Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 38. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Santander topplista3,95%10000-350000krLåna pengar nu
3.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Billån utan kontantinsats – Topp 3

Billån utan kontantinsats 2018? Finns det? Går det att låna 100% till en bil? Ja det finns billån utan kontantinsats och du hittar en topplista över dom 10 mest populära billånen hos våra besökare just den här veckan här ovanför. Listan sätts efter vilka lån som oftast beviljats till våra besökare just den här veckan. Vi har alltid som ambition att du ska hitta exakt det du säker.

Det göra det till det populäraste alternativet just precis nu. Men det är långt ifrån det vi gör för att hjälpa dig hitta det bästa billånet för just dig. Du kan läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga billån och även ta en titt på vår egen recension av alla lån. Utöver det har vi även en mängd andra produkter som vi hoppas ska hjälpa dig i letandet.

3 bästa lånen till bil utan insats just nu ovan

Enkla topplistan som du hittar här ovanför visar dom 3 populäraste billånen utan kontantinsats hos våra besökare just den här veckan. Varken mer eller mindre. Sedan länkar vi in där du kan läsa mer om just billån utan kontantinsats. Vill du se våran STORA topplista över billån utan kontantinsats så får du scrolla ner för att se omdöme, betyg, recensioner och mycket mer. Det är exakt samma topplista men där den enkla ger en så bra överblick som möjligt medan den stora är en mer djupgående lista där vi tar med så mycket som möjligt om lånen. Allt för att du ska veta så mycket som möjligt om dina alternativ till lån till bil utan insats innan du lämnar den här sidan.

Billån utan kontantinsats

Två olika billån – Så här funkar det

Här för söker vi förklara det så enkelt som möjligt så alla ska förstå vad vi menar. Det finns två olika typer av lån till bil och du kan se vilket som är utan insats här.

 • Billån utan kontantinsats = privatlån (även kallat blancolån).

 • Billån med kontantinsats = billån med bilen som säkerhet och 20% insats

Låna till med med eller utan insats

Här kallar vi ett billån med bilen som säkerhet för ett ”vanligt” billån och ett billån utan säkerhet för privatlån. Så vad är det då för skillnad på ett privatlån till bil och ett ”vanligt” billån? Vid ett ”vanligt” billån måste du alltså ha MINST 20 procent i kontantinsats enligt lag i Sverige. Så kostar en bil 100.000kr så måste du alltså ha minst 20.000kr i kontantinsats. Vid ett privatlån får du låna till vad du vill utan någon kontantinsats. Du får alltså låna 100%. Vid ett ”vanligt” billån får du sällan köpa en bil under ett visst årtal. Tex så kan det vara så att du inte får du köpa en bil som är äldre än 10år. Vid ett privatlån får du köpa vilken årsmodell du vill. Vid ett ”vanligt” billån måste du ofta köpa bilen hos en bilhandlare.

Titta alltid vilka banker som låneförmedlare jämför

Eftersom vi förutsätter att du ska ta ett billån utan kontantinsats i den här guiden så är det alltså ett privatlån (även kallat blancolån) till bil som gäller för dig. Och som du kan se på tipset här ovanför så är låneförmedlare allra populärast hos våra besökare när dom ska ta ett privatlån. Och vårt tips är att alltid titta exakt vilka banker som låneförmedlaren du väljer har. Vi har guider på vilka banker alla låneförmedlare vi listar har. Exempel på en sådan guide är Vilka banker har Lendo. Se fler på bästa låneförmedlare.

Se alltid till att kunna betala tillbaka

Om du ska låna till en bil bör du se till så du har en plan för hur du ska kunna betala tillbaka pengarna snabbare än bilen sjunker i värde. För annars kan det vara så att du sitter med mer lån är vad bilen är värd. Och det är inte så kul. Och se även till så du verkligen kan betala tillbaka så du inte hamnar i en situation där du måste sälja bilen för att du inte kan betala tillbaka pengarna annars. Och så visar det sig att du knappt får några pengar för det och så har du lån du inte kan betala och ingen bil.

Det finns billån utan kontantinsats och det är ett privatlån (även kallat blancolån). När du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du uppfylla mer grundkrav än när du lånar till bil med ett privatlån. Med en billån med bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i kontantinsats oavsett vart du tar lånet. Det går alltså inte att låna 100% med bilen som säkerhet.


 • Kan man få billån med betalningsanmärkning?
 • Vad är leasing?
 • Är lån utan säkerhet till bil osäkert på något sätt?
 • Kan man använda en låneförmedlare för att jämföra?

Kan man få billån med betalningsanmärkning?

Svar: Ja det kan du absolut få men det beror helt på din situation. Precis som med alla lån alltså. Lån är högst individuella så det är svårt att ge generella svar. Det finns banker som inte godkänner betalningsanmärkning överhuvudtaget och det finns banker som är beredda att ta sig en titt på just din situation trots betalningsanmärkning. Men har du betalningsanmärkningar så är det i alla fall större chans att du får låna pengar om du väljer att ansöka om ett mindre belopp än ett större.

Vad är leasing?

Svar: Det innebär att man hyr bilen så man äger inte bilen och tar alltså inget lån för att låna pengar till den. Det kan vara ett avtal där du helt enkelt hyr bilen under exempelvis 3år för en fast månadskostnad. Om du planerar att ta en leasing så bör du läsa på ordentligt om det först för det kan bli dyrare än vad du tänkt dig om du inte vet vad du gör.

Är lån utan säkerhet till bil osäkert på något sätt?

Svar: Nej men jag förstår att det kan uppfattas så. Men det betyder att du inte lämnar något i säkerhet för att du betalar tillbaka pengarna. Om du till exempel låna till ett fritidshus med ett privatlån så är det alltså ett just ett lån utan säkerhet. Men lämnar du bostaden som säkerhet så är det ett bolån med säkerhet.

Kan man använda en låneförmedlare för att jämföra?

Svar: Ja det är perfekt att jämföra lån till bil med en låneförmedlare. Så titta in topplistan för att se vilja som är just låneförmedlare så du kan hitta den som är populäraste just nu.


Läs mer om Billån utan kontantinsats här! Det här är dom populäraste guider om det

Det vi har gjort här är att skapa en topplista över dom guiderna som våra besökare helst läst just nu om just lån utan insats vad gäller billån. Så spana in den och se om du vill läsa vidare och fördjupa din kunskapa om detta innan du väljer vilket lån som passar dig bäst just nu. Vi har en lista som vi uppdaterar löpande hela tiden så du alltid ska kunna hitta det som är populärast just nu.


47 reaktion på “Billån utan kontantinsats – Topp 3

 1. Lasse

  Stort tack för listan ni har här. Jag har försökt få en bra överblick över långivare på jämförelsetjänster men allt är så luddigt där. Bättre att jämföra själv som ni skriver.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Aron och tack för din fråga! Låna till bil med ett privatlån är absolut möjligt. Sen beror det självklart på vilka möjligheter man har för att få låna pengar men om man får ta en privatlån så får man i dom flesta fall köpa vad som helst utan att långivaren blandar sig i. Lycka till med ditt köp!

   Svara
 2. Jonas

  Vad finns det för olika alternativ till bilfinansiering om man vill köpa en bil för ca 100000kr och inte har en enda krona av dessa? Jag har fast arbete och en ekonomi som är runt snittet i Sverige skulle jag tro. Jag är 19år och har därför inte hunnit spara ihop några pengar alls men jag vill inte vänta tills jag har sparat ihop 100000kr till en bil. Det skulle ta för lång tid och jag vill inte köpa någon billig skit bil som går sönder hela tiden då jag inte kan mecka alls och är inte intresserad av det. Jag vill helt enkelt bara ha en bil så snabbt som möjligt. Jag tjänar ca 25000kr i månaden och har inte så mycket utgifter. Tacksam för svar av någon som vet.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Jonas!

   Om du vill låna pengar till en bil och inte har några pengar att lägga in så går ett billån bort då det är lag på minst 20 procent kontant då. I ditt fall ca 20000kr alltså. Med ett privatlån så behöver du inte betala något kontant utan där får du ofta köpa vad du vill för pengarna. Dock har privatlån ofta en lite högre ränta än ett billån då långivaren ofta tar en högre risk där och därmed även behöver ta mer betalt för det.

   Kom ihåg att jämföra den effektiva räntan när du ska jämföra räntor. Där ska alla kostnader för lånet räknas med och ger därför en rättvisare bild när man jämför långivare mot varandra.

   Här längst upp hittar du en lista över privatlån. Klicka på mer info för att få fram villkor och effektiva ränta. Där kan du även ansöka direkt online på nätet hos samtliga långivare. Då får du svar på om du kan låna pengar hos dom och hur mycket.

   Lycka till Jonas!

   Svara
 3. Adrian

  Är det okej att låna hela summan när man ska köpa en begagnad bil som är äldre än 10år? Har åldern på bilen bara att göra med billån va?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Adrian! Tar du ett privatlån spelar åldern på bilen ingen roll. Vid ett billån däremot gör det ofta det.

   Svara
 4. Per T

  Jag vill köpa en bil snabbt men har har inga pengar sparade förutom min lön på 16000kr efter skatt. Utgifter på runt 8000kr i månaden. Vad är smartaste att göra om jag vill låna pengar till en bil?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Per T!

   Vad som är ”smartast” vågar jag inte svara på. Men med hjälp av uteslutningsmetoden: Vill du låna till en bil och inte har några pengar alls och inte kan tänka dig spara ihop till kontantinsatsen så är det ju privatlån som gäller i och med att det är lag på 20 procent kontantinsats på ett ”vanligt” billån.

   MEN, en del bilhandlare erbjuder ibland att man får ta privatlån till kontantinsatsen men det pågår just nu mycket snack om att det dom gör är olagligt. (vilket det inte är att låna till kontantinsatsen med privatlån vid köp av bostad)

   Källa:
   http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Pressmeddelanden/Pressmeddelande-2013/Forbjudet-salja-bilar-utan-krav-pa-kontantinsats/
   http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2013/KO-vill-forbjuda-bilkop-utan-kontantinsats/

   Om du själv väljer att låna till kontantinsatsen för ett ”vanligt” billån är upp till dig själv. Osäker på vad långivaren för billånet säger om det dock. Förmodligen olika beroende på vart du tar billånet. För det går ju inte dölja på kreditupplysningen som görs på dig för billånet sen.

   Det något märkliga i det här är att dom inte verkar ha några problem med att folk tar privatlån och köper bil för istället. Många långivare marknadsför till och med sina privatlån som ett billån utan kontantinsats.

   Svara
 5. Rune

  Hej, Jag behöver köpa bil och jag har inget sparat. Jag kan tänka mig betala ca 3000 kr/mån för bilen, tänker en bil för omkring 150 000 kr som jag betalar av i 5-6 år. Funderar på om jag ska låna till kontantinsatsen från någon av ovanstående långivare och försöka betala av det så snabbt som möjligt, ca 30 000 kr och sen ta billån hos bilhandlaren för de resterande 120 000 kr. Kan det då bli problem få köpa bilen på avbetalning om de ser att jag har ett annat lån. Har inga lån sedan tidigare, inga betalningsanmärkningar, tjänar ca 360 000kr/år. Eller ska man ta ett privatlån för hela köpet? Tacksam för svar.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Rune,

   Förmodligen blir det ju billigare att låna till kontantinsatsen och ta resten som ett ”vanligt” billån. Men precis som du säger så är det ju osäkert vad långivaren för billånet säger om det när dom ser det på kreditupplysningen på dig. Om dom bryter mot laget att ge dig lånet då vet jag inte men dom kan ju bli tveksamma ändå. Du har ju bra förutsättningar att kunna ha ett billån och ett litet privatlån med det du radar upp i alla fall.

   Du kanske har läst i media att visa bilhandlare erbjuder sina kunder att hjälpa till att låna till kontantinsatsen med ett privatlån men att konsumentverket vill stoppa det eftersom det bryter mot lagen:

   Källa:
   http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Pressmeddelanden/Pressmeddelande-2013/Forbjudet-salja-bilar-utan-krav-pa-kontantinsats/
   http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2013/KO-vill-forbjuda-bilkop-utan-kontantinsats/

   I många fall verkar det ju i alla fall fungera att göra så.

   Det något märkliga är att det inte verkar vara något problem för dom att folk tar ett privatlån och köper en bil. Eftersom många långivare marknadsför sitt privatlån som ett billån utan kontantinsats.

   Du har ju bra förutsättningar med det du radar upp hur som helst.

   Svara
 6. Marcus

  Jag vill köpa en Golf -05 med ca 13000mil på mätaren för 40.000kr. Är det dumt att låna pengar till hela bilen med ett privatlån? Jag tänker på om bilen sjunger i värde snabbare än vad jag betalar av lånet?

  Svara
  1. Karl

   Det är väldigt svårt att svara på men bilar är ju sällan så bra affärer rent ekonomiskt eftersom dem just sjunger så snabbt i värde och samtidigt kostar mycket pengar att äga. Om bilen sjunger i värde snabbare än vad du betalar av på den kan ju bero på många olika saker. Men utan att kunna jätte mycket om bilar så låter det som mycket bil för pengarna och det låter ju som, om inget oväntat sker, att det kan hålla i minst 5år. Förmodligen mycket längre än så. Men väljer du att amortera av den på 5år blir det ca 667kr i månaden. Då bör du vara safe om du är oroligt för just det. Sen skulle ja råda dig att betala av den snabbare om du får möjlighet under dessa 5år.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Björn! Förstår inte riktigt vad du menar? Du vill köpa en bil med ett amorteringsfritt lån? Det tror jag inte är möjligt.

   Svara
 7. Karl

  Jag vill köpa en bil för 55000kr men vill låna hela beloppet. Är ett privatlån ett alternativ då alltså?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Karl! Ja ett privatlån är ett alternativ då. Du hittar en topplista över privatlån längst upp på sidan. Listan sorteras efter vilket alternativ som är mest populärt hos våra besökare just nu.

   Svara
 8. Samuel

  Hejsan jag har funderat på detta ett tag, hade tänkt köpa en bil utav min kollega som jag jobbar med. men har ej dom pengar som han vill ha den för. 130,000 kr men då kunde Audi finansierar mig med att dom köper bilen utav min kollega. och jag köper bilen utav dom genom att lägga in handpenning på 26,000kr och få 3.50 % i ränta personal ränta. och betalar ca 1800kr i månad. men det jag undrar kan jag ta ett lån från banken på ca 60,000kr betala av mina små lån jag har och även lägga in 26,000kr i handpenning. efter som jag har ej 26.000kr sparande. det jag undrar är kan jag få avslag från Audi bil handlaren om jag tar lånet från banken? men då har jag två lån att betala. men det blir ändå billigare för mig tanke på alla små lånen jag har. Men det största jag undrar om jag kan få avslag från audi

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Samuel,

   Det kan bara dom svara på tyvärr. Det kan ju som du själv misstänker påverka din möjlighet att få lån av dom om dom tycker att du inte får plats med båda lånen i din budget. Men om du fått ett ok på ett billån hos dom så borde dom ha sett dina små lån redan och får du längre kostnad på att samla dessa så borde det inte vara några blev kan man tycka. Snarare tvärtom.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Elina! Vi känner inte till ett enda billån där man lämnar bilen som säkerhet för lånet där man kan låna så lite som 20.000kr. Därför återstår ett privatlån. Du ser vilka privatlån besökare innan dig valt att låna till bil med just den här veckan här ovan i topplistan.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Ali! Då är det ett privatlån som gäller där du inte behöver ha några 20 procent i kontantinsats utan där du kan låna pengar till hela bilen i istället. Lycka till! Mvh Patrik på Kontantinsats.se

   Svara
 9. Per

  Jag äger en bil som kostar ca 50.000kr om man ska tro priserna på blocket. Och jag tänkte köpa en bil för 100.000kr. Alltså måste jag låna till ca 50.000kr. Vad är det bästa lånet för mig?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Vi kan inte ge såna ekonomiska råd pga lagstiftningen. Vad som är bäst är så klart väldigt svårt att svara på. Men eftersom du har en kontantinsats som täcker minst 20 procent av bilens inköpspris så kan du ju välja mellan billån med bilen som säkerhet och billån utan kontantinsats. Dom flesta letar ju efter lägst ränta så jämför och se vilka som ger dig bäst erbjudande.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Marcus! Jag förstår inte riktigt frågan? Om du får igenom att låna pengar till en bil genom att låna på lägenheten så behöver du inte ta ett privatlån?

   Mvh Kontantinsats

   Svara
 10. Josefine

  Hej, jag håller på att tittar på lite olika låneförmedlare för att ta ett lån till bil men det är så svårt att veta vilka banker man jämför? Varför listar dom inte bankerna mycket tydligare för? Faller inte hela ideen med att jämföra banker om man inte vet vilka man jämför?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Josefine! Ja tyvärr har dom avtal som gör att dom inte lämnar ut alla banker dom jämför. Varför vet vi inte exakt men vi antar att det har att göra med att dom inte har så unika tjänster utan lätt kan kopieras så andra kan få exakt samma ränta genom andra samarbetspartners bankerna har. Vi försöker reda ut alla banker som jämförelsetjänsterna har och har fler guider om det som du gärna får kolla in.

   Svara
 11. Oskar

  Hej jag har en liten snabb fråga jag hoppas kunna få svar på här. Jag vill köpa en bil för 20.000kr men det verkar inte gå att ta ett billån där man lämnar bilen som säkerhet då?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Oskar, Vad vi vet så finns det inga billån med bilen som säkerhet för mindre än 50.000kr.

   Svara
 12. Alex

  Jag jämförde billån med bilen som säkerhet och privatlån för att se vilket lån som blev billigast och för mig är det privatlånet! Hur kan det bli så?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Alex, Med ränteläget vi har nu så har vi sett att det blivit så oftare än tidigare. Vår gissning är att det är större konkurrens på privatlån som gjort att det blivit så allt oftare.

   Svara
 13. Klara

  Jag köpte bil genom att ansökan om lån hos Lendo och jag tyckte det var väldigt smidigt och bra. Är mycket nöjd.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.