Här ser du veckans topp 5 av lån vecka 25. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
4.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
5.Sambla låneformedlare3,01%5000-500000krLåna pengar nu

Billån

Billån är en guide där vi har som mål att samla allt om billån. När du lämnar den här sidan så har vi som mål att du ska kunna allt du behöver veta om billån och att du själv kan ta beslut om vilket billån som passar just dig bäst. En startsida för alla som ska låna till bil i Sverige. Vi vill bygga guiden tillsammans med våra besökare så här kan du läsa och lämna betyg och omdöme på alla billån. Och läsa våra recensioner. Du kan även diskutera och ställa frågor om billån. Vill du sedan läsa fördjupningar om något vi skriver här så länkar vi vidare till guider vi tror kan passa dig i så fall.

Så hittar du bäst billån för just dig

Målet med den här topplistan här ovan är att visa dig dom 5 populäraste billånen hos våra besökare just nu och göra det så enkelt som möjligt. Vill du ha en fördjupning så ska du gå till STORA topplistan istället där du bland annat kan hitta omdöme och betyg. Du hittar även länken till alla lån vi listar precis ovanför topplistan ovan.

Billån

Olika sätt att finansiera en bil

Den här guiden handlar bland annat om vilka sätt det går att finansera en bil. För det är viktigt att du vet om dessa alternativ så du kan hitta det alternativet som passar just dig bäst. Det finns lån till bil där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ett sådant lån har ofta lägst ränta men har också mycket mer krav. Bland annat är det ofta så att du inte får köpa bilen av en privatperson och den får inte vara äldre än ett visst antal år. Du måste också alltid ha minst 20% i insats och kan bara låna 80% som mest. Sedan har du även möjligheten att ta ett privatlån till en bil. Då får du låna till vad du vill eftersom du inte lämnar något i säkerhet för lånet och kan till exempel låna till en bil. Sedan har du även möjlighet att leasa bilen. Det vill säga hyra bilen under en bestämt period. Oavsett vilket du väljer bör du läsa på ordentligt innan du väljer vilket som är bäst för dig.

Billån med bilen som säkerhet för lånet

Du får dessutom inte köpa en bil äldre än ett visst antal år när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ofta får bilen inte vara äldre runt 10år när du betalat av billånet. Så ska du betala av ditt billån på 5år så får inte bilen vara äldre än 5år. Det gör banken för att vara säker på att bilen har något värde om du inte skulle betala av lånet och därför måste sälja din bil. Vidare så börjar billån med bilen som säkerhet för lånet mellan 50.000kr-100.000kr medan utan säkerhet börjar på runt 5000kr hos många långivare och banker. Du måste ofta även ha helförsäkring på bilen om du lämnat den som säkerhet. Men finns det då några fördelar med att lämna bilen som säker för lånet då? Ja räntan är ofta lägre då eftersom banken tar mindre risk.

Billån utan bilen som säkerhet för lånet

Billån utan bilen som säkerhet för lånet är ett privatlån. Du lämnar alltså inte bilen som säkerhet för ditt lån till banken vid ett privatlån till bil. Vid ett bolån till exempel så lämnar man bostaden som säkerhet för lånet precis som man lämnar bilen som säkerhet för lånet vid ett billån med bilen som säkerhet. Så vad är då skillnaden mellan billån utan säkerhet och med säkerhet? Fördelen med att inte lämna bilen som säkerhet för lånet är att det är ett billån utan kontantinsats. Du måste alltså inte ha några egna pengar när du ska köpa bil. Lämnar du bilen som säkerhet måste du annars ha MINST 20% i kontantinsats hos alla långivare och banker i Sverige. Ska du köpa en bil för 200.000kr så blir det alltså 40.000kr som du måste ha själv. Sedan kan du köpa bilen av en privatperson och inte bara av en bilhandlare vid billån utan säkerhet. För lämnar du bilen som säkerhet för lånet så måste du oftast köpa bilen av en bilhandlare.

Men när privatlånen har så låg ränta så väljer många att ändå ta ett privatlån till bil för att slippa alla krångel. Billån finns det två alternativ av. Billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Eller ja det finns billeasing också men det räknar vi inte riktigt som ett billån så det kan du läsa vidare om längre ned i den här guiden om du är intresserad av att leasa en bil istället. Men vi börjar alltså med billån utan bilen som säkerhet för lånet och billån med bilen som säkerhet för lånet. Vad är det som skiljer dessa två alternativ åt? Vad är för och nackdelar mellan dessa två? Vi hoppas hjälpa dig få svar på dessa frågor.

Bästa billån

Bästa billån? Hur hittar man det bästa billånet? Vad räknas som bästa billånet? Ja antagligen är det en kombination av att lånet har låg ränta och har bra villkor. Vi har skapat en topplista med billån här ovan som helt enkelt sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till bil. Sedan ger vi även besökare möjligheten att lämna betyg på varje bank, långivare, låneförmedlare och jämförelsetjänst så att listan förhoppningsvis blir ännu bättre och mer relevant. Vårt mål är att ge det absolut bredaste och bästa överblicken över lån och det tycker vi att vi är på god väg att göra genom att även listar andra jämförelsetjänster och vilka dem jämför. Genom att göra så hoppas vi att vi blir startsidan till att hitta bästa lånen och i det här fallet alltså bästa billånet.


Ställ en fråga och diskutera billån

Du får hemskt gärna passa på att ställa en fråga om Billån här nedan. Vi på redaktionen svara oftast inom 24 timmar året runt.

Finns det lån till bil utan bilen som säkerhet?

Svar: Ja det finns det och det är helt enkelt ett vanligt privatlån som du tar för att låna pengar till bilen. Så om du vill låna mer än 80% så är det privatlån till bilen som gäller för dig. Men titta även om privatleasing är något för dig.

Finns det billån utan kontantinsats

Svar: I vår guide billån utan kontantinsats tar vi upp hur man kan låna till bil utan att ha någon kontantinsats alls. Är det ett lån utan insats du vill ta för att köpa en bil så bör du titta in där. Men andra ord så finns det alltså och är ett privatlån till bil.


En enkel lista på våra sidor om billån

Tanken men den här menyn är att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta ibland guiderna vi skrivit om billån och som vi tror du kan vara intresserad av att läsa. Alla guider här nedan är skriva ab oss på redaktionen och är alltså inte inköpta som ofta kan vara fallet på andra sajter om billån.

Nordea billån

Nordea billån är en guide där vi skrivit allt om Nordeas billån. Där kan du även klicka dig vidare till omdöme och betyg för Nordeas billån. Och självklart även våran egna recension.


Sammanfattning av guiden Billån

Billån är en av våra absolut största guider om billån och fungerar lite som en startsida för alla guider vi skrivit om billån och för alla som funderar på att låna pengar till bil. Här hittar du topplistor över billån med omdöme, betyg och våra egna recensioner. Här försökt vi utse Sveriges bästa billån just precis nu med hjälp av våra besökare. Det gör vi bland annat med omdöme och betyg från våra besökare. Sedan tar vi hjälp av statistik för att se vilka billån som är populärast hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om billån.


6 reaktion på “Billån

 1. Lasse

  Om jag inte vill lägga en enda krona själv så är det alltså privatlån som gäller för mig?

  Svara
 2. Bertil

  Hej! Jag tänkte testa att ställa en fråga här då jag kommer till den här sidan gång på gång när jag söker lite om billån. Om jag vill köpa en bil för 20.000kr så är det ett privatlån jag ska ta då va? Det verkar ju inte finnas något billån med bilen som säkerhet som är så litet va?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Bertil! Det är som du säger, vi har inte heller hittat något billån med bilen som säkerhet för lånet som erbjuder billån för 20.000kr. Ofta är gränsen mellan 50.000-100.000kr. Sedan är nästa problem att dom flesta som har ett billån med bilen som säkerhet inte vill att bilen är över en viss ålder när billånet är avbetalat. Så om bilen inte får vara äldre än 10år när lånet är avbetalt så finns det inte många bilar att köpa för under 50.000kr ändå. Så då är det billån utan bilen som säkerhet som gäller. Det vill säga ett privatlån.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Josefine, Vårt mål med guiden billån är att våra besökare ska kunna se vilket alternativ som är bäst för just dom. Se för och nackdelar med båda alternativen helt enkelt.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.