lön och dina förutsättningar.

Båtlån

Båtlån utan båten som säkerhet är ett privatlån och många av våra besökare som tar ett lån efter ha besökt någon guide om just båtlån utan kontantinsats och utan båten som säkerhet för lånet använder en låneförmedlare. Därför tycker vi ett du bör läsa guiden Båtlån om du är ute efter att låna till båt vilket många av våra besökare är.

Finns det billån utan kontantinsats?

Ja det finns billån utan kontantinsats och det är med ett vanligt privatlån. Vilket alltså är perfekt att låna via en låneförmedlare.


Läs mer om Bästa låneförmedlare

I kapitlet Läs mer om Bästa låneförmedlare så har vi som mål att bygga en meny där alla länkar är intressant för just dig. Det gör vi genom att se vad du är intresserad av när du besökt den här guiden och baserat på det så har vi samlat ihop tips på andra guider som vi skrivit och som är relaterade till just bästa låneförmedlaren. Skillnaden på tips på guider här ovanför är att där sammanfattar vi alla guider och här bygger vi en enkel meny så du kan få en så bra överblick som möjligt.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Här ser du guider som handlar om att låna till kontantinsatsen vilket många väljer att göra med hjälp av just en låneförmedlare.

Läs mer om att Låna pengar snabbt och direkt

Här nedan har vi samlar guider som vi tycker alla som ska låna pengar borde läsa oavsett om man ska använda en låneförmedlare eller inte.


Ställ en fråga och diskutera Bästa låneförmedlare

Vi skulle bli väldigt glada om du ville vara med och diskutera Bästa låneförmedlare med oss och andra besökare här nedanför i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svarar på frågor dygnen runt alla dagar om året och lyckas oftast svara inom 24 timmar. Andra besökare är också väldigt snabba på att hoppa in i diskussioner. Målet har redan sedan starten år 2010 varit att bygga en sajt tillsammans med våra besökare på ett sådant sätt att varje nytt besök gör sajten bättre. Vi vill bygga en plattform där vi tillsammans kan diskutera lån och ekonomi. Vanliga frågor som vi får in om låneförmedlare i kommentarsfält till guider om låneförmedlare publicerar vi i Vanliga frågor om Bästa låneförmedlare.


Lämna betyg på guiden Bästa låneförmedlare

Här kan du ge betyg på guiden Bästa låneförmedlare genom att trycka på 1-5 stjärnor där 1 är dåligt och 5 är väldigt bra. Eftersom vi vill bygga en sajt för våra besökare tillsammans med våra besökare så är dina åsikter väldigt viktiga för oss. Vi viill bygga en plattform där vi kan samlas och diskutera viktiga ekonomiska beslut.


Lämna omdöme på guiden Bästa låneförmedlare

Vill du ge omdöme på guiden Bästa låneförmedlare så gör du det genom att lämna en kommentar här nedan. Vi vill gärna veta vad du tycker om den här guiden och skulle bli väldigt glada om du vill ge både betyg och omdöme. Betyg med stjärnorna och omdöme i formuläret vi har här nedanför. Motivera gärna ditt betyg. Vi vill bli bättre för varje besök guiden får och hoppas du kan ta dig tid att hjälpa oss.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Bästa låneförmedlare

Publicerat i Bästa låneförmedlare, Låneförmedlare | 12 kommentarer

Billån utan kontantinsats – Bäst i test 2018

Billån utan kontantinsats 2018? Finns det? Går det att låna 100% till en bil? Svar: Ja det finns billån utan kontantinsats och du hittar en topplista över dom 10 mest populära billånen hos våra besökare just den här veckan här ovanför. Listan sätts efter vilka lån som oftast beviljats till våra besökare just den här veckan. Det göra det till det populäraste alternativet just precis nu. Men det är långt ifrån det vi gör för att hjälpa dig hitta det bästa billånet för just dig. Du kan läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga billån och även ta en titt på vår egen recension av alla lån. Utöver det har vi även en mängd andra produkter som vi hoppas ska hjälpa dig i letandet. Du kan snabbt se om något lån är ett alternativ för dig genom att skicka in en ansökan direkt online på nätet genom att klicka på ”Mer info” i topplistan och ta dig direkt till just det lånets ansökningssida. Just nu är det många låneförmedlare på topplistan och det är för att du kan jämföra över 20 banker med bara en ansökan. Dessutom tas bara en kreditupplysning (en så kallad UC) istället för en per bank om du jämfört själv. Du förbinder dig dessutom inte att låna pengar utan kan skicka en en ansökan gratis för att se om det är ett alternativ för just dig. Vi har sammanfattat dom 10 populäraste alternativen här nedan i en ENKEL topplista där vi bara listar dom 3 populäraste rakt upp och ner. Sedan har vi den STORA topplistan där vi listar så många billån utan kontantinsats vi kan hitta och sedan hittar du en utökad lista av dessa med bland annat omdöme, betyg och recensioner. STORA topplistan är för dig som verkligen vill ha en fördjupning. Du kan scrolla ner till snabbmenyn här nedanför för att får en bra överklick över hela guiden. Självklart kan du även ställa frågor och diskutera billån utan kontantinsats längst ner i guiden. Vi bygger våra guider tillsammans med våra besökare och hoppas på så sätt att vi tillsammans kan skapa en plattform som verkligen ger mervärde.

Alltså:

 • Billån utan kontantinsats = privatlån (även kallat blancolån).

 • Billån med kontantinsats = billån med bilen som säkerhet och 20% insats

Billån utan kontantinsats – Veckans ENKLA topplista

Enkla topplistan som du hittar här ovanför visar dom 10 populäraste billånen utan kontantinsats hos våra besökare just den här veckan. Varken mer eller mindre. Sedan länkar vi in där du kan läsa mer om just billån utan kontantinsats. Vill du se våran STORA topplista över billån utan kontantinsats så får du scrolla ner för att se omdöme, betyg, recensioner och mycket mer. Det är exakt samma topplista men där den enkla ger en så bra överblick som möjligt medan den stora är en mer djupgående lista där vi tar med så mycket som möjligt om lånen. Allt för att du ska veta så mycket som möjligt om dina alternativ till lån till bil utan insats innan du lämnar den här sidan.

Billån utan kontantinsats


Innehåll i guiden Billån med kontantinsats

Här kan du snabbt se vad du kan läsa i guiden Billån med kontantinsats. Du kan klicka dig fram till dom olika rubrikerna i guiden så du så enkelt som möjligt ska kunna hitta det du söker och få en så bra överblick över guiden redan innan du börjar läsa igenom den. Vårt mål är alltid att guidens namn ska passa 100% till innehåller och att du alltid ska kunna hitta svar på dina frågor snabbt.


Tips till dig/er som ska ta billån utan kontantinsats

Här nedanför samlar vi på tips till dig som ska eller funderar på att ta ett billån utan kontantinsats. Vi får in väldigt många frågor om just att köpa bil utan insats och här försöker vi samla dom vanligaste frågorna. Har du någon fråga som du inte hittar svar på här kan du ställa din fråga längst ned i den här guiden.

 • Billån med bilen som säkerhet eller billån utan bilen som säkerhet
 • Jämför privatlån till bil hos en låneförmedlare
 • Titta alltid vilka banker som låneförmedlare jämför

Billån med bilen som säkerhet eller billån utan bilen som säkerhet

Bland det första du måste bestämma dig för är om du ska ha ett billån med bilen som säkerhet eller billån utan bilen som säkerhet. Så ta reda på för och nackdelar med alternativen för just dig och titta även om leasing är något för dig. Men ska du låna pengar till bil så är det alltså dessa två alternativ du måste titta närmare på och förstå.

Jämför privatlån till bil hos en låneförmedlare

Att jämföra innan man ska låna pengar är alltid ett måste och så även om du funderar på att ta ett billån utan kontantinsats, det vill säga ett privatlån till bil. Och ett väldigt bra sätt att jämföra privatlån är att jämföra det hos en låneförmedlare. Det finns många låneförmedlare som gratis ställer banker mot varandra för att du ska kunna få så billigt privatlån som möjligt till din bil. Och det kostar dig dessutom inget extra om du väljer rätt låneförmedlare. Det tas dessutom bara en UC istället för en per bank som det skulle gjort om du jämförde alla bankerna själv.

Titta alltid vilka banker som låneförmedlare jämför

Eftersom vi förutsätter att du ska ta ett billån utan kontantinsats i den här guiden så är det alltså ett privatlån (även kallat blancolån) till bil som gäller för dig. Och som du kan se på tipset här ovanför så är låneförmedlare allra populärast hos våra besökare när dom ska ta ett privatlån. Och vårt tips är att alltid titta exakt vilka banker som låneförmedlaren du väljer har. Vi har guider på vilka banker alla låneförmedlare vi listar har. Exempel på en sådan guide är Vilka banker har Lendo. Se fler på bästa låneförmedlare.


Vanliga frågor om Billån utan kontantinsats

Här samlar vi löpande vanliga frågor som kommer in om Billån utan kontantinsats. Du kan själv ställa en fråga och diskutera Billån utan kontantinsats längst ned i kommentarsfältet till den här guiden.

 • Kan man ta ett privatlån till kontantinsatsen när man ska låna till bil?
 • Kan man få billån med betalningsanmärkning?
 • Finns det billån utan kontantinsats med bilen som säkerhet för lånet?
 • Vad är det minsta lånen vid billån med bilen som säkerhet?
 • Har Lendo billån utan kontantinsats?
 • Hur mycket får jag låna till bil med privastlån?
 • Kan man ta snabblån och smslån till bil?
 • Skillnaden på billån utan kontantinsats och billån med kontantinsats?

Kan man ta ett privatlån till kontantinsatsen när man ska låna till bil?

Svar: Det finns många som väljer att ta ett billån med bilen som säkerhet och sedan tar ett privatlån till kontantinsatsen. Dock lär banken som tar bilen som säkerhet för billånet inte gilla det speciellt mycket men det finns såna som gör det om vi säger så.

Kan man få billån med betalningsanmärkning?

Svar: Ja det kan du absolut få men det beror helt på din situation. Precis som med alla lån alltså. Lån är högst individuella så det är svårt att ge generella svar. Det finns banker som inte godkänner betalningsanmärkning överhuvudtaget och det finns banker som är beredda att ta sig en titt på just din situation trots betalningsanmärkning. Men har du betalningsanmärkningar så är det i alla fall större chans att du får låna pengar om du väljer att ansöka om ett mindre belopp än ett större.

Finns det billån utan kontantinsats med bilen som säkerhet för lånet?

Svar: Vi vet inte om ett enda billån utan kontantinsats där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. I Sverige måste man ha MINSt 20 procent i insats vid ett sådant lån och annars bryter långivaren mot lagen.

Vad är det minsta lånen vid billån med bilen som säkerhet?

Svar: Det minsta billånet med bilen som säkerhet för lånet är vad vi hittat 50.000kr. Det beror förmodligen även på att en bil måste ha en viss årsmodell när man lämnar bilen som säkerhet för lånet och då finns det ändå ingen bil som är billigare än så och har rätt årtal. Det vill säga oftast inte får vara äldre än 10år.

Har Lendo billån utan kontantinsats?

Svar: Ja Lendo har billån utan kontantinsats i form av ett privatlån. Vilket är det billån där du inte behöver någon kontantinsats alls. Du kan låna till 100% med ett privatlån och kan hitta det privatlånen med bäst ränta hos Lendo.

Hur mycket får jag låna till bil med privatlån?

Svar: Det finns privatlån upp till så mycket som 500.000kr i våra listor men en enkel rumregel som man ofta kan läsa är att man inte bör ansöka om att ha mer än 90% i av sin årsinkomst som privatlån (även kallat blancolån och lån utan säkerhet. Så om du tjänar 300.000kr om året så bör du alltså inte ha mer än 270.000kr i privatlån sammanlagt. Har du inget privatlån sedan tidigare och har en så kallat ordnad ekonomi så bör du alltså få låna ungefär 270.000kr åtminstone. Sedan är det så klart inte alltid det stämmer utan det är en rumregel man ofta kan läsa på långivares hemsidor. Till exempel på Lendos hemsida kan man läsa det.

Kan man ta snabblån och smslån till bil?

Svar: Det finns inget som hindrar dig från att göra det men vi rekommenderar dig verkligen inte att göra det då snabblån och smslån är lån med kort återbetalningstid och passar inte alls till att låna till bil. Om du inte vet att du får in pengar inom den tiden och vill passa på att köpa en viss bil just nu.

Skillnaden på billån utan kontantinsats och billån med kontantinsats?

Svar: Ska du köpa en bil utan att ha några egna pengar så är det ett billån utan säkerhet som gäller. Det vill säga att du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Även kallat privatlån och blancolån i Sverige. Lämnar man däremot bilen som säkerhet för lånet måste man i Sverige 2015 ha en kontantinsats på MINST 20 procent ur egen plånbok. Så köper man en bil för 200.000kr så måste man alltså ha minst 40.000kr själv då. Läs vidare för fler skillnader mellan dessa två typer av lån till bil. Klickar man på billån på bankers hemsidor så är det oftast just lån där man lämnar bilen som säkerhet och är då enbart för att låna till bil. Klickar man däremot på privatlån så står det ofta också just låna till bil men även till andra saker så som renovering, resor och andra drömmar. För med ett privatlån får du låna till precis vad du vill utan att dem frågar vad du ska ha pengarna till. Därför passar många på att låna lite extra när man ändå ska låna till bil då man märker att det blir så liten skillnad på månadskostnaden. Så kanske man passar på att köpa en ny soffa eller liknade när man ändå ska låna pengar. Här ovan hittar du en topplista över just privatlån som alltså är ett alternativ för alla som vill låna pengar till en bil men inte har någon kontantinsats att lägga in själv. Och som annars alltså måste vara minst 20 procent enligt lag om man lämnar bilen som säkerhet för lånet. Topplistan sätts efter vilket lån besökare innan dig valt just den här veckan. På så sätt hoppas vi att vi automatisk ska få fram det bästa billånet 2015 för alla som vill låna pengar till en bil men inte har eller vill lägga någon kontantinsats. Resten av inlägget ägnar vi åt saker du bör tänka på när du ska låna till och sammanfattningar till alla alternativ i topplistan här ovan. Vi länkar även vidare till andra guider som vi skrivit och som vi tror kan vara intressanta när du ska ta ett billån.


Billån utan kontantinsats – Veckans STORA topplista

Här nedan hittar du en sammanfattning av alla alternativ i topplistan och kan ge betyg och omdöme bland annat. Du kan även klicka dig vidare till hela topplistan över billån utan kontantinsats och billån med bilen som säkerhet för lånet. Det vill säga billån med minst 20 procent i kontantinsats när bilen är som säkerhet för lånet. Fortsätter du nedan topplistan kan du läsa sammanfattningar av guider om billån samt klicka dig vidare till fördjupningar. Du har även möjlighet att läsa och lämna omdöme och betyg om den här guiden.

 • → 1. Lendo
 • → 2. AXO Finans
 • → 3. Sambla
 • → 4. Consector
 • → 5. MyLoan
 • → 6. Freedom Finance
 • → 7. Advisa
 • → 8. ICA Banken
 • → 9. Zmarta
 • → 10. Bank Norwegian
 • → 11. Santander
 • → 12. Compricer
 • → 13. Leasy

→ 1. Lendo

Hos Lendo kan du ta ett privatlån upp till 500.000kr. Det är inte ett vanligt billån utan ett privatlån. Det innebär att lånet ofta blir lite dyrare men där behöver du inga kontanter själv. Lendo är ingen bank eller långivare utan en så kallad låneförmedlare precis som Advisa är. Dom tar in en ansökan av dig som dem sedan skickar till ett antal banker (20 i skrivande stund, läs mer under Lendo banker här nedan) och som sedan skickar förslag på lån till dig. Detta men enbart en kreditupplysning istället för en per ansökan om du skulle ansöka hos dessa banker själv. Precis som Advisa som vi skrev om här ovan. Startsidan för allt vi skrivit om dom hittar du under Lendo och sedan tycker vi även att du bör läsa Lendo billån, Lendo ränta och Lendo banker inna du väljer att låna pengar via dom.

Lendo omdöme, betyg och recension

Vi tar in betyg och omdöme från våra besökare och sedan står vi för recensionen av vara lån. Det är framförallt det som topplistorna över lån baseras på. Utöver det är det även hur populärt ett lån är. Vill du läsa eller lämna betyg och omdöme på Lendo gör du det under Lendo betyg, omdöme och recension. Du ser vad andra besökare tycker här nedanför.

Billån utan kontantinsats Lendo


→ 2. AXO Finans

AXO Finans är en av dom mest populära alternativen för billån utan kontantinsats. Dom jämför privatlån vilket helt enkelt är just ett lån till bil utan att du behöver någon insats överhuvudtaget.

AXO Finans omdöme, betyg och recension

Om du vill låna pengar till bil via AXO Finans bör du läsa guiden AXO Finans omdöme, betyg och recension först. Det är där du kan läsa vad besökare innan dig har tyckt om dom. Till det ser du även vad vi på redaktionen tycker om dom i vår egen recension.


→ 3. Sambla

Sambla är nya och har bara funnits sedan år 2014. Men på den tiden har dom hunnit vuxit sig stora. Och vad beror då det på tro? Vi gissar på en sajt som är väldigt bra och lätt att förstå bland annat. Och självklart att dom bör vara bra på att jämföra lån för att på så kort tid bli så stora.

Sambla omdöme, betyg och recension

Sambla är en ganska så ny låneförmedlare i jämförelse med några andra i listan men vi har ändå hunnit få en del omdömen och betyg. Och du hittar dom under Sambla omdöme, betyg och recension.

Låna pengar Sambla


→ 4. Consector

Consector är nya på vår lista och info om dom kommer inom kort. Dom jämför privatlån vilket är lån till bil utan att du behöver någon insats.

Consector omdöme, betyg och recension

Consectror är en ny låneförmedlare hos oss och då kan det vara extra nog med att läsa våran guide Consector omdöme, betyg och recension. För det är där vi samlar allt om vad andra besökare tycker om dom.
Alla IP-adresser loggas så ingen ska kunna fuska.

Consector


→ 5. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som dom flesta känner till. Förmodligen för att dom tidigare fanns hos Insplanet och dom har dom flesta hört talas om? Men sedan knoppas deras tjänst om att jämföra privatlån från Insplanet till en egen tjänst. Och så föddes MyLoan.

MyLoan omdöme, betyg och recension

Med MyLoans tjänst kan du jämföra billån utan kontantinsats. Så du kan hitta det billånet som är bäst för just dig. Det som erbjuder just dig lägst ränta och bäst villkor. Glöm inte att besöka MyLoan omdöme, betyg och recension innan det dock.

Låna pengar MyLoan


→ 6. Freedom Finance

Freedom Finance är precis som Lendo och Advisa här ovan en låneförmedlare som tar in erbjudanden från flera olika banker till dig och det men enbart en kreditupplysning. Guiden Freedom Finance är vår startsida för att vi skriver om denna låneförmedlare. Vi tycker alltid man ska ta reda på vilka banker som en låneförmedlare jämför så därför har vi skapat Freedom Finance banker. Den tycker vi du bör titta innan du ska låna pengar via dom.

Freedom Finance billån omdöme, betyg och recension

För att se vad andra besökare tycker om Freedom Finance billån så ska du besöka Freedom Finance billån omdöme, betyg och recension först. Där har vi samlat vad besökare innan dig tycker om det. Och vad vi tycker om det efter har följt dom ända sedan 2010.

Freedom Finance


→ 7. Advisa

Hos Advisa kan du både ansöka om billån med bilen som säkerhet och sedan även vanliga privatlån för att låna till bil UTAN någon kontantinsats. Advisa är en låneförmedlare så när du skickar in en ansökan där så får du förslag från fler banker samtidigt. Banker som vill låna ut pengar till dig och sedan deras ränta och villkor. Och det med endast en kreditupplysning istället för en för varje som du hade fått om du hade ansökt själv hos alla. Det är bra att ha så få kreditupplysningar som möjligt när man vill kunna ta lån i framtiden. Därför har låneförmedlare likt Advisa blivit otrolig populärt. Vill du läsa mer om Advisa kan du göra det i våra guider Advisa och Advisa billån som är två lån vi verkligen kan rekommendera dig som besökare guider Billån utan kontantinsats.

Advisa


→ 8. ICA Banken

ICA Banken har ett privatlån upp till 350.000kr som du kan köpa bil för till exempel. Klicka på mer info här nedan så kommer du direkt in till det lånet där du kan läsa exakta villkor. Vi samlar allt vi skriver om dom på sidan som heter ICA Banken och ska du ta ett billån hos dom bör du läsa guiden ICA Banken billån innan det.

ICA Banken omdöme, betyg och recension

Vi råder alla våra besökare att ta del av ICA Banken omdöme, betyg och recension innan dom väljer att låna pengar online på nätet hos ICA Banken. För där kan du läsa vad andra besökare tycker om deras lån och sedan kan du även se vad vi tycker som följer ICA Banken varje dag året runt.


→ 9. Zmarta

Zmarta har samma ägare som lite mer kända Freedom Finance och båda två är låneförmedlare och båda två har billån både med bilen som säkerhet och utan bilen som säkerhet. Det som är störst skillnad på Zmarta och Freedom Finance är att Zmarta har ännu bredare jämförelse än Freedom Finance då Zmarta även har försäkringar. Så du kan både jämföra billån och bilförsäkringar.

Billån utan kontantinsats Zmarta


→ 10. Bank Norwegian

Bank Norwegian som ägs av flygbolaget Norwegian erbjuder ett privatlån upp till 500.000kr vilket gör dem till en av dem som har hösta privatlånet. Av Bank Norwegian lånar du pengar direkt och kan köpa vad du vill som med vilket privatlån som helst. Till exempel en bil utan kontantinsats. Bank Norwegian billån< heter guiden som vi hoppas svarar på alla dina frågor om deras billån. Tycker du inte att den gör det så kan du titta in Bank Norwegian där vi samlar allt om dom.

”Låna


→ 11. Santander

Santander billån utan kontantinsats är som vanligt ett privatlån. Det finns inget lån till bil som inte behöver en insats om du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Och så är det självklart även hos Santander.

Billån utan kontantinsats Santander


→ 12. Compricer

Compricer är en jämförelsetjänst som bland annat jämför privatlån som många banker marknadsför som just billån utan kontantinsats. Compricer lånar alltså inte ut några pengar själva utan stället långivare mot varandra för att hitta bästa lånet till dig. Compricer ägs Schibsted som är börsnoterade i Norge och som även äger Aftonbladet, Lendo (som du också hittar i topplistan) och Blocket bland annat.

Billån utan kontantinsats Compricer


→ 13. Leasy

Leasy är ett lån upp till 50.000kr för dig som har svårare att få låna pengar. Dom har ganska hög ränta så om du har lätt att låna pengar så bör du i första hand leta efter ett billigare alternativ.


Fördjupning i Billån utan kontantinsats

Här har vi skrivit lite fördjupning om Billån utan kontantinsats för dig som inte fått svar på det du letar efter. Fördjupningen är baserad på vad vi fått fram att våra besökare vill veta efter ha samlat in data ända sedan år 2010. Vi bygger på den här sidan varje vecka och då är det framförallt det här kapitlet där vi har en fördjupning i ämnet.

 • Två olika typer av billån
 • Topplista över billån utan kontantinsats för att hitta bästa billånet
 • Så vad är det då som gör det till det bästa billånet

Två olika typer av billån

Här kallar vi ett billån med bilen som säkerhet för ett ”vanligt” billån och ett billån utan säkerhet för privatlån. Så vad är det då för skillnad på ett privatlån till bil och ett ”vanligt” billån? Vid ett ”vanligt” billån måste du alltså ha MINST 20 procent i kontantinsats enligt lag i Sverige. Så kostar en bil 100.000kr så måste du alltså ha minst 20.000kr i kontantinsats. Vid ett privatlån får du låna till vad du vill utan någon kontantinsats. Du får alltså låna 100%. Vid ett ”vanligt” billån får du sällan köpa en bil under ett visst årtal. Tex så kan det vara så att du inte får du köpa en bil som är äldre än 10år. Vid ett privatlån får du köpa vilken årsmodell du vill. Vid ett ”vanligt” billån måste du ofta köpa bilen hos en bilhandlare. Vid ett privatlån får du även köpa bilen av en privatperson eftersom du som sagt får använda pengarna till vad du vill. Men är det bara fördelar med ett privatlån i jämförelse med ett ”vanligt” billån? Nej vid ett billån lämnar du bilen som säkerhet för lånet (banken kan sälja bilen om du inte betalar lånet) och banken tar på så sätt en mindre risk än vid ett privatlån där du inte lämnar bilen som säkerhet. Då privatlån ju är ett så kallat lån utan säkerhet. Detta gör att ett ”vanligt” billån ofta är billigare än ett privatlån. Det vill säga har en lägre ränta än ett privatlån. Men många väljer alltså ändå privatlån framför ”vanligt” billån för att dem ändå tycker det är ett bättre alternativ. Många banker marknadsför dessutom sina privatlån som billån utan kontantinsats.

Topplista över billån utan kontantinsats för att hitta bästa billånet

Längst upp på den här sidan hittar du alltså en topplista över billån utan kontantinsats i form av privatlån. Det är helt enkelt en topplista över vilka alternativ som är mest populära hos besökare innan dig just den här veckan och som valt att låna till bil med ett privatlån och alltså köpt en bil utan kontantinsats. På så sätt hoppas vi få fram det bästa billånet utan insats automatiskt.

Så vad är det då som gör det till det bästa billånet

Så vad är då bästa billånet utan kontantinsats? Först och främst är det ju som sagt inte ett ”vanligt” billån vi pratar om då – eftersom det inte finns ett ”vanligt” billån utan kontantinsats. Utan det är ju ett privatlån som man väljer att köpa en bil för helt enkelt. Så vad är det bästa privatlånet att köpa en bil för? Det beror självklart på hur man definierar bästa så klart. Lägsta ränta och bäst villkor lär många vara överens över är det bästa lånet. Så det är väl det först man bör jämföra när man ska ta ett lån överhuvudtaget. Ränta och villkor. Inga dolda avgifter. Och se till att jämföra den effektiva räntan när du ställer långivare mot varandra. Den effektiva räntan tar med alla kostnader utöver själva räntan. Till exempel eventuella uppläggningsavgifter och aviavgifter. Det gör att det blir mycket mer rättvist att jämföra långivare mot varandra. Annars kan ju en långivare ha en låg ränta men med höga kostnader för till exempel fakturor och så tror man att dem är billigaste och bäst men så är det i slutändan det dyraste och sämsta kanske. Här ovan hittar du en topplista över privatlån som genereras automatiskt efter vilket alternativ våra besökare väljer oftast. På så sätt hoppas vi att vi automatiskt ska få fram det bästa billånet utan kontantinsats.


Sammanfattning av Billån utan kontantinsats

Det finns billån utan kontantinsats och det är ett privatlån (även kallat blancolån). När du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du uppfylla mer grundkrav än när du lånar till bil med ett privatlån. Med en billån med bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i kontantinsats oavsett vart du tar lånet. Vid ett privatlån kan du låna hela summan. Guiden Billån utan kontantinsats är till för dig som vill låna pengar till bil utan att behöva några egna pengar. Vi förklarar bland annat skillnaden på billån utan bilen som säkerhet för lånet (0% i kontantinsats) och billån med bilen som säkerhet för lånet (minst 20% i kontantinsats). Vi visar även vart flest av våra besökare valt att ta billån utan kontantinsats just den här veckan.


Tips på andra guider relaterade till guiden Billån med kontantinsats

Här tipsar vi om relaterade guider till Billån med kontantinsats som vi tror du kan vara intresserad av om du planerar att låna pengar till bil. Listan är helt baserad på vad du visat att du är intresserad av här på Kontantinsats.se. Och ändras efter vad vi tror du vill läsa mer om.

 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare
 • Billån
 • Bästa billån
 • Låna till bil
 • Låna till kontantinsatsen till bil
 • Jämför billån
 • Båtlån utan kontantinsats

Låneförmedlare

Ska du låna till bil med ett privatlån / blancolån så är det väldigt smart att använda sig av en låneförmedlare som jämför privatlån åt dig så du kan få den billigaste räntan för just dig. Det en låneförmedlare gör är att ställa banker mot varandra för att se hur bra ränta just du kan få hos dom bankerna. Faktum är att flest av våra besökare väljer en låneförmedlare vid lån till bil. Och då är det Lendo som varit den allra populäraste sedan starten av Kontantinsats.se år 2010. Och Lendo jämför ÖVER 20 banker mot varandra. Och dessutom helt gratis. Se mer under Låneförmedlare. Där kan du bland annat se vilken låneförmedlare som är bäst enligt våra besökare.

Bästa låneförmedlare

I Bästa låneförmedlare har vi utgått från guide Låneförmedlare som vi tipsar om här ovan och sedan tagit ut dom bästa Och det gör vi alltså löpande hela tiden.

Billån

Billån är ett lån som ställer lite mer krav än om du skulle ta ett privatlån där du får låna till vad du vill. Exempel på krav vid ett billån med bilen som säkerhet är att du som sagt måste ha minst 20 procent i kontantinsats (lag på det), bilen du köper får inte vara äldre än en viss årsmodell. För att se villkor för respektive långivare vi listar klickar du bara på mer info i topplistan.

Bästa billån

Vad som är bästa billånet beror så klart på vad det är för kriterier för att att bli bästa billånet. Vi utgår från vår topplista när vi tar fram bästa billånet. För topplistan sorteras efter vart våra besökare har lånat pengar flest gånger den här veckan och vi tror våra besökare vet mest. Hur fler som tar lån hos våra besökare desto bättre blir topplistorna.

Låna till bil

Låna till bil är en guide där vi går igenom olika alternativ när man ska finansera en bil. Läs mer under Låna till bil. Låna till bil nås även från menyn längst upp då det är en av våra populäraste guider.

Låna till kontantinsatsen till bil

Låna till kontantinsats för en bil? Och då pratar vi alltså om ett vanligt billån där det är lag på minst 20 procent i kontantinsats. Är det möjligt? Om långivaren godkänner det så är det alltså ett privatlån du tar till din kontantinsats istället för att betala dem själv i så fall.

Jämför billån

Jämför billån kan du enkelt göra med våra topplistor som genereras efter besökare innan dig. Du hittar både en topplista över vanliga billån och privatlån till bil. Även info om vad det är för skillnad mellan dessa två.

Båtlån utan kontantinsats

Båtlån fungerar nästan lika som båtlån så är du ute efter ett båtlån utan kontantinsats så bör du läsa Båtlån utan kontantinsats. Det liknar den här guiden där du befinner dig just nu men där det helt enkelt handlar om båtlån istället..


Läs mer om Billån utan kontantinsats

Här nedan ser du en lista över guider vi tror du kan vara intresserad av om du är intresserad av billån och billån utan kontantinsats. Listan baseras på vad just precis du kan vara intresserad av att läsa mer om och listan uppdateras efter varje gång du besöker oss.

Läs mer om att låna till kontantinsats för bostad eller bil

Här har vi radat upp några guider vi skrivit om lån till kontantinsats men som i detta fallet inte handlar om billån utan om att låna pengar till en bostad.


Ställ en fråga och diskutera Billån utan kontantinsats

Här nedan kan du ställa en fråga och diskutera Billån utan kontantinsats med redaktionen och andra besökare. Så är det något du undrar om just Billån utan kontantinsats så kan du fylla i kommentarsfältet nedan och ställa din fråga. Du kan även titta längre upp om din fråga finns under kapitlet Vanliga frågor om Billån utan kontantinsats. Alla vanliga frågor vi får in om billån i våra guider om billån och då framförallt billån utan kontantinsats publicerar vi under just Vanliga frågor om Billån utan kontantinsats.


Lämna betyg på guiden Billån utan kontantinsats

Här kan du ge betygpå guiden Billån utan kontantinsats. Du kan ge betyg genom att ge den 1-5 stjärnor och där 1 är att guiden inte hjälpte dig något alls och där 5 är att du vet exakt vad ett billån utan kontantinsats är nu och hur du ska gå tillväga för att själva kunna hitta det bästa lånet för just dig.


Lämna omdöme på guiden Billån utan kontantinsats

Vi skulle bli glada om du med dina egna ord i kommentarsfältet kunde säga vad som är bra och dåligt med guiden Billån utan kontantinsats som du precis tagit del av här ovanför. Vi försöker via att man kan låna till en bil utan insats och låna så mycket som 100%. Men det med ett privatlån och inte med ett billån med bilen som säkerhet. Sedan försöker vi skapa en plattforum där vi kan samlas och diskutera detta och utse det bästa lånet för varje vecka. Tycker du att vi har lyckats bra eller dåligt med det?


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Billån utan kontantinsats

Publicerat i Blancolån, Bolån utan kontantinsats, Kontantinsats, Lån utan säkerhet, Låna till kontantinsats, Privatlån | 47 kommentarer

Låna pengar utan BankID

Låna pengar utan BankID? Går det att låna pengar utan att identifiera sig med BankId idag? Svar: Ja det går absolut att låna pengar utan att ha något BankID. I den här guiden tänkte vi därför listar en topplista över lån där flest besökare lånar och och som inte har BankID. Så är du ute efter att låna pengar och undrar vart du kan göra det utan att skaffa BankID så hoppas vi att den här listan kan hjälpa dig. Just nu har vi bara satt ihop en enkel topplista men inom kort kommer även den utökade topplistan som vi kallar den Stora topplistan i våra guider och som har med omdöme, betyg, recensioner med mera.

Låna pengar utan BankID – Veckans ENKLA topplista

Här kan du se vart besökare innan dig valt att låna pengar utan BankID. Topplistan nollställs varje måndag efter midnatt och då visas den efter omdöme och betyg som vi sammanställt. Och efter det så visar vi vilka lån som våra besökare använder mest av dessa efter ha besökt någon av våra guider om just att låna pengar utan att använda BankID.

Har du tips på fler lån som går att ta utan BankID får du väldigt gärna kommentar det här nedanför. Tillsammans hjälper vi varandra att hitta rätt lån!

Låna pengar utan bankid


Innehåll i guiden Låna pengar utan BankID

Här är det tänkt att du ska kunna klicka dig fram på alla rubriker i guiden och på så sätt lättare hitta det du är ute efter idag. Du ser alltså rubrikerna till dom olika kapitlen i guiden Låna pengar utan BankID. Vi har allt som mål att du ska hitta det du söker ovanför den här menyn men gör du inte det så ska resten hitta det dom söker här istället.


Låna pengar utan BankID – Veckans STORA topplista

Vi har delat upp topplistan i ENKLA topplistan som du hittar längre upp på den här sidan och sedan den här, den STORA topplistan. Topplistan är exakt samma men den här som är den STORA är en utökad variant bara. Men bland annat omdöme, betyg och en recension av oss på redaktionen på Kontantinsats.

 • 1. Zmarta » Låna pengar utan BankID
 • 2. Leta lån » Låna pengar utan BankID
 • 3. MyLoan » Låna pengar utan BankID
 • 4. Arcadia Finans » Låna pengar utan BankID

Zmarta » Låna pengar utan BankID

Zmarta är en låneförmedlare där du kan jämföra privatlån utan BankID bland annat. Zmarta har samma ägare som Freedom Finance som också är en låneförmedlare.

Leta lån » Låna pengar utan BankID

Leta lån samarbetar med låneförmedlaren Lendo som förmodligen är Sveriges största låneförmedlare. Hos Leta lån ska du kunna skicka in en ansökan och jämföra privatlån och sedan låna utan BankID.

MyLoan » Låna pengar utan BankID

MyLoan är en låneförmedlare som erbjuder dig att låna pengar utan BankID. Du jämför enkelt privatlån via deras hemsida och sedan väljer du det lånet som passar dig bäst.

Arcadia Finans » Låna pengar utan BankID

Arcadia Finans är även dom en låneförmedlare som jämför privatlån. Och inte heller där behöver du ha någon BankID för att kunna låna.


Tänka på innan du ska Låna pengar utan BankID

Här samlar vi det du bör tänka på innan du ska låna pengar utan BankID. För det finns en del att tänka på. Och vi har drivit den här sajten sedan 2010 och har helt unik data som vi kan ha för att se vad dom flesta vill veta om just lån med eller utan BankID.


Låna pengar utan BankID – En fördjupning

Ibland kan det behövas en fördjupning och det här är en fördjupning i ämnet Låna pengar utan BankID. Vår tanke är att förorden längst upp i den här guiden ska svara på 90% av frågorna som våra besökare har men sedan är det 10% som inte hittar det dom söker där och då har vi fördjupningen här.

 • Vad är BankID?
 • Vem äger BankID?
 • Hur skaffar man BankID?

Vad är BankID?

BankID är ett e-legitimationssystemet. Där du genom att ha ett BankID kan identifiera dig. Och det kan du skaffa via en bank som erbjuder detta. Då kan du bland annat identifiera dig för att få låna pengar direkt online på nätet utan att behöva skicka in papper. Finansiell ID-Teknik BID AB som driver BankID ägs av flera svenska banker.

Vem äger BankID?

Företag som ligger bakom BankId ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank, SEB, Skandiabanken och Swedbank. Företaget heter Finansiell ID-Teknik BID AB och det är dem som äger förvaltar och vidareutvecklar BankID.

Hur skaffar man BankID?

Du kan skaffa BankID via din Internetbank så länge som banken erbjuder just den tjänsten. Vilket dom flesta stora banker gör idag. Att ha ett BankID snabbare på dina låneansökningar väldigt mycket så det kan vara värt att få in och skaffa det i din Internetbank.


Sammanfattning av Låna pengar utan BankID

Här listar vi alternativ för dig som vill låna pengar men inte vill använda BankID. Som besökare kan du läsa och lämna omdöme och betyg och se vilket lån som är populäraste hos våra besökare. Du kan även ta del av våra recensioner om alla lån.


Tips på relaterade guider till Låna pengar utan BankID

I det här kapitlet så tipsar vi om guider som är relaterad till guiden Låna pengar utan BankID. Så har du inte hittat det du söker efter här ovan så hoppas vi att du hittar det du söker i någon annan guide vi skrivit i ämnet.

 • Låna pengar
 • Låna pengar snabbt
 • Låna pengar direkt
 • Allt om banklån
 • Allt om privatlån
 • Låna pengar utan UC

Låna pengar

Guiden Låna pengar fungerar som en startsida för alla guider vi skrivit om just Låna pengar så det är en guide vi tycker alla som funderar på att låna pengar bör läsa innan. Vi försöker skriva det för alla så vi har både enkla och mer avancerade kapitel.

Låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt är det många som vill göra. Därför skapade vi Låna pengar snabbt som är en guide där vi tillsammans ska utse lån där man får pengarna snabbt på kontot helt enkelt.

Låna pengar direkt

Låna pengar direkt är helt enkelt ännu snabbare än snabbt som du kan läsa om här ovan. Vill du låna pengar direkt finns det färre alternativ och du kan läsa om dessa under Låna pengar direkt där vi samlar så mycket vi kan om det.

Allt om banklån

Alla lån är inte från en bank med ett banklån som många verkar tro. Vi råder alla som ska låna pengar att läsa banklån innan detta viktiga beslut. Där kan du läsa om vad som räknas som ett lån från en bank och vilket lån som är bäst just nu. Så ska du låna pengar med eller utan BankID så bör du läsa denna först. Det är vårt råd i alla fall.

Allt om privatlån

Vi har samlar allt om privatlån under privatlån. Dom flesta lån vi har i lista utan BankID är just privatlån. Därför tror vi att du vill läsa den guiden innan du väljer att låna.

Allt om blancolån

Blancolån är exakt samma typ av lån som privatlån men vi tycker du bör läsa guiden blancolån också för att du själv ska förstå varför man kallar samma lån för två olika namn. Så besök Blancolån nu för att lära dig dig och hitta det bästa blancolånet för just dig.

Låna pengar utan UC

Efterfrågan av lån där man inte använder BankID är ungefär lika stor som efterfrågan om lån utan UC och det är ungefär samma besökare. Därför tror vi att du skulle vilja läsa Låna pengar utan UC också där vi listar lån där dom inte tar UC.


Vi har mer om Låna pengar utan BankID

I den här snabbmeny så samlar vi guider som vi skrivit om det aktuella ämnen Låna pengar utan BankID. Det vill säga lån där man inte behöver BankID utan i stället kan skicka in fysiska papper med mera. Även guider som är relaterade till det. Som vilka lån som inte tar UC heller.


Ställ en fråga om Låna pengar utan BankID

Du får väldigt gärna ställa frågor och diskutera Låna pengar utan BankId i kommentarsfältet här nedanför. Där finns både vi på redaktionen och andra besökare. Vi försöker bjuda in alla våra besökare att vara med och göra alla guider bättre. Och vi tror att dom blir bäst tillsammans med våra besökare. Så fråga det du vill så försöker vi svara så gott vi kan. Och kommer en fråga tillräckligt många gånger så klistrar vi in den här ovan.


Betyg Låna pengar utan BankID

Vi vill gärna höra vad du tycker om guiden Låna pengar utan BankId därför har vi gjort så att du lämna omdöme och betyg på alla guider här på Kontantinsats.se. På så sätt vill vi bygga en sajt tillsammans med våra besökare för våra besökare och därigenom förhoppningvis skapa mervärde för våra besökare. Här kan du ge betyg efter hur bra du tycker den svarar på rubriken. Har du fått hjälp av guiden? Ge 1 till 5 i betyg.


Omdöme Låna pengar utan BankID

Vill du ge ett omdöme i form av en kommentar så kan du säga vad du tycker om Låna pengar utan BankId här nedanför i kommentarsfältet. Har du även givit ett betyg precis här ovan så blir vi extra glada om du vill ta dig tid att motivera det. Och gärna hur vi konkret kan förbättra guiden och sajten. Vi har skapat den här sajten för att du ska tycka den är bra och hoppas så klart att du tycker det också.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Låna pengar utan BankID

Publicerat i BankID, Låna pengar | 2 kommentarer

Alla lån med Creditsafe 2018

Alla lån med Creditsafe? Det vill säga lån utan UC, har ni någon sådan lista? Svar: Ja vi har fler guider om just Creditsafe och vi tänkte bygga den här guiden till ett bra sammanfattat inlägg om just lån utan Creditsafe. Vårt mål är att bygga den bästa översikten för lån med Creditsafe istället för UC precis som vi försöker bygga dom bästa guiderna med lån utan UC och vilka banker långivare har. Vårt mål är att skapa den bästa sajten för alla som vill låna pengar och behöver hjälp med att skapa en så bra överblick över sina alternativ som möjligt samt se över vad det finns för lån och vet hur dom fungerar.

Här är alla lån som tar Creditsafe

Här kan du se vilka snabblån, smslån och andra smålån som har Creditsafe. Alla lån sorteras efter hur populära dom här hos våra besökare. Det behöver inte betyda att det är det bästa lånet men det är i alla fall ett tecken på att är bra lån då många väljer att låna pengar av dom. Eller hur? Topp 10 listan du ser här ovanför är den totala topplistan över alla lån vi listar. Oavsett om dom använder Creditsafe, UC eller någon annat.

Creditsafe är en kreditupplysning

För dig som inte vet så är Creditsafe alltså en kreditupplysning som företagen ovan använder sig av. Precis som UC alltså. Skillnaden är att det är ett annat företag bara.

Alla lån med creditsafe


Innehållet i Alla lån med Creditsafe

Här ser du hela innehållet i Alla lån med Creditsafe. Eller rättare sagt rubrikerna till varje kapitel i guiden Alla lån med Creditsafe. Sedan klickar du bara på rubrikerna för att ta dig framåt i guiden. Du kan även scrolla dig fram men tanken är att det ska gå snabbare för dig med denna meny.


Vanliga frågor om Alla lån med Creditsafe

Vi får in många frågor om just vilka lån som har Creditsafe eller inte. Eller speciellt vilka som har UC eller inte egentligen. Där man sedan söker sig till lån som tar Creditsafe istället. Här svarar vi på dom vanligaste frågorna om det.

 • Tar Lendo Creditsafe?
 • Vad är en UC?
 • Vad är en Bisnode?
 • Finns det någon låneförmedlare utan UC?

Tar Lendo Creditsafe?

Svar: Nej Lendo tar UC och inte Creditsafe. Så funderar du på att låna pengar och är ute efter alternativ som tar Creditsafe så är Lendo inte ett alternativ för dig.

Vad är en UC?

Svar: En UC är en kreditupplysning från företaget UC. UC ska vara Sveriges största kreditupplysningsföretag. UC ägs bland annat av bankerna Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank, Danske Bank och Länsförsäkringar Bank.

Vad är en Bisnode?

Svar: Bisnode är också ett kreditupplysnings-företag precis som UC och Creditsafe. Som är du ute efter ett lån utan UC så kan alltså ett lån med Bisnode vara ett alternativ för dig kanske?

Finns det någon låneförmedlare utan UC?

Svar: Nej inte vad vi vet. Alla lån i listan är snabblån och eller smslån. Mindre privatlån alltså. Vi vet ingen låneförmedlare som inte tar en UC. Vet du om det får du gärna kommentera det nedan.


Alla lån som tar Creditsafe – Veckans STORA topplista

Här visar vi exakt samma topplista som är ovanför men det här är den stora listan. Det innebär att du hittar info om varje lån i listan. Med framförallt omdöme och betyg.

Flexlimit

Låna från 3000kr upp till 20.000kr hos Flexlimit. Och det med utan UC alltså. Du får låna pengar med Creditsafe istället. En ansökan är gratis dessutom.

Credigo

Hos Credigo kan du låna från 500kr upp till 20.000kr. Och vad vi kan hitta så tar dom inte någon UC utan dom tar en Creditsafe alltså. Som också en kreditupplysning men ett annat företag. MEN dom tar bara ingen UC från 500kr upp till 10.000kr. Om du däremot ansöker om ett årslån från 11000kr upp till 20000kr i tre eller fem år så tas det en UC på dig.

Daypay

Daypay är en lån från 1000kr upp till 20.000kr. Ett ganska stor snabblån alltså. Men det viktiga i det här sammanhanget är om dom tar UC eller inte eller hur? Och dom tar UC från 11.000kr upp till 20.000kr och sedan Creditsafe under 11.000kr. Glöm inte kontrollera detta innan du lånar då snabblånen kan byta villkor som vi inte hinner med och uppdatera.

Easycredit

Vi gillar Easycredit eftersom deras hemsida är väldigt tydlig och påkostad. Hos dom kan du låna från 500kr till 20.000kr. Dom tar inte UC från 500kr upp till 10.000kr. Så om du vill låna pengar helt utan UC så kan du alltså låna upp till 10.000kr hos Easycredit.

Expresskredit

Expresskredit sträckers sig från 1000kr upp till 12.000kr. Från 61dagar till 90dagar i återbetalningstid. Expresskredit tar inte någon UC så dom fungerar perfekt för dig som vill låna pengar utan att dom tar något UC på dig.

Ferratum

Ferratum är ett av dom mest populära snabblånen hos våra besökare och deras lån sträckers sig från 1000kr upp till 25.000kr. Vad vi kan hitta på deras sajt så har dom Creditsafe upp till 25.000kr till och med.

Meddelandelån

Meddelandelån har i vårt tycke en av dom bästa sajterna för snabblån och smslån. Du kan enkelt se exakt vad ditt lån kommer kosta dig. Från 500kr upp till 30.000kr. Hur hur mer du lånar desto längre kan du låna pengarna innan du ska ha betalat tillbaka hela lånet igen. 30.000kr kan du till exempel låna i 3år medan du måste betala tillbaka 5000kr på max 2 månader. Då ser du tydligen att det skulle kosta dig 1400kr i skrivande stund.

Onea

Viaconto

Vivus

Cash2you

Savelend

ViaKredit

Loanstep


Alla lån med Creditsafe – En fördjupning

För dig som vill läsa mer om Alla lån med Creditsafe än vilka lån som använder Creditsafe så är det här kapitlet för dig. Här skriver vi bland annat om vilka andra alternativ det finns utöver UC och Creditsafe.

Här är alla lån som tar Bisnode

Everydayplus = Bisnode
Kreditidag = Bisnode
Monetti = Bisnode
Lånbutiken = Bisnode
Mobillån = Bisnode
Nanoflex = Bisnode
Nanokredit = Bisnode
Risicum = Bisnode
Snabbfinans = Bisnode
Ok money – Bisnode
Selene – Bisnode
Extrakredit Bisnode
Euroloan Bisnode
Kreditkontot Bisnode
Creditstar Bisnode

Här är alla lån som tar UC

Lendo = UC
Bank Norwegian = UC
Bigbank = UC
Cash2you = UC
Cashbuddy = UC
Credento = UC
Euroloan = UC
Frogtail = UC
Freedom Finance = UC
Ica-Banken = UC
Ikano Bank = UC
Leasy = UC
Marginalen Bank = UC
Moneypal = UC
Nettofinans = UC
Santander = UC
Sevenday = UC
Thorn = UC

Här är alla lån som vi inte vet vad dom tar för kreditupplysning än

Kredit365 = ?
Smspengar = ?
Kundfinans = ?
Expresskredit = ?
Strandia Finans = ?
Smskontanter = ?


Sammanfattning av Alla lån med Creditsafe

Alla lån med Creditsafe är en guide som visar vilka lån som tar Creditsafe. Istället för UC till exempel. Vi har utgått från alla lån vi listar på Kontantinsats.se och tagit ut dom vi vet tar Creditsafe helt enkelt. Hoppas du gillar guiden och vill ge oss bra betyg och omdöme här nedan.


Sammanfattning av liknande guider som Alla lån med Creditsafe

Det vi gör här är att vi sammanfattar andra guider vi skrivit om Alla lån med Creditsafe. Listan ändras efter vad vi tror att just du vill läsa mer om.

 • Snabblån
 • Sms-lån
 • Låna pengar utan UC

Snabblån

Det finns många snabblån utan Creditsafe och därför tycker vi självklart att du ska läsa startsidan för allt vi skriver om just Snabblån. Där kan du bland annat läsa mer om vilka kreditupplysnings-företag som dom använder sig av.

Sms-lån

Sms-lån är en underkategori till snabblån. Det är helt enkelt snabblån som du kan ta med mobilen.
Antingen med sms eller med BankID. Så besök Smslån för att hitta det bästa smslånet just nu.

Låna pengar utan UC

Låna pengar utan UC är den största sidan vi har om att låna utan att företaget tar en UC. Där dom till exempel tar en Creditsafe istället. Alltså en kreditupplysning som inte är UC. Så läs den om du söker just precis det för där samlar vi allt om det.


Läs mer om Alla lån med Creditsafe

Det här är en meny över allt vi skrivit om Alla lån med Creditsafe. Har du inte hittat det du söker ovan eller ändå vill läsa vidare om ämnet så har vi här en lista där vi listar andra guider vi skrivit i ämnet.

Läs mer om Snabblån

Många av er som är ute efter att se Alla lån med Creditsafe är ute efter just snabblån så därför tycker vi att ni bör läsa dessa guider vi skrivit om snabblån innan du väljer att låna pengar med ett snabblån.


Ställ en fråga och diskutera Alla lån med Creditsafe

Här kan du diskutera Alla lån med Creditsafe i kommentarsfältet nedan.


Vilket betyg tycker du Alla lån med Creditsafe ska ha?

Säg vad du tycker om guiden Alla lån med Creditsafe här nedan i form av betyg och omdöme. Du börjar med betyg 1 till 5 där 1 är att du tycker guiden är direkt värdelös och 5 att den hjälpt dig hitta lån som använder Creditsafe. Det är något Google inte kan lista och därför behövs den här guiden. Omdöme ger du nedan.

[ratings]


Vad tycker du om guiden Alla lån med Creditsafe?

Här ovan ger du som sagt betyg men vill du ge ett omdöme på guiden Alla lån med Creditsafe så är kommentarsfältet öppet för dig och dina ord här nedan.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Alla lån med Creditsafe

Publicerat i Creditsafe | 2 kommentarer

Nya lån 2018

Nya lån 2018? Här samlar vi nya lån som vi precis lagt in i topplistan. Du hittar samtliga lån här ovan där du kan se hur dem ligger till mot övriga kreditgivare hos våra besökare. Du kan även gå in och läsa omdömen och betyg. Där hittar du topplista över samtliga lån oavsett vad det är för lån. Sen kan du sortera fram nya sms-lån, nya snabblån, nya bolån, nya låneförmedlare och så vidare. Och där kan du även hitta samtliga lån i samma kategori.

Nya lån – Veckans ENKLA topplista

Den här topplistan ska vara så enkel som möjligt och ge så bra överblick som möjligt och enbart visa vilka av alla nya lån som är populärast just precis den här veckan.


Innehåll i guiden Nya lån

Det här är en innehållsförteckning av guiden Nya lån så att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta det i guiden som just nu är ute efter utan att behöva läsa igenom hela guiden.


Nya lån efter typ av lån

Här publicerar vi en topplista över dom senaste lånen vi lagt till i varje katergori. Så fort vi lägger till ett nytt lån så skriver vi om det här. Listan sorterar fram det lån som är populärast hos våra besökare.

 • → Nya låneförmedlare
 • → Nya snabblån
 • → Nya smslån
 • → Nya privatlån

Nya låneförmedlare

Nya snabblån

Nya smslån

Nya privatlån


Sammanfattning av guiden Nya lån

I den här guiden så listar vi ALLA nya lån som vi lagt till under 2016. Listan visar sedan vilket lån som varit mest populärt under 2016.

Nya lån


Ställe en fråga om Nya lån

Fick du inte svar på alla frågor om Nya lån? Ställ en fråga är nedan.


Betyg och omdöme på guiden Nya lån

Säg vad du tycker om guiden Nya lån genom att lämna omdöme och betyg här nedan.

[ratings]


Här är du nu: Kontantinsats » Nya lån

Publicerat i Nya lån | 1 kommentar

Slå ihop lån – Bäst i test 2018

Slå ihop lån? Hur går det till när man ska samla lån och krediter till ett stor lån istället för att ha många små-lån? Hur jämför jag och hittar det bästa samlingslånet? Svar: Slå ihop lån är smart om du vill få ner räntan om du har många olika små-lån med höga räntor. Du kanske har lite på något kreditkort, några smslån och kanske ett dyrt billån som du vill slå ihop till ett enda lån istället och på så sätt få ner kostnaden genom att få lägre ränta på lånet. Dessutom är det mycket skönare att hålla reda på ett lån istället för 10 små-lån. Här ovan hittar du en topplista över samlingslån som våra besökare tycker är bäst just precis den här veckan. Topplistan framställs genom att våra besökare först får ge omdöme och betyg på samtliga lån och sedan sorteras dessa efter vart flest av våra besökare väljer att låna pengar efter ha besökt någon av våra guider om att samla lån och krediter till ett stort lån istället för ha många små-lån.

Slå ihop lån – Veckans ENKLA topplista

Här ovan ser du våran enkla topplista över dom 10 populäraste lånen hos våra besökare just den här veckan för att slå ihop lån. Titta gärna in våran STORA topplista lite längre ned också för att se omdöme, betyg, recensioner och mycket mer. Den här topplistan ovan är till för att du ska få en så bra överblick som möjligt.

Slå ihop lån


Innehåll i guiden Slå ihop lån

Här ska du enkelt kunna navigera dig fram i guiden Slå ihop lån så att du så snabbt som möjligt ska kunna hitta det du söker. Det du ser här är alltså rubrikerna till dom olika kapitlet i Slå ihop lån. Du kan alltså klicka dig fram till det du vill läsa mer om utan att behöva läsa igenom hela guiden. Vi försöker hela tiden optimera våra guider så du så snabbt som möjligt ska kunna få svar på dina frågor när du besöker oss.


Vanliga frågor om att Slå ihop lån

I det här kapitlet samlar vi ihop frågor som vi får in om att slå ihop lån och samla lån och krediter till ett stort lån. Att samla lån har blivit otroligt populärt dom senaste åren och frågorna om det har ökat i samma taket. Därför har vi beslutat oss för att samla dom vanligaste frågorna om det här. Hittar du ändå inte det du söker kan du ställa dina egna frågor längst ned.

 • Varför ska man samla lån?
 • Vad är ett samlingslån?
 • Hur fungerar det att samla lån?

Varför ska man samla lån?

Svar: Samla lån och krediter kan vara bra att göra innan du/ni köper en bostad. Då får ni ner utgifterna (förutsatt att räntan blir bättre det vill säga) och så får ni större plats för bolån och eventuell kontantinsats.

Vad är ett samlingslån?

Svar: Samlingslån kallas det lånet man tar för att samla lån och krediter till ett stort lån istället. Så är man ute efter att slå ihop lån så är det alltså ett samlingslån man ska ta. Det är ett vanligt privatlån men skillnaden kan ibland vara att banken tycker det är lättare att låna ut pengar till dig om den vet att du ska betala av lån med det och inte konsumera ännu mer bara efter att dom sett hur många lån du har efter en kreditupplysning.

Hur fungerar det att samla lån?

Svar: Man tar ett billigare lån med bättre ränta för att betala av sina andra lån med. Om man har 10 snabblån med en ränta på 10% och där man måste betala tillbaka pengarna inom en snar framtid och inte klarar av det så kan det vara en bra ide att ta ett större privatlån och betala av alla dessa lån så man bara har ett lån istället för 10. Se till att få bättre ränta och villkor bara. Och en återbetalningstid som passar.


Slå ihop lån – Veckans STORA topplista

Här listar vi dom ur topplistan som har en specialsida av något slag som just handlar om att slå ihop lån. Den stora listan visar bland annat omdöme och betyg och det är den som listorna baseras på i dom olika kategorierna av lån. Men det är alltså exakt samma lista. Men olika versioner bara.

 • 1. Lendo
 • 2. AXO Finans
 • 3. Sambla
 • 4. Consector
 • 5. MyLoan
 • 6. Freedom Finance
 • 7. Advisa
 • 8. ICA Banken
 • 9. Zmarta
 • 10. Bank Norwegian
 • 11. Santander

→ 1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare där du genom att skicka in en låneansökan får förslag från flera långivare så att du får det bästa av dessa. I skrivande stund är det 25 stycken. Klicka på länken i topplistan här ovan för att få reda på hur många det är just precis nu. Lendo har en ruta där du kryssar i ”Samla lån och krediter” när du ska fylla i din ansökan och då kommer det fram en en funktion där du kan fylla i ”Del av lånebeloppet för att lösa befintliga lån”. Du kan alltså fylla i att du ha 10000kr i lån sedan tidigare men vill låna 100.000kr.

Lendo omdöme, betyg och recension

Om du ska slå ihop dina lån via låneförmedlare Lendo ska du titta i guiden Lendo omdöme, betyg och recension först. Det är där du hittar omdöme och betyg som våra tidigare besökare lämnat. Men även vad vi tycker om Lendo efter ha följt dom varje vecka sedan år 2010.

Slå ihop lån via Lendo


→ 2. AXO Finans

AXO Finans är precis som Lendo en låneförmedlare. Som jämför privatlån som du kan använda för att samla lån och krediter till ett stort lån istället för att ha många små och dyra lån.

AXO Finans omdöme, betyg och recension

Innan du väljer att samla lån via låneförmedlare AXO Finans så tycker vi att du ska läsa AXO Finans omdöme, betyg och recension först. Det är sidan där vi tillsammans med våra besökare samlat det som vi tycker är viktigaste om dom. Det vill säga omdöme och betyg från tidigare besökare och användare av deras tjänst.


→ 3. Sambla

Sambla är en ny låneförmedlare som verkligen har byggt en bra sajt med mycket bra info. Bland annat om hur du kan samla lån och krediter till ett stort lån istället för att sitta och ha många små-lån som är onödigt dyra.

Sambla omdöme, betyg och recension

Säg vad du tycker om Sambla och läs vad andra tycker under Sambla omdöme, betyg och recension. Där samlar vi både omdöme och betyg. Och vad vi tycker om dom i vår recension.

Låna pengar Sambla


→ 4. Consector

Consector är en ganska nya låneförmedlare som grundades 2014. Alltså är Kontantinsats.se 4år äldre än Consector till och med. 2015 omsatte dom ca 5,7 miljoner medan tex låneförmedlare Lendo omsatte ca 255 miljoner 2015. Dom är alltså väldigt små spelare. I alla fall i skrivande stund. Men ska du slå ihop lån så bör du titta in Consector lika mycket som alla andra alternativ i topplistan.

Consector omdöme, betyg och recension

Consector omdöme, betyg och recension är sidan där vi samlar både omdöme och betyg på samma sida. Så ska du låna pengar via låneförmedlare Consector och slå ihop lån så bör du titta igenom den först.


→ 5. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som har en specialsida för just samlingslån. Då in där via topplistan ovan och klicka sedan på just Samla lån. Då kan du läsa precis vad som gäller. Sajten är otrolig tydlig och bra och där hittar du svar på mycket om dom.

MyLoan omdöme, betyg och recension

Innan du ska slå ihop lån via låneförmedlare MyLoan tycker vi att du ska läsa guiden MyLoan omdöme, betyg och recension. Där samlar vi vad våra besökare tycker om MyLoan och vad vi på redaktionen tycker om dom.

Låna pengar MyLoan


→ 6. Freedom Finance

Freedom Finance har till och med ett specialsida för alla som vill slå ihop lån och där heter den samla lån. Skillnaden på det och att ansöka om ett privatlån är alltså ingen skillnad mer än att dom har gjort det lättare att förstå för deras besökare.

Freedom Finance omdöme, betyg och recension

Innan du använder en låneförmedlare eller väljer bank eller annan långivare ska du alltid läsa omdömen och betyg. Vi har samlat både omdöme och betyg om Freedom Finance under Freedom Finance omdöme, betyg och recension. Där kan du hitta recensionen som vi skrivit också.

Låna pengar via Freedom Finance


→ 7. Advisa

Advisa är precis som Lendo en låneförmedlare som erbjuder dig med en ansökan att se vad det skulle kosta dig att samla lån hos över 20 banker.

Advisa omdöme, betyg och recension

För att se vad andra besökare tycker om låneförmedlare Advisa så kan du besöka Advisa omdöme, betyg och recension där vi har samlat ihop både omdöme och betyg från våra besökare innan dig. Vi har även lagt till recension från våran redaktion.

Advisa


→ 8. ICA Banken

Hos ICA Banken kan du samla lån med ett privatlån. När du går in via ICA Banken i tabellen ovan så klickar du bara på Samla lån i menyn till vänster. Om du kommer in via en dator det vill säga. Sedan väljer du hut mycket du vill låna och det är från 20.000kr upp till 350.000kr. Och återbetalningstiden är från 3år till 12år. Det du gör är att räkna ihop dina lån som du vill samla och sedan ansöker du om det hos ICA Banken och när du fått lånet hos ICA så kan du betala av dina befintliga lån. Och då har du efter det ett enda lån istället för många små och dyra lån.


→ 9. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som har samma ägare som Freedom Finance men som levererar två olika produkter. Så besök båda innan du bestämmer dig.

”Låna


→ 10. Bank Norwegian

Bank Norwegian är helägt av flygbolaget Norwegian som du sedan känner till sedan tidigare och kanske till och med flygigt med någon gång. Vi tror det är det som gjort att dom har så stort förtroende och att så många av våra besökare tycker om dom och väljer att låna pengar av dom. Om man kan lita på att dom flyger en genom luften så kanske man litar på dom vad gäller ekonomi också.

Bank Norwegian


→ 11. Santander

Santander kanske du känner igenom från TV-reklamen i Sverige som har fått väldigt mycket uppskattning? Santander är en bank där du kan samla lån med deras privatlån. Även kallat blancolån men Santander kallar det privatlån. Du klickar bara på privatlån eller Ansök om Mitt lån


→ 12. Sparlån

Vi Sparlån kan du låna pengar av andra privatpersoner. Du kan alltså låna pengar via Sparlån av andra privatpersoner som du sedan kan använda för att samla lån och krediter till ett stort lån istället för att ha många dyra.


Fördjupning i att Slå ihop lån

Det här kapitlet är för dig som vill ha en fördjupning i att slå ihop lån och verkligen vill veta allt.

 • Slå ihop lån till ett stort lån
 • Samla lån är ett vanligt privatlån

Slå ihop lån till ett stort lån

Då kan du ansöka om ett lån för att samla dessa lån i ett i stället. Lendo i tabellen ovan marknadsför sig bland annat som ett alternativ för att slå ihop lån.

Samla lån är ett vanligt privatlån

Det du bör veta om när du ska slå ihop lån är att veta att ett samlingslån är ett vanligt privatlån. Det är alltså ett privatlån du tar för att betala av dina andra små-lån med. Så när du ska jämföra lån när du ska samla lån så ska du inte bara ta med dom som skriver ut att dom har samlingslån. Vilket lån utan säkerhet som helst fungerar bra. Det du ska titta på är istället ränta, villkor och återbetalningstid.


Sammanfattning av Slå ihop lån

Slå ihop är en guide där vi har som mål att du ska kunna läsa allt om att slå ihop lån till ett stort lån istället för att ha många smålån och krediter. I den här guiden går vi igenom hur man kan slå ihop lån genom att samla lån och krediter till ett stort lån istället för ha många dyra små-lån och krediter. Det gör att det blir enklare att hålla reda på och det blir framförallt ofta blir billigare ränta och avgifter. Det finns alltså mycket pengar att spara genom att slå ihop lån och krediter till ett stort lån istället för att ha många små-lån från snabblån, smslån och andra små-lån. Vi visar vilka samlingslån som får bäst betyg och omdöme från andra besökare och våra egna recensioner om alla samlingslån. Du kan dessutom se vilket lån som är populäraste just den här veckan hos våra besökare och vilket lån som är populärast i år.


Tips på andra guider relaterade till Slå ihop lån

Här har vi samlat några sammanfattningar av andra guider vi skrivit om att slå ihop lån som vi tror du kan tycka är intressanta. Listan framställer vi genom att sammanfatta guider vi tror just precis du är intresserad av att läsa mer om. Alla guider är relaterade till rubriken på någon sätt.

 • Samla lån
 • Samlingslån
 • Bästa låneförmedlare
 • Startsida för privatlån

Samla lån

Vi har ju även tidigare skrivit om att samla lån och det är ju exakt samma sak. Man samlar ihop lånen till ett. Vill du veta mer om detta så är det bara klicka på någon långivare eller låneförmedlare i tabellen ovan för att läsa mer.

Samlingslån

Samlingslån kallas ofta lånet som man kan använda för att samla lån och i guiden Samlingslån så går vi igenom hur det fungerar. Om det finns någon skillnad på privatlån, blancolån och samlingslån bland annat..

Bästa låneförmedlare

Ska du samla lån och krediter så gör du det med ett privatlån och ska du ta ett privatlån så är det smartaste sättet att göra det att jämföra privatlån med ett låneförmedlare. I guiden Bästa låneförmedlare så har vi låtit våra besökare utse den bästa låneförmedlaren genom att lämna omdöme och betyg och sedan sorterar vi lånen efter hur våra besökare skickar ansökningar efter ha besökt våra guider om låneförmedlare.

Startsida för privatlån

Slå ihop lån kan du göra med privatlån och därför tycker vi att du ska läsa våran startsida om privatlån som vi helt enkelt döpt till just Privatlån. Så om du ska samla lån och krediter så tycker vi det här är en av alla guider vi tycker du ska läsa innan du gör det. För att verkligen veta vad som gäller och ta kontrollen över din ekonomi själv och inte lägga den i händerna på någon annan.


Läs mer om att Slå ihop lån

Här under Läs mer om att Slå ihop lån så samlar vi länkar till andra guider vi skrivit om att slå ihop och samla lån. Och som vi helt enkelt tycker du borde läsa om du tycker guiden du precis läst varit intressant.

Låna till kontantinsats

Vill du läsa om hur du kan låna pengar till kontantinsatsen till din nästa bostad? Läs om det här.


Ställ en fråga och diskutera Slå ihop lån

Vi skulle bli väldigt glada om du ville ställa en fråga och diskutera Slå ihop lån med oss och andra besökare och det gör du alltså i kommentarsfältet här nedan. Vi på redaktionen svara oftast inom 24 timmar och andra besökare brukar vara ännu snabbare.


Lämna betyg på guiden Slå ihop lån

Här har du möjlighet att säga vad du tycker genom att ge betyg på guide Slå ihop lån. Vi vill veta vad våra besökare tycker om våra guider för att vi ska kunna bli bättre och för att vi tycker om att få pepp att fortsätta bygga en plattform för alla som vill kunna diskutera lån och ekonomi på ett personligt sätt.

[ratings]


Lämna omdöme på guiden Slå ihop lån

Här ovan kan du ge betyg på guiden Slå ihop lån och här nedanför kan du ge omdöme på guiden. Och det i form av en kommentar.


Här är du nu: Kontantinsats » Samla lån » Slå ihop lån

Publicerat i Lendo, Samla lån, Slå ihop lån | 5 kommentarer

Lendo – Testvinnare 2017-2018

Lendo är en så kallad låneförmedlare och vi har följt dom ända sedan år 2010. Det vill säga när vi startade Kontantinsats.se. Och det har vi gjort varje vecka sedan dess. Det har gjort att våran guide om denna låneförmedlare är väldigt omfattande. Och det växer för varje vecka som går. Vi råder alla våra besökare att läsa den här sidan innan man väljer att låna pengar via dom. För först och främst måste du veta om att du inte lånar något av Lendo utan via dom. Dom jämför privatlån. Och det med bara en ansökan och en UC. Det är deras tjänst. Och här kan du bland annat läsa omdöme och betyg från tidigare besökare och våran recension som är väldigt populär. Det här fungerar lite som en startsida för allt vi skriver om dom löpande hela tiden. Lendo grundades år 2007 och vi har följd dom varje dag sedan 2010 när vi fick upp vår första version av Kontantinsats.se. Vi har alltså följt dom i 7år och borde rimligtvis veta vad vi pratar om vid det här laget. Vårt mål med det är guiden är att du ska veta ALLT du VILL och BEHÖVER veta innan du ska låna pengar via Lendo. Lendo samarbetar med ett x-antal banker (vilka banker det är kan du läsa om längre ned) som dom sedan gratis ställer mot varandra för att ta fram bästa lånet med lägst ränta till just dig/er. Fördelen men att ansöka via Lendo istället för direkt hos dessa banker är bland annat att du bara får en UC (kreditprövning via UpplysningsCentralen) istället för en per bank. UC är ett kreditupplysningsföretag och för många kreditupplysningar kan nämligen ställa till det när man vill låna pengar i framtiden. Du får dessutom ofta sämre ränta hur fler UC du har på dig. Du kan jämföra Lendo mot andra låneförmedlare, banker och långivare och andra typer av jämförelsetjänster här ovan i vår topplista. Där ser du nämligen en topplista över lån som besökare innan dig valt just den här veckan. På så sätt hoppas vi få fram det bästa lånet i varje kategori av lån. Så här ovan ser du alltså dom mest populära privatlånen just precis den här veckan hos våra besökare. Sedan kan du lämna och läsa omdöme och betyg om samtliga lån. Vill du lämna och läsa omdöme och betyg om Lendo så gör du det under Lendo omdöme. Innan vi sätter igång guider om Lendo så vill vi påminna dig om att du bör läsa villkoren för Lendo här nedanför direkt. Så att du vet att just du har möjlighet att låna pengar via Lendo så att du inte lägger ner onödigt tid på att skicka in en ansökan eller läsa vidare i våran guider om du ändå inte har möjlighet att låna pengar via Lendo.

Tanken är att det här ska fungera lite som en startsida för allt vi skriver om dom. Här samlar vi helt enkelt allt vi tycker du ska veta innan du väljer att att använda deras tjänst som är att jämför privatlån.

Lendos plats i topplistan

Här kan du se Lendos plats i topplistan över vart våra besökare väljer att låna pengar mest efter ha besökt någon av våra guider om att låna pengar. Vi började följa dom år 2010 och dom har legat i toppen ända sedan dess.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år10000-500000krMer info om Lendo

Lendo betyg, omdöme och recension

Lendo omdöme är guiden där våra besökare säger vad dom tycker om Lendo. Där kan du lämna omdöme och betyg på låneförmedlaren samt läsa redaktionens recension efter ha följt dom sedan år 2010. Gå till Lendo omdöme för att lämna och läsa omdöme och betyg om Lendo.

Lendo


Innehåll i guiden om Lendo

Här ser du en snabbmeny över innehållet här i guiden om Lendo. Du kan enkelt klicka på rubrikerna istället för att scrollar. Varje huvudrubrik har flera underrubriker som du får reda på genom att klicka på någon av huvudrubrikerna. Vi har gjort så för att du inte ska behöver lägga ner onödig tid här på Kontantinsats.se. Du ska alltid kunna hitta det du söker direkt. Vi skapar inga klickmagneter som kvällstidningarna för att du ska stanna en sekund till. Tvärtom. Vi gör så du så snabbt som möjligt hittar det du söker.


Tips innan du använder låneförmedlare Lendo

Tips innan du använder låneförmedlare Lendo är kapitlet vi tycker du bör läsa innan du ska låna pengar via låneförmedlare Lendo. Här samlar vi in sådant som vi märker att våra besökare vill veta efter vad dom söker på och vad dom väljer för lån bland annat. Helt enkelt efter data vi samlar in. Allt för att ge dig en så bra tips som möjligt. Tillsammans är vi starkare mot bankerna!

 • Se till så du kan du betala tillbaka lånet
 • Titta upp vilka banker Lendo har
 • Samla lån om du kan
 • Jämför mot andra låneförmedlare
 • Tar inte för många UC

Se till så du kan du betala tillbaka lånet

En av dom viktigaste frågorna du kan ställa dig själv innan du ska låna pengar är om du tror du kommer kunna betala tillbaka lånet? Annars riskerar du att hamna i en väldigt knepig situation. Allt för många lånar på sig utan att ha någon plan på hur dom ska kunna betala tillbaka det.

Titta upp vilka banker Lendo har

Vi råder alla att titta up vilka banker en låneförmedlare har innan man skickar in en ansökan och så även med Lendo. Du kan titt här nedanför i kapitlet Vilka banker har Lendo eller så kan du titta i guiden Vilka banker har Lendo. Sådana guider har vi skapat om ALLA låneförmedlare.

Samla lån om du kan

Har du tänkt att låna pengar via Lendo men redan har skulder i form av privatlån, kreditkort, snabblån, smslån och andra små-lån? Se då till att försöka samla lån och krediter till ett stort lån om du får än bättre ränta och bättre villkor. Att samla lån och krediter har blivit väldigt populärt och det finns många som har sparat väldigt mycket pengar på att göra det.

Jämför mot andra låneförmedlare

Innan du bestämmer dig för Lendo så kan du jämföra mot andra låneförmedlare för att se om någon annan passar dig bättre. Våran guider Låneförmedlare är en guide vi tycker du bör läsa innan du väljer att låna pengar av en låneförmedlare. Just för att jämföra olika låneförmedlare mot varandra alltså.

Tar inte för många UC

En stor fördel med att använda sig av en låneförmedlare som Lendo är att du bara får en UC istället för en per långivare. Med för många UC kan du nämligen få svårt att få låna pengar så du bör försöka hålla ner antalet. Vilket du alltså gör med en låneförmedlare som erbjuder just detta.


Vanliga frågor om Lendo

Här samlar vi löpande vanliga frågor om Lendo. Tanken är att du redan här ska kunna hitta svar på dina frågor men gör du inte det kan du alltid ställa din egna fråga längst ned. Ställs en fråga tillräckligt många gånger så flyttar vi upp den här. Vi har alltid som vision att du ska hitta det du söker innan snabbmenyn till varje guide men gör du inte det så är det här kapitlet ett hopp om att du hittar det här istället. Och gör du inte det så har du hela resten av guiden för just dig.

 • Har Lendo billån utan kontantinsats?
 • Hur mycket kan jag låna via Lendo?
 • Grundkrav för att få låna pengar via Lendo?
 • Är Lendo gratis?
 • Hur skickar man in en ansökan till Lendo?
 • Kan man låna till kontantinsats via Lendo?
 • Har Lendo billån?
 • Har Lendo bolån?
 • Låna pengar via Lendo trots betalningsanmärkning?
 • Vilken ränta får jag hos Lendo?

Har Lendo billån utan kontantinsats?

Svar: Ja eftersom det är ett privatlån som man använder för att få ett billån utan kontantinsats så har Lendo alltså jämförelse av billån utan kontantinsats. Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån.

Hur mycket kan jag låna via Lendo?

Svar: Hos Lendo kan du låna från 5000kr och ända upp till så mycket som 500.000kr. Det som bestämmer hur mycket just du kan låna är din ekonomiska situation och det gör varje bank en egen bedömning av så det kan hända att du får låna olika summor av olika banker. En enkel regel man ofta kan läsa är att man ska hålla sig att inte ha privatlån som överstiger 90% av sin årsinkomst. Sedan hur passa bra det stämmer vet vi inte riktigt utan det är förmodligen väldigt individuellt. Men det skulle alltså innebära att om du har en årsinkomst på 300.000kr så bör du inte ha privatlån för mer än 270.000kr i så fall.

Grundkrav för att få låna pengar via Lendo?

Svar: Lendo har två olika grundkrav. Ett om du ska låna under 30.000kr och ett om du vill låna över 350.000kr. Har du svårt att få låna pengar och egentligen inte behöver mer än under 30.000kr så kan det alltså vara smart att ansöka om att få låna under 30.000kr.

Grundkrav för att få låna ÖVER 30.000kr via Lendo

 • Du ska vara minst 18år gammal.
 • Du måste ha varit folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 110.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6mån.

Grundkrav för att få låna UNDER 30.000kr via Lendo

 • Du ska vara minst 18år gammal.
 • Du måste ha varit folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha en inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 110.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6mån.
 • Du kan ansöka om lån upp till 30.000kr via Lendo äver om du inte är fast anställd alltså. Till exempel om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid för att få låna pengar.

Är Lendo gratis?

Svar: Ja Lendo är en låneförmedlare som är gratis för dig som vill jämföra lån och du får exakt samma ränta som om du skulle ansökt direkt hos banken. Skillnaden är att du bara får en kreditupplysning men jämför 20 banker.

Hur skickar man in en ansökan till Lendo?

Svar:

 • 1. Du fyller först i vilket hur mycket pengar du vill låna.
 • 2. Sen fyller du i hur många år du skulle vilja betala tillbaka det på.
 • 3. Sedan kryssar du i om du vill samla lån eller inte. Det vill säga om du vill betala av andra lån du har och samla det till ett stor istället. Klickar du i den rutan så får du fylla i hur mycket lån du har som du vill lösa. Du kan alltså fylla i på ettan att du vill låna 100.000kr TOTALT men sedan kryssa i att du vill samla lån och fylla i att du vill samla lån för 80.000kr och då har du 20.000kr över.
 • 4. Sedan ska du kryssa i om du har en medsökande eller inte. Om du klickar i rutan så kommer det ytterligare rutor du måste fylla i om den medsökande personen. Tänk på att det är mycket lättare att låna pengar om man har en medsökande.
 • 5. Sen är det dags att fyll i ditt person nummer, telefon nummer, epost, civilstatus, arbete, antal barn och boende.
 • 6. Klicka på ansök!

Kan man låna till kontantinsats via Lendo?

Svar: Det är absolut möjlig att låna till kontantinsats via Lendo. Faktum är att det är det absolut vanligaste alternativet för våra besökare att låna till sin kontantinsats via Lendo. Du kan skicka in en ansökan till Lendo och direkt se om det är ett alternativ för er och det är gratis. Du måste inte låna pengar när du skickat in en ansökan utan det är bara för att se om du har möjlighet att låna pengar och hur mycket helt enkelt. Kom ihåg att ni har större chans att få låna pengar om ni är två och då skriver ni in en av er som medsökande helt enkelt.

Har Lendo billån?

Svar: Ja Lendo har billån i form av privatlån till bil. Det vill säga det billånet där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. När du tar ett privatlån till bil så behöver du inte ha någon kontantinsats och du kan köpa bilen av vem du vill. Två fördelar mot att låna till bil med ett privatlån. Läs mer under billån.

Har Lendo bolån?

Svar: Nej Lendo jämför bara privatlån och inte bolån. Ska du jämföra bolån så kan du titta in våran guide bolån för att se hur du enklast kan jämföra boräntor för att hitta det bästa bolånet för just dig.

Låna pengar via Lendo trots betalningsanmärkning?

Svar: Ja det går att låna pengar via Lendo trots att du har betalningsanmärkningar men det är väldigt individuella som alltid med lån. Begränsningen är i alla falla att du inte kan låna mer än 150.000kr om du har någon betalningsanmärkning eller betalningsanmärkningar. Du måste vara fyllda 18år, vara folkbokförd i Sverige, tjäna minst 120.000kr om året, vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader. Viktigt att komma ihåg är att Lendo är en låneförmedlare och Lendo kan inte påverkade det här utan det är deras samarbetspartners som sätter dessa krav.

Vilket ränta får jag hos Lendo?

Svar: Räntan sätts inte av Lendo själva utan av bankerna du jämför genom att skicka in en ansökan till Lendo. Och räntan sätts individuellt hos banker och långivare som Lendo har samarbete med och stället mot varandra för att du ska få så bra ränta som möjligt. Så det enda sättet du kan göra för att få reda på räntan är att skicka in en ansökan.


Fördjupning av Lendo

Målet med våran fördjupning av Lendo är att du ska kunna allt du behöver veta om Lendo. Du ska kunna få en överblick över Lendo så snabbt som möjligt och som ger dig sådan information att du känner att du vet saker om Lendo som du inte visste innan och som är viktiga innan du väljer att låna pengar via Lendo eller om du ska använda någon annan låneförmedlare.

 • Infolista om låneförmedlare Lendo
 • Lendo recension
 • Vilka banker har Lendo
 • Grundkrav för att låna pengar upp till 30.000kr via Lendo
 • Grundkrav för att låna pengar upp till 350.000kr via Lendo
 • Låna pengar med betalningsanmärkning via Lendo

Infolista om låneförmedlare Lendo

Infolista om låneförmedlare Lendo är kort och gott en lista där vi så enkelt som möjligt listar viktiga punkter om dem. Sådan lista gör vi om alla långivare här på Kontantinsats.

 • Typ av lån:Privatlån (även kallat Blancolån)
 • Lånebelopp: 5000kr-500.000kr
 • Lånetid: 3-15år
 • Ränta: Från 1,95% (räntan sätts individuellt, se Lendo ränta)
 • Åldersgräns: 18år
 • Låna till kontantinsats: Ja
 • Lån utan UC: Nej Lendo tar UC (se Lån utan UC)
 • Utbetalning helg: Nej (se Utbetalning på helgen)
 • Lån trots betalningsanmärkning: Ja (se Lendo trots betalningsanmärkning)
 • Samla lån: Ja (se Samla lån)
 • Finns hos låneförmedlare: Lendo ÄR en låneförmedlare (se Låneförmedlare)
 • Kommentar: Lendo har legat topp 3 i dom flesta relevanta topplistorna där dom passar in ända sedan starten av Kontantinsats.se år 2010.
 • Grundades: 2007
 • Omsättning: Ca 255 miljoner 2015
 • Ägare: Schibsted (som även äger Aftonbladet, Blocket.se med mera)

Lendo recension

Lendo recension är guiden där vi på redaktionen säger vad vi tycker om Lendo efter ha följt dom sedan starten av Kontantinsats.se år 2010. Gå till Lendo recension för att läsa en fördjupning i vad vi på redaktionen tycker om Lendo efter ha följt dom varje vecka sedan år 2010. Recensionen är alltså vad vi på redaktionen tycker om Lendo och Lendo omdöme och Lendo betyg är vad våra besökare tycker om Lendo.

Vilka banker har Lendo

Lendo är som du förmodligen vet en låneförmedlare som jämför banker mot varandra och här kan du alltså se exakt vilka banker det är.

 • 1. Avida Finans
 • 2. Big Bank
 • 3. Collector bank
 • 4. Credento
 • 5. Euroloan
 • 6. Forex Bank
 • 7. Ikano Bank
 • 8. Konsumentkredit
 • 9. Marginalen Bank
 • 10. Coop Med Mera bank
 • 11. Money go
 • 12. Nordax
 • 13. Resurs bank
 • 14. Santander
 • 15. SevenDay
 • 16. Svea Ekonomi
 • 17. Swedbank
 • 18. Villabanken
 • 19. Wasa Kredit
 • 20. Balanzia
 • 21. Remember – EnterCard
 • 22. ICA Banken
 • 23. Lån & Spar bank
 • 24. SEB
 • 25. PayEx

Grundkrav för att låna pengar upp till 30.000kr via Lendo

 • Mellan 18 och 72 år.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Inkomst (behöver ej vara fast) på minst 8000kr före skatt i månaden.

Grundkrav för att låna pengar upp till 350.000kr via Lendo

 • Mellan 18 och 72 år.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Fast inkomst på minst 8 334 kr (under 22 år gäller 9 167 kr) i månaden.

Låna pengar med betalningsanmärkning via Lendo

 • Du är mellan 20 och 60år gammal.
 • Du har MINST 180000kr i årsinkomst.
 • Du får MAX låna 60000kr.
 • Du får MAX ha 6 betalningsanmärkningar.
 • Du är helt skuldfri hos Kronofogden dem senaste 2 åren MINST.

Låna pengar Lendo


Sammanfattning av Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför över 20 banker så att du ska få så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Du kan välja att ansöka att få låna mellan 5000kr och 500.000kr. Guiden Lendo där du befinner dig just NU fungerar lite som en startsida för allt vi samlat in om Lendo sedan starten 2010. Vi uppdaterar den här guiden flera gånger i veckan och tipsar bland annat om andra guider om Lendo som vi har skrivit dom senaste 7åren och som vi tror du vill läsa om du funderar på att låna pengar via Lendo. Vårt mål är att du ska veta allt du BEHÖVER och VILL veta om Lendo när du stänger ner den här guiden om några minuter.


Tips på relaterade guider vi skrivit om Lendo

Här nedan följer sammanfattningar av guider om Lendo som vi har skrivit och som vi tror du kan vara intresserad av att läsa om du planerar att låna pengar via låneförmedlare Lendo. Det har alltså med Lendo att göra men behöver inte handla om dom direkt. Ett exempel på det är att vi ger tips om många låneförmedlare. Eftersom dom är en låneförmedlare. Låneförmedlare har blivit väldigt populära dom senaste åren och det har förmodligen att göra med att du kan ansökan om flera lån med bara en ansökan och med bara en UC. Här kan du fördjupa dig i det med våra andra guider i ämnet.

 • → Vilka banker har Lendo
 • → Lendo bolån
 • → Lendo billån
 • → Lendo ränta
 • → Lendo omdöme
 • → Lendo eller Freedom Finance
 • → Advisa eller Lendo
 • → Bästa låneförmedlare
 • → Samla lån
 • → Hur mycket får jag låna
 • → Billån utan kontantinsats

Vilka banker har Lendo

Svar: Vi försöker löpande hålla koll på vilka banker Lendo har med i sin jämförelse. Det som gör det svårt är att dom ha sekretessavtal med mång av bankerna. Men vi försöker på olika sätt ta reda på vilka banker Lendo har och det får vi lista hur vi vill eftersom det är publikt när man gör en jämförelse genom Lendo och alltså inget som gäller alla utan bara dom själva. Här nedan ser du en lista på vilka banker vi tror dom jämför i just nu. Så genom att ansöka om lån via Lendo jämför du alltså samtliga banker nedan och det med enbart en UC istället för en per bank. Under Lendo banker skriver vi allt om vilka banker Lendo har samarbete med.

Lendo banker

Lendo bolån

Lendo har för närvarande inga bolån med i sin jämförelse av lån. När Lendo startade så skulle dom jämföra bolån men det gick snabbt över till att bara jämföra privatlån och så är det idag också. Vill du läsa mer om bolån kan du titta under bolån och bolån utan kontantinsats.

Lendo billån

Lendo billån? Vilka typer av billån har Lendo? Hos Lendo kan du bara jämföra billån utan säkerhet. Det vill säga lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Sådant typ av lån kallas även för privatlån och är ett lån du får låna till vad du vill. Alltså kan du till exempel låna till bil. Vid ett billån utan säkerhet behöver du inte hålla dig till villkor som ofta finns när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Du kan läsa mer om billån under billån och låna till bil till exempel.

Lendo ränta

Vad har Lendo för ränta? Lendo visar en så kallad från ränta. Alltså lägsta möjliga räntan hos någon av deras samarbetspartners alltså. Men räntan sätts individellt via Lendo så det är inte säkert att just du får den räntan. Hur högre risk banken anser att det är att låna ut pengar till dig desto högre ränta. Med start från lägsta möjliga som du ser i topplistan här ovan.

Lendo ränta

Lendo omdöme

Vill du ge omdöme och betyg på guiden om Lendo gör du det här nedanför men vill du istället läsa och lämna omdöme och betyg på Lendo så gör du det under Lendo omdöme.

Lendo eller Freedom Finance?

Lendo eller Freedom Finance? Jag ska låna pengar och står och väljer mellan Lendo eller Freedom Finance men vet inte vilken jag ska välja? Vad är skillnaden på dessa två? Svar: Lendo och Freedom Finance är båda två så kallade låneförmedlare som jämför banker mot varandra. Det gör dom gratis och tar bara en UC istället för en per bank som det skulle bli om du valde att jämföra själv. Det är bra att ha så få UC på sig som möjligt att banker vill ogärna låna ut pengar till någon med väldigt många UC. Vilka av dessa du ska välja kan inte vi svara på utan du får helt enkelt besöka deras hemsida för att se skillnaden. Freedom Finance jämför inte bara privatlån vilket Lendo gör så det beror först och främst på vad du ska låna till. Ska du ta ett bolån så är Freedom Finance det enda alternativet av dessa två som jämför bollån till exempel. Men ska du ta ett privatlån bör du ta den som jämför dom bankerna du vill ha jämförda. Vilka banker Lendo och Freedom Finance har hittar du hos oss då vi försöker lista vilka banker långivare har samarbete med. Tyvärr gör sekretessavtal att dom inte lämnar ut vilka dom samarbetar med så det har vi fått försöka ta fram på andra sätt. Vilka Lendo jämför hittar du här ovanför i den här guiden om Lendo och vilka banker Freedom Finance har samarbete med hittar du i guiden om Freedom Finance med samma namn.

Advisa eller Lendo

Advisa eller Lendo är också en vanlig fråga vi får och därför har vi skapat guiden Advisa eller Lendo. Där försöker vi tillsammans utse vilken låneförmedlare som är bäst av dessa två precis just nu. Mycket beroende på vilka banker dom har just precis nu.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en guide där vi tillsammans med våra besökare utser vilken låneförmedlare som är bäst. En guide som vi verkligen tycker du ska läsa om du funderar på att låna pengar via en låneförmedlare. Där hittar du bland annat omdöme, betyg och recensioner av alla låneförmedlare vi listar. Sedan sorteras alla låneförmedlare efter vilken som är populäraste hos våra besökare just precis den här veckan.

Samla lån

Samla lån är en guide vi tycker du borde läsa eftersom många som använder Lendo gör det för att samla lån. Kanske även du? Om du funderar på att göra det så tycker vi att du ska läsa guider samla lån först där vi bland annat går igenom hur det går till då vi märker på frågor vi får in att det finns väldigt många frågetecken kring det.

Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna är en av dom vanligaste frågorna vi får och i guiden Hur mycket får jag låna svarar vi på hur du kan ta reda på det. Så är du nyfiken på hur mycket just du får låna bör du besöka den guiden alltså.

Billån utan kontantinsats

Lendo är det absolut populäraste alternativet vad gäller Billån utan kontantinsats hos våra besökare därför tycker vi du bör läsa guiden Billån utan kontantinsats om du funderar på att låna pengar till bil via Lendo. Som du vet så jämför dom privatlån och det är privatlån man använder om man vill låna pengar till bil utan insats. Vid billån med bilen som säkerhet för lånet så måste man ha minst 20 procent i insats oavsett bank du väljer.

Låna pengar via låneförmedlare Lendo


Lista på alla sidor om Lendo

Det här är våran meny över guider som vi skrivit om Lendo och som vi tror du kan vara intresserad av att läsa eftersom du befinner dig på våran guide som fungerar som en startsida för allt vi skriver om låneförmedlare Lendo som enbart jämför privatlån. Listan är alltså baserad på vad vi tror att just du är intresserad av att läsa mer om just precis nu. Vi har skrivit väldigt många guider om Lendo sedan starten av Kontantinsats år 2010 och det är det som du ser här. Så om du vill jämföra privatlån genom ett låneförmedlare bör du titta igenom denna lista.

Läs om flera låneförmedlare

Här kan du läsa guider om låneförmedlare som vi har skrivit och som vi tycker du borde läsa om du funderar på att låna pengar via låneförmedlare Lendo.Låneförmedlare

Läs mer om att låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen via låneförmedlare Lendo så tycker vi att du bör läsa dessa guider innan det. Detta för att säkerställa att Lendo är rätt alternativ för just dig eller er.Låna till kontantinsats via Lendo

Läs mer om att låna pengar

Dom allra flesta av våra guider handlar om att just låna pengar men guiden Låna pengar är som en startsida för allt vi skrivit i ämnet så innan du funderar på att låna pengar via låneförmedlare Lendo så bör du även läsa guiderna nedan.Låna pengar via Lendo


Ställe en fråga och diskutera Lendo

Du kan enkelt ställa en fråga och diskutera Lendo i kommentarsfältet här nedan så kan antingen vi i redaktionen eller någon annan besökare svara på din fråga. Vi har följt Lendo varje dag sedan starten av Kontantinsats.se år 2010 och följer dom slaviskt varje dag. Vi uppdaterar Kontantinsats.se varje dag året runt och svarar oftast på frågor inom 24tim året runt. Och våra besökare brukar vara väldigt snabba på att svara också. Vårt mål är att skapa en sida som verkligen ger mervärde till våra besökare och vi tror att vi kan göra det genom att skapa innehåll tillsammans med våra besökare. Därför kan du diskutera och ställa frågor om alla guider och dessutom läsa och lämna omdöme om alla lån och alla guider på Kontantinsats.se.


Lämna betyg på guiden om Lendo

Här nedanför kan du som besökare ge betyg på guiden om Lendo. Vill du ge betyg och omdöme på Lendo så gör du det under Lendo omdöme. På Kontantinsats.se kan du ge betyg och omdöme på samtliga guider och samtliga lån. Det är bara ett av alla sätt där vi skapat för att tillsammans med våra besökare skapa innehåll. Vi tror nämligen att vi kan bygga mycket bättre innehåll för alla genom att hjälpas åt. Att guiden blir bättre och bättre för varje ny besökare.

[ratings]


Lämna omdöme på guiden om Lendo

Vi har två kapitel där du som besökare kan säga vad du tycker om guiden om Lendo som du precis tagit del av. Först av vi betyg-systemet här ovan där du så snabbt som möjligt ska kunna säga vad du tycker om guiden. Sedan har du även kapitlet med omdöme som du läser nu där du i kommentarsfältet kan säga vad du tycker med dina egna ord.


Här är du nu: Kontantinsats » Lendo

Publicerat i Låneförmedlare, Lendo, Lendo banker | 27 kommentarer

Bästa billån – Bäst i test 2018

Bästa billån vecka 3 2018? Vilket billån är bäst 2018? Och hur har ni kommit fram till det? Svar: Vi försöker ta fram det bästa billånet genom att samla in data från alla våra guider om billån och sammanställa det till en topplista som visar det billånen som våra besökare får lån hos flest gånger. Om det sedan är det bästa billånet är så klart svårt att avgöra bara utifrån det och därför har vi även så att våra besökare får lämna omdöme och betyg på samtliga lån. Till det har vi på redaktionen sedan skrivit en recension om varje billån. På på redaktionen har jobbat med att följa lånebranschen varje dag sedan år 2010 så förhoppningsvis har vi en ganska klar överblick över billån i Sverige 2018. I topplistan här ovan ser du vilka lån som är populärast just precis den här veckan. Den sorteras sedan efter vilka alternativ som besökare innan dig väljer att låna pengar oftast. På så sätt hoppas vi att vi kan få fram bästa billånet och hålla listan så aktuella så att den visar det bästa lånet varje vecka året runt. Här nedan kan du sedan fördjupa dig i topplistan genom att se två olika varianter på samma topplista. Veckans enkla topplista visar dom 3 populäraste lånen just den här veckan och veckans stora topplista visar dom 10 populäraste billånen den här veckan och är en mer djupgående topplista med mer info om varje lån samt omdöme och betyg från våra besökare. Efter dessa två topplistor kommer sedan våra recensioner om lånen i topplistorna. Scrollar du lite längre ned hittar du en lättöverskådlig meny över allt det här.

Billån UTAN bilen som säkerhet: Billån utan kontantinsats, köp bilen av vem du vill, köp vilken bil du vill oavsett årsmodell, du kan låna till en billig bil.

Billån MED bilen som säkerhet: Billån med MINST 20% i kontantinsats oavsett bank, du får ofta bara köpa bilen av en bilhandlare, du får inte köpa en bil äldre än x-antal år, du kan sällan låna mindre än 50.000kr.

Bästa billån 2018 – Veckans ENKLA topplista

Den ENKLA topplistan ser du här ovanför. Där ser du dom 10 populäraste lånen i våra guider om billån 2018. Samtliga är billån utan kontantinsats, det vill säga privatlån till bil, förutom Freedom Finance. Om det populäraste billånet är det bästa är såklart svårt att säga men något måste göra att det blir det populäraste tänker vi. Vi har även omdöme, betyg om SAMTLIGA billån. För att ta del av dom så går du bara ner till Stora topplistan med omdöme och betyg här nedan. Under den hittar du även Recensioner av alla billån där vi på redaktionen säger vad vi tycker. Se veckans STORA topplista över att se omdöme, betyg, recensioner med mera.

Enkla topplistan bästa billån


Innehåll i guiden Bästa billån

Det här är en snabbmeny över guiden Bästa billån så du så enkelt som möjligt ska kunna klicka dig runt i guiden och läsa dom delar som du tycker verkar intressanta och som möjligtvis kan svara på dina eventuella frågor. Vårt mål är att du inte ska behöva lägga ner onödig tid på Kontantinsats.se. Därför försöker vi alltid leverera svar på dina frågor och funderingar så snabbt som möjligt och har vi inte svar på dina frågor och funderingar ska du kunna se det snabbt.


Tips innan billån

I den här kapitlet radar vi upp tips till dig som funderar på att låna till bil med ett billån. Kapitlet byggs löpande precis som allt på Kontantinsats.se. Vill du bidra till något innehåll kan du maila oss eller skriva här nedanför i kommentarsfältet. Tanken med dessa tips är att du först ska kunna titta här om du hittar svar på dina frågor om lån till bil och gör du inte det kan du gå ner till kapitlet där du kan ställa frågorna du inte hittar svar på.

 • Lämna bilen som säkerhet för lånet eller inte
 • Använd en låneförmedlare
 • Överbelåna dig inte
 • Jämför massor och sedan jämför du lika mycket till

Lämna bilen som säkerhet för lånet eller inte

Du bör känna till dom dina alternativ innan du ska låna till bil. Dom vanligaste är att du antingen tar ett privatlån till din bil (även kallat blancolån och lån utan säkerhet) eller så lämnar du bilen som säkerhet för lånet eller så leasar du bilen. Vi jämför framförallt privatlån till bil på Kontantinsats.se då det visat sig att det är det populäraste alternativet hos våra besökare.

Använd en låneförmedlare

Ett enkelt sätt att jämföra billån är att använda en låneförmedlare. Dom flesta låneförmedlarna jämför privatlån som används till billån när man bland annat inte vill lägga någon kontantinsats eller vill köpa en bil av en privatperson eller en bil av äldre modell. Det finns många anledningar till att man använder privatlån till bil. Men då är låneförmedlare att föredra eftersom du enkelt kan jämföra över 20 banker mot varandra helt gratis.

Överbelåna dig inte

Belåna inte max vad du får låna bara för att du kan. Det kan komma tillfällen i framtiden då du måste kunna låna mer pengar och då vill du inte ha lånat allt du kan för att köpa en bil.

Jämför massor och sedan jämför du lika mycket till

Vi kan säga till hur många gånger som helst. Det viktigaste är att du jämför lånen innan du väljer att ta lånet. För vad gäller lån så finns det mycket pengar att spara.


Vanliga frågor om Bästa billån

Här nedan samlar vi frågor som är relaterade till bästa billån. Vi får väldigt många frågor om just hur bra eller dåligt ett billån är och det är det Kontantinsats.se handlar om. Att vi tillsammans ska utse vilka lån som är bra och dåliga helt enkelt.

 • Finns det något billån helt utan kontantinsats?
 • Vilket billån är bäst?
 • Har Lendo billån?
 • Hur mycket kan jag låna till bil?
 • Kan man ta ett snabblån till bil?
 • Kan man ta ett smslån till bil?
 • Vad bestämmer min ränta?

Finns det något billån helt utan kontantinsats?

Svar: Det korta svaret är att jag det finns det. Det lite längre svaret är att jag det finns billån utan kontantinsats i form av ett privatlån till bil. Där du lånar 100% utan att lämna bilen som säkerhet. Men det finns däremot inget billån utan insats där du kan lämna bilen som säkerhet för lånet.

Vilket billån är bäst?

Svar: Det billån som våra besökare valde mest under 2016 och även nu 2017 är Lendo. Lendo har enbart privatlån så det vanligaste hos våra besökare är alltså att dom tar ett privatlån för att låna till bil. Dom väljer alltså inte att ta ett billån med bilen som säkerhet för lånet. Efter vi sammanställer vårt bäst i test av billån som är det Lendo som är testvinnare.

Har Lendo billån?

Svar: Ja i form av privatlån till bil. Lendo har alltså inte något billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ändå är Lendo det populäraste billånet hos våra besökare. Vad det beror på vet vi inte.

Hur mycket kan jag låna till bil?

Svar: Tyvärr är det enda sättet att ta reda på det att skicka in en låneansökan. Då kan du få reda på om du först och främst får låna pengar och istället hur mycket du i så fall får låna. Men en rumregel som man ofta kan läsa sig till på låneförmedlares hemsidor eller på långivares är att man kan ha i bakhuvudet att inte ha mer än 90% av sin årsinkomst i privatlån totalt. Så har man 0kr i privatlån så kan man alltså prova ansöka om 270.000kr i privatlån om man har en årsinkomst på 300.000kr. Men det här är högst individuellt så klart och det är mycket mer än så som spelar in då bedömningen är över hela din ekonomiska situation och inte bara årsinkomst.

Kan man ta ett snabblån till bil?

Svar: Det finns inget som hindrar dig men vi sorterar in snabblån efter lån som har kortare återbetalningstid än 1år. Det gör att dom flesta som väljer att låna till bil väljer ett större privatlån med längre återbetalningstid. Snabblån och smslån har kort återbetalningstid och är väldigt dyra i längden.

Kan man ta ett smslån till bil?

Svar: Precis som med snabblån som vi svarade på här ovan så finns det inget som hindrar dig men att ta ett smslån är ingen smart idé så smslån har kort återbetalningstid och är väldigt dyra. Smslån har ett helt annat användningsområde.

Vad bestämmer min ränta?

Svar: Din ränta på ditt billån sätts efter din ekonomiska situation. Helt enkelt hur stor risk dom tycker det är att låna ut pengar till dig. Och den sätts även efter hur stort lån du vill ta och hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet.


Bästa billån – Veckans STORA topplista

Här presenterar vi den större versionen av topplistan över dom bästa billånen. Listan baseras bland annat på omdöme, betyg och hur populära lånen är hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om billån.

 • → 1. Lendo billån
 • → 2. AXO Finans billån
 • → 3. Sambla billån
 • → 4. Consector billån
 • → 5. MyLoan billån
 • → 6. Freedom Finance billån
 • → 7. Advisa billån
 • → 8. ICA Banken billån
 • → 9. Zmarta billån
 • → 10. Bank Norwegian billån
 • → 11. Santander billån
 • → 12. Sparlån billån

Stora topplistan bästa billån


→ 1. Lendo billån

Lendo är en låneförmedlare som bara jämför privatlån (även kallat blancolån) och alltså inte billån med bilen som säkerhet för lånet. Ändå tar dom vecka efter vecka förstaplatsen. Hos våra besökare är alltså billån utan bilen som säkerhet populäraste vecka efter vecka. Förmodligen för att våra besökare vill slippa kontantinsatsen vilket man gör om man inte tar billån som säkerhet för lånet. För om man ska lämna bilen som säkerhet så måste man ha minst 20% i insats oavsett vilket bank man väljer. Startsidan för allt om låneförmedlare Lendo hittar du under Lendo och om deras billån rekommenderar vi guiden Lendo billån.

Lendo billån omdöme, betyg recension

Vi bygger våra topplistor på betyg och omdömen från våra besökare bland annat. Utöver det är det även hur populärt ett lån är men omdöme och betyg väger tungt. Vill du läsa och lämna omdöme och betyg på ett lån så tar du bara lånets namn och lägger till betyg, omdöme och recension. Där recensionen är vårt betyg och omdöme på lånet. I detta fallet Lendo betyg, omdöme och recension alltså.

Bästa billån Lendo


→ 2. AXO Finans billån

Många väljer AXO Finans billån av våra besökare. Så många att dom hamnar på plats två av dom populäraste lånen av alla billån där du inte behöver någon insats. Det AXO Finans gör är att jämföra privatlån.

AXO Finans billån omdöme, betyg recension

Vi rekommenderar alltid att du ska läsa våra sidor med omdöme, betyg och recension för varje lån innan du väljer att låna pengar. Så ska du låna pengar via låneförmedlare AXO finans så tycker vi att du ska besökare AXO Finans omdöme, betyg recension först.


→ 3. Sambla billån

Sambla är ett billån i form av ett blancolån. Sambla lånar inte ut pengar själva utan jämför lån mot varandra. Skickar du in en ansökan hos Sambla så får du i skrivande stund 20 banker jämförda mot varandra för att hitta det bästa billånet för just dig.

Sambla billån omdöme, betyg recension

Sambla är en låneförmedlare som växt sig stora på kort tid. Varför dom gjort det kanske du kan hitta ibland omdöme och betyg från tidigare besökare? Eller i våran recension? Ta en titt i Sambla omdöme, betyg recension.

Låna pengar Sambla


→ 4. Consector billån

Consector är en låneförmedlare om tillhandahåller jämförelse av privatlån/blancolån som du kan använda för att låna till bil. Med ett privatlån får du låna till vad du vill, alltså till exempel en bil. Consector jämför inte billån med bilen som säkerhet.

Consector billån omdöme, betyg recension

För att se vad tidigare besökare tycker om Consector och deras jämförelse av lån till bil i form av ett privat lån kan du besökare Consector omdöme, betyg recension. Det är där vi samlar allt vi har om dom.

Låna pengar via Consector


→ 5. MyLoan billån

MyLoan jämför lån och dom jämför en typ av billån och det är privatlån till bil. Alltså inte billån med bilen som säkerhet. Så om du är ute efter ett billån utan kontantinsats där du får köpa bil av både privatpersoner och bilfirmor så kan du titta in MyLoan

MyLoan billån omdöme, betyg recension

MyLoan är inte en långivare eller en bank utan jämför bara andras lån. Det vill säga en låneförmedlare där du enkelt kan jämföra privatlån. Här kan du ge betyg och omdöme. Och läsa vår recension.

Låna pengar MyLoan


→ 6. Freedom Finance billån

Freedom Finance har billån är både ett privatlån till bil och en billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Dom har separata kategorier för det på sin hemsida. om du funderar på att ta ett billån via Freedom Finance ska du börja med att läsa sidan Freedom Finance som vi har skrivit. Där samlar vi allt vi skrivit om dom ända sedan starten av Kontantinsats.se år 2010.

Freedom Finance billån omdöme, betyg recension

Här nedan ser du en sammanfattning av betyget på Freedom Finance från sidan Freedom Finance betyg, omdöme och recension. Men du kan inte ge betyg här utan du måste gå till Till Freedom Finance omdöme för kunna ge ett betyg själv. Där kan du även ge ett omdöme och läsa våran recension.

Freedom Finance


→ 7. Advisa billån

Advisa är en låneförmedlare som jämför privatlån till bil och inte billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Våra besökare tycker om Advisa väldigt mycket och vad det beror på kan vi inte riktigt svara på men vi vet om att dom har bra service och en enkelt och bra hemsida. Och vi tror det är en stor del av framgången.

Advisa billån omdöme, betyg recension

Om du vill se vad andra tycker om att låna till bil via låneförmedlare Advisa ska du ta och titta in guiden Advisa billån omdöme, betyg recension. Där kan du läsa vad besökare innan dig har tyckt om just deras lån till bil.

Bästa billån Advida


→ 8. ICA Banken billån

ICA Bankens billån är ett privatlån. Dom har alltså inget billån med bilen som säkerhet i skrivande stund. Vi skriver mer om deras billån under ICA Banken billån. Och vill du ha en riktigt fördjupning av ICA Banken innan du lånar pengar av dom så bör du läsa guiden om ICA Banken som vi har skrivit på sedan år 2010 när vi startade Kontantinsats.se.

ICA Banken billån omdöme, betyg recension

För alla som funderar på att låna pengar av ICA Banken för att köpa bil så råder vi er att först läsa ICA Banken betyg, omdöme och recension. Där kan du se vad tidigare besökare tycker om dom och där även du lämna ett omdöme och betyg när du tagit ditt lån sen.

Bästa billån ICA Banken


→ 9. Zmarta billån

Zmarta är en låneförmedlare och ägs av samma ägare som Freedom Finance. Zmarta har både billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Så du kan alltså välja båda dessa alternativen om du väljer att låna pengar via Zmarta.

Zmarta billån omdöme, betyg recension

Zmarta billån omdöme, betyg och recension är en sida du bör besöka innan du väljer att låna pengar via Zmarta. Besökt Zmarta billån omdöme, betyg och recension nu för att läsa mer.

”Låna


→ 10. Bank Norwegian billån

Bank Norwegian har samma ägare som flygbolaget Norwegian som du kanske känner till mer än deras bank. Många tjänster går ihop med varandra där du kan få olika fördelar om du använder dig av tjänster från båda företaget. Hos Bank Norwegian kan du låna till bil en ett privatlån upp till hela 500.000kr. Och det helt utan kontantinsats. Du kan läsa vad vi skrivit om dom under Bank Norwegian. Och vill du läsa om enbart deras billån kan du läsa Bank Norwegian billån också.

Bank Norwegian billån omdöme, betyg recension

Gå till Bank Norwegian omdöme för att läsa omdöme och betyg från tidigare besökare. Där hittar du även vad vi på redaktionen tycker i form av en recension som vi uppdateras löpande hela tiden året runt.

”Låna


→ 11. Santander billån

Santanders billån är ett privatlån i vår topplista. Dom har även billån med bilen som säkerhet för lånet men det kan du enbart ta via någon av deras återförsäljare så därför finns inte det lånet med i topplistan. Och det är alltså en bilhandlare som samarbetar med dom och då är du tvungen att köpa en bil av just den återförsäljaren. Santander lånar själva ut pengar och är alltså inte en låneförmedlare som många andra alternativ i topplistan.

Santander billån omdöme, betyg recension

Under Santander billån omdöme, betyg recension så har vi samlat allt som våra besökare innan dig har sagt om deras billån och andra lån dom har. Så se den sidan innan du ska låna pengar online på nätet.

Bästa billån Santander


→ 12. Sparlån billån

Sparlån är en plattform där du som användare kan låna ut pengar eller låna pengar. Du kan alltså låna pengar till en bil av en annan privatperson. Det gör att det inte liknar något annat alternativ i den här listan. Så titta in där och se om det är något som passar dig.

Sparlån billån omdöme, betyg recension

För att veta vad andra besökare tycker om Sparlån ska du läsa Sparlån billån omdöme, betyg recension innan du väljer att låna pengar till en bil via dom. Så läs igenom hela den sidan innan du ska låna.


Fördjupning i Bästa billån

Det här kapitlet är för dig som vill ha en fördjupning i Bästa billån. Guiden byggs på löpande hela tiden. Listan har vi tagit fram automatiskt utifrån vad vi tror just du är intresserad av. Så vi hoppas du hittar åtminstone en guide som intresserar dig. Det är nämligen vårt mål.

 • Billån med bilen som säkerhet för lånet = alltid 20% i insats

Billån med bilen som säkerhet för lånet = alltid 20% i insats

När du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20% i insats oavsett vilken bank du väljer att låna pengar av.


Sammanfattning av guiden Bästa billån

Vilket billån som är bäst är såklart väldigt svårt att säga men vi har tagit fram det bästa billånet genom att sammanställa en lista på dom 3 populäraste billånen hos våra besökare 2017. Du hittar den enkla topplistan här och den stora topplistan med omdöme och betyg här. På första plats kommer Lendo, på andra plats AXO Finans och på tredje plats kommer Freedom Finance. I den här guiden tar vi tillsammans med våra besökare fram det bästa billånet 2017. Testet är löpande över hela året och visar resultat för den aktuella veckan. Här hittar du bland annat omdöme, betyg och recensioner sammanställt i topplistor över lån som våra besökare oftast väljer att låna pengar hos efter ha läst någon av våra guider om billån.

Bästa billån


Tips på guider relaterade till guiden Bästa billån

Här tipsar vi om andra guider som vi skrivit och som är relaterade till Bästa billån. Om du funderar på att låna pengar till en bil så tycker vi att du bör titta väldigt noga på dessa guider. Dom är uttagna för att passa just dig och dina behöv.

 • Billån
 • Billån utan kontantinsats
 • Låna till bil
 • Bästa billånet
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare

Billån

Billån heter våran guide där vi samlar allt vi skriver i ämnet under samma tak så att säga. Tanken är att den guiden ska fungerar lite som en startsida för allt vi skrivit om billån och som en där vi kan samlas och diskutera billån tillsammans. Så om du ska låna pengar till en bil så tycker vi att du ska börja där och sedan sortera fram dom guider som just du vill läsa mer om.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats är privatlån (även kallat blancolån) som man använder till att låna till bil. Vill du se vilka billån utan kontantinsats som är bäst i test enligt våra besökare kan du ta en titt på guiden Billån utan kontantinsats. Där skriver vi allt om hur du kan låna till bil utan insats.

Låna till bil

Låna till bil är en guide där vi tar med alla olika typer av lån till bil rör att du ska kunna hitta rätt så snabbt som möjligt. Vi tycker så klart att EU borde läsa den här guide om du funderar på att låna pengar till bil..

Bästa billånet

Bästa billånet är en lite yngre version av Bästa billån. Besökt gärna Bästa billånet för att se skillnaden.

Låneförmedlare

Låneförmedlare heter våran startsida för allt vi skriver om låneförmedlare och den tycker vi är ett måste för alla som ska låna pengar till bil. Så gå in under Låneförmedlare för att jämföra billån utan kontantinsats.

Bästa låneförmedlare

Det vanligaste sättet att låna till bil med privatlån hos våra besökare är att använda sig av en låneförmedlare. Därför har vi skapat guiden Bästa låneförmedlare där vi helt enkelt utser veckans bästa låneförmedlare med våra besökare. Och det gör vi löpande hela tiden. Vi har helt enkelt veckans topplista året runt. Så ska du låna till bil med en låneförmedlare bör du ta en titt på guiden Bästa låneförmedlare. Men en låneförmedlare kan du jämför ÖVER 20 banker med bara en ansökan och en UC.


Läs mer om Bästa billån 2018 och Billån utan kontantinsats

Här samlar vi länkar till andra guider om billån och om vilket billån som är bäst. Alla guider är skrivna av oss som jobbar på redaktionen. Målet är att göra en så tydlig guide som möjligt över guider vi tror du tycker är intressanta om du tycker guiden du precis läst är intressant. Listan baseras delvis på vad just du visat intresse av här på sajten. Så vi hoppas du kan hitta minst en till guide du vill läsa här.


Ställ en fråga om guiden Bästa billån 2017

Du får väldigt gärna ställa en fråga till redaktionen på Kontantinsats om guiden Bästa billån 2017 eller någon annan av våra guider eller billån rent allmänt. Du ställer din fråga i kommentarsfältet här nedan. Där kan du även diskutera med andra besökare. Du kan även ta en titt under kapitlet Vanliga frågor om bästa billån lite längre upp på den här sidan om din fråga kanske redan finns där. Där publicerar vi nämligen vanliga frågor som vi får in om billån och då framförallt allt som rör det bästa billånet och testvinnare.


Här kan du lämna betyg på guiden Bästa billån

Här har du möjlighet att lämna ett betyg på guiden Bästa billån. Du ger betyg genom att ge 1-5 stjärnor. Du kan även se vad besökare innan dig valt att lämna för betyg. Vill du motivera ditt betyg kan du göra det med en kommentar nedanför. När du sedan hat klicka på stjärnorna så ser du det totala betyget inkl ditt eget.


Här kan du lämna omdöme på guiden Bästa billån

Sedan kan du även lämna ett omdöme på guiden Bästa billån genom att skriva en kommentar här nedan. Du får hemskt gärna motivera ditt betyg i ditt omdöme. Vi ser vilket omdöme och kommentar som hör ihop med säg gärna vad du gav för betyg för att göra det tydligt för våra andra besökare. Anledningen att vi håller isär omdöme och betyg är för att vi fått det önskemålet av några av våra flitigaste besökare.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Bästa billån

Publicerat i AXO Finans, Bästa billån, Bästa lånet, Billån, Billån utan kontantinsats, Freedom Finance, Lendo | 6 kommentarer

Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats, finns det i Sverige i november 2017? Kan man låna till kontantinsatsen? Hur många procent ligger kontantinsatsen på vid bostadsköp? Är kontantinsatsen lika stor på lägenhet/bostadsrätt som hus/villa? Svar: Bolån utan kontantinsats finns det dessvärre inte i Sverige utan du får inte belåna din bostad mer än 85 procent av bostadens värde. Och banken måste godkänna den värderingen. Detta sedan Finansinspektionens nya riktlinjer som kom hösten år 2010 när kontantinsatsen gick från 10% till 15%. Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Det är 15% kontantinsats på både hus / villa och lägenhet / bostadsrätt. Och du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men man kan däremot låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (kallas även blancolån) som är ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet. Men i och med att banken tar en större risk när dom lånar ut pengar till dig utan att ha någon säkerhet för den delen av lånet så har ett privatlån/blancolån oftast högre ränta än ett bolån med bostaden som säkerhet. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för lånet och då får du på så sätt en billigare ränta. Du måste ofta även amortera (betala av) på ett privatlån till kontantinsats betydligt snabbare än ett bolån med bostaden som säkerhet. Du kan inte hitta ett amorteringsfritt (där du inte behöver betala av lånet utan bara betala ränta) privatlån/blancolån till din kontantinsats precis som du inte kan hitta en bolån som du inte måste amortera på sedan dom nya amorteringsreglerna som trädde i kraft 2016.

Låna till kontantinsats – Veckans ENKLA topplista

Här ovan har vi sammanställt en ENKEL topplista över dom 10 populäraste privatlånen till kontantinsats just den här veckan. Vill du se omdöme, betyg och recensioner så kan du titta in STORA topplistan längre ned i den här guiden. Kom ihåg att även läsa guiden Låna till kontantinsats som du hittar på startsidan. Här ovan i topplistan ser du vart besökare innan dig har valt att låna pengar till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan nollställs klockan 00:01 varje måndag men alla behåller sin placering sen veckan innan men då med noll ”röster”. Vi listar banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån/blancolån till kontantinsatsen och hoppas på så sätt visa den bredaste och bästa jämförelsen av alla med banker där du kan låna pengar till din kontantinsats. Sen kan du även läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga privatlån/blancolån, banker, lånegivare, banker, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Läs gärna även våran egna recension där vi på redaktionen försöker samla in så mycket information som möjligt och utifrån den säga vad vi tycker. Det är några av punkterna som vi hoppas ska hjälpa dig att köpa en bostad. På så sätt hoppas vi att vi hjälper till att få in flera på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden helt.

Enkla topplistan Bolån utan kontantinsats


Innehåll i guiden Bolån utan kontantinsats

Här har du en snabbmeny över guiden Bolån utan kontantinsats så du så snabbt som möjligt ska kunna hitta det du söker och även se vad du har att förvänta dig av de här guiden innan du ens börjar läsa den. Vi vill inte att du lägger en enda sekund på Kontantinsats.se om du inte får ut något av det. Därför försöker vi alltid visa vad guiden innehåller redan innan du börjar läsa den. Och det är även därför rubrikerna även ska stämmer 100% på innehållet och gjort så du kan lämna omdöme och betyg på just det i alla guider.


Tips angå bolån utan kontantinsats

Tips angå bolån utan kontantinsats är kapitlet där vi försöker komma med smarta tips för dig som hittat hit och är ute efter ett bolån utan kontantinsats. Och då menar vi framförallt eftersom det inte finns något bolån utan kontantinsats men att man ändå kan låna pengar till insatsen ändå. Så söker du ett lån utan insats så finns det alltså en lösning. Bara din ekonomi klarar det och du väljer rätt bank.

 • Låna pengar med medsökande
 • Låna till kontantinsatsen med privatlån
 • Använd en låneförmedlare för privatlån (blancolån)
 • Samla lån innan bostadsköp
 • Akta dig för att belåna dig för mycket

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande kan ibland vara helt avgörande för att du/ni får låna pengar eller inte. Dessutom kan det göra lånet mycket billigare med lägre ränta i och med att banken som lånar ut pengar till dig tar mindre risk och därför inte behöver ta lika mycket betalt. Så om du/ni har möjlighet till det så kan ni alltså öka chansen att få låna pengar och få billigare ränta genom att prova ansöka tillsammans.

Låna till kontantinsatsen med privatlån

Låna till kontantinsatsen kan du göra privatlån (även kallat blancolån) och det är alltså lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett bolån lämnar du till exempel bostaden som säker för lånet. Men i och med att det finns ett bolånetak i Sverige som gör att du inte får belåna din bostad mer än 85% av dess värde så kan du inte låna till dom sista 15 procenten med bostaden som säkerhet för lånet. Då får du helt enkelt gå över till privatlån istället. Där är det bara din ekonomi och val av bank som kan hindra dig från att även ta lån till kontantinsatsen.

Använd en låneförmedlare för privatlån (blancolån)

Funderar du på att ta ett privatlån (kallas även blancolån) till din insats så väljer dom allra flesta av våra besökare att använda sig av en låneförmedlare. Och eftersom vi litar på våra besökare så tror vi att det är det bästa alternativet när man vill få billig ränta och bra villkor för sitt privatlån. Det finns nämligen mycket pengar att spara genom att jämföra lån. Många låneförmedlare är helt gratis och hjälper dig jämföra över 20 banker i vissa fall. Och det med en enda ansökan och en enda kreditupplysning (UC).

Samla lån innan bostadsköp

Har du många små-lån och krediter som kostar mycket pengar i ränta så bör du samla alla lån och krediter till ett lån innan du köper en bostad. På så sätt kan du få ner dina kostnader och din lånekalkyl ser bättre ut inför ett bolån. Speciellt om du även funderar på att låna pengar till kontantinsatsen.

Akta dig för att belåna dig för mycket

Det kan se väldigt billigt ut att låna pengar idag men vad händer om räntan går upp till 5% igen? Kommer du klara av det eller kommer du bli tvungen att flytta? Räkna på det innan du väljer att låna pengar till en bostad.


Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats

Här samlat vi vanliga frågor om bolån utan kontantinsats. Guider uppdateras hela tiden löpande så vill du ställa en fråga så kan du göra den längst ner i den här guiden och får vi in frågan tillräckligt många gånger så kommer den till slut även med här i någon form.

 • Finns det bolån utan kontantinsats?
 • Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?
 • Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan?
 • Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Finns det bolån utan kontantinsats?

Svar: Nej i Sverige finns det inget bolån utan kontantinsats. Det är minst 15 procent i insats som gäller i Sverige oavsett vilken bank du väljer. Däremot kan du låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån istället.

Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?

Svar: Ja det går utmärkt att låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du ha förutsättningarna för att få det men det finns inga regler som hindrar dig från det. Du får däremot inte belåna din bostad mer än 85% av bostadens värde och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för ingen belånar din bostad med mera. Däremot kan du alltså ta ett lån utan säkerhet till insatsen.

Varför finns det så många låneförmedlare på topplistan?

Svar: Anledningen till att det finns så många låneförmedlaren på topplistan gissar vi är för att det är privatlån som man använder för att kunna ha möjligheten att låna till insatsen. Du får inte lämna bostaden som säkerhet för max 85% av bostadens värde oavsett vilken bank du väljer. Och ska man hitta det bästa privatlånet med bäst ränta och villkor så är låneförmedlare det bästa sättet att göra det. Du kan jämföra över 20 privatlån med bara en UC och en ansökan istället för en ansökan och en UC per lån. Och hur fler UC du har på dig desto svårare kan du få att låna pengar och dessutom kan det göra att du får dyrare ränta. Därför vill du hålla ner antal UC på dig. Och därför tror vi låneförmedlare är så populärt när det gäller alla privatlån oavsett om man ska låna till bil eller till sin kontantinsats.

Hur mycket får jag låna till bostad och kontantinsats?

Svar: Det enda du kan göra för att få svar på från Hur mycket får jag låna är att skicka in en ansökan. Det är tyvärr först då du får reda på hur mycket just du får låna.


Låna till kontantinsats – Veckans STORA topplista

Här nedan hittar du en sammanfattning av dom mest populära alternativen i topplistan här ovan. Topplistan visar vilka lån som är populärast hos våra besökare för att låna till sin kontantinsats just den här veckan. En del av uppdateringen sker automatiskt hela tiden och en del fixar vi manuellt varje dag.

 • 1. Lendo
 • 2. AXO Finans
 • 3. Sambla
 • 4. Consector
 • 5. MyLoan
 • 6. Freedom Finance
 • 7. Advisa
 • 8. ICA Banken
 • 9. Zmarta
 • 10. Bank Norwegain
 • 11. Santander

1. Lendo

Lendo ligger just nu på plats nummer 1 i vår topplista här ovan. Lendo är en låneförmedlare precis som Advisa som ligger på plats två. Hos Lendo jämför du 21 banker mot varandra för att se vart du kan låna till kontantinsats billigast. Ska du låna pengar via Lendo bör du besöka våran sida om dom som heter Lendo där vi samlar allt vi skriver om dom.

Lendo omdöme, betyg och recension

Det kan gå till Lendo omdöme för att själv ge omdöme och betyg på Lendo. Där kan du även läsa vår recension om denna låneförmedlare.

 • [ratings id=”3258″ results=”true”]

Bolån utan kontantinsats Lendo


2. AXO Finans

AXO Finans jämför privatlån som går utmärkt att använda till insatsen vid köp av en bostad. Så länge som din ekonomi klarar av det så klart. AXO Finans jämför privatlån så du ska få den bästa ränta och dom bästa villkoren. Och deras tjänst är gratis. Dom tar betalt av långivare och banker istället.

AXO Finans omdöme, betyg och recension

Om du vill se om låneförmedlare AXO Finans är ett alternativ för just dig att låna till insatsen så tycker vi att du bör besöka minst två av våra andra guider innan det. AXO Finans omdöme, betyg och recension samt AXO Finans. Det första är en samlingssida för omdöme och betyg från våra besökare samt en recension från oss på redaktionen. Och sedan har du en startsida för allt vi skriver om dom. Besök dom redan nu om du funderar på att skicka in en ansökan redan idag.


3. Sambla

Sambla är precis som många andra alternativ i listan över lån till insatsen en låneförmedlare som jämför privatlån. Och som du nog vet vid det här laget så är en låneförmedlare perfekt för dig som ska låna pengar till insatsen.

Låna pengar Sambla


4. Consector

Consector är en låneförmedlare som inte är lika känd som Lendo, Freedom Finance och Advisa men som börjar ta mer och mer av topplistan.

Consector


5. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som passar utmärkt för dit som ska låna till insatsen. Dom jämför nämligen privatlån som passar utmärkt för att ha till insatsen. Så titta in där och se om det är ett alternativ för just dig.

Låna pengar MyLoan


6. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom en låneförmedlare och har samma ägare som Zmarta. Du kan jämföra privatlån till din nya bostad via dom och se om det är något för dig. Om din ekonomi skulle klara det helt enkelt.
Kom ihåg att du bör se till så du får låna både bolån + privatlån om det är så du vill finansiera din bostad.

Freedom Finance


7. Advisa

Advisa är en låneförmedlare som den här veckan ligger på plats två i vår topplista över vart våra besökare valt att låna till sin kontantinsats flest gånger just den här veckan. Hos Advisa får du förslag från flera banker som vill låna ut pengar till din kontantinsats och så kan du själv välja vilket alternativ du tycker är bäst för just dig. Besök gärna Advisa för att läsa mer om denna låneförmedlare.

Advisa omdöme

Innan du ska låna pengar via låneförmedlare Advisa så ska du titta in Advisa omdöme, betyg och recension. Så du kan se vad andra tycker innan du själv väljer att låna.

Advisa


8. ICA Banken

ICA Banken kommer på 6:e plats och ICA Banken är ett av alternativen i topplistan som även erbjuder bolån. Det går alltså att ansökan om både bolån och privatlån till kontantinsats. Om det är det som gör dom så populära i topplistan är svårt att svara på. Klart är i alla fall att dom flesta i Sverige vet vilka ICA är och det bidrar förmodligen till den höga placeringen. Under ICA Banken så kan du läsa mer om deras lån innan du väljer att låna pengar av dom.

ICA Banken omdöme, betyg och recension

ICA Banken är det populäraste bolånet hos våra besökare just nu och kommer på plats 2 totalt när vi samlat data om alla typer av lån. Du kan själv vara med och lämna omdöme och betyg under ICA Banken omdöme, betyg och recension. Där kan du även se vad vi tycker om ICA Banken.

ICA Banken


9. Zmarta

Zmarta har samma ägare som Freedom Finance. Men dom skiljer sig ändå åt så du bör titta på båda alternativen. Freedom Finance jämför bara lån medan du hos Zmarta kan jämföra mer än så. Bland annat försäkringar och spartkonton.

Bolån utan kontantinsats Zmarta


10. Bank Norwegian

Bank Norwegian går utmärkt att använda för att låna pengar till sin kontantinsats. Bank Norwegian är ett dotterbolag till flygbolag Norwegian och erbjuder dig bland annat privatlån upp till 500.000kr, kreditkort med mera. Hos våra besökare är det det tredje mest populära alternativet den här veckan. Vi har skapat Bank Norwegian för att samla allt vi skrivit om denna bank. Så funderar du på att ta ett lån hos dom så råder vi dig att läsa den innan det.

Bank Norwegian omdöme

Bank Norwegian


11. Santander

Santander har precis tagit sig in på listan då vi precis har börjat lista dom. Många känner igen dom från deras reklamfilmer som varit väldigt uppskattade. Deras hela namn är Santander consumer bank och dom erbjuder privatlån som du kan använda för att låna till insatsen med.

Bolån utan kontantinsats Santander


Fördjupning i Bolån utan kontantinsats

Har du inte fått svar på sina frågor om Bolån utan kontantinsats i texten ovan så har vi skrivit ihop en fördjupning till dig här nedanför. Vårt mål är alltid att du ska hitta det viktigaste över den första menyn. Men om du inte gör det så har vi fler kapitel som går mer på djupet i ämnet. Och där har vi bland annat ett kapitel med fördjupning för dig som vill veta allt.

 • Så hur kan det se ut om man vill låna mer än 85% till en bostad?
 • Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån på resterande 85 procent
 • Bolån + Låna till kontantinsats
 • Bolån utan kontantinsats 2017

Så hur kan det se ut om man vill låna mer än 85% till en bostad?

Om man inte har någon kontantinsats och söker ett bolån utan kontantinsats egentligen, hur kan finansieringen se ut då? Om du köper en villa för 2 miljoner så måste du ha 15 procent av det som insats, det vill säga 300.000kr totalt.

Då kan finansieringen se ut så här:

Bolån: 1700.000kr 85% (bolån med bostaden som säkerhet för lånet)
Kontantinsats: 300.000kr 15% (privatlån/blancolån utan att lämna något i säkerhet för lånet)

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån på resterande 85 procent

Låna till kontantinsats på 15 procent och ta ett bolån till resterande 85 procent är en vanlig lösning på finansiering av en bostad. Tänk dock som sagt på att båda lånen måste få plats i kalkylen för hur mycket du får låna.

Bolån + Låna till kontantinsats

Ett tips är att försöka ha så stor del av kontantinsatsen ihopsparade istället för att låna till hela, i det här fallet ovan 300.000kr, med ett privatlån/blancolån. För det gör att du/ni har större chans att få lånet. Säg att du/ni sparat ihop 100.000kr själv och sedan lånar 200.000kr med ett privatlån på exemplet här ovan. För att sen ta ett bolån på 1700.000kr med bostaden som säkerhet. Det ser betydligt bättre ut för banken än att du vill låna upp precis hela bostadens värde. Även om det går hos vissa banker också. Men för att du inte ska missa din drömbostad så är vårt tips att du börjar spara till din insats oavsett om du tänker låna till den eller inte.

Bolån utan kontantinsats 2017

Bolån utan kontantinsats 2017 finns det således inte. Så ett sådant lån kan du sluta leta efter och istället lägga ner din tid på att fundera på hur du kan finansiera din kontantinsats på bästa sätt. Antingen genom skjuta upp ditt köp av bostad och skaffa dig ett sparkonto och spara ihop pengarna eller låna till den på något sätt. Till exempel genom ett privatlån från topplistan ovan.


Sammanfattning av guiden Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige men däremot kan man prova låna till insatsen med ett vanligt privatlån. Du kan se om det är ett alternativ för dig här ovan i topplistan. Där hittar du direktlänkar direkt in till ansökan och villkor för att du ska få ta ett lån. Sen är det bara ansöka och se om dem godkänner det som ett alternativ för dig. En ansökan tar sällan mer än bara några då minuter och då får du reda på det och behöver inte längre gå och fundera på om det skulle fungera för dig/er eller inte. Det finns inget bolån utan kontantinsats i Sverige oavsett vilken bank du väljer men du kan låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån. Den här guiden visar hur du kan låna till kontantinsatsen på minst 15% och sedan hur du kan ta ett bolån på resterande 85%. Vi visar vart flest av våra besökare valt att låna till sin insats efter ha besökt någon av våra guider om lån till kontantinsatsen där våra besökare kan läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga lån.

bola%cc%8an-utan-kontantinsats

Bolån utan kontantinsats


Tips på guider relaterade till guiden Bolån utan kontantinsats

Nu följer några utdrag från andra guider som vi skrivit och som vi tror du kan vara intresserade av om du tycker den här guiden Bolån utan kontantinsats vara intressant. Listan är en sammanfattning efter vad just precis du är intresserad av och ändras efter varje besök hos oss.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats hus
 • Kontantinsats lägenhet
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Bolån
 • Samla lån
 • Billån utan kontantinsats
 • Hur mycket får jag låna
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats är möjligt hos vissa långivare och banker och då är det deras privatlån som gäller. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Det är ett lån som ofta har lite dyrare ränta än ett bolån eftersom långivaren tar en större risk och således även måste ta mer betalat för det. Ofta ökar chansen för att få låna till sin kontantinsats om man även tar sitt bolån hos samma bank. Och är man två som söker lånet så ökar chansen ännu mer. I topplistan ovan hittar du privatlån och många ev dessa har även bolån. Till exempel ICA Banken som är ett populärt alternativ vid lån till bolån + kontantinsats. Du kan således ansöka om både privatlån till kontantinsats och bolån samtidigt. Direkt online på nätet. Listan sorteras efter vilka alternativ som är populärast hos dom som besökt den här sidan innan dig.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus, hur många procent ligger den på? Kontantinsats vid husköp är 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010. Innan det var det 10 procent. Läs mer under Kontantinsats hus där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet, är det 15 procent även där precis som med hus? Kontantinsats vid köp av lägenhet är precis som vid hus. Det vill säga minst 15 procent sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt, är det någon skillnad på det? Kontantinsats vid köp av bostadsrätt är ingen skillnad mot villa/hus eller annan lägenhet. Det är alltså 15 procent som gäller även där.

Bolån

Bolån heter guiden som fungerar som startsida för alla guider som vi skriver om bolån. Där kan du bland annat hitta allt om kontantinsats, topplån med mera och aktuella bolåneräntor.

Samla lån

Ett smart tips för att öka chansen att få plats med bolån + lån till kontantinsats i din kalkyl är att samla lån och krediter till ett stor lån. Om du tidigare samlat på dig många snabblån, kreditkort och så vidare. Samla dessa lån till ett med ett samlingslån och få mer utrymme i din kalkyl för bolån och lån till insats.

Billån utan kontantinsats

Guiden Billån utan kontantinsats handlar ju som du förstår om billån och kanske inte har så mycket med bolån utan kontantinsats kanske du tycker. Men vi tycker ändå den passar in som ett tips då det är intressant hur du måste ha 20% i insats vid köp av bil om du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Många bilhandlare erbjuder sina kunder att låna till insatsen med ett privatlån och sedan ha bilen som säkerhet för resterande 80% men det är ju inte riktigt det som var tanken med att det ser ut så i Sverige.

Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna är en fråga vi ofta får in och därför har vi skapat guiden Hur mycket får jag lån. Det är en guide där vi försöker svara på hur mycket man kan få låna utifrån inkomst med mera. Det är väldigt svårt att svara på så därför skapade vi den här guiden så vi kan länka till den som svar när vi får mail med den frågan och så vidare.

Låneförmedlare

Funderar du på att låna till kontantinsatsen med ett privatlån så borde du läsa våran guide Låneförmedlare. Via en låneförmedlare kan du nämligen jämföra över 20 banker med bara en UC och en ansökan. Helt gratis dessutom.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en förläggning på guiden här ovan. Ska du ta ett privatlån så bör du läsa våra Låneförmedlare här ovan och sedan även Bästa låneförmedlare.


Vi har skrivit mer om Bolån utan kontantinsats

Tanken med den här menyn är att den ska ge dig en så bra överblick som möjligt över andra guider som vi skrivit om just Bolån utan kontantinsats och som vi tror du kan vara intresserad av om du är intresserad av just bolån utan kontantinsats. Vi tipsar även om guider som är relaterade till ämnet. Till exempel billån utan kontantinsats, båtlån utan kontantinsats, låneförmedlare, privatlån och så vidare.

Billån utan kontantinsats

Här har vi skapat en enkel meny över guider om billån och kontantinsatsen.

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen när du ska köpa bostad så bör du läsa dessa guider innan.


Ställ en fråga och diskutera Bolån utan kontantinsats

Ställ gärna en fråga om Bolån utan kontantinsats här nedan i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svara oftast inom 24 timmar 365 dagar om året. Även andra besökare brukar vara väldigt snabba på att svara på frågor och diskutera spännande ämnen. Av alla frågor som vi får in om bolån och då framförallt bolån utan kontantinsats så är det många som är återkommande och då publicerar vi dom i kapitlet Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats lite längre upp på den här sidan. Men hittar du inte svar på din fråga så kan du alltså ställa den här nedan.


Betyg på Bolån utan kontantinsats

Här kan du lämna betyg på guiden Bolån utan kontantinsats. Betyg lämnar du genom att ge 1-5 stjärnor. Du trycker helt enkelt med pilen på stjärnorna. Den längst till vänster är 1 och längst till höger 5. Vi försöker bygga en sajt tillsammans med våra besökare för våra besökare så dina åsikter är väldigt viktiga för oss. Vi vill att rubrikerna alltid ska kunna svara på allas frågor om just det ämnet. Och det så snabbt som möjligt. Därför hoppas vi att du tycker vi levt upp till det i den här guiden och ger oss bra betyg. Kom gärna med tips på hur vi kan bli bättre också!


Omdöme på Bolån utan kontantinsats

Du ger ett omdöme på guiden Bolån utan kontantinsats genom att skriva en kommentar här nedanför. Vi blir väldigt glada om du vill lämna både betyg och omdöme och där du kan lämna en förklaring till ditt betyg i din kommentar. Det vi vill att du ger betyg och omdöme på är hur bra du tycker innehållet stämmer med just rubriken Bolån utan kontantinsats. Och självklart hur bra innehållet är. Där får du väldigt gärna ställa en fråga också om det är något i guiden du undrar över eller vill diskutera.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Bolån utan kontantinsats

Publicerat i Bolån utan kontantinsats, Kontantinsats | 43 kommentarer

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet? Hur stor kontantinsats behöver man vid köp av en lägenhet 2018 i Sverige? Hur många procent? Svar: Du måste ha MINST 15 procent av lägenhetens värde som kontantinsats i Sverige 2018. Så köper du en lägenhet för 2miljon så behöver du således alltså minst 300.000kr till kontantinsatsen. Antingen med pengar du redan har eller så med ett privatlån. Du hittar en topplista över privatlån här ovan där du kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett vanligt bolån lämnar du bostaden som säkerhet för lånet och därför blir det billigare att låna pengar eftersom banken tar en mindre risk i och med att dom kan sälja lägenheten om du inte betalar lånet. Men eftersom du inte får ta lägenheten som säkerhet för mer än 85 procent av dess värde oavsett vilken bank du väljer så måste du alltså ta ett privatlån som är ett lån utan säkerhet för resterande 15 procent. Om du inte har pengarna själv. Och med utan säkerhet menas alltså inte att det är osäkert att låna pengar utan det är att du lånar utan att lämna något i säkerhet för att få låna pengar. Går du till pant banken och lämnar in en klocka som är värd 50.000kr så kanske du får låna 25.000kr på den med klockan som säkerhet för lånet. Då vet dom att betalar du inte tillbaka lånet så kan dom sälja klockan och då tror dom att den garanterat är mer värd än det dom lånar ut till dig. Alltså tar dom mindre risk. Men det förutsätter också att du betalar tillbaka alla pengarna så att du kan hämta klockan också. Men ett lån utan säkerhet så har alltså inte långivaren någon säkerhet på att du ska betala tillbaka lånet utan går enbart på en kreditupplysning. Därför tar långivaren större risk och måste som sagt även ta mer betalat. Men det finns många fördelar med ett privatlån som gör att många väljer att ta ett privatlån. Det är en fördel att du kan låna pengar utan att lämna något i säkerhet först och främst och därför får låna pengar till vad du vill. Till exempel till en kontantinsats på en lägenhet eller hus. Ska du köpa en lägenhet på Södermalm i Stockholm så är det runt 3 miljoner för en etta som gäller och alltså en kontantinsats på minst 450.000kr. Det är pengar få ha och därför väljer väldigt många att ta ett privatlån till sin insats. I den här guide Kontantinsats lägenhet tänkte vi går igenom allt det som vi tycker är viktigt vid köp av lägenhet och länka vidare till guider vi skrivit som vi tror du kan tycka är intressanta att läsa om du funderar på att köpa en lägenhet.

Låna till kontantinsatsen till din nya lägenhet

Funderar du på att köpa en ny lägenhet men så har du inte hela kontantinsatsen? Du kan låna till insatsen och det är framförallt därför den här sajten kom till år 2010. På startsidan hittar du guiden Låna till kontantinsats – Bäst i test. Där försöker vi få in fler på bostadsmarknaden som annars riskerar att hamna helt utanför. Alla vi som inte är födda med rika föräldrar det vill säga. Vi som inte kan slänga upp enorma summor till insatsen för att kunna köpa en lägenhet. Besökt gärna den guiden för att läsa mer. Vi är väldigt stolta över den.

Kontantinsats lägenhet


Innehåll i Kontantinsats lägenhet

Här har du en snabbmeny över guide Kontantinsats lägenhet så du enkelt kan hitta det du söker. Du ska helt enkelt kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt och inte behöva lägga ner tid på att läsa saker du inte är ute efter. Klicka på varje rubrik för att direkt ta dig till det du vill läsa mer om. Så du inte behöver läsa något du inte är intresserad av.


Vanliga frågor om Kontantinsats lägenhet

Här nedan samlar vi löpande på frågor som rör Kontantinsats lägenhet och som vi får in av våra besökare. På så sätt hoppas vi tillsammans med våra besökare skapa en sajt som ger nästa besökare ännu mer mervärde och hjälp.

 • Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?
 • Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?

Svar: Du måste ha MINST 15 procent i insats vid köp av lägenhet i Sverige. Du får alltså inte lämna mer än 85% av bostaden som säkerhet för lånet. Dock är det ingen mänsklig rättighet att få belåna så mycket av bostaden. Banken kan även kräva större insats än 15% av dig. Men det finns inget som hindrar dig från att låna till kontantinsatsen mer än eventuellt din ekonomi.

Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Svar: Det snabba svaret är att jag du kan få låna upp till max 85 procent av bostadens värde oavsett med bostaden som säkerhet oavsett om det är en lägenhet eller villa. Däremot kan banken kräva större insats av dig om den ena bostaden är dyrare än den andra. Det är nämligen ingen mänsklig rättighet att få belåna bostaden till 85 procent som några verkar tro. Utan det är helt upp till banken. Däremot har banken möjlighet att låna upp till max 85 procent.


Kontantinsats lägenhet – Veckans STORA topplista

Lista du ser längst upp i den här guiden är den ENKLA topplistan och det är samma lista som det här men här hittar du även omdöme och betyg bland annat. Det är helt enkelt en topplista med allt som topplistan är baserad på och sedan lite till.

 • Lendo (låneförmedlare)
 • AXO Finans (låneförmedlare)
 • Sambla (låneförmedlare)
 • Consector (låneförmedlare)

Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som passar utmärkt till att låna till kontantinsatsen. Så söker du efter att låna pengar till en kontantinsats vid köp av en lägenhet så funkar Lendo utmärkt. Och det tycker våra besökare också eftersom dom ligger på första platsen.


AXO Finans

Även AXO Finans är precis som Lendo en låneförmedlare. Där du alltså kan jämföra privatlån. Privatlån som du kan använda för att låna pengar till vad du vill. Alltså en kontantinsats till exempel.


Sambla

Sambla är en en låneförmedlare som du kan använda för att låna till insatsen till exempel. Du kan låna från 5000kr upp till 500.000kr. Och det från 1år upp till 15år. Och det är alltså bankerna som dom jämför som har dessa villkor.


Consector

Även Consector är en låneförmedlare som sysslar med jämförelse av privatlån som du kan använda för att låna pengar till insatsen när du ska köpa en lägenhet. På deras hemsida klickar du först på privatlån och sedan fyller du i önskat belopp. Därefter lånetiden. Alltså återbetalningstiden. Under syfte tar du annat. Sedan är det personnummer, mail och telefon. Sedan är det bara en ruta du kan kryssa i om du ska ha en medsökande. Så här skriver dom ”Med en medsökande får du bättre lånevillkor och lägre ränta, en säkerhet för banken.” Så det är värt att tänka på.


Fördjupning i Kontantinsats lägenhet

Fördjupning i Kontantinsats lägenhet är för dig som vill veta allt. Ska du köpa lägenhet och undrar hur det går till så bör du läsa det här. Vi tipsar bland annat om hur du kan låna till en lägenhet på olika sätt och hur du kan låna till insatsen.

 • Kontantinsats lägenhet procent 2017
 • Kontantinsats lägenhet 2017 och i framtiden

Kontantinsats lägenhet procent 2017

Procenten på kontantinsatsen på lägenhet ligger alltså på MINST 15 i Sverige 2017. Köper du en lägenhet för 2 miljon så måste du alltså ha minst 300.000kr i insats.

Kontantinsats lägenhet 2017 och i framtiden

Sedan 2010 så är alltså insatsen på MINST 15 procent oavsett vilken bank du väljer. Så alltså även nu 2017. Och det lär snarare bli ännu fler procent än att dom minskar dessa 15 procent tyvärr. Vårt mål är ju att få in fler på bostadsmarknaden genom att visa att du har möjlighet att låna pengar till kontantinsatsen och tyvärr lär det bli svårare om dessa 15 procent blir 20 procent i framtiden. Men vi hoppas att så inte blir fallet.


Sammanfattning av Kontantinsats lägenhet

Du måste ha MINST 15 procent i kontantinsats av bostadens värde. Guiden Kontantinsats lägenhet går igenom hur mycket kontantinsats du måste ha vid köp av lägenhet i Sverige. Vi visar även hur du kan låna till kontantinsatsen om du inte har några pengar till den. Utöver det kan du även läsa omdöme, betyg och recensioner om alla lån. Omdöme och betyg från besökare och recensionerna är redaktionens åsikter. Sedan kan du vara med och diskutera och ställa frågor om Kontantinsats lägenhet längst ned. Börja med och titta på menyn Innehåll i Kontantinsats lägenhet här nedanför för att få en bra överblick över innehållet som väntar.

Kontantinsats lägenhet


Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet

Här tipsar vi om andra guider om Kontantinsats lägenhet eller som är relaterade till det. Alla är skrivna av oss. Vi sammanfattar alla guider med några korta meningar för att du ska få en så bra överblick som möjligt.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats hus
 • Låneförmedlare
 • Bolån utan kontantinsats
 • Billån utan kontantinsats

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen på en lägenhet så kan vi rekommendera vår guide Låna till kontantinsats som vi valt att lägga på vår startsida. Den första delen på startsidan handlar bara om att just låna till kontantinsatsen till en bostad. Vårt mål med den är att försöka göra så inte en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden. För vi tror inte priserna på bostäder kommer gå ner något nämnvärt. Vi tror att uppgången kommer bromsas in men inte gå ner. Det gör att man kommer behöva väldigt mycket pengar för att komma in på bostadsmarknaden. Ska du köpa en etta innanför tullarna i Stockholm så får du till exempel lägga runt 3 miljoner om inte mer. Det innebär en insats på 450.000kr. Pengar väldigt få har och ta väldigt lång tid att spara ihop. Då kan ett lån till insatsen eller delar av den vara ett alternativ om man vill snabba på sitt köp av en bostad helt enkelt. Tycker du som vi så skulle vi bli väldigt glada om du kunde länka till vår hemsida på något sätt ifrån din egen hemsida, Facebook eller liknande. Så fler får chansen att komma in på bostadsmarknaden. Många tror nämligen att man inte får låna till kontantinsatsen utan att man måste ha dom pengarna helt själv. Så hjälp gärna oss att informera andra.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är en guide som handlar om bostadsrätt vilket inte måste vara en lägenhet. Dock gäller gäller samma regler kring kontantinsatsen.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus är guiden där vi går igenom hur det ser ut vid husköp med insats. Sedan är det en mer djupgående genomgång av husköp till skillnad från den här guiden du befinner dig i nu eftersom det skiljer en hel del mellan att köpa ett hus och en lägenhet.

Låneförmedlare

Dom allra flesta väljer en låneförmedlare efter ha läst någon av våra guider om att låna till kontantinsatsen så därför tycker vi du bör läsa guider låneförmedlare innan du väljer att låna till din insats. Där har vi tillsammans med våra besökare bland annat utsett vilket lån som är bäst just precis nu för att låna till insatsen.

Bolån utan kontantinsats

En av dom vanligaste frågorna som vi får in är om det finns något bolån utan kontantinsats. Där har vi skapat Bolån utan kontantinsats. Där kan du bland annat få svar på just den frågan och se hur andra har gjort.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats har inget med insats till lägenhet tänker du. Och nej det är inget man måste veta för att köpa en lägenhet. Men om du vill veta hur det fungerar med kontantinsatser så tycker vi att du ska läsa Billån utan kontantinsats också. Där förstår man hur det fungerar om man lämnar bilen som säkerhet för lånet precis som när man ska lämna lägenhet som säkerhet för lånet. Och vad det är för skillnad.


Läs mer om Kontantinsats lägenhet

I det är kapitlet som heter Läs mer om Kontantinsats lägenhet så försöker vi skapa en meny som så tydligt som möjligt visar andra guider vi skrivit i ämnet. Skillnaden mellan Läs mer om Kontantinsats lägenhet och Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet är att här listar vi dom så enkelt som möjligt i en meny medan vi sammanfattar guiderna i den senare. Målet med att göra så här är att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt och det så snabbt som möjligt.

Låna till kontantinsats till en lägenhet

Innan du väljer att låna till kontantinsatsen så är det två guider vi verkligen tycker du bör läsa först. Och det är guider du hittar på startsidan och som heter Låna till kontantinsats och sedan är det våran stora guider om att låna pengar.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats lägenhet

Här nedanför i kommentarsfältet kan du ställa frågor om Kontantinsats lägenhet och diskutera det med oss på redaktionen och med andra besökare. Vi på redaktionen svarar på frågor och är med och diskuterar varje dag året runt och svarar oftast inom 24timmar. Och andra besökare brukar vara lika snabba.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats lägenhet

Här kan du de betyg på våran guide Kontantinsats lägenhet. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna nedan. 1 till 5 stjärnor där 1an är sämst och 5an är bäst. Hoppas du har lärt dig något av den här guiden och vill komma tillbaka. Vårt mål är att bli det självklara valet för alla som vill veta något om att låna pengar. Vår vision är att ha betyg och omdömen om alla lån som finns i Sverige. Alla banker, långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Vi vill ge den bredaste överblicken av alla och där man själv kan ta tag i sin ekonomi.


Lämna omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet

Sedan kan du lämna omdöme om guiden Kontantinsats lägenhet här nedan i form av en kommentar. Vill du lämna betyg och omdöme på hela sajten får du väldigt gärna gör det under Om Kontantinsats.se eller på startsidan.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet

Publicerat i Kontantinsats, Kontantinsats lägenhet | 8 kommentarer

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus? Hur stor kontantinsats måste man ha som minst vid husköp? Och kan man låna till kontantinsatsen? Svar: Den ligger precis som för bostadsrätt/lägenhet på MINST 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens nya regler som trädde i kraft hösten 2010. Tidigare var det 10 procent men nu är det alltså 15 procent som gäller. Oavsett vilken bank du väljer. Du behöver alltså ha minst 15 procent antingen ur egen ficka eller med hjälp av ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Vilket man annars gör vid ett bolån.

Låna pengar till kontantinsatsen vid husköp

Du hittar en topplista över privatlån här ovan. Den topplistan sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats. På så sätt hoppas vi få in fler på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation aldrig kommer in på bostadsmarknaden. Och det är vår vision att försöka hjälpa till genom att leverera den bästa guiden för alla som ska köpa bostad eller vill låna pengar till något annat. Det du ser här ovan är Veckans ENKLA topplista över vart flest av våra besökare valt att låna till kontantinsatsen just den här veckan. Vill du se en utökad version av samma topplista och även se dom lån som kommer under plats 10 så kan du scroller ner till Veckans STORA topplista istället. Där hittar du även omdöme, betyg och recensioner. Vi tycker även du bör besöka guiden Låna till kontantinsats också som du hittar på startsidan. Topplistorna mellan dessa guider kan ibland skilja då förstasidan är den enda guider som är helt fristående alla andra guider på Kontantinsats.se.

Kontantinsats hus

Foto: Trivselhus


Innehåll i guiden Kontantinsats hus

Här kan du se vad guiden Kontantinsats hus innehåller och du kan enkelt klicka dig fram på rubrikerna för att läsa det som du är intresserad av. På så sätt hoppas vi att du hittar det du söker snabbare och inte behöver läsa sånt du inte är intresserad av. För hela sajten Kontantinsats.se är uppbyggd så. Det vill säga så du så enkelt och snabbt som möjligt ska se om du kan hitta det du söker. För tid är dyrbar och vi vill vara en sajt där du lägger ner tid utan att få något utav det.


Vanliga frågor om Kontantinsats hus

Här samlar vi frågor som vi fått in om Kontantinsats hus och som vi svarat på. Hittar du inte svar på din fråga här kan du ställa din egen fråga lägst ned i den här guiden. Får vi in en fråga flera gånger så brukar vi publicera svaret här. Vi hoppas att dom allra flesta ska hitta svar på sin fråga här. Och att varje besök ska göra det här kapitlet bättre och bättre hela tiden. Tillsammans kan vi hjälpa varandra.

 • Kan man låna 100% till en bostad?
 • Kan man låna till kontantinsatsen?
 • Kan stor är insatsen vid husköp?

Kan man låna 100% till en bostad?

Svar: Man får inte belåna bostaden mer än 85% oavsett vilken bank du väljer men det finns även möjlighet att låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (även kallat blancolån). Så ja det är möjligt att låna till 100% av bostaden men lån är väldigt individuellt så du måste självklart att förutsättningarna för att få låna 100%. Och långt i från alla banker accepterar det. Men det finns inga regler som hindrar en.

Kan man låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja det går att låna till kontantinsatsen till en bostad och det gör man med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du/ni har dom ekonomiska förutsättningarna för att kunna göra det men det finns inget annat som hindrar dig för att få göra det.

Kan stor är insatsen vid husköp?

Svar: I Sverige måste du ha MINST 15% i insats oavsett vilken bank du väljer. Kom dock ihåg att det är det bästa du kan hitta och det kan finnas banker som kräver ännu mer.


Kontantinsats hus – Veckans STORA topplista

Här följer sammanfattningar av veckans topplista över privatlån till kontantinsats. Det här är den stora topplistan där du kan hitta omdöme och betyg från tidigare besökare bland annat. Du hittar även vår egen recension om varje lån. Efter att du besökt den här topplistan är vårt mål att du ska ha en så bra överblick över dina alternativ till att låna till insatsen att du hittar det bästa lånet för just precis dig. Och det helt på egen hand.

 • → 1. Lendo
 • → 2. AXO Finans
 • → 3. Sambla
 • → 4. Consector
 • → 5. MyLoan
 • → 6. Freedom Finance
 • → 7. Advisa
 • → 8. ICA Banken
 • → 9. Zmarta
 • → 10. Bank Norwegian
 • → 11. Santander
 • → 12. Sparlån

→ 1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som du till exempel kan använda till en kontantinsats. Lendo har samma ägare som bland annat Aftonbladet, Blocket, Hitta.se m.m. Du kan sköta din ansökan direkt online på nätet och få snabbt svar via mail. Vi samlar allt vi skriver om dom på sidan som vi har samma namn på, det vill säga Lendo. Så går in där om du funderar på att använda deras tjänst.

→ 1. Lendo omdöme, betyg och recension på samma ställe

Vi har valt att samla allt under Lendo omdöme, betyg och recension. Både betyg och omdöme från tidigare besökare och sedan vad vi på redaktionen tycker om låneförmedlare Lendo i en recension som vi uppdaterar löpande hela tiden. Vi har följt dom varje veckan ända sedan år 2010.

Lendo


2. AXO Finans

AXO Finans är en låneförmedlare och som du kan använda dig av för att låna till insatsen. Dom jämför helt enkelt privatlån som du kan ta för att låna till insatsen vid till exempel köp av hus.


3. Sambla

Sambla är en relativt ny låneförmedlare som startade år 2014 men som ända har hunnit förmedlar över 140.000 lån. Så vad beror då det på? Du kan se efter själv genom att besöka dom genom topplistan här ovan. Men vår gissning är att dom helt enkelt jämför lån bra och att dom har en lätt hemsida med en bra support.

Låna pengar Sambla


4. Consector

Consector är också en låneförmedlare men en som kommit in lite snare än dom flesta andra i topplistan. Men det har inte hindrat dom från att åtminstone tagit sig in på topplistan. Du bör titta in dom för att se om det är ett alternativ för just dig.


5. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som jämför lån som passar perfekt för att låna till insatsen med. Du går in där och jämför privatlån och ser hur billig ränta just du kan få om du skulle vilja låna till insatsen till din nya bostad. Så enkelt är det. Och du förbinder dig inte för något.

Låna pengar MyLoan


6. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom är låneförmedlare som jämför privatlån som du kan använda till din insats exempelvis. Som du ser så är 3 av 5 första låneförmedlare. Om du funderar på att jämföra lån vi dem så råder vi dig att läsa sidan Freedom Finance innan det. Där har vi samlat allt vi skrivit om dem sedan starten av Kontantinsats år 2010.

Låna pengar via Freedom Finance


7. Advisa

Advisa är precis som Lendo, AXO Finans och Freedom Finance en låneförmedlare och jämför privatlån till kontantinsats gratis till dig. Du kan skicka in en ansökan och snabb jämföra över 20 banker med bara en kreditupplysning.

Låna pengar via Advisa


8. ICA Banken

Ica banken erbjuder både privatlån till din kontantinsats och bolån. Du kan alltså finansiera hela ditt köpa hos ICA Banken. En ansökan kan du göra direkt online på nätet.


9. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som har samma ägare som Freedom Finance som även dom finns med på topplistan. Hos båda dom kan du ta lån utan säkerhet för att finansera hela eller delar av din insats.

Kontantinsats hus Zmarta


10. Bank Norwegian

Bank Norwegian är kanske mest kända för sina flyg. Eller snarare Norwegian då förstås. Men dom har alltså en bank också. Där du bland annat kan ta ett privatlån till din insats.

”Låna


11. Santander

Santander är den av dessa 10 första som är minst populära. Varför vet vi inte riktigt men om man titta på topplistan så är dom flesta låneförmedlare. Och Santander lånar själva ut pengar. Vilket verkar ha svårare att ta sig högt upp på listan.


12. Sparlån

Sparlån är ingen vanlig låneförmedlare eller långivare. Sparlån erbjuder en plattform där du kan låna pengar av privatpersoner. Så om du vill låna pengar till din kontantinsats vid köp av ett hus så kan du prova ansöka hos Sparlån. Gå och och se om det är ett alternativ för just dig/er.


Sammanfattning av guiden Kontantinsats hus

Du måste ha minst 15 procent i kontantinsats vid husköp. Precis som med lägenhet. I Sverige är har vi ett bolånetak som gör att du max får låna 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt lån. Oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen. Här ovan visar vi topplistan över lån till kontantinsatsen som våra besökare valt just den här veckan. Du hittar omdöme, betyg och recensioner om alla lån som vi listar. I den här guiden berättar vi hur mycket du behöver i kontantinsats för att köpa hus i Sverige och hur du kan låna till insatsen också.

Kontantinsats hus - Låna pengar till kontantinsats

Foto: Smålandsvillan


Tips på relaterade guider till Kontantinsats hus

Här tipsar vi om guider som vi skrivit som är relaterade till Kontantinsats hus och som vi tror du kan vara intresserad av. Listan är baserad på vad vi tror att just du är intresserad av just precis nu. Vi startade år 2010 så vi har skrivit flera guider om lån till hus varje vecka sedan dess.

 • Kontantinsats lägenhet
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats bil
 • Låna till kontantinsats
 • Bolån

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats för lägenhet / bostadsrätt är precis som för hus. Det vill säga MINST 15 procent. Du kan läsa mer om det under kontantinsats lägenhet där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsatsen på bostadsrätt är exakt som med vilken bostad som helst som du köper. Du måste ha minst 15 procent själva. Läs under Kontantinsats bostadsrätt.

Kontantinsats bil

Kontantinsats bil är en guide som tar upp det mest med bilköp vad gäller insatsen. Du kan besöka Kontantinsats bil för att läsa om hur det fungerar med billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Det är nämligen 0% i insats på det ena alternativet och minst 20% på det andra. Oavsett bank du väljer.

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats har vi lagt på startsidan och är utgångspunkten för vad hela Kontantinsats.se handlar om. Så vi råder dig att alltid besöka startsidan innan du ska låna pengar och då framförallt om du ska låna pengar till din bostad som är vårt specialområde. Även om vi har byggt ut sajten till att handla om allt som har med lån och ekonomi att göra.

Bolån

Bolån är guiden vi tycker du borde läsa om du är i startgroparna på att ta ett bolån i Sverige. Bolån är en guide vi hållit på att bygga på varje vecka sedan 2010 så det är en av dom större vi har.


Läs mer om Kontantinsats hus

Här försöker vi skapa en meny som kan ta dig vidare till andra guider som vi skrivit om Kontantinsats hus eller som är relaterade. Här sammanfattar vi inte guiderna utan försöker bara skapa en meny som ger dig så bra överblick som möjligt.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Här hittar du länkar till guider om att låna till kontantinsatsen.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats hus

I kommentarsfältet här nedanför kan du vara med och diskutera Kontantinsats hus med oss på redaktionen och med andra besökare. Vårt mål är att bygga en sajt som verkligen ger våra besökare mervärde och därför försöker vi bygga sajten tillsammans med våra besökare så mycket som möjligt. Därför kan du ställa eventuella frågor och funderar i kommentarsfältet och ibland tar vi även upp frågor till vanliga frågor i varje guide och svarar på dom där. Titta därför kapitlet vanliga frågor här ovan för att se om din fråga finns där redan.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats hus

Här kan du ge betyg på guiden Kontantinsats hus. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna 1-5. Vill du lämna ett omdöme så kan du skriva en kommentar här nedan. Tack för att du läst våran guide Kontantinsats hus. Vi uppdaterar den löpande hela tiden för att har Sveriges bästa guide om lån till bostad.


Lämna omdöme på guiden Kontantinsats hus

Här ovan kan du ge betyg och här nedan kan du ge omdöme på guiden Kontantinsats hus. Tack för att du tar dig tid att ge omdöme och betyg.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats hus

Publicerat i Kontantinsats, Kontantinsats hus | 14 kommentarer

Kontantinsats bolån 2018

Kontantinsats bolån? Hur står är kontantinsatsen? Finns det bolån utan kontantinsats? Svar: I Sverige är det MINST 15 procent i kontantinsats som gäller sedan Finansinspektionens nya regler som kom hösten 2010. Alltså kan du inte hitta en bank där du kan få mindre kontantinsats. Däremot kan du låna till kontantinsatsen om du har möjlighet till det. Men då genom ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen av lånet. Privatlån är ett lån utan säkerhet där du alltså inte lämnar något i säkerhet för lånet och får köpa vad du vill för pengarna. Till exempel använda dom till kontantinsatsen på din bostad.

Låna till kontantinsatsen med ett privatlån

Vill du låna till kontantinsatsen med ett privatlån så kan du titta in våran topplista över privatlån som visar vart besökare valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Vi har både den enkla topplistan som visar en nerbantad version av topplistan och sedan har vi även den stora topplistan där du hittar omdöme, betyg, recensioner och mycket mer.

Kontantinsats bolån


Innehåll i guiden Kontantinsats bolån

För att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta det du söker i guiden Kontantinsats bolån så har vi radat upp rubrikerna till dom olika kapitlen här. Så det är bara att klicka på rubrikerna för att direkt ta dig till det kapitlet.

 • Kontantinsats bolån »
 • Låna till kontantinsatsen med ett privatlån
 • Innehåll i guiden Kontantinsats bolån (här är du nu)
 • Fördjupning i Kontantinsats bolån »
 • Sammanfattning av Kontantinsats bolån
 • Tips på guiden relaterade till Kontantinsats bolån
 • Läs mer om Kontantinsats bolån
 • Fråga något om Kontantinsats bolån
 • Omdöme och betyg på guiden Kontantinsats bolån

Fördjupning i Kontantinsats bolån

Det är är kapitlet för dig som vill ha en fördjupning i Kontantinsats bolån. Funderar du på att låna till kontantinsatsen tycker vi att du bör läsa denna innan det. Vi satsar på att 90 procent ska hitta det dom söker redan innan menyn men för dom 10 procent som inte gör det så har vi bland annat skapat den här fördjupningen.

 • Så här kan en finansiering av en bostad alltså se ut

Så här kan en finansiering av en bostad alltså se ut

Du köper en bostad för 2milj. 15% av 2milj är 300.000kr. Du tar ett privatlån på 300.000kr och ett bolån till resterande 85 procent. Vissa banker har dock ännu ett privatlån där emellan. Så att kontantinsatsen är på 15% sedan ett topplån på 10% till och sedan 75% bolån istället. Men då är det bara byta bank om inte det passar dig.


Sammanfattning av Kontantinsats bolån

Kontantinsatsen är alltid 15% oavsett vilken bank du väljer. Oavsett om du köper en lägenhet/bostadsrätt eller ett hus/villa. Du kan dock låna till kontantinsatsen och det gör du med ett privatlån. I den här guiden kan du bland annat läsa om vilka lån som våra besökare oftast väljer att använda för att låna till sin kontantinsats.

Kontantinsats bolån


Tips på guiden relaterade till Kontantinsats bolån

Här tipsar vi om guider som är relaterade till Kontantinsats bolån. Och det vi gör är att vi sammanfattar dom kort med några meningar för att du ska se om det är något för dig eller inte.

 • Bolån utan kontantinsats
 • Kontantinsats till hus och lägenhet är samma?

Bolån utan kontantinsats

En av våra första guider var Bolån utan kontantinsats och där har vi skrivit väldigt mycket som vi tror du vill läsa om om du finner guiden du är i ny intressant. Den handlar om samma sak men är en lite mer djupgående guide. En av våra största.

Kontantinsats till hus och lägenhet är samma?

Det är ingen skillnad på kontantinsats till hus och kontantinsats till lägenhet. Men däremot gäller andra regler vad gäller kontantinsats till bil.


Läs mer om Kontantinsats bolån

Läs mer om Kontantinsats bolån är en meny över andra guider vi skrivit i ämnet eller som är relaterade till det. Så har du inte hittat det du söker eller bara vill läsa vidare om kontantinsats och bolån så hoppas vi att du hittar något här. Här tipsar vi nämligen om guider vi tror du kan vara intresserad av att läsa.


Fråga något om Kontantinsats bolån

Du får väldigt gärna ställa en fråga eller vara med och diskutera om Kontantinsats bolån här nedan i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svarar ofta inom 24 timmar och andra besökare är också ofta väldigt snabba.


Omdöme och betyg på guiden Kontantinsats bolån

Vi skulle bli otroligt glada om du ville ta en minut och sätta omdöme och betyg på guiden Kontantinsats bolån som du precis läst.

[ratings]


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats bolån

Publicerat i Bolån, Kontantinsats, Kontantinsats bolån | 2 kommentarer

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt? Hur många procent ligger den på och kan man låna 100% och ha ett bolån utan kontantinsats? Svar: Kontantinsatsen på en bostadsrätt är sedan Finansinspektionens nya regler 2010 MINST 15 procent av bostadens värde i Sverige. Oavsett om det är ett hus eller en lägenhet du köper. Du kommer alltså aldrig undan att lägga minst 15 procent i insats. Däremot finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen. Detta genom ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du helt enkelt kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan sorteras efter vart det är som mest populärt att ta ett privatlån till sin bostadsrätt just precis den här veckan. Du kan sedan läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån i veckans STORA topplista. Som alltså är samma topplista som du ser här ovan men en utökad version med bland annat omdöme, betyg och recensioner. Samt fler banker.

Låna till kontantinsats – Veckans topplista

Här ovan ser du en topp 10 över privatlån som du kan ta för att låna pengar till insatsen vid köp av en lägenhet. Det du ser där är den ENKLA topplistan. Vi har även den STORA topplistan här nedan. Det är exakt samma lista men skillnaden är att den enkla ska ge en överblick över alla alternativ så snabbt som möjligt medan den stora ska visa det som listan delvis baseras på. Det vill säga omdöme och betyg från våra besökare. Men den baseras även på hur populära lånen är till att låna till en lägenhet hos våra besökare.

Låna till kontantinsats

Om du är ute efter att låna pengar till kontantinsatsen så bör du titta in våran guide Låna till kontantinsats innan det. Guiden ligger på startsidan och är den första guiden på Kontantinsats.se där vi lag grunden till den redan år 2010. Ett måste för dig som inte har hela kontantinsatsen själv.

Kontantinsats bostadsrätt


Innehåll i guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här ser du en en snabbmeny över vad du kan läsa i den här guiden som handlar om kontantinsatsen till en bostadsrätt. Vi har länkat till varje rubrik till varje kapitel i guiden. Du klickar enkelt på rubrikerna för att ta dig direkt till dom. Vi hoppas alltid att du hittar det du söker så snabbt som möjligt och det var så dessa menyer kom till.


Vanliga frågor om Kontantinsats bostadsrätt

Här samlar vi på vanliga frågor vi får in om Kontantinsats bostadsrätt och som vi har svarat på. Vi även in relaterade frågor som vi tror du vill ha svar på om du besöker den här guiden.

 • Går det att låna till kontantinsatsen?
 • Bolån utan kontantinsats – Finns det?
 • Hur många procent vid köp av hus?

Går det att låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja det är fullt möjligt men bara med ett privatlån. Inte ett bolån med bostaden som säkerhet för kontantinsatsen.

Bolån utan kontantinsats – Finns det?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Sedan hösten 2010 och dessutom insatsen ökat från 10 procent till 15 procent. Du måste alltså ha 150.000kr per miljon du ska köpa bostad för. Det vill säga 15 procent. Men du kan låna pengar till den delen också men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen. Det är alltså ett lån där du inte lämnar någon säkerhet för lånet. Det gör att lånet ofta får en lite högre ränta eftersom banker tar större risk när dom lånar ut pengar till dig och därför måste ta mer betalat. Men det gör att du kan låna till 100% av bostaden på så sätt. Du tar alltså ett bolån på 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet för det lånet och sedan ett privatlån till 15 procent. Du ser ett topplista här ovan som visar vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats just den här vecka. Listan uppdateras så fort något lån ändrar position och nollställs varje måndag klockan 00.01.

Hur många procent vid köp av hus?

Svar: Den ligger också på 15 procent och du hittar ingen bank som lånar ut mer än 85 procent med huset som säkerhet för lånet heller. Resterande 15 procent går bara att låna till med ett privatlån.


Tänka på innan lån till kontantinsatsen

Här samlar vi tips på saker du bör tänka på innan du väljer att låna till kontantinsatsen vid köp av en bostadsrätt. Har du några tips kan du skriva dom längst ned på den här sidan så tar vi upp dom om vi tycker dom är tillräckligt bra.

 • Låna inte över din inkomst
 • Jämför alltid lån

Låna inte över din inkomst

Svar: Exakt som rubriken säger så bör du alltid se till att inte låna med än du vet att du kan betala för. Låna aldrig pengar på chans. Och speciellt inte vid köp av bostad eftersom det kan göra att du behöver sälja din bostad för att du inte har råd med den. Och det upplever dom flesta som mycket smärtsamt.

Jämför alltid lån

Svar: Du ska ALLTID jämföra lån. För det finns väldigt mycket pengar att spara genom att jämföra lån. Så ta dig tid att jämföra så du kan se om du har det bästa lånet eller inte.


Låna till kontantinsatsen – Veckans STORA topplista

Längst upp på den här sidan hittar du den enkla topplistan över lån till insatsen som baseras på hur populära lånen är hos våra besökare, omdöme och betyg bland annat. Och som du ser i den enkla topplistan så hittar du inte allt det där. Utan det är från vår stora topplista. Det vill säga den här. Här har du en utökad variant på exakt samma topplista alltså. Med bland annat omdöme och betyg.

 • Lendo

Lendo

Lendo är en låneförmedlare som har varit den absolut populäraste nästan varje vecka sedan starten 2010. Dom jämför privatlån som du bland annat kan låna till insatsen med. Så om du vill låna pengar till insatsen du också kan du ta och titta in Lendo och se om det är ett alternativ för dig.


Sammanfattning av guiden Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsatsen till en bostadsrätt ligger på minst 15% oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bollån med bostaden som säkerhet för lånet utan med ett privatlån (även kallat blancolån). Du kan se en topplista över vilka privatlån flest valt att låna till sin kontantinsats med just den här veckan. Där kan du även läsa och lämna omdöme och betyg om samtliga lån samt läsa vad vi tycker i våra recensioner om alla lån. I den här guiden får vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats vid köp av bostadsrätt och hur du även kan låna pengar till kontantinsatsen.


Guider relaterade till Kontantinsats bostadsrätt

Här samlar vi på vanliga frågor vi får in om Kontantinsats bostadsrätt och som vi har svarat på. Vi även in relaterade frågor som vi tror du vill ha svar på om du besöker den här guiden.

 • Kontantinsats lägenhet
 • Låna till kontantinsats
 • Bolån utan kontantinsats

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet är en sida vi tycker du ska läsa om du ska låna till en lägenhet som inte är en bostadsrätt. För alla lägenheter man köper är nämligen inte bostadsrätter vilka många tror. Man kan även köpa en ägarlägenhet.

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats är guiden vi skriver om långt upp i den här guiden och som du hittar på startsidan. Det är en guide vi rekommenderar alla våra besökare att läsa minst en gång. Det är våran första guide och en av dom vi jobbar mest med. Den första versionen av den kom ut år 2010.

Bolån utan kontantinsats

Många undrar om det finns något bolån utan kontantinsats och i guiden Bolån utan kontantinsats svara vi bland annat på det. Har inte du hela kontantinsatsen så bör du läsa den här guiden. Desto snabbare desto bättre.


Läs mer om Kontantinsats bostadsrätt

Här bygger vi en snabbmeny över guider om att låna pengar till kontantinsatsen vid köp av en bostadsrätt och guider relaterade till det. Allt för att du så snabbt som möjligt ska kunna hitta det du söker om du inte gjort det i guiden du befinner dig i nu.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Är du ute efter att låna till kontantinsatsen till din nya bostadsrätt så bör du läsa guiderna om det här nedanför också.

Läs mer om att låna pengar till bostadsrätt


Ställ en fråga och diskutera Kontantinsats bostadsrätt

Här nedan kan du ställa en fråga och vara med och diskutera Kontantinsats bostadsrätt med andra besökare och med oss på redaktionen. Vi har drivit Kontantinsats.se sedan 2010 och är i dag en av Sveriges största ekonomibloggar med huvudfokus på just att låna till kontantinsatsen vid bostadsköp. Det gör att vi kan väldigt mycket i ämnen och våra besökare brukar kunna väldigt mycket dom också. Vi vill bygga en sajt för våra besökare med våra besökare.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här kan du lämna betyg på guiden Kontantinsats bostadsrätt som du precis tagit del av och läst. Du ger betyg genom att lämna en till fem stjärnor där 1 är sämst och 5 är bäst. Du får hemskt gärna även lämna ett omdöme genom att skriva en kommentar också. Motivera gärna ditt betyg där. Vi uppskattar om du tar del av hela guiden innan du lämnar ett betyg.


Lämna omdöme på guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här kan du alltså lämna omdöme på Kontantinsats bostadsrätt. Du kan ge betyg här ovan.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats bostadsrätt

Publicerat i Kontantinsats, Kontantinsats bostadsrätt | 2 kommentarer

Tar Bank Norwegian UC

Tar bank norwegian UC eller har dom lån utan UC? Svar: Bank Norwegian tar UC så du kan alltså inte låna pengar av Bank Norwegian utan att dom tar en UC på dig. Är du intresserad av att låna utan UC så kan du läsa vidare i den här guiden så kan vi bland annat tipsa om andra guider som vi skrivit om att låna pengar utan UC. Det finns några alternativ för dom som vill lån utan att få någon UC på sig nämligen. Däremot kan du alltså inte låna av Bank Norwegian om du inte vill ha en UC på dig.


Läs mer om Tar Bank Norwegian UC


Publicerat i Bank Norwegian | Lämna en kommentar

Advisa eller Lendo 2018?

Advisa eller Lendo? Vilken är bäst av Advisa och Lendo och vilken ska man välja? Vilken av dom har flest antal banker som dom jämför? Svar: Står du mellan att låna pengar via Advisa eller att låna pengar via Lendo? Då kanske våra guider Advisa banker och Lendo banker kan vara något för dig. (läs mer här nedanför) Där ser du nämligen exakt vilka banker Lendo och Advisa har samarbete med och jämför åt dig. Och både Lendo och Advisa är kostnadsfria i skrivande stund och därför är det vilka banker dem har du bör jämföra. Sen får du bara en UC hos båda så det är ingen skillnad där heller. Titta gärna in våran recension om båda två också och läsa omdöme och betyg från våra tidigare besökare. Du kan även se topplistan här ovan om dom hör till dem 10 mest populära lånen hos våra besökare och hittar du dom inte där kan du bara klicka på alla lån för att se vart dom ligger totalt just den här veckan.

Jämför Advisa mot Lendo

I den här topplistan har vi alltså utsätt vilken av dom som är bäst genom att titta vilken av dom som är populärast hos våra besökare och sedan vad dom har för omdöme och betyg hos våra besökare. Sedan har vi sammanställt det för att utse vilken av dom som är bäst i vårt bäst i test. Kom dock ihåg att det inte måste vara det bästa alternativet för alla då lån är väldigt individuellt.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år5000-500000krMer info om Lendo

Infolista om Lendo

Här kan du snabbt få en överblick över låneförmedlare Lendo.

 • Låna till kontantinsats via Lendo: Ja
 • Typ av lån: Privatlån (även kallat Blancolån), Billån utan kontantinsats.
 • Lånebelopp: 5000kr-500.000kr
 • Lånetid: 3-15år
 • Ränta: Från 3,25% (räntan sätts individuellt, se Lendo ränta)
 • Åldersgräns: 18år
 • Låna till kontantinsats: Ja
 • Lån utan UC: Nej Lendo tar UC (se Lån utan UC)
 • Utbetalning helg: Nej (se Utbetalning på helgen)
 • Lån trots betalningsanmärkning: Ja (se Lendo trots betalningsanmärkning)
 • Samla lån: Ja (se Samla lån)
 • Finns hos låneförmedlare: Lendo ÄR en låneförmedlare (se Låneförmedlare)
 • Kommentar: Lendo har legat topp 3 i dom flesta relevanta topplistorna där dom passar in ända sedan starten av Kontantinsats.se år 2010.
 • Lendo omdöme
  [ratings id=”3258″ results=”true”]
 • Grundades: 2007
 • Omsättning: ca 255milj 2015.

Låna pengar via låneförmedlare Lendo

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
2.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa

Infolista om Advisa

I den här listan kan du enkelt jämföra Advisa mot låneförmedlare Lendo vars infolista du hitta här ovan.

 • Låna till kontantinsats via Advisa: Ja
 • Typ av lån: Privatlån (även kallat Blancolån), Billån utan kontantinsats.
 • Lånebelopp: 5000kr-500.000kr
 • Lånetid: 1-15år
 • Ränta: Från 2,95% (räntan sätts individuellt, se Advisa ränta)
 • Åldersgräns: 18år
 • Lån utan UC: Nej Advisa tar UC (se Lån utan UC)
 • Utbetalning helg: Nej (se Utbetalning på helgen)
 • Lån trots betalningsanmärkning: Ja (Se Advisa trots betalningsanmärkning)
 • Samla lån: Ja (se Samla lån)
 • Finns hos låneförmedlare: Advisa ÄR en låneförmedlare (se Låneförmedlare)
 • Andra tjänster:
 • Advisa omdöme
  [ratings id=”3760″ results=”true”]
 • Grundades: 2011
 • Omsättning: ca 55milj 2015.

Advisa


Innehåll i guiden Advisa eller Lendo?

Guiden Advisa eller Lendo visar vilken av dessa två låneförmedlare som är bäst enligt våra besökares beslut. Och här nedan har vi samlat dom olika kapitlen i guiden du befinner dig i just precis nu. Så här kan du klicka dig fram i dom olika kapitlen till guiden. Du kan alltså enkelt klicka dig vidare till varje kapitel istället för att behöva gå igenom hela guiden. Och vår förhoppning är att du har en klarare bild av vilken av låneförmedlarna Advisa och Lendo du ska välja efter ha läst guiden.


Vanliga frågor om Advisa eller Lendo?

Här nedan har vi samlat ihop frågor vi fått in om Advisa eller Lendo och uppdaterar löpande med nya. Hittar inte du svar på din fråga här kan du ställa din egna längst ned i kommentarsfältet. När någon fråga återkommer gång på gång så hamnar den sedan här till slut. Målet med det är att vi till slut ska ha en bra samling frågor här som ska svarar på dom flesta frågorna våra besökare har om just låneförmedlare som Advisa och Lendo.

 • Är både Advisa och Lendo låneförmedlare?
 • Är både Advisa och Lendo gratis?
 • Hur mycket får jag låna hos Advisa och Lendo?
 • Hur många låneförmedlare finns det?
 • Kan man samla lån hos både Advisa och Lendo?
 • Vad är en låneförmedlare?

Är både Advisa och Lendo låneförmedlare?

Svar: Ja både Advisa och Lendo är låneförmedlare.

Är både Advisa och Lendo gratis?

Svar: Ja att skicka in en ansökan är gratis hos både Advisa och Lendo. Du kan alltså skicka in en ansökan hos båda för att se om du får låna pengar via dom och hur mycket du får låna och det kostar dig inget. Det är först när du bestämmer dig för att låna pengar som det kostar men även då är det gratis hos både Advisa och Lendo i skrivande stund. Dom får betalt av bankerna som lånar ut pengar till dig.

Hur mycket får jag låna hos Advisa och Lendo?

Svar: Hur mycket man får låna är högst individuellt och baseras på dina förutsättningar med bland annat inkomst och tidigare skulder. Både Advisa och Lendo har privatlån upp till 500.000kr.

Hur många låneförmedlare finns det?

Svar: Efter succen med Lendo så har ansökningarna om att få driva låneförmedlare verkligen exploderat så det kommer upp nya låneförmedlare lite då och då. Hur många det finns exakt i Sverige vet vi inte men du kan titta i våran guide låneförmedlare för att se vilka vi listar och hur många dom är.

Kan man samla lån hos både Advisa och Lendo?

Svar: Man kan inte samla lån hos någon av dom eftersom båda är låneförmedlare men man kan samla lån VIA Advisa och Lendo. Det är väldigt viktigt att förstå att man inte lånar pengar av varken Lendo eller Advisa. Men det går utmärkt att samla lån och krediter till ett stort lån istället för att sitta på många små-lån.

Vad är en låneförmedlare?

Svar: En låneförmedlare är helt enkelt ett företag som förmedlare lån. Om vi tar Lendo till exempel så kan du skicka in en ansökan till dom och sedan förmedlare dom den till alla banker dom jämför. 25 stycken i skrivande stund. Och för dig är det helt gratis och du får bara en kreditupplysning på dig istället för en per bank. Det är därför låneförmedlare är så framgångsrika.


Fördjupande av Advisa eller Lendo

Här är kapitlet för dig som vill läsas lite fördjupning av Advisa och Lendo. Tanken är att du ska kunna skilja dom åt här. Att du ska kunna se skillnaderna mellan Lendo och Advisa alltså. Vad siffrorna betyder för dig är det bara du som kan avgöra. Vi hoppas att omdöme och betyg ska hjälpa dig och sedan våra recensioner om dom båda.

 • Lendo
 • Advisa

Lendo

Lendo grundades 2007 och är en låneförmedlare som ägs av Schibsted som även äger bland annat Aftonbladet, Blocket med mera.

 • Grundades: 2007.
 • Omsatte 2016: Ca 340 miljoner.

Advisa

Advisa är en låneförmedlare som grundades 2011, det vill säga 4år efter Lendo.

 • Grundades: 2011.
 • Omsatte 2016: Ca 60 miljoner.

Sammanfattning av Advisa eller Lendo

Både Advisa och Lendo är låneförmedlare med strax över 20 banker som dom jämför kostnadsfritt åt dig med bara en ansökan och en UC. Där är dom alltså väldigt lika. Genom att jämföra vilka banker dom har i guiderna Lendo banker och Advisa banker så kan du se skillnaden mellan dessa två låneförmedlare. Du förbinder dig inte att låna pengar av någon av dom när du skickar in en ansökan så du kan skicka in en ansökan hos båda och se vad skillnaden är med egna ögon. Den här guiden visar vi vilken av Lendo och Advisa som är populärast hos våra besökare och vad dom har lämnat för omdöme och betyg. Du kan även läsa redaktionens recension av Advisa och Lendo efter ha följt låneförmedlare varje dag sedan år 2010. Vårt mål är att tillsammans med våra besökare utse en testvinnare mellan Advisa och Lendo och det gör vi löpande varje vecka.

Advisa eller Lendo


Andra guider om Advisa eller Lendo

I det här kapitlet som vi kallar Andra guider om Advisa eller Lendo samlar vi sammanfattningar av andra guider vi skrivit om just Advisa och Lendo eller som är relaterade till ämnet låneförmedlare. Vi startade Kontantinsats 2010 och har sedan dess följt låneförmedlare varje vecka. Så det har blivit väldigt många guider som vi tycker du bör läsa om du funderar på att låna pengar via en låneförmedlare.

 • Lendo
 • Lendo bolån
 • Advisa
 • Vilka banker har Lendo
 • Vilka banker har Advisa
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare

Lendo

Lendo heter våran guiden som fungerar som en startsida för allt som vi skriver om låneförmedlare Lendo. Så funderar du på att låna pengar via Lendo så tycker vi att du bör läsa den guiden först för att se om du håller med övriga besökare om hur bra Lendo är.

Lendo bolån

Lendo bolån skapade vi för att informera om att dom inte jämför bolån. Men att planen från grundarna var att jämföra just bolån från början. Men att det sedan övergick till blancolån och så är det fortfarande i skrivande stund.

Advisa

Advisa här startsidan för att vi skrivit om låneförmedlare Advisa och den är såklart en guiden vi tycker du borde besökare innan du väljer att låna pengar via dom. Där hittar du bland annat omdöme, betyg och våran egen recension.

Vilka banker har Lendo

Vi uppmanar ALLTID våra besökare att ta reda på vilka banker en låneförmedlare har innan dom skicka in en ansökan och vi har därför även skapat guider som visar just det. Vilka banker har Lendo handlar om vilka banker låneförmedlare Lendo har. Så det är en guide du bör läsa innan du väljer att låna pengar via dom.

Vilka banker har Advisa

Med Vilka banker har Advisa vill vi framförallt uppmärksamma våra besökare att ta reda på vilka banker låneförmedlare jämför innan man skickar in en ansökan. Och den här guiden handlar alltså om vilka banker som Advisa jämför åt dig när du skickar in en ansökan.

Låneförmedlare

Eftersom båda Advisa och Lendo är låneförmedlare så tycker vi att det är ett måste att läsa guiden Låneförmedlare. Där listar vi låneförmedlare som vi tillsammans med våra besökare listar efter populäritet, omdöme och betyg.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en guide där vi har utgått från resultaten i guiden här ovan som vi tipsade om. Dvs guiden Låneförmedlare. Sedan har vi tagit fram dom 3 populäraste av dessa. Och helt enkelt gjort en fördjupande guide i vinnarna. Och den guiden uppdateras löpande hela tiden också.


Läs mer om Advisa eller Lendo

I den här kapitlet av Advisa eller Lendo så försöker vi samla dom bästa länkarna på guider vi skrivit om just Advisa och Lendo och som vi på redaktionen tycker du borde läsa innan du ska låna pengar av någon av dom. Vi uppdaterar guiden löpande hela tiden så om vi skriver en ny guide som vi tycker passa här så dyker den upp här. Vi uppdaterar alla våra guider löpande hela tiden för att dom alltid ska var aktuella.

Guider om Advisa

Här kan du klicka dig vidare till andra guider om Advisa som vi har skrivit och som vi tycker du borde titta på om du funderar på att låna pengar via låneförmedlare Advisa.

Guider om Lendo

Här har vi samlar några av våra guider om låneförmedlare Lendo som vi tycker du bör läsa innan du väljer att låna pengar via Lendo eller någon annan låneförmedlare.


Ställ en fråga om Advisa eller Lendo?

Här nedan i kommentarsfältet kan du ställa en fråga om det du precis läst i guiden Advisa eller Lendo. Vi på redaktionen finns här året runt dygnet runt och svarar på dina frågor oftast inom 24 timmar. Sedan brukar det även följa diskussioner med andra besökare vilket vi gillar väldigt mycket. Vi vill att man ta tag i sin egen ekonomi och ställer frågor och lär sig något nytt istället för att lägga sin ekonomi i någon annans händer.


Lämna betyg på guiden Advisa eller Lendo?

Här kan du ge betyg på guiden Advisa eller Lendo. Vill du ge betyg på Advisa eller Lendo så gör du det under Advisa omdöme och Lendo omdöme. Vi försöker bygga en sajt tillsammans med våra besökare och blir väldigt glada när ni vill ta er tid att lämna omdöme och betyg på våra guider och på alla lån.


Lämna omdöme på guiden Advisa eller Lendo?

Vill du ge ett omdöme i form av en egen kommentar på guiden Advisa eller Lendo så kan du göra det nedan. Glöm inte titta in Lämna betyg på guiden Advisa eller Lendo? här ovan också. Om du ger ett betyg får du väldigt gärna motivera det med dina egna ord så vi vet vad som är bra eller dåligt helt enkelt. Motivera gärna så tydligt som möjligt så vi verkligen vet hur vi kan bli bättre. Vad du som besökare tycker är det vi jobbar för. Att du tycker våra guider är intressanta är det vi jobbar varje dag för.


Här är du nu: Kontantinsats » Advisa eller Lendo?

Publicerat i Advisa, Lendo | 10 kommentarer

Lendo alternativ

Lendo alternativ? Är du ute efter andra liknade alternativ till Lendo? Svar: Alltså låneförmedlare som samarbetar och jämför banker och långivare åt dig med en kreditupplysning bara. Det finns och några av dem största alternativen har vi i vår jämförelse ovan. Där hittar du bland annat Compricer, Freedoms Finance och Advisa. Du kan alltså genom vår topplista täcka in VÄLDIGT många långivare och banker. Många av dem som dessa samarbetar med hittar du även direkt i vår topplista.

Lendo alternativ – Veckans ENKLA topplista

Här ovan ser du en topplista över andra låneförmedlare och andra privatlån vi listar och som är alternativ till låneförmedlaren Lendo. Listan storteras efter vilken låneförmedlare som är populärast just precis den här veckan. Läs mer om låneförmedlarna under Låneförmedlare för att se alla låneförmedlare.

Låna pengar via Lendo


Innehåll i guiden Lendo alternativ

Den här menyn är till för att du ska kunna klicka dig fram i guiden Lendo alternativ så enkelt som möjligt och läsa mer om låneförmedlare Lendo. Du ska alltså inte behöva scrolla igenom allt innan du ser om du är intresserad av sidan eller inte.

 • Lendo alternativ »
 • Lendo alternativ – Veckans ENKLA topplista
 • Innehåll i Lendo alternativ (här är du nu)
 • Tips på guider relaterade till Lendo alternativ
 • Sammanfattning av guiden Lendo alternativ
 • Vi har fler guider om Lendo alternativ – Lista
 • Ställ en fråga och diskutera Lendo alternativ
 • Lämna betyg och omdöme på guiden Lendo alternativ

Tips på guider relaterade till Lendo alternativ

Här tipsar vi om andra guider som vi skrivit om Lendo eller som på andra sätt är relaterad till just Lendo alternativ. Vi sammanfattar dom så du ska kunna se om det är någon som kan vara intressant för just dig.

 • Startsidan för allt om Lendo
 • Lendo ränta
 • Lendo banker – Vilka banker har Lendo samarbete med

Startsidan för allt om Lendo

Vi samlar det viktigaste om Lendo under Lendo. Så fort vi skriver något nytt om dom så kommer det även upp där. Så det är en viktigaste guider om dom som vi har. Som en startsida för allt vi skriver om denna låneförmedlare.

Lendo ränta

Lendo är en låneförmedlare och lånar inte ut pengar själva. Den gör att räntan varierar kraftigt från dom olika bankerna som dom jämför åt dig. Här ovan kan du se vad billigaste möjliga ränta är från.

Lendo banker – Vilka banker har Lendo samarbete med

Under guiden Lendo banker följer vi löpande vilka banker Lendo har samarbete med och jämför åt dig. Om du ska låna pengar via Lendo bör du besöka den här guiden först.


Sammanfattning av guiden Lendo alternativ

Lendo alternativ är guiden som visar låneförmedlare som är alternativ för dig som inte vill använda dig av Lendo. Listan sorteras efter hur populära dom är EFTER Lendo då Lendo annars leder överlägset som mest populär hos våra besökare.


Vi har fler guider om Lendo alternativ – Lista

Här samlar vi guider som vi tycker du borde läsa om du är intresserad av alternativ till Lendo. Det är alltså guider om Lendo och andra låneförmedlare vi samlar här bland annat. Målet är att göra en snabbmeny som ger dig en snabb överblick över vad vi har för innehåll att erbjuda dig och som vi tror du är intresserad av. Så fort vi skapar en ny guide eller gör någon ändring som vi tror du är intresserad av så dyker den upp här i listan.

Läs mer om att låna pengar


Ställ en fråga och diskutera Lendo alternativ

Här nedanför i kommentarsfältet kan du vara med och diskutera Lendo alternativ genom att ställa frågor till oss på redaktionen eller till andra besökare. Vi skulle även bli väldigt glada om du ville ta dig tid att svara på andras frågor. Vi vill bygga en sajt med våra besökare.


Lämna betyg på guiden Lendo alternativ

Här har du möjlighet att säga vad du tycker genom att ge betyg på guiden Lendo alternativ. Vi har som mål att lista alternativ för just Lendo. Andra låneförmedlare alltså. Många är ute efter en låneförmedlare men vill ha fler alternativ. Och det är det vi hoppas att vi tillsammans kan hitta.


Lämna omdöme på guiden Lendo alternativ

Här ovan kan du ge betyg på Lendo alternativ och i kommentarsfältet nedan kan du ge ett omdöme med dina egna ord. Vi vill gärna vet vad du tycker vi kan göra bättre med guiden så vi kan göra innehållet bättre för varje besök.


Här är du nu: Kontantinsats » Lendo alternativ

Publicerat i Lendo, Lendo ränta | 2 kommentarer

Billån Handelsbanken 2018

Billån handelsbanken? Vad har Handelsbanken för olika typer av billån och vad har dom fått för omdöme, betyg och recensioner? Svar: Handelsbankens billån kallar dom för Bil och fritidslån och där kan du låna upp till 80 procent av bilen. Köper du en bil för 200.000kr så måste du alltså ha minst 40.000kr själv. Sedan har du även handelsbankens privatlån där du kan låna till bil utan att behöva ha några pengar själv. Självklart med förutsättningen att du beviljas lånet. Och sedan har Handelsbanken även ett privatlån som dom kallar direktlån och där du kan låna upp till 150.000kr med svar inom 24tim.

Billån Handelsbanken


Innehåll i Billån Handelsbanken

Det här är alltså en meny över guiden Billån Handelsbanken där du kan klicka på rubrikerna till dom olika kapitlen och direkt se beskrivningen om det kapitlet. Vi har skapat den här överblicken för att du snabbare ska kunna se om den här guiden svarar på dina frågor och funderingar. Du klickar på rubrikerna så tar det sedan dig direkt till det valda alternativet.


Vanliga frågor om Billån Handelsbanken

Här samlar vi in frågor som vi fått in om Billån Handelsbanken, Handelsbanken och billån i stort. Vi uppdaterar det här kapitlet så fort en fråga kommit mer än en gång. Då svarar vi på den här så vi enkelt kan hänvisa till det här kapitlet om frågan kommer in igen. Det gör att vi kan lägga mer tid på att utveckla sajten i övrigt.

 • Har Handelsbanken billån utan kontantinsats?

Har Handelsbanken billån utan kontantinsats?

Svar: Ja det är Handelsbankens privatlån (även kallat blancolån och lån utan säkerhet) som man kan använda till att låna till bil om man inte vill betala någon kontantinsats. Tar man däremot billånen med bilen som säkerhet så måste man betala minst 20% i insats själv.


Sammanfattning av guiden Billån Handelsbanken

I den här guiden går vi igenom vilka alternativ Handelsbanken har om du vill låna till bil av dom. Du kan läsa och lämna omdöme och ta del av våran recension. Vi skriver om billån du kan ta i banken Handelsbanken.


Andra guider vi skrivit om Billån Handelsbanken

Här sammanfattar vi andra guider vi skrivit om just Billån Handelsbanken. Vi har även tagit med relaterade guider som vi tror du vill läsa om. Men alla guider är baserade på vad vi tror att exakt du är intresserad av.

 • Handelsbanken
 • Privatlån Handelsbanken
 • Billån
 • Privatlån

Handelsbanken

Vi har en sida som heter bara Handelsbankens och tanken är att den ska fungera som en startsida för allt vi skriver om dom. Så funderar du på att byta bank till Handelsbanken så tycker vi att du skulle ta och titta in den. Den heter som sagt bara Handelsbanken.

Privatlån Handelsbanken

Handelsbankens privatlån är lite speciellt. Du kan läsa mer om det i våran guide med samma namn. Det vill säga Privatlån Handelsbanken.

Billån

Med guiden billån så vill vill vi informera om allt som har med billån att göra. Så besökt billån om du vill veta allt om lån till bil.

Privatlån

Privatlån används oftast till köp av bil så om du ska låna till bil så tycker vi att du ska läsa guiden Privatlån innan du väljer vilket typ av billån som passar bäst för just dig eller er. Så gå in och läs igen om Privatlån nu och sedan kan du fortsätta läsa guiden nedan.


Läs mer om Billån Handelsbanken

Här samlar vi länkar till andra guider som vi har skrivit om just billån och Handelsbanken. Eller guider som är relaterade till det och som vi tycker du borde läsa innan du ska låna till bil. Alla sidor är framtagna efter vad vi tror att just du vill läsa om.

Det här har vi skrivit om Nordeas billån

Här kan du klicka dig vidare till guider vi skrivit om Nordeas billån om du skulle vilja jämföra dessa två.

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna pengar till kontantinsatsen så bör du läsa dessa guider innan det.


Diskutera och ställ frågor om Billån Handelsbanken

Vill vill bygga en sajt för våra besökare tillsammans med våra besökare så det finns möjlighet att diskutera och ställa frågor om alla guider vi har. Så även med Billån Handelsbanken alltså. Du kan ställa din fråga och diskutera Billån Handelsbanken här nedanför i kommentarsfältet.


Lämna betyg på guiden Billån Handelsbanken

Här kan du alltså ge betyg på guiden Billån Handelsbanken. Vill du istället ge betyg på Handelsbanken så gör du det under Handelsbanken omdöme, betyg och recension istället. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna här nedan och omdöme ger du genom att skriva en kommentar i kapitlet under detta. Där får du väldigt gärna skriva en fråga om guiden också. Tack för ditt besök och hoppas du fick svar på dina frågor och vill återvända nästa gång du ska låna pengar.


Lämna omdöme på guiden Billån Handelsbanken

Som du kan se här ovanför kan du ge betyg på Billån Handelsbanken. Men vill du ge ett omdöme så gör du det i kommentarsfältet istället.


Här är du nu: Kontantinsats » Billån Handelsbanken

Publicerat i Billån, Billån Handelsbanken, Handelsbanken | 2 kommentarer

Lendo lån – Bra eller dåligt?

Lendo lån – Bra eller dåligt? Hur bra är Lendo i jämförelse med andra låneförmedlare? Svar: Tanken med Kontantinsats.se är att bjuda in våra besökare att vara med och skapa innehållet. Så varje besök ska göra sajten bättre för alla. Därför kan våra besökare bland annat lämna omdöme och betyg på alla lån vi listar. Så även för låneförmedlare Lendo alltså. Så vill du veta hur bra andra tycker Lendo är kan du läsa omdöme och betyg från våra tidigare besökare. Sedan kan du titta i topplistan över alla lån för att se vart Lendo befinner sig där. Topplistorna baseras på vilket lån som är populäraste hos våra besökare just den här veckan. Vi nollställer alla listor varje måndag klocka 00:01. Till det kan du även läsa redaktionens recension av Lendo. Med allt detta hoppas vi att du kan bilda dig en bra uppfattning av hur bra eller dåliga Lendo är. Och alla andra lån vi listar på Kontantinsats.se också för den delen. Till det skriver vi dagligen om alla lån vi listar. Vi följer dom slavisk alla dagar om året och har gjort så sedan år 2010. Våran startsida för allt vi skriver om Lendo hittar du under Lendo. Kom dock ihåg att hur större man är desto fler är det som kan lämna ett negativs omdöme. Och sen lämnar sällan dom nöjda omdömen i samma utsträckning som dom som inte är det. Så hur löser man det? Jo man har en topplista också som du hittar här ovan. Där ser du hur populära Lendo är hos våra besökare innan dig. Och finns dom inte med på topp 10 (vilket om gjort ända sedan starten år 2010) så kan du hitta dom på den totala topplistan med alla lån. Vi hoppas att allt det här ska kunna hjälpa dig att se hur bra eller dåliga dom är. Här nedan ser du en meny över vad vi skrivit i den här guiden.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år5000-500000krMer info om Lendo

Lendo


Snabbmeny över Lendo lån – Bra eller dåligt?

Det här är en meny över innehållet i den här guiden. Det du kan göra här är att klicka på rubrikerna till dom olika kapitlen helt enkelt. Då kommer du direkt till det akuella kapitlet så du kan läsa det du vill ha mer info om.


Vanliga frågor vi får in om just Lendo lån – Bra eller dåligt?

Vi får in väldigt många frågor om just Lendo lån – Bra eller dåligt? och här samlar vi dessa på en och samma ställa. Detta för att vi ska få ner antalet frågor som är lika och sedan göra det enkelt för oss att kunna länka till detta kapitel om samma frågor fortsätter att komma ändå. Alla frågor som vi får fler gånger än 2 gånger brukar komma upp just precis här. Så länge dom handlar om låneförmedlare Lendo eller frågor som är väldigt relaterade till det.

 • Kan man låna till kontantinsatsen via Lendo?
 • Jämför Lendo billån?
 • Jämför Lendo bolån?
 • Jämför Lendo snabblån, smslån eller andra smålån?

Jämför Lendo billån?

Svar: Ja, Lendo jämför privatlån och det är privatlån man kan ta för att låna till kontantinsatsen.

Jämför Lendo billån?

Svar: Nej Lendo jämför inte Lendo billån. Men däremot använder väldigt många privatlån för att köpa bil och det är privatlån Lendo jämför.

Jämför Lendo bolån?

Svar: Just nu jämför Lendo inte bolån. Men om dom skulle börja så uppdaterar vi om det så fort vi kan.

Jämför Lendo snabblån, smslån eller andra smålån?

Svar: Nej Lendo har inga smslån / snabblån. Dom jämför större privatlån. Om du är ute efter mindre lån tycker vi att du kan börja i våran guide små-lån. Där samlar vi nämligen allt om både snabblån och smslån på en och samma sida. Så du enkelt kan hitta vidare till det du vill jämföra.


Fördjupning i Lendo lån – bra eller dåligt?

Fördjupning i Lendo lån – bra eller dåligt? är ett kapitel för dig som verkligen vill läsa allt om låneförmedlare Lendo innan du ska låna pengar via dom. Vilket vi tycker alla borde göra. Vi skriver kapitlet utifrån att du ska veta allt du behöver veta innan du väljer att låna pengar. Eller rättare sagt vad du bör ta reda på innan du ska låna.

 • Vad är Lendo?
 • Lendo lån

Vad är Lendo?

Lendo är en så kallad låneförmedlare och lånar alltså inte ut några pengar själva. Det dom gör är att dom tar in en ansökan från dig och sedan låter dom banker tävla om att ge dig det bästa erbjudandet så du väljer att låna pengar av just dom. Den stora fördelen med en låneförmedlare som Lendo är att dom bara ta en UC stället för en per bank som det skulle blivit om du själv jämförde. Och UC är alltså en kreditupplysning från företaget UC. Och det vill man inte ha får många då det kan försämra ens chansa att få låna pengar och dessutom ge än sämre ränta då banken kan tycka det är större risk att låna ut pengar till dig.

Lendo lån

Vill du läsa mer om Lendos lån kan du titta under Lendo lån. Där radar vi upp Lendos olika typer av lån.


Sammanfattning av guiden Lendo lån – bra eller dåligt?

Det är väldigt svårt att säga om Lendo är bra eller dåligt för just dig. Det vi gör för att ta reda på det är att sortera lån efter vart våra besökare väljer att låna pengar efter ha besökt Kontantinsats.se. Och med just Lendo kan vi säga att våra besökare använt Lendo helt överlägset mest sedan starten av Kontantinsats.se år 2010. Om dom sedan är bäst eller inte kan inte vi svara på mer än så.

Lendo lån - bra eller dåligt


Läs mer om Lendo lån – Bra eller dåligt?

Har du inte hittat det du söker efter än? Här tipsar vi dig vidare till andra guider om Lendo som vi har skrivit och som vi tror du kan vara intresserad av. Vi skriver om Lendo flera gånger i veckan och uppdaterar listan löpande hela tiden så den alltid är efter vad vi tror just du vill läsa mer om.

Låna till kontantinsats

Vill du låna pengar till kontantinsatsen och funderar på att göra det via Lendo så bör du läsa dessa guider först.


Ställ en fråga och diskutera Lendo lån – Bra eller dåligt?

Du kan ställa en fråga och diskutera Lendo lån – Bra eller dåligt här nedanför i kommentarsfältet. Det är ett av våra viktigaste mål med den här guiden. Att skapa en plattform där vi ska kunna diskutera ämnet tillsammans så vi ska kunna ta så smarta och billiga lån som möjligt.


Lämna betyg på guiden Lendo lån – Bra eller dåligt?

Här har du möjlighet att ge ditt betyg på guiden Lendo lån – Bra eller dåligt?. Det gör du enkelt genom att trycka på stjärnorna 1-5 här nedanför där 1 är dålig och 5 är mycket bra.

[ratings]


Omdöme på guiden Lendo lån – Bra eller dåligt?

Omdöme på guiden Lendo lån – Bra eller dåligt? kan du sedan ge guiden genom att skriva en kommentar i kommentarsfältet här under. Vill du istället ge betyg på Lendo så gör du det under Lendo omdöme. Titta gärna in guiden Lendo också där vi hela tiden uppdaterar löpande om allt vi skriver om Lendo med mera.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Lendo » Lendo lån – Bra eller dåligt?

Publicerat i Advisa banker, Lendo, Lendo ränta | 4 kommentarer

Cykel på avbetalning

Cykel på avbetalning? Svar: Att ta en cykel på avbetalning är absolut möjligt och ett alternativ är att ta ett vanligt privatlån till att låna pengar till en cykel. Förmodligen är det det absolut allra vanligaste sättet att låna pengar till en ny cykel. Ett privatlån (även kallat blancolån och är bara två olika namn på samma typ av lån) är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett bolån lämnar du till exempel bostad som säkerhet för lånet. Men vid ett privatlån lämnar du alltså inget som säkerhet för lånet så det passar utmärkt att låna pengar till en ny cykel med. Här ovan kan du se dom 10 populäraste lånen hos våra besökare just den här veckan. Statistiken visar vart flest valt att låna pengar efter ha besökt någon av våra guider om lån till cykel.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar