TOPPLISTAN VECKA 12 2019:
1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Billån – Så hittar du billigaste räntan!

Billån är en guide där vi har som mål att samla allt om billån. När du lämnar den här sidan så har vi som mål att du ska kunna allt du behöver veta om billån och att du själv kan ta beslut om vilket lån till bil som passar just dig bäst. En startsida för alla som ska låna till bil i Sverige. Vi vill bygga guiden tillsammans med våra besökare så här kan du läsa och lämna betyg och omdöme på alla billån. Och läsa våra recensioner. Du kan även diskutera och ställa frågor om billån. Vill du sedan läsa fördjupningar om något vi skriver här så länkar vi vidare till guider vi tror kan passa dig i så fall.


Innehåll i guiden om Billån

 • Så hittar du bäst billån för just dig
 • Olika sätt att finansiera en bil
 • Billån med bilen som säkerhet för lånet
 • Billån utan bilen som säkerhet för lånet
 • Bilen som säkerhet
 • Privatlån till bil
 • Bästa billån hittar du så här förhoppningsvis
 • Vad är bra ränta på billån
 • Billån beräkna månadskostnad
 • Finns det billån utan kontantinsats?
 • Hur stor insats måste man ha vid lån till bil?
 • Kan man ta ett blancolån til bil?

Billån

Så hittar du bäst billån för just dig

Målet med den här topplistan här ovan är att visa dig dom 3 populäraste billånen hos våra besökare just nu och göra det så enkelt som möjligt. Vill du ha en fördjupning så ska du gå till STORA topplistan istället där du bland annat kan hitta omdöme och betyg. Du hittar även länken till alla lån vi listar precis ovanför topplistan ovan.

Olika sätt att finansiera en bil

Den här guiden handlar bland annat om vilka sätt det går att finansera en bil. För det är viktigt att du vet om dessa alternativ så du kan hitta det alternativet som passar just dig bäst. Det finns lån till bil där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ett sådant lån har ofta lägst ränta men har också mycket mer krav. Bland annat är det ofta så att du inte får köpa bilen av en privatperson och den får inte vara äldre än ett visst antal år.

Du måste också alltid ha minst 20% i insats och kan bara låna 80% som mest. Sedan har du även möjligheten att ta ett privatlån till en bil. Då får du låna till vad du vill eftersom du inte lämnar något i säkerhet för lånet och kan till exempel låna till en bil. Sedan har du även möjlighet att leasa bilen. Det vill säga hyra bilen under en bestämt period. Oavsett vilket du väljer bör du läsa på ordentligt innan du väljer vilket som är bäst för dig.

Billån med bilen som säkerhet för lånet

Du får dessutom inte köpa en bil äldre än ett visst antal år när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ofta får bilen inte vara äldre runt 10år när du betalat av billånet. Så ska du betala av ditt lån på 5år så får inte bilen vara äldre än 5år. Det gör banken för att vara säker på att bilen har något värde om du inte skulle betala av lånet och därför måste sälja din bil.

Vidare så börjar lån med bilen som säkerhet för lånet mellan 50.000kr-100.000kr medan utan säkerhet börjar på runt 5000kr hos många långivare och banker. Du måste ofta även ha helförsäkring på bilen om du lämnat den som säkerhet. Men finns det då några fördelar med att lämna bilen som säker för lånet då? Ja räntan är ofta lägre då eftersom banken tar mindre risk.

Billån utan bilen som säkerhet för lånet

Billån utan bilen som säkerhet för lånet är ett privatlån. Du lämnar alltså inte bilen som säkerhet för ditt lån till banken vid ett privatlån till bil. Vid ett bolån till exempel så lämnar man bostaden som säkerhet för lånet precis som man lämnar bilen som säkerhet för lånet vid ett billån med bilen som säkerhet. Så vad är då skillnaden mellan lån utan säkerhet och med säkerhet?

Bilen som säkerhet

Fördelen med att inte lämna bilen som säkerhet för lånet är att det är ett billån utan kontantinsats. Du måste alltså inte ha några egna pengar när du ska köpa bil. Lämnar du bilen som säkerhet måste du annars ha MINST 20% i kontantinsats hos alla långivare och banker i Sverige. Ska du köpa en bil för 200.000kr så blir det alltså 40.000kr som du måste ha själv. Sedan kan du köpa bilen av en privatperson och inte bara av en bilhandlare vid billån utan säkerhet. För lämnar du bilen som säkerhet för lånet så måste du oftast köpa bilen av en bilhandlare.

Privatlån till bil

Men när privatlånen har så låg ränta så väljer många att ändå ta ett privatlån till bil för att slippa alla krångel. Billån finns det två alternativ av. Billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Eller ja det finns billeasing också men det räknar vi inte riktigt som ett lån till bil så det kan du läsa vidare om längre ned i den här guiden om du är intresserad av att leasa en bil istället. Men vi börjar alltså med billån utan bilen som säkerhet för lånet och billån med bilen som säkerhet för lånet. Vad är det som skiljer dessa två alternativ åt? Vad är för och nackdelar mellan dessa två? Vi hoppas hjälpa dig få svar på dessa frågor.

Bästa billån hittar du så här förhoppningsvis

Bästa billån? Hur hittar man det bästa lånet till bil? Ja antagligen är det en kombination av att lånet har låg ränta och har bra villkor. Vi har skapat en topplista med billån här ovan som helt enkelt sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till bil. Sedan ger vi även besökare möjligheten att lämna betyg på varje bank, långivare, låneförmedlare och jämförelsetjänst så att listan förhoppningsvis blir ännu bättre och mer relevant.

Vad är bra ränta på billån

Ränta för billån ska du jämföra ordentligt men även kostnaderna runt den. Den effektiva räntan tar med alla kostnader inkl aviavgifter, uppläggningsavgift med mera så du ska kunna hitta rätt snabbare. För då se du hur mycket lånet ska kosta totalt. Och då kan du lättare jämför lån mot varandra. Det var så den effektiva räntan kom till. För att göra det lättare att jämföra lån helt enkelt. Så om du planerar på att låna pengar till en bil så jämför den effektiva räntan oavsett om det är ett billån med eller utan bilen som säkerhet.

Ränta för billån hoppas vi ska hjälpa dig att första hur ränta till en bil funkar. För det är tyvärr väldigt få som vet vad ränta är idag och därför har vi gjort den här guiden där vi så enkelt och tydligt som möjligt förklarar. Att köpa en bil är ofta det första stora köpet man gör och inte sällan med ett lån av något slag.

Billån beräkna månadskostnad

Billån beräkna månadskostnad kan du enkelt göra genom att ta del av våran topplista över lån till bil. Du kan se dom 5 populäraste lånen till bil precis ovanför och sedan har du en guide här som berättar hur du kan ta reda på hur mycket ett billån skulle kosta för just dig. För det är så att det inte går att räkna ut det något sätt som gäller för alla utan du måste helt enkelt ansöka för att få reda på vad det skulle kosta dig. Man kan ofta räkna ut exempel på vad det skulle kosta men det är sällan det stämmer exakt eftersom räntan är så olika eftersom den oftast sätts efter risken att låna ut pengar till just dig.


Finns det billån utan kontantinsats?

Svar: I vår guide billån utan kontantinsats tar vi upp hur man kan låna till bil utan att ha någon kontantinsats alls. Är det ett lån utan insats du vill ta för att köpa en bil så bör du titta in där. Men andra ord så finns det alltså och är ett privatlån till bil.

Hur stor insats måste man ha vid lån till bil?

Svar: Om du väljer lån där du lämnar bilen som säkerhet så måste du ha minst 20 procent. Men om du tar ett privatlån så kan du låna 100%. Så det gäller att du läsa på vad som gäller och vad som är bäst för just dig eller er.

Kan man ta ett blancolån til bil?

Svar: Ja det går utmärkt. Blancolån är exakt samma typ av lån som privatlån. Där du inte lämnar bilen som säkerhet. Det är bara två olika namn på samma typ av lån.