Veckans topplista över lån - v.3 2018

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.3 2018. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »". Topplistan baseras på omdöme, betyg och populäritet hos våra tidigare besökare. Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades fredag 2018-01-19 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år10000-500000krMer info om Lendo
2.Låna pengar till kontantinsats AXO Finans2,95%1-15år5000-600000krMer info om AXO Finans
3.Sambla2,95%1-10år5000-500000krMer info om Sambla
4.Consector2,95%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
5.MyLoan2,95%2-15år10000-500000krMer info om My Loan
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,54%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
8.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år20000-350000krMer info om ICA Banken
9.Låna till kontantinsats via Zmarta3,54%1-15år1000-500000krMer info om Zmarta
10.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian

Båtlån – Bäst i test 2018

Båtlån? Vad finns det för olika typer av båtlån och vilket båtlån är bäst? Svar: Båtlån finns precis som med billån i två varianter. Ett lån där du lämnar båten som säkerhet för lånet och ett lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Och precis som med billån så måste du oftast (vi känner inte till ett enda lån som inte är så) köpa av en auktoriserad handlare när du ska lämna båten som säkerhet för lånet. I det andra fallet behöver du inte göra det då det är ett vanligt privatlån och för det får du oftast köpa precis vad du vill. Till exempel låna till båt. Du hittar topplistan över privatlån här ovan.

Båtlån – Veckans ENKLA topplista

Här ovan ser du våran ENKLA topplista över lån som våra besökare har valt att låna till båt med efter ha läst någon av våra guider om båtlån just den här veckan. Vill du se en mer fördjupande topplista med omdöme, betyg och recensioner kan du titta på Båtlån – Veckans STORA topplista istället. Det är exakt samma topplista båda två där skillnaden bara är att den enkla är för att du ska få så bra överblick som möjligt medan den stora ska vara mer fördjupande efter att du tagit del av den enkla.

Båtlån


Innehåll i guiden Båtlån

Här kan du enkelt klicka dig fram i våran snabbmeny över guiden Båtlån. På så sätt hoppas vi att du enklare ska kunna hitta det du söker och inte behöva lägga ner onödig tid på att läsa sådant du inte är ut efter eller som inte intresserar dig. Du behöver alltså inte scrolla igenom hela guiden utan kan enkelt klicka på rubrikerna bara.


Tips innan båtlån

I den här kapitlet så kommer vi med tips som vi tycker du bör känna till innan du ska låna till båt med ett båtlån. Vi skriver väldigt mycket om just lån till båt och här samlar vi det som vi vet att våra besökare efterfrågar angå just lån till båt. Vi har helt unik data efter ha skrivit om båtlån sedan 2010. Och det har vi gjort varje vecka. Här kan du hitta det vi tror du vill läsa om du tagit dig till just det här kapitlet.

 • Båtlån med båten som säkerhet eller inte
 • Köpa båt hos båthandlare om du inte kan båtar
 • Använd en låneförmedlare
 • Jämför, jämför och jämför

Båtlån med båten som säkerhet eller inte

Båtlån med båten som säkerhet eller inte är den första frågan du måste ställa dig. Vilket av dessa två alternativ passar just ditt båtköp bäst? Ska du till exempel köpa en billigare båt så kanske du inte ens kan lämna den som säkerhet för ett lån och då behöver du inte funderar på den frågan något mer då privatlån är det enda alternativet för dig. Men se om båda alternativen finns för dig och vad som är för och nackdelar med dessa två för just dig. Vill du inte lägga minst 20% så är till exempel privatlån det enda alternativet för dig också.

Köpa båt hos båthandlare om du inte kan båtar

Om du ska köpa båt och inte kan något om båtar så är det tryggast att köpa båten hos en bra båthandlare. För precis som med bilhandlare så har du en större trygghet om du köper din båt hos en båthandlare än om du köper den av en privatperson. Du kan även ställa frågor på ett helt annat sätt. Se till att handla av en båthandlare med bra rykte och bra betyg på nätet.

Använd en låneförmedlare

Använd en låneförmedlare när du ska låna till båt och få ner räntan. Våra besökare använder oftast en låneförmedlare och det tycker vi är väldigt smart. Varför inte jämföra över 20 privatlån med bara en ansökan när det är gratis? Ta till exempel Lendo som är populärast av alla låneförmedlare hos våra besökare ända sedan starten 2010 men några få undantag där Advisa varit populärast. Hos Lendo kan du jämföra över 20 banker mot varandra bara genom en ansökan och en UC. Och det helt gratis. Så titta in låneförmedlare när du ska låna till båt och jämför lån innan du ska låna.

Jämför, jämför och jämför

Det kan inte sägas nog med gånger. Du måste jämföra båtlån innan du tar ett. Det finns väldigt mycket pengar att spara. Speciellt om du väljer att köpa en lite dyrare båt.


Vanliga frågor om båtlån

Här samlar vi på vanliga frågor som vi får in om just båtlån och som vi svarat på. Vill du ställa någon fråga om att låna till båt så kan du göra den längst ner i den här guiden.

 • Har ICA Banken båtlån?
 • Har Lendo båtlån?
 • Kan man låna till båt med privatlån?

Har ICA Banken båtlån?

Svar: Ja ICA Banken har ett båtlån utan båten som säkerhet för lånet. Det är alltså ett privatlån ICA Banken erbjuder sina kunder att ta för att låna pengar till båt. Klickar du på Mer info i topplistan här ovan kan du läsa mer under Båtlån.

Har Lendo båtlån?

Svar: Ja Lendo har ett privatlån som du kan använda för att låna pengar till båt. Det är precis som med billån där du kan låna till båten med båten som säkerhet eller låna till båten utan båten som säkerhet för lånet. Och Lendo har alltså det sistnämnda alternativet och hos våra besökare har det varit det absolut populäraste alternativet sedan starten av guider om lån till båt.

Kan man låna till båt med privatlån?

Svar: Ja det är ett vanligt sätt att finansiera ett båtköp. Tänk på att försöka betala av lånet så snabbt du kan bara när du väljer att låna till båt med ett privatlån.


Båtlån – Veckans STORA topplista

Här hittar du veckans stora båtlån. Det är en större version av topplistan du hittar längst upp i den här guiden. Du hittar helt enkelt dom lån som flest av våra besökare valt att låna till båt med.

 • → 1. Lendo
 • → 1. ICA Banken
 • → 2. AXO Finans
 • → 3. Freedom Finance
 • → 5. Bank Norwegian

→ 1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån och som går utmärkt att låna till båt med. Det är alltså lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Så ska du ta ett privatlån till din nya båt så kan du titta in Lendo och jämför över 20 banker mot varandra för att se om det finns något lån som passar just dig. Helt gratis är Lendos tjänst dessutom! Det överlägset populäraste alternativet för våra besökare.


→ 2. ICA Banken

ICA Banken har i skrivande stund ett typ av lån till båt och det är ett privatlån. Alltså ett båtlån utan båten som säkerhet. Ett båtlån utan kontantinsats. För att se om deras lån till båt passar dig så går du in och klicka på Lån i deras meny och sedan Båtlån.


→ 3. AXO Finans

AXO Finans är precis som Lendo en låneförmedlare men en betydligt mindre sådan. För att se skillnaden på dessa två låneförmedlare så borde du titta in guiderna Vilka banker har Lendo och Vilka banker har AXO Finans.


→ 4. Freedom Finance

Freedom Finance är precis som många andra i topplistan en låneförmedlare. Freedom Finance förmedlar bland annat privatlån och det är alltså privatlån som är ett båtlån i detta fall.


→ 5. Bank Norwegian

Bank Norwegian har samma ägare som flygbolaget Norwegian och erbjuder dig privatlån till båt upp till 500.000kr. Bank Norwegian har inte något båtlån där du kan lämna båten som säkerhet för lånet utan erbjuder enbart privatlån till båt. För och nackdelar med det kan du läsa under kapitlet Fördjupning i båtlån.


Sammanfattning av guiden Båtlån

Det finns båtlån utan båten som säkerhet och det finns båtlån utan båten som säkerhet. Precis som med billån det vill säga. I den här guiden kan du fördjupa dig i båtlån, se sammanfattningar av andra guider relaterade till båtlån, ställa frågor och diskutera båtlån med oss på redaktionen och andra besökare. Du kan även hitta dom 10 populäraste båtlånen i varje kategori båtlån utan båten som säkerhet för lånet och båtlån med båten som säkerhet för lånet. Den här guiden visar vart våra besökare valt och låna pengar till båt flest gånger. Vad båtlånen har för omdöme och betyg av våra besökare. Vad vi skriver om båtlånen i våra recensioner om varje lån. Vi beskriver även skillnaden på att låna till båt med båten som säkerhet för lånet och låna till båt utan båten som säkerhet för lånet.


Tips på andra guider vi skrivit om Båtlån

Här följer några sammanfattningar av andra guider om båtlån som vi tror du kan vara intressera av om du funderar på att låna pengar till båt. Vi har skrivit om lån till båt nästan varje vecka ända sedan år 2010 så det har hinnit blivit väldigt mycket om just bolån. Och här sammanfattar vi alltså dom vi tror att du vill läsa mer om efter vad vi tror att just du är intresserad av.

 • Låna till båt
 • Bästa båtlånet
 • Båtlån utan kontantinsats
 • Låneförmedlare
 • Bästa låneförmedlare
 • Privatlån

Låna till båt

Så ska du låna till båt hoppas vi att vi är den bästa startsidan för det. Vi bygger hela tiden på våra guider löpande och hoppas hela tiden kunna erbjuda en bättre hemsida varje gång du besöker den. Vi kommer inom kort lägga upp så mycket info som möjligt om båtlån här. Så länge kan du titta in topplistan ovan. Där ser du alltså vart besökare innan dig valt att låna pengar till båt flest gånger just sen här veckan.

Bästa båtlånet

Bästa båtlånet är guiden där vi beskriver hur vi tar fram det bästa båtlånet för varje år, månad och vecka. Så funderar du på att låna till båt så är vårt tips att läsa den.

Båtlån utan kontantinsats

Båtlån utan kontantinsats är en guide där vi går igenom när du inte behöver någon insats vid ett båtlån. Sedan har vi som vanligt även en topplista över båtlån utan kontantinsats som våra besökare är med och sätter ihop löpande hela tiden. Den visar helt enkelt vilket båtlån utan kontantinsats som är populärast hos våra besökare just precis nu. Och sedan hittar du som vanligt omdöme och betyg från våra besökare också. Faktum är att det vanligaste båtlånet totalt hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om lån till båt är ett privatlån där du inte behöver någon insats. Om det är på grund av att man behöver insatsen själv vet vi inte.

Låneförmedlare

Många väljer att låna pengar till båt med ett privatlån och då kan det vara bra att använda sig av en låneförmedlare för att så så billig ränta på sitt privatlån som möjligt. Så funderar du på att låna till båt med ett privatlån så borde du titta in våran guide Låneförmedlare.

Bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en avknoppning från guiden Låneförmedlare som du kan läsa om här ovan. I guiden Bästa låneförmedlare så fokuserar vi på vinnaren i guiden Låneförmedlare.

Privatlån

Privatlån är ett väldigt vanligt lån för folk som vill låna till båt och det här därför en guide vi tycker du bör läsa. Vi tar bland annat fram vilket privatlån som är bäst enligt våra besökare.

Blancolån

Blancolån är vanligt till båt också när man läser bankers hemsidor och i guiden Blancolån berättar vi bland annat mer om just det. Blancolån är exakt samma typ av lån som privatlån. Det är bara två namn på samma lån. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar.


Läs mer om att låna till båt med båtlån

Här försöker vi skapa en så bra överblick som möjligt över vad du kan läsa om båtlån på Kontantinsats.se. Vi skapar löpande en lista över andra guider om lån till båt som vi skrivit. Så om vi skriver en ny guide om båtlån så kommer den upp här så du förhoppningsvis ska kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt.

Låna till kontantinsats

Ska du låna till kontantinsats så bör du läsa dessa guider först.


Ställe en fråga och diskutera Båtlån

Kontantinsats.se är tänkt som en plattform där vi kan samlas och prata lån och ekonomi så därför kan du som besökare kommentera och diskutera alla guider med oss och andra besökare. Så du får väldigt gärna ställa en fråga om något du precis läst i guiden Båtlån här nedanför i kommentarsfältet. Där kan du läsa andras frågor, diskussioner och kommentarer om båtlån.


Lämna betyg på guiden Båtlån

Här kan du ge betyg på guiden Båtlån. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna och där har du möjligheten att ge guiden 1-5 stjärnor där 1 är att du tycker den är dålig och 5 att du tycker den är väldigt bra. Omdöme ger du genom att lämna en kommentar här nedanför i kommentarsfältet. Du får väldigt gärna motivera ditt betyg med ett omdöme. Vi har valt att ha dessa funktioner separata då fler av er har önskat det. Vi försöker bygga en sajt tillsammans med våra besökare för att på så sätt göra guiderna bättre för varje besök.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (62 röster och i snitt: 4,52 av 5)

Lämna omdöme på guiden Båtlån

Vi vill veta vad våra besökare tycker om vår största guide om Båtlån och det kan du göra genom betyg här ovan och/eller med omdöme i kommentarsfältet. Så var med och säg vad som är bra och dåligt med guiden. VI behöver pepp för att fortsätta vårt arbete och vi behöver veta vad du inte tycker är bra så vi kan fixa till det. Målet är att varje besök ska göra sajten bättre.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Båtlån

Det här inlägget postades i Båtlån, Låna till båt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Båtlån – Bäst i test 2018

 1. Per skriver:

  Hej! Jag har sett in fin båt på blocket för 20.000kr och då är det privatlån jag ska ta va? Tänkte att en låneförmedlare är smartast för mig då?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Per! Det låter som 100% av alla bankerna skulle råda dig att ta ett privatlån. Om en låneförmedlare är smartast för just dig att ta är svårt för oss att svara på och vi ger inte såna tips. Du kan titta in våran guide låneförmedlare för att läsa mer.

 2. Lennart skriver:

  Tack för bra guider om båtar.

 3. Ibbe skriver:

  Kan jag låna till en ny båt utan att lämna den som säkerhet? Någon som vet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.