TOPPLISTAN VECKA 8 2019:
1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Blancolån

Blancolån, vad är det? Hur jämför jag blancolån och hittar den bästa räntan? Blancolån är ett privatlån. Alltså ett lån utan säkerhet. Det är alltså ingen skillnad på ett blancolån och ett privatlån. Ett smslån, snabblån eller annat små lån är också ett blancolån. Ett lån med säkerhet kallas ofta för hypotekslån. Så lån utan säkerhet – blancolån eller privatlån – som är alla lån utan säkerhet alltså även billån, snabblån, smslån och andra små-lån.

Innehåll i Blancolån

 • Det är lån med säkerhet
 • Så kan du hitta billigaste räntan
 • Fördelar med att jämöfra blancolån hos låneförmedlare
 • Låna pengar till vad du vill med ett blancolån
 • Låna pengar med svar direkt
 • Det är lån utan säkerhet
 • Blancolån är ett privatlån
 • Jämför i guiden bästa låneförmedlaren
 • Sammanfattning av guiden om Blancolån
 • Varför heter det lån utan säkerhet?
 • Vad är blancolån?
 • Hur mycket kan man låna med ett blancolån?

Blancolån

Det är lån med säkerhet

Och lån med säkerhet som är bolån och andra lån där du lämnar något i säkerhet till exempel billån eller du kanske lämnar en guldring i pant hos pantbanken. Ett lån med säkerhet är ofta billigare än et lån utan säkerhet. Alltså är ett bolån med din bostad som säkerhet ofta billigare än ett blancolån. Men långt ifrån alltid. Du kanske har bundit din ränta på 4% och så kan du få ta ett privatlån på 3%. Så du ska som vanligt alltid jämföra vad som är bäst för dig just precis nu.

Så kan du hitta billigaste räntan

Du ska alltid jämföra blancolån innan du väljer ett. För det finns mycket pengar att tjäna genom att göra det och det är där Kontantinsats.se kommer in i bilden. Här kan du nämligen jämföra lån tillsammans med andra besökare. Det vi bland annat försöker göra är att skapa en topplista där vi listar dom bästa lånen enligt våra tester. Och kortfattat går dom ut på att du som besökare kan lämna omdöme och betyg på alla lån. Sedan listar vi alla lån i en topplista där vi får info från bankerna och långivarna att dom givit ett lån till något av våra besökare.

Självklart inte vem. Och då kan vi se vilket lån som blir populärast. Till det har vi även våra egna recensioner efter ha följt lånebranschen varje dag sedan år 2010 när vi startade Kontantinsats.se. Allt det är tillsammans hoppas vi ska göra att vi kan göra en topplista av vårt test så du själv kan hitta det lånet som ger dig låg ränta och bäst villkor för just dig.

Fördelar med att jämöfra blancolån hos låneförmedlare

Jämför blancolån hos Lendo genom att skicka in en ansökan redan idag. Du kan se hur populära dom här i topplistan vi har över lån utan säkerhet här ovanför. Där kan du sedan se och jämföra lån så du kan hitta ett som passar dig bäst. Efter vad du är ute efter och inget annat. För lån är väldigt individuella så ett lån som kan vara bäst för dig kan vara det sämsta för någon annan. Vi har skrivit väldigt mycket om både Lendo och blancolån så du kan läsa igenom den här sidan för att fördjupa din kunskap i ämnet.

Låna pengar till vad du vill med ett blancolån

Med ett blancolån får du låna pengar till vad du vill och banken frågar sällan ens vad du ska ha pengarna till. Speciellt inte om du tar lånet online på nätet. Det är vanligt att ta ett blancolån till att renovera hus eller lägenhet, låna till bil, låna till resa, låna till motorcykel, låna till båt. Ja du ser att man kan låna till precis vad man vill. Vanligt är även att man tar ett lån för att betala räkningar vid oförutsägbara utgifter. Kanske går kylen sönder och man bara måste köpa en direkt men har inte dom pengarna och kan inte lägga ut en så stor summa direkt. Då kan ett blancolån vara en bra räddning.

Låna pengar med svar direkt

Skickar du in en ansökan på ett blancolån får du oftast svar direkt eller inom 24 timmar. Sedan kan du få pengarna utbetalda direkt eller inom 1-3 bankdagar beroende på vilken långivare du väljer och vad det har för förutsättningar att betala ut pengarna direkt till dig.

Det är lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är vad privatlån och blancolån är. Till och med snabblån, smslån och andra små-lån är lån utan säkerhet. Och med det menas det inte att du lånar pengar på ett osäkert sätt. Nej det betyder att du inte lämnar något i pant för att få låna pengar. Tar du ett bolån lämnar du till exempel din bostad som pant till banken. Så om du inte betalar ditt lån kan dom ta din lägenhet och sälja den. Men med ett lån utan säkerhet så lånar långivaren ut pengar med endast en kreditupplysning som säkerhet för dom att du kan betala tillbaka pengarna. I vår guide Lån utan säkerhet så reder vi ut detta djupare.

Blancolån är ett privatlån

Guiden du befinner dig på nu, är en guide där vi samlar allt om just blancolån. Men vi har även tagit ut det bästa från den här guiden och gjort egna guider för det. Där vi tagit ut resultatet från alla guider om just blancolån. Privatlån är precis samma sak som Blancolån. Det är vara två olika namn på samma typ av lån. I guiden privatlån kan du läsa mer om det.

Jämför i guiden bästa låneförmedlaren

Tanken med Bästa låneförmedlare är att vi tillsammans ska kunna hitta den bästa låneförmedlaren. Vi ser vilken som är populärast hos våra besökare och vi erbjuder omdöme och betyg från tidigare besökare och en recension från oss på redaktionen. På alla lån och låneförmedlare. Det tycker vi är en bra grund för att hitta den bästa?

Lån utan säkerhet samma sak

Ja det är alltså ett lån utan säkerhet. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Det kallas även för privatlån och är bara två olika namn på samma typ av lån. I den här guiden har vi den enkla topplistan över blancolån. Den enkla visar veckans populäraste lån hos våra besökare och den stora visar precis samma lista men en utökad variant med omdöme och betyg bland annat.

Sammanfattning av guiden om Blancolån

Blancolån är ett lån utan säkerhet där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Och det här är alltså en guide om just exakt sådana lån. Som om du vill jämföra sådan lån bör du läsa den här guiden. Eller om du bara vill lära dig mer och fördjupa din kunskapa.


Varför heter det lån utan säkerhet?

Svar: Det heter lån utan säkerhet eftersom man inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengarna. Det vill säga lämna något i pant för att man ska betala lånet. Om man lämnar något i pant kan långivaren sälja eller ta det som är pantsatt. För att på så sett minska sin förlust.

Vad är blancolån?

Svar: Det är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna. Ett sådant lån kan gå upp till så mycket som 600.000kr. Och du kan köpa vad du vill. Vilket gör att det ofta används till att renovera, köpa bil, resa med mera.

Hur mycket kan man låna med ett blancolån?

Svar: Det beror så klart på vilken långivare eller bank du väljer men det finns lån upp till 600.000kr i våran lista. Sedan kan man ha flera lån utan säkerhet men det vanligaste summan verkar vara runt 150.000kr vad gäller lån utan säkerhet. Förmodligen för att det ofta är runt det man får låna med en snittlön i Sverige vad vi kan se.