Här ser du veckans topp 5 av lån vecka 11. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Bästa låneförmedlare 2018

Bästa låneförmedlare 2018? Vilken är Sveriges bästa låneförmedlare i Sverige 2018? Vad har dom för omdöme, betyg och recensioner? Vilka banker jämför dom? Vad bör jag tänka på innan jag väljer att låna pengar via en låneförmedlare? I den här guiden listar vi alla låneförmedlare vi följer så att du så enkelt som möjligt ska kunna se dina olika alternativ om du är ute efter att låna pengar vi en låneförmedlare. Här kan du bland annat läsa omdöme och betyg från tidigare besökare samt en recension per låneförmedlare av oss på redaktionen. Faktum är att låneförmedlare nästan toppar samtliga listor över privatlån. (även kallat blancolån) Men vad är det då som gör att det ser ut så? Jo det är förmodligen för att man kan skicka in en enda ansökan och får så mycket som 25 banker jämförda direkt.

Lista på dom bästa låneförmedlarna

Det du ser här ovanför är dom 5 populäraste lånen totalt. Oavsett om det är förmedlare av lån eller inte. Men där kan du ofta hitta en eller fler förmedlare av lån. Lendo har till exempel legat 1 nästan varje veckan sedan starten 2010. För 8år sedan alltså. Sedan vad det beror på kan vi inte svara på. Men du kan se hela topplistan här nedan och se vad som påverkar listan.

Vilken låneförmedlare är störst i Sverige?

Vilken låneförmedlare som är största i Sverige är något vi följer hela tiden och här tänkte vi löpande bygga upp en lista på hur stora varje låneförmedlare är i form av omsättning. Alltså hur mycket pengar fakturerar dom varje år. Det ger en väldigt bra överblick som vi tycker du borde titta på innan du skickar in en ansökan. Det behöver absolut inte betyda att största är bäst men något rätt gör man oftast om man drar in mer pengar än andra företag som jobbar i exakt samma nisch. Tillsammans med omdöme, betyg, recensioner och topplistor tycker vi det här ger en bra överblick.

 • Lendo – Omsatte ca 255 miljoner år 2015
 • Freedom Finance – Omsatte ca 212 miljoner år 2015
 • Compricer – Omsatte ca 129 miljoner år 2015
 • Avisa – Omsatte ca 55 miljoner år 2015
 • AXO Finans – Omsatte ca 26,5 miljoner år 2015
 • Direkto – Omsatte ca 5,5 miljoner år 2015

Visa har andra tjänster än låneförmedling vilket gör listan mindre tydlig men vi tycker ändå det säger ganska mycket och ger en bra överblick.

Därför ska du välja en låneförmedlare

Och det genom enbart en enda UC. Det gör det oslagbart för alla som är ute efter att låna pengar med ett privatlån och vill hitta bästa räntan och dom bäst villkor för just dig. Skulle du själv jämföra alla bankerna skulle du få en UC per bank. Och hur fler UC du har på dig desto svårare kan du få att låna pengar och ju fler UC desto svårare är det att få bra och billig ränta. Därför vill man hålla ner antal UC så mycket som möjligt och därför väljer många en låneförmedlare. Man vill inte har 25 UC på sig men man vill ju gärna jämföra 25 banker. Då är låneförmedlare det hjälpmedel som passar perfekt.

Låneförmedlare

Så tar vi fram bästa låneförmedlaren

Men vilken låneförmedlare är då bäst? Det är en fråga vi ställt oss sedan vi startade Kontantinsats.se hösten 2010. Och det har fått oss att sitta på ritbordet många sena nätter för att komma på sätt som gör att vi genom statistik kan få fram den bästa låneförmedlaren. Det finns ju många punker som skulle kunna göra en låneförmedlare till den bästa och vi vill ha med alla. Här ovan i topplistan ser du vilka privatlån som är populärast just den här veckan till exempel. Det avgörs genom att vi sorterar alla lån efter vilka som lånar ut pengar flest gånger till våra besökare just den här veckan. Men betyder det att det är dom bästa lånen som listas där? Det kan vi så klart inte svara på men vi försöker att ge en så rättvis bild som möjligt genom att även ge möjlighet att läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån också.

Bästa låneförmedlare

Låna aldrig om du vet att du inte kan betala tillbaka

Om du inte vet hur du ska kunna betala tillbaka pengarna du lånar bör du aldrig låna pengar. Det kommer nämligen bara sätta dig i en ännu svårare sitts än vad du har idag. Om du däremot tänker samla ihop många dyra lån till ett stort lån istället för att ha många små och dyra så kan det vara enda gången det är bra att låna pengar när man redan har mycket skulder.

Ta två låneförmedlare

För att minska risken att du accepterar ett dåligt erbjudande så kan du åtminstone välja att två låneförmedlare. Genom att använda en låneförmedlare får du oftast bara en UC (vi vet ingen som tar fler) istället för en UC per bank som du hade fått om du skulle jämföra själv. Skulle du jämfört 20 banker så hade du alltså fått 20 UC. UC är en kreditupplysning från företaget UC. Och man vill ha så få UC på sig för att det annars kan bli svårare att låna pengar och dessutom dyrare. Men att ta två UC om du tidigare hade noll eller få så kan det hjälpa dig hitta en billig ränta i jämförelse med att bara välja en låneförmedlare och lägga alla ägg i samma korg så att säga.


Vad är skillnaden på privatlån och blancolån?

Svar: Skillnaden är ingen. Det är bara två olika namn på exakt samma typ av lån. Både privatlån och blancolån är ett lån utan säkerhet. Och med det menar man inte att det inte är någon säkerhet att ta det lånet utan att långivaren, det vill säga dom som lånar ut pengar till dig, inte har något i säkerhet. Alltså något i pant. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för att du ska betala lånet till dom och gör du inte det så har dom säkerheten att kunna gå in och sälja bostaden och ta sina pengar. Men vid ett lån utan säkerhet så finns det inget sådant. Det gör att risken för långivaren går upp och därför måste dom ta mer betalt. Och det genom högre ränta. Snabblån, smslån och andra små-lån är alltså privatlån och blancolån det också men det räknas ofta inte in där ändå utan privatlån och blancolån ses oftast som lån du kan ta med en återbetalningstid på minst 1år.

Finns det någon låneförmedlare som inte tar UC?

Svar: Vi har inte hittat någon låneförmedlare som inte tar en UC. Men så fort vi fått reda på någon som inte tar UC så kommer vi skriva om det. Har du tips på något får du väldigt gärna skriva det längst ned på denna sida.


Låneförmedlare med och utan UC

Guiden Låneförmedlare fungerar lite som startsidan för allt som vi skriver om låneförmedlare. Så ska du bara läsa en enda guide så tycker vi att du ska börja där. Ska du bara läsa två sidor om förmedlare av lån så ska du läsa den och den du befinner dig på nu. I guiden Låneförmedlare utan UC så reder vi ut frågan om det finns något låneförmedlare som inte har någon UC när du skickar in en ansökan. Så om du söker en där du kan låna pengar utan att dom tar någon UC på dig ska du läsa den.

Samla lån – Så gör du

Många väljer att använda en låneförmedlare för att samla lån och krediter till ett stort lån och på så sätt får ner kostnaden. Därför tror vi att många av er som läser den här guiden om vilken låneförmedlare som är bäst kan vara intresserad av att läsa lite mer om hur det fungerar när man samlar lån med ett samlingslån. Och vilket lån som är bäst enligt våra besökare. Läs mer under Samla lån som fungerar som en startsida för allt vi skriver in samlingslån.

Hur mycket får jag låna – Så tar du reda på det

Hur mycket får jag låna är en väldigt vanlig fråga som vi får. Faktum är att det är en av dom allra vanligaste frågorna. I guiden Hur mycket får jag låna kan du får reda på hur mycket just du kan få låna baserat på din lön och dina förutsättningar. För det finns nämligen bara ett sätt att ta reda på just detta och det kan du läsa om där.

Båtlån och båtlån utan kontantinsats

Båtlån utan båten som säkerhet är ett privatlån och många av våra besökare som tar ett lån efter ha besökt någon guide om just båtlån utan kontantinsats och utan båten som säkerhet för lånet använder en låneförmedlare. Därför tycker vi ett du bör läsa guiden Båtlån om du är ute efter att låna till båt vilket många av våra besökare är. Ja det finns billån utan kontantinsats och det är med ett vanligt privatlån. Vilket alltså är perfekt att låna via en låneförmedlare.


Läs mer om Bästa låneförmedlare

I kapitlet Läs mer om Bästa låneförmedlare så har vi som mål att bygga en meny där alla länkar är intressant för just dig. Det gör vi genom att se vad du är intresserad av när du besökt den här guiden och baserat på det så har vi samlat ihop tips på andra guider som vi skrivit och som är relaterade till just bästa låneförmedlaren. Skillnaden på tips på guider här ovanför är att där sammanfattar vi alla guider och här bygger vi en enkel meny så du kan få en så bra överblick som möjligt.


Ställ en fråga och diskutera Bästa låneförmedlare

Vi skulle bli väldigt glada om du ville vara med och diskutera Bästa låneförmedlare med oss och andra besökare här nedanför i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svarar på frågor dygnen runt alla dagar om året och lyckas oftast svara inom 24 timmar. Andra besökare är också väldigt snabba på att hoppa in i diskussioner. Målet har redan sedan starten år 2010 varit att bygga en sajt tillsammans med våra besökare på ett sådant sätt att varje nytt besök gör sajten bättre. Vi vill bygga en plattform där vi tillsammans kan diskutera lån och ekonomi. Vanliga frågor som vi får in om låneförmedlare i kommentarsfält till guider om låneförmedlare publicerar vi i Vanliga frågor om Bästa låneförmedlare.


Sammanfattning av Bästa låneförmedlare

Om du ska låna pengar och vill jämföra lån innan du gör det så kan du ta hjälp av en låneförmedlare. Där dom helt enkelt jämför lån åt dig när du skickar in en enda ansökan. Fördelen med det är att du bara behöver skicka in just en ansökan och att det bara blir en UC på dig om du väljer rätt förmedlare. Och det är alltså exakt det som den här sidan handlar om. Där vi tror att vi kan hitta bäst genom att hjälpa varandra att göra det. Så låter det här intressant kan du ta dig igenom den här sidan.

Bästa låneförmedlare


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Bästa låneförmedlare

13 reaktion på “Bästa låneförmedlare 2018

  1. Kontantinsats

   Hej Aleksander, Ja Lendo är en låneförmedlare och du kan läsa mer om det under guiden som heter Lendo som du hittar länk till här ovan.

   Svara
 1. Robb

  Tack för en bra guide jag gick låna 20.000kr med en inkomst på 18.000kr i månaden och fast anställd. Om någon annan behöver veta tänkte jag för jag undrade själv hur mycket jag fick låna.

  Svara
 2. Aleksander

  Jag har provat både Lendo och Advisa och tycker Lendo är väldigt mycket bättre. Bättre ränta och bättre bemötande.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Alex, Nej du förbinder dig inte att låna pengar bara genom att skicka in en ansökan till Lendo. Du kan alltså prova skicka in en ansökan bara för att se om du får låna pengar och hur mycket du får låna.

   Svara
 3. Ulf

  Vill bara tipsa om att det kan vara stor skillnad mellan dom olika låneförmedlarna så man kan tjäna mycket på att skicka in hos några stycken.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Tack för ditt tips Ulf! Det uppskattas väldigt mycket att du tar dig tid att tipsa andra om det!

   Svara
 4. Alexis

  Jag lånade till båt med hjälp av Lendo och är mycket nöjd. Sparade mycket i jämförelse om jag skulle tagit min bank där jag har mitt lönekonto.

  Svara
 5. Jonas

  Tack gud för låneförmedlare! Jag höll på att låna pengar till dubbla räntan nästan tills jag hörde om Lendo i Alex och Sigges podcast.

  Svara
 6. Roberth

  Vet någon om Advisa bara förmedlar lån via telefon eller om dom mailar precis som Lendo? Står nämligen på deras hemsida att dom ringer upp när man skickar in en ansökan?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.