Veckans topplista över lån - v.50 2017

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.50 2017. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »". Topplistan baseras på omdöme, betyg och populäritet hos våra tidigare besökare. Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades onsdag 2017-12-13 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år10000-500000krMer info om Lendo
2.Låna pengar till kontantinsats AXO Finans2,95%1-15år5000-600000krMer info om AXO Finans
3.Sambla2,95%1-10år5000-500000krMer info om Sambla
4.Consector2,95%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
5.MyLoan2,95%2-15år10000-500000krMer info om My Loan
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,54%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
8.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år20000-350000krMer info om ICA Banken
9.Låna till kontantinsats via Zmarta3,54%1-15år1000-500000krMer info om Zmarta
10.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian

Billån eller privatlån?

Billån eller privatlån? Vad ska man välja när man ska låna till bil? Alltså billån med bilen som säkerhet för lånet eller privatlån till bil utan bilen som säkerhet för lånet?

Svar: Det finns två typer av billån där du antingen lämnar bilen som säkerhet för lånet eller där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det som kan vara lite förvirrande är att många kallar båda dessa för billån – vilket det ju är – men med ett privatlån får du köpa vad du vill och det kan även kallas bara just privatlån. Eller blancolån hos visa banker. Men det är ganska stor skillnad mellan ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet och ett privatlån till bil. Med ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i kontantinsats vart du än lånar. Så köper du en bil för 100.000kr måste du alltså ha minst 20.000kr själv. Sen är det vissa som tar ett privatlån till kontantinsatsen och ett billån för 80 procent. Men det gör bara att du inte behöver någon insats och kanske kan få lägre ränta på billånet. Då lån där du lämnar något i säkerhet för lånet – i det här fallet bilen – i regel ofta är billigare. Men absolut inte alltid så du bör jämföra räntor och villkor noga innan du ska låna till bil oavsett vilket alternativ du väljer. Det som gör att många ändå väljer ett privatlån till 100% är att du kommer ifrån att behöva köpa bilen via en auktoriserad bilhandlare vilket dom flesta kräver att du gör om du ska ha ett billån med bilen som säkerhet hos dom. Det finns även en rad andra punkter du måste följa. Bilen får inte vara äldre än ett visst antal år till exempel. Den får heller inte vara för billig. Ofta är det en gräns på 50.000kr. Här nedan tänkte vi gå igenom dom populäraste lånen i våra topplistor kring billån för att se hur det ser ut hos just den banken, låneförmedlaren och så vidare.

Guiden Billån eller privatlån? på 5sek: I den här guiden går vi igenom skillnaderna på att ta ett billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet, det vill säga ett privatlån.


Innehåll i Billån eller privatlån?

Här kan du enkelt klicka dig fram i menyn genom att klicka på rubrikerna till dom olika kapitlet till guiden. På så sätt kan du läsa exakt det du vill istället för att behöva ta dig igenom hela och inse att det inte var det du sökte efter. Kapitlet Läs mer om Billån eller privatlån? kanske är något för dig i så fall. Där tipsar vi nämligen om andra guider vi skrivit i ämnet och som vi tycker du borde ta och läsa.

 • Billån eller privatlån? »
 • Innehåll i Billån eller privatlån? (här är du nu)
 • Vanliga frågor om Billån eller privatlån?
 • Fördjupning i Billån eller privatlån?
 • Läs mer om Billån eller privatlån?
 • Ställ en fråga och diskutera Billån eller privatlån?
 • Lämna betyg och omdöme om Billån eller privatlån?

Vanliga frågor om Billån eller privatlån?

Här nedanför samla vi ihop frågor vi fått in om just Billån eller privatlån. Vi uppdaterar hela guiden löpande och framförallt så uppdaterar vi frågorna så fort det kommer in några nya som vi tycker passar in här.

 • → Finns billån utan kontantinsats?

Finns billån utan kontantinsats?

Finns billån utan kontantinsats? Svar: Ja det finns billån utan kontantinsats och då är det privatlån till bil som gäller då det inte finns något billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet där du inte behöver 20% i kontantinsats. Oavsett vilken bank du väljer.


Fördjupning i Billån eller privatlån?

 • → Billån eller privatlån hos ICA Banken

Billån eller privatlån hos ICA Banken

ICA Banken har bara privatlån där du kan låna till hela bilköpet (mellan 20 000 och 350 000 kronor) och kan köpa bilen av vem du vill. Alltså både privatpersoner och bilhandlare.


Läs mer om Billån eller privatlån?

Här har vi samlat relaterade guider till Billån eller privatlån? Så om du inte hittar det du söker än så hoppas vi att du kan göra det här istället.


Ställ en fråga och diskutera Billån eller privatlån?

Var gärna med och diskutera Billån eller privatlån? med oss på redaktionen här nedanför i kommentarsfältet. Där kan du ställa frågor och diskutera med oss och andra besökare om Billån och guiden Billån eller privatlån?.


Lämna betyg och omdöme om Billån eller privatlån?

Här nedanför kan du ge betyg och omdöme på guiden Billån eller privatlån?. Vill du istället hitta omdöme och betyg på billån så kan du titta in sidan Billån omdöme där vi samlar alla guider med omdöme och betyg som vi har på billån.

(33 röster och i snitt: 4,64 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Billån eller privatlån?

Det här inlägget postades i Billån, Billån utan kontantinsats. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Billån eller privatlån?

 1. Adam skriver:

  Så om jag inte vill lägga in en enda krona själv så är ett privatlån som gäller alltså?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.