Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 42. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu

Billån

Billån är en guide där vi har som mål att samla allt om billån. När du lämnar den här sidan så har vi som mål att du ska kunna allt du behöver veta om billån och att du själv kan ta beslut om vilket billån som passar just dig bäst. En startsida för alla som ska låna till bil i Sverige.

Vi vill bygga guiden tillsammans med våra besökare så här kan du läsa och lämna betyg och omdöme på alla billån. Och läsa våra recensioner. Du kan även diskutera och ställa frågor om billån. Vill du sedan läsa fördjupningar om något vi skriver här så länkar vi vidare till guider vi tror kan passa dig i så fall.

Så hittar du bäst billån för just dig

Målet med den här topplistan här ovan är att visa dig dom 5 populäraste billånen hos våra besökare just nu och göra det så enkelt som möjligt. Vill du ha en fördjupning så ska du gå till STORA topplistan istället där du bland annat kan hitta omdöme och betyg. Du hittar även länken till alla lån vi listar precis ovanför topplistan ovan.

Billån


 • Olika sätt att finansiera en bil
 • Billån med bilen som säkerhet för lånet
 • Billån utan bilen som säkerhet för lånet
 • Bästa billån hittar du så här förhoppningsvis

Olika sätt att finansiera en bil

Den här guiden handlar bland annat om vilka sätt det går att finansera en bil. För det är viktigt att du vet om dessa alternativ så du kan hitta det alternativet som passar just dig bäst. Det finns lån till bil där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ett sådant lån har ofta lägst ränta men har också mycket mer krav. Bland annat är det ofta så att du inte får köpa bilen av en privatperson och den får inte vara äldre än ett visst antal år.

Du måste också alltid ha minst 20% i insats och kan bara låna 80% som mest. Sedan har du även möjligheten att ta ett privatlån till en bil. Då får du låna till vad du vill eftersom du inte lämnar något i säkerhet för lånet och kan till exempel låna till en bil. Sedan har du även möjlighet att leasa bilen. Det vill säga hyra bilen under en bestämt period. Oavsett vilket du väljer bör du läsa på ordentligt innan du väljer vilket som är bäst för dig.

Billån med bilen som säkerhet för lånet

Du får dessutom inte köpa en bil äldre än ett visst antal år när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ofta får bilen inte vara äldre runt 10år när du betalat av billånet. Så ska du betala av ditt billån på 5år så får inte bilen vara äldre än 5år. Det gör banken för att vara säker på att bilen har något värde om du inte skulle betala av lånet och därför måste sälja din bil.

Vidare så börjar billån med bilen som säkerhet för lånet mellan 50.000kr-100.000kr medan utan säkerhet börjar på runt 5000kr hos många långivare och banker. Du måste ofta även ha helförsäkring på bilen om du lämnat den som säkerhet. Men finns det då några fördelar med att lämna bilen som säker för lånet då? Ja räntan är ofta lägre då eftersom banken tar mindre risk.

Billån utan bilen som säkerhet för lånet

Billån utan bilen som säkerhet för lånet är ett privatlån. Du lämnar alltså inte bilen som säkerhet för ditt lån till banken vid ett privatlån till bil. Vid ett bolån till exempel så lämnar man bostaden som säkerhet för lånet precis som man lämnar bilen som säkerhet för lånet vid ett billån med bilen som säkerhet. Så vad är då skillnaden mellan billån utan säkerhet och med säkerhet?

Fördelen med att inte lämna bilen som säkerhet för lånet är att det är ett billån utan kontantinsats. Du måste alltså inte ha några egna pengar när du ska köpa bil. Lämnar du bilen som säkerhet måste du annars ha MINST 20% i kontantinsats hos alla långivare och banker i Sverige. Ska du köpa en bil för 200.000kr så blir det alltså 40.000kr som du måste ha själv. Sedan kan du köpa bilen av en privatperson och inte bara av en bilhandlare vid billån utan säkerhet. För lämnar du bilen som säkerhet för lånet så måste du oftast köpa bilen av en bilhandlare.

Men när privatlånen har så låg ränta så väljer många att ändå ta ett privatlån till bil för att slippa alla krångel. Billån finns det två alternativ av. Billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Eller ja det finns billeasing också men det räknar vi inte riktigt som ett billån så det kan du läsa vidare om längre ned i den här guiden om du är intresserad av att leasa en bil istället. Men vi börjar alltså med billån utan bilen som säkerhet för lånet och billån med bilen som säkerhet för lånet. Vad är det som skiljer dessa två alternativ åt? Vad är för och nackdelar mellan dessa två? Vi hoppas hjälpa dig få svar på dessa frågor.

Bästa billån hittar du så här förhoppningsvis

Bästa billån? Hur hittar man det bästa billånet? Vad räknas som bästa billånet? Ja antagligen är det en kombination av att lånet har låg ränta och har bra villkor. Vi har skapat en topplista med billån här ovan som helt enkelt sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till bil. Sedan ger vi även besökare möjligheten att lämna betyg på varje bank, långivare, låneförmedlare och jämförelsetjänst så att listan förhoppningsvis blir ännu bättre och mer relevant.


 • Finns det billån utan kontantinsats?
 • Hur stor insats måste man ha vid lån till bil?

Finns det billån utan kontantinsats?

Svar: I vår guide billån utan kontantinsats tar vi upp hur man kan låna till bil utan att ha någon kontantinsats alls. Är det ett lån utan insats du vill ta för att köpa en bil så bör du titta in där. Men andra ord så finns det alltså och är ett privatlån till bil.

Hur stor insats måste man ha vid lån till bil?

Svar: Om du väljer billån där du lämnar bilen som säkerhet så måste du ha minst 20 procent. Men om du tar ett privatlån så kan du låna 100%.


En enkel lista på våra sidor om billån

Vi har många guider om billån och här har vi plockat fram dom som vi tycker är bäst just nu.


5 reaktion på “Billån

 1. Lasse

  Om jag inte vill lägga en enda krona själv så är det alltså privatlån som gäller för mig?

  Svara
 2. Bertil

  Hej! Jag tänkte testa att ställa en fråga här då jag kommer till den här sidan gång på gång när jag söker lite om billån. Om jag vill köpa en bil för 20.000kr så är det ett privatlån jag ska ta då va? Det verkar ju inte finnas något billån med bilen som säkerhet som är så litet va?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Bertil! Det är som du säger, vi har inte heller hittat något billån med bilen som säkerhet för lånet som erbjuder billån för 20.000kr. Ofta är gränsen mellan 50.000-100.000kr. Sedan är nästa problem att dom flesta som har ett billån med bilen som säkerhet inte vill att bilen är över en viss ålder när billånet är avbetalat. Så om bilen inte får vara äldre än 10år när lånet är avbetalt så finns det inte många bilar att köpa för under 50.000kr ändå. Så då är det billån utan bilen som säkerhet som gäller. Det vill säga ett privatlån.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.