1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
  • Jämför över 25 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Båtlån – Dom bästa just nu!

Båtlån? Vad finns det för olika typer av båtlån och vilket båtlån är bäst? Båtlån finns precis som med billån i två varianter. Ett lån där du lämnar båten som säkerhet för lånet och ett lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Och precis som med billån så måste du oftast (vi känner inte till ett enda lån som inte är så) köpa av en auktoriserad handlare när du ska lämna båten som säkerhet för lånet. I det andra fallet behöver du inte göra det då det är ett vanligt privatlån och för det får du oftast köpa precis vad du vill. Till exempel låna till båt. Du hittar topplistan över privatlån här ovan.

Jämför båtlån hos oss så här

Du kan jämföra båtlån hos oss och det gör du tillsammans med andra besökare. Du kan försökt se topplistan här ovan där vi listar dom 5 populäraste lånen till båt av alla. Sedan kan du ta dig vidare till hela topplistan och det är den du kommer till om du klicka på länken precis ovanför listan. Då kommer du till en sida där vi visar alla lån vi skriver om här på Kontantinsats.se och som alla topplistor baseras på. Var noga med att läsa omdömen och betyg på lånet du tar om du inte känner igen det sedan tidigare.

Båtlån

Innehåll i guiden Båtlån

  • Kan man låna till båt med ett privatlån?
  • Kan man använda en låneförmedlare?
  • Är det någon skillnad på lån till motorbåt och segelbåt?
  • Vilket lån till båt har lägst ränta just nu?

Båtlån med båten som säkerhet eller inte

Båtlån med båten som säkerhet eller inte är den första frågan du måste ställa dig. Vilket av dessa två alternativ passar just ditt båtköp bäst? Ska du till exempel köpa en billigare båt så kanske du inte ens kan lämna den som säkerhet för ett lån och då behöver du inte funderar på den frågan något mer då privatlån är det enda alternativet för dig. Men se om båda alternativen finns för dig och vad som är för och nackdelar med dessa två för just dig. Vill du inte lägga minst 20% så är till exempel privatlån det enda alternativet för dig också.

Köpa båt hos båthandlare om du inte kan båtar

Om du ska köpa båt och inte kan något om båtar så är det tryggast att köpa båten hos en bra båthandlare. För precis som med bilhandlare så har du en större trygghet om du köper din båt hos en båthandlare än om du köper den av en privatperson. Du kan även ställa frågor på ett helt annat sätt. Se till att handla av en båthandlare med bra rykte och bra betyg på nätet.

Använd en låneförmedlare

Använd en låneförmedlare när du ska låna till båt och få ner räntan. Våra besökare använder oftast en låneförmedlare och det tycker vi är väldigt smart. Varför inte jämföra över 20 privatlån med bara en ansökan när det är gratis? Ta till exempel Lendo som är populärast av alla låneförmedlare hos våra besökare ända sedan starten 2010 men några få undantag där Advisa varit populärast. Hos Lendo kan du jämföra över 20 banker mot varandra bara genom en ansökan och en UC. Och det helt gratis. Så titta in låneförmedlare när du ska låna till båt och jämför lån innan du ska låna.

Stora guiden om att låna till båt

Så ska du låna till båt hoppas vi att vi är den bästa startsidan för det. Vi bygger hela tiden på våra guider löpande och hoppas hela tiden kunna erbjuda en bättre hemsida varje gång du besöker den. Vi kommer inom kort lägga upp så mycket info som möjligt om båtlån här. Så länge kan du titta in topplistan ovan. Där ser du alltså vart besökare innan dig valt att låna pengar till båt flest gånger just sen här veckan.

Det finns båtlån utan kontantinsats

Båtlån utan kontantinsats är en guide där vi går igenom när du inte behöver någon insats vid ett båtlån. Sedan har vi som vanligt även en topplista över båtlån utan kontantinsats som våra besökare är med och sätter ihop löpande hela tiden. Den visar helt enkelt vilket båtlån utan kontantinsats som är populärast hos våra besökare just precis nu. Och sedan hittar du som vanligt omdöme och betyg från våra besökare också. Faktum är att det vanligaste båtlånet totalt hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om lån till båt är ett privatlån där du inte behöver någon insats. Om det är på grund av att man behöver insatsen själv vet vi inte.

Låna till motorbåt eller segelbåt?

Det är stor skillnad på hur man kör en motorbåt och segelbåt. Och för att inte tala om ägandet av dessa båtar. Men däremot skiljer det sig inte mycket vad gäller lån. Inget alls vad vi vet. Om du läser det här och känner till något lån som bara gäller en av dessa kan du kommentera det nedan så alla får veta det.

Det finns båtlån utan båten som säkerhet och det finns båtlån utan båten som säkerhet. Precis som med billån det vill säga. I den här guiden kan du fördjupa dig i båtlån, se sammanfattningar av andra guider relaterade till båtlån, ställa frågor och diskutera båtlån med oss på redaktionen och andra besökare. Du kan även hitta dom 10 populäraste båtlånen i varje kategori båtlån utan båten som säkerhet för lånet och båtlån med båten som säkerhet för lånet. Den här guiden visar vart våra besökare valt och låna pengar till båt flest gånger. Vad båtlånen har för omdöme och betyg av våra besökare. Vad vi skriver om båtlånen i våra recensioner om varje lån. Vi beskriver även skillnaden på att låna till båt med båten som säkerhet för lånet och låna till båt utan båten som säkerhet för lånet.

Båtlån

ICA Banken båtlån? Hur ser det ut?

Deras båtlån är ett lån till båt där du inte lämnar båten som säkerhet för att få låna pengar. Du tar helt enkelt ett privatlån av dom för att låna pengar till en båt. Där du får köpa precis vad du vill. Till exempel en båt alltså. Vi har skrivit en del om deras båtlån under Båtlån. Även under ICA Banken så klart. Så vårt råd är att du läser dessa två innan du väljer att låna pengar hos dom till en båt.

Sammanfattning av Båtlån

Det finns väldigt många Båtlån då man kan använda ett privatlån för att låna pengar till båt och det gör att det finns extrem många båtlån att välja mellan. Du kan precis som med bil välja att låna till båt med båten som säkerhet för lånet eller helt enkelt ta ett lån utan säkerhet för att låna till båt. Och förutsättningarna är desamma. Med båtlån med båten som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20% i insats och kan sedan låna 80% av båtens värde med båten som säkerhet.

Dock måste du precis som med billån med bilen som säkerhet köpa båten av en av banken godkänd handlare. Vid ett privatlån kan du köpa båten av vem du vill och du kan dessutom låna 100%. Så varför väljer du inte alla att låna till båt med ett privatlån? Jo med båten som säkerhet kan du får lägre ränta. Men det är bra att jämföra så du verkligen gör en bra affär. Tänk på att båten kan vara billigare om du köper den av en privatperson istället.


Kan man låna till båt med ett privatlån?

Svar: Ja det är ett vanligt sätt att finansiera ett båtköp. Tänk på att försöka betala av lånet så snabbt du kan bara när du väljer att låna till båt med ett privatlån.

Kan man använda en låneförmedlare?

Svar: Ja om du vill jämföra privatlån till båt så funkar en låneförmedlare bra för att jämföra lån till båt. Fördelen med det är att du bara behöver skicka in en enda ansökan och det blir även en enda UC om du väljer en bra låneförmedlare.

Är det någon skillnad på lån till motorbåt och segelbåt?

Svar: Nej det är ingen skillnad vad gäller lån till motorbåt och segelbåt. Men se till att läsa på ordentligt oavsett vad för båt du ska köpa. Eftersom det skiljer sig en helt del mellan ägandet.

Vilket lån till båt har lägst ränta just nu?

Svar: Eftersom lån är väldigt individuella så är det svårt att svara på vilket som är billigast för just dig. Så för att få reda på det så måste du jämföra. Alltså genom att skicka in en eller fler ansökningar.