Topplistan ändrades lördag 2018-02-24 kl 00:01.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Billån

Billån är en guide där vi har som mål att samla allt om billån. När du lämnar den här sidan så har vi som mål att du ska kunna allt du behöver veta om billån och att du själv kan ta beslut om vilket billån som passar just dig bäst. En startsida för alla som ska låna till bil i Sverige. Vi vill bygga guiden tillsammans med våra besökare så här kan du läsa och lämna betyg och omdöme på alla billån. Och läsa våra recensioner. Du kan även diskutera och ställa frågor om billån. Vill du sedan läsa fördjupningar om något vi skriver här så länkar vi vidare till guider vi tror kan passa dig i så fall.

Billån

Så hittar du bäst billån

Målet med den här topplistan här ovan är att visa dig dom 10 populäraste billånen hos våra besökare just nu och göra det så enkelt som möjligt. Vill du ha en fördjupning så ska du gå till STORA topplistan här nedanför istället där du bland annat kan hitta omdöme och betyg.

Billån utan bilen som säkerhet för lånet

Billån utan bilen som säkerhet för lånet är ett privatlån. Du lämnar alltså inte bilen som säkerhet för ditt lån till banken vid ett privatlån till bil. Vid ett bolån till exempel så lämnar man bostaden som säkerhet för lånet precis som man lämnar bilen som säkerhet för lånet vid ett billån med bilen som säkerhet. Så vad är då skillnaden mellan billån utan säkerhet och med säkerhet? Fördelen med att inte lämna bilen som säkerhet för lånet är att det är ett billån utan kontantinsats. Du måste alltså inte ha några egna pengar när du ska köpa bil. Lämnar du bilen som säkerhet måste du annars ha MINST 20% i kontantinsats hos alla långivare och banker i Sverige. Ska du köpa en bil för 200.000kr så blir det alltså 40.000kr som du måste ha själv. Sedan kan du köpa bilen av en privatperson och inte bara av en bilhandlare vid billån utan säkerhet. För lämnar du bilen som säkerhet för lånet så måste du oftast köpa bilen av en bilhandlare.

Billån med bilen som säkerhet för lånet

Du får dessutom inte köpa en bil äldre än ett visst antal år när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ofta får bilen inte vara äldre runt 10år när du betalat av billånet. Så ska du betala av ditt billån på 5år så får inte bilen vara äldre än 5år. Det gör banken för att vara säker på att bilen har något värde om du inte skulle betala av lånet och därför måste sälja din bil. Vidare så börjar billån med bilen som säkerhet för lånet mellan 50.000kr-100.000kr medan utan säkerhet börjar på runt 5000kr hos många långivare och banker. Du måste ofta även ha helförsäkring på bilen om du lämnat den som säkerhet. Men finns det då några fördelar med att lämna bilen som säker för lånet då? Ja räntan är ofta lägre då eftersom banken tar mindre risk.

Men när privatlånen har så låg ränta så väljer många att ändå ta ett privatlån till bil för att slippa alla krångel. Billån finns det två alternativ av. Billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Eller ja det finns billeasing också men det räknar vi inte riktigt som ett billån så det kan du läsa vidare om längre ned i den här guiden om du är intresserad av att leasa en bil istället. Men vi börjar alltså med billån utan bilen som säkerhet för lånet och billån med bilen som säkerhet för lånet. Vad är det som skiljer dessa två alternativ åt? Vad är för och nackdelar mellan dessa två? Vi hoppas hjälpa dig få svar på dessa frågor.


Innehåll i guiden Billån

Här ser du en snabbmeny över guiden Billån som helt enkelt visar innehållet i guiden så du enkelt kan gå till det kapitlet som intresserar dig mest och inte behöva lägga ner tid på att läsa saker du inte är intresserad av. Det är alltså rubrikerna du ser här. Det hoppas vi gör att du inte behöver läsa saker du inte är intresserad av utan att du istället hittar det du söker mycket snabbare.


Billån – Veckans STORA topplista

Här ser du dom populäraste billånen just den här veckan. Här hittar du omdöme, betyg och recension om alla lån! Det är exakt samma lista som den ENKLA topplistan du hittar längre upp på denna sida men skillnaden är att här hittar du mer info om lånet. Som vi skrev precis – omdöme, betyg och recension bland annat.

 1. Lendo billån
 2. ICA Banken billån
 3. MyLoan billån
 4. AXO Finans billån
 5. Zmarta billån
 6. Consector billån
 7. Bank Norwegian billån
 8. Advisa billån
 9. Freedom Finance billån
 10. Lendify billån
 11. Sambla billån
 12. Compricer billån

1. Lendo billån

Lendos billån är i skrivande stund ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet och därför inte behöver följa kraven som billån annars vanligtvis har. Exempel på sådana krav kan vara att man måste köpa bilen av en bilfirma och att den inte får var mer än 10år gammal. Lendos billån är som sagt inget lån med bilen som säkerhet. Dom jämför blancolån som du kan välja att köpa bil med men du kan även köpa vad du vill för ett blancolån.

Lendo


2. ICA Banken billån

Billån hos ICA Banken finns men är ett privatlån som marknadsför som ett billån. Ett ”vanligt” billån måste man ha minst 20 procent i kontantinsats enligt lag men med ett privatlån behöver man ingen insats alls. Vilket många ser som en fördel. Dock blir ett privatlån ofta lite dyrare än ett ”vanligt” billån.


3. Myloan billån

MyLoan är en låneförmedlare som jämför billån i form av privatlån. Det vill säga billån utan kontantinsats och inte billån med bilen som säkerhet för lånet. Så låter det som något du är intresserad av så kan alltså dom vara något för dig.


4. AXO Finans billån

AXO Finans jämför billån i form av privatlån. Alltså billån utan kontantinsats. Där bilen inte lämnas som säkerhet för lånet. Inte sällan lite dyrare men mindre krav.


9. Lendify billån

Lendify är en låneförmedlare där du kan låna pengar till bil genom att låna pengar av andra privatpersoner där Lendify är plattformen som är mellanhanden. Det går även att låna ut pengar till andra som vill låna pengar av privatpersoner.


10. Sambla billån

Sambla lånar inte ut pengar själva utan dom jämför lån. Dom är helt enkelt en låneförmedlare som jämför privatlån så du kan få så billig ränta som möjligt. Och med privatlån via Sambla kan du låna till bil. Dock inte med bilen som säkerhet utan med ett privatlån som sagt. Ett billån utan kontantinsats.


11. Compricer billån

Hos Compricer kan du både jämföra ”vanliga” billån samt privatlån till bil. Många väljer privatlån framför billån när man ej har någon kontantinsats eller vill köpa en bil av en privatperson. För det är två fördelar med privatlån i jämförelse med billån. Dock är ofta privatlån därför även lite dyrare.


Tips på guider som är relaterade till billån

Tips på andra guider om billån som vi skrivit och som vi tror du kan vara intresserad av om du funderar på att låna pengar till bil. Vill du ha en enklare lista på dessa kan du titta under detta kapitel.

 • Billån utan kontantinsats
 • Bästa billån
 • Nordea billån

Billån utan kontantinsats

I vår guide billån utan kontantinsats tar vi upp hur man kan låna till bil utan att ha någon kontantinsats alls.

Bästa billån

Bästa billån? Hur hittar man det bästa billånet? Vad räknas som bästa billånet? Ja antagligen är det en kombination av att lånet har låg ränta och har bra villkor. Vi har skapat en topplista med billån här ovan som helt enkelt sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till bil. Sedan ger vi även besökare möjligheten att lämna betyg på varje bank, långivare, låneförmedlare och jämförelsetjänst så att listan förhoppningsvis blir ännu bättre och mer relevant. Vårt mål är att ge det absolut bredaste och bästa överblicken över lån och det tycker vi att vi är på god väg att göra genom att även listar andra jämförelsetjänster och vilka dem jämför. Genom att göra så hoppas vi att vi blir startsidan till att hitta bästa lånen och i det här fallet alltså bästa billånet.

Nordea billån

Nordea billån är en guide där vi skrivit allt om Nordeas billån. Där kan du även klicka dig vidare till omdöme och betyg för Nordeas billån. Och självklart även våran egna recension.


En enkel lista på våra sidor om billån

Tanken men den här menyn är att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta ibland guiderna vi skrivit om billån och som vi tror du kan vara intresserad av att läsa. Alla guider här nedan är skriva ab oss på redaktionen och är alltså inte inköpta som ofta kan vara fallet på andra sajter om billån.

Läs om olika låneförmedlares och bankers billån

Vi har gjort en specialsida för varje billån. Som till exempel Lendo billån. Då kan du klicka dig vidare till den specialsidan innan du väljer att låna till bil via låneförmedlare Lendo.


Ställ en fråga och diskutera billån

Du får hemskt gärna passa på att ställa en fråga om Billån här nedan. Vi på redaktionen svara oftast inom 24 timmar året runt.


Lämna betyg på våran guide Billån

Här har du möjlighet att säga till vad du tycker om guiden Billån. Du kan ge betyg genom att lämna stjärnor i betyg här nedan. Du ger 1-5 stjärnor där 1 är dålig och 5 är bäst. Den här guiden uppdateras löpande hela tiden så vi hoppas att du kommer tillbaka nästa gången du vill veta något om billån. Vårt mål är att skapa Sveriges bästa och största guide om billån. Tanken är att du ska kunna använda den här som startsida och en sammanfattning av våra guide om billån och där vi hela tiden uppdaterar löpande så fort vi tycker du behöver veta något med innan du ska låna till bil.


Lämna omdöme på guiden Billån

Du får gärna skriva några ord om vad du tycker om guiden Billån och det är formuläret nedanför till för. Där kan du även ställa frågor om att låna till bil och diskutera billån med andra.


Sammanfattning

Billån är en av våra absolut största guider om billån och fungerar lite som en startsida för alla guider vi skrivit om billån och för alla som funderar på att låna pengar till bil. Här hittar du topplistor över billån med omdöme, betyg och våra egna recensioner. Här försökt vi utse Sveriges bästa billån just precis nu med hjälp av våra besökare. Det gör vi bland annat med omdöme och betyg från våra besökare. Sedan tar vi hjälp av statistik för att se vilka billån som är populärast hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om billån.


Här är du nu: Kontantinsats » Billån

6 reaktion på “Billån

 1. Lasse

  Om jag inte vill lägga en enda krona själv så är det alltså privatlån som gäller för mig?

  Svara
 2. Bertil

  Hej! Jag tänkte testa att ställa en fråga här då jag kommer till den här sidan gång på gång när jag söker lite om billån. Om jag vill köpa en bil för 20.000kr så är det ett privatlån jag ska ta då va? Det verkar ju inte finnas något billån med bilen som säkerhet som är så litet va?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Bertil! Det är som du säger, vi har inte heller hittat något billån med bilen som säkerhet för lånet som erbjuder billån för 20.000kr. Ofta är gränsen mellan 50.000-100.000kr. Sedan är nästa problem att dom flesta som har ett billån med bilen som säkerhet inte vill att bilen är över en viss ålder när billånet är avbetalat. Så om bilen inte får vara äldre än 10år när lånet är avbetalt så finns det inte många bilar att köpa för under 50.000kr ändå. Så då är det billån utan bilen som säkerhet som gäller. Det vill säga ett privatlån.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Josefine, Vårt mål med guiden billån är att våra besökare ska kunna se vilket alternativ som är bäst för just dom. Se för och nackdelar med båda alternativen helt enkelt.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.