TOPPLISTAN VECKA 12 2019:
1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Bästa båtlån 2019

Bästa båtlån sommaren 2019 försöker vi utse tillsammans med våra besökare. Det gör vi genom att försökt samla ihop alla båtlån vi listar här på Kontantinsats.se och sammanställa dom i en lista efter vad det är för typ av båtlån med mera. Sedan kan våra besökare ge omdöme och betyg på samtliga lån. I och med att vi är en av Sveriges största ekonomibloggar så har vi en väldigt unik position där som gör att vi har besökare som vill vara med och skapa innehåll tillsammans. Sedan sorteras alla båtlån efter omdöme och betyg i en topplista.

En enkel topplista där vi så enkelt som möjligt listar alla båtlån och sedan den stora topplistan som är exakt samma lista men en utökad variant som visar omdöme, betyg, recensioner med mera. Listan börjar i den sorteringen för att sen ändras till vilket lån som är populärast att använda för att låna till båt hos alla våra besökare som besöker någon av våra guider om just båtlån. Och den är baserad på vilket av lånen vi listar som dom väljer. Vi har inte möjligheten att visa andra lån och hur många som väljer dom.

Bästa båtlan

Innehåll i guiden Bästa båtlån

 • Båtlån med båten som säkerhet eller inte
 • Köpa båt hos båthandlare om du inte kan båtar
 • Använd en låneförmedlare
 • Stora guiden om att låna till båt
 • Det finns båtlån utan kontantinsats
 • Låna till motorbåt eller segelbåt?
 • Sammanfattning av Båtlån
 • Kan man låna till båt med ett privatlån?
 • Kan man använda en låneförmedlare?
 • Är det någon skillnad på lån till motorbåt och segelbåt?
 • Vilket lån till båt har lägst ränta just nu?

Båtlån – Stort test av lån till båt!

Vad finns det för olika typer av båtlån och vilket båtlån är bäst? Båtlån finns precis som med billån i två varianter. Ett lån där du lämnar båten som säkerhet för lånet och ett lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Och precis som med billån så måste du oftast (vi känner inte till ett enda lån som inte är så) köpa av en auktoriserad handlare när du ska lämna båten som säkerhet för lånet. I det andra fallet behöver du inte göra det då det är ett vanligt privatlån och för det får du oftast köpa precis vad du vill. Till exempel låna till båt. Du hittar topplistan över privatlån här ovan.

Jämför båtlån hos oss så här

Du kan jämföra båtlån hos oss och det gör du tillsammans med andra besökare. Du kan försökt se topplistan här ovan där vi listar dom 5 populäraste lånen till båt av alla. Sedan kan du ta dig vidare till hela topplistan och det är den du kommer till om du klicka på länken precis ovanför listan. Då kommer du till en sida där vi visar alla lån vi skriver om här på Kontantinsats.se och som alla topplistor baseras på. Var noga med att läsa omdömen och betyg på lånet du tar om du inte känner igen det sedan tidigare.

Båtlån

Båtlån med båten som säkerhet eller inte

Båtlån med båten som säkerhet eller inte är den första frågan du måste ställa dig. Vilket av dessa två alternativ passar just ditt båtköp bäst? Ska du till exempel köpa en billigare båt så kanske du inte ens kan lämna den som säkerhet för ett lån och då behöver du inte funderar på den frågan något mer då privatlån är det enda alternativet för dig. Men se om båda alternativen finns för dig och vad som är för och nackdelar med dessa två för just dig. Vill du inte lägga minst 20% så är till exempel privatlån det enda alternativet för dig också.

Köpa båt hos båthandlare om du inte kan båtar

Om du ska köpa båt och inte kan något om båtar så är det tryggast att köpa båten hos en bra båthandlare. För precis som med bilhandlare så har du en större trygghet om du köper din båt hos en båthandlare än om du köper den av en privatperson. Du kan även ställa frågor på ett helt annat sätt. Se till att handla av en båthandlare med bra rykte och bra betyg på nätet.

Använd en låneförmedlare

Använd en låneförmedlare när du ska låna till båt och få ner räntan. Våra besökare använder oftast en låneförmedlare och det tycker vi är väldigt smart. Varför inte jämföra över 20 privatlån med bara en ansökan när det är gratis? Ta till exempel Lendo som är populärast av alla låneförmedlare hos våra besökare ända sedan starten 2010 men några få undantag där Advisa varit populärast. Hos Lendo kan du jämföra över 20 banker mot varandra bara genom en ansökan och en UC. Och det helt gratis. Så titta in låneförmedlare när du ska låna till båt och jämför lån innan du ska låna.

Stora guiden om att låna till båt

Så ska du låna till båt hoppas vi att vi är den bästa startsidan för det. Vi bygger hela tiden på våra guider löpande och hoppas hela tiden kunna erbjuda en bättre hemsida varje gång du besöker den. Vi kommer inom kort lägga upp så mycket info som möjligt om båtlån här. Så länge kan du titta in topplistan ovan. Där ser du alltså vart besökare innan dig valt att låna pengar till båt flest gånger just sen här veckan.

Det finns båtlån utan kontantinsats

Båtlån utan kontantinsats är en guide där vi går igenom när du inte behöver någon insats vid ett båtlån. Sedan har vi som vanligt även en topplista över båtlån utan kontantinsats som våra besökare är med och sätter ihop löpande hela tiden. Den visar helt enkelt vilket båtlån utan kontantinsats som är populärast hos våra besökare just precis nu. Och sedan hittar du som vanligt omdöme och betyg från våra besökare också. Faktum är att det vanligaste båtlånet totalt hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om lån till båt är ett privatlån där du inte behöver någon insats. Om det är på grund av att man behöver insatsen själv vet vi inte.

Låna till motorbåt eller segelbåt?

Det är stor skillnad på hur man kör en motorbåt och segelbåt. Och för att inte tala om ägandet av dessa båtar. Men däremot skiljer det sig inte mycket vad gäller lån. Inget alls vad vi vet. Om du läser det här och känner till något lån som bara gäller en av dessa kan du kommentera det nedan så alla får veta det.

Det finns båtlån utan båten som säkerhet och det finns båtlån utan båten som säkerhet. Precis som med billån det vill säga. I den här guiden kan du fördjupa dig i båtlån, se sammanfattningar av andra guider relaterade till båtlån, ställa frågor och diskutera båtlån med oss på redaktionen och andra besökare. Du kan även hitta dom 10 populäraste båtlånen i varje kategori båtlån utan båten som säkerhet för lånet och båtlån med båten som säkerhet för lånet. Den här guiden visar vart våra besökare valt och låna pengar till båt flest gånger. Vad båtlånen har för omdöme och betyg av våra besökare. Vad vi skriver om båtlånen i våra recensioner om varje lån. Vi beskriver även skillnaden på att låna till båt med båten som säkerhet för lånet och låna till båt utan båten som säkerhet för lånet.

Båtlån

ICA Banken båtlån? Hur ser det ut?

Deras båtlån är ett lån till båt där du inte lämnar båten som säkerhet för att få låna pengar. Du tar helt enkelt ett privatlån av dom för att låna pengar till en båt. Där du får köpa precis vad du vill. Till exempel en båt alltså. Vi har skrivit en del om deras båtlån under Båtlån. Även under ICA Banken så klart. Så vårt råd är att du läser dessa två innan du väljer att låna pengar hos dom till en båt.

Sammanfattning av Båtlån

Det finns väldigt många Båtlån då man kan använda ett privatlån för att låna pengar till båt och det gör att det finns extrem många båtlån att välja mellan. Du kan precis som med bil välja att låna till båt med båten som säkerhet för lånet eller helt enkelt ta ett lån utan säkerhet för att låna till båt. Och förutsättningarna är desamma. Med båtlån med båten som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20% i insats och kan sedan låna 80% av båtens värde med båten som säkerhet.

Dock måste du precis som med billån med bilen som säkerhet köpa båten av en av banken godkänd handlare. Vid ett privatlån kan du köpa båten av vem du vill och du kan dessutom låna 100%. Så varför väljer du inte alla att låna till båt med ett privatlån? Jo med båten som säkerhet kan du får lägre ränta. Men det är bra att jämföra så du verkligen gör en bra affär. Tänk på att båten kan vara billigare om du köper den av en privatperson istället.

Båtlån kontantinsats

Det hänger på om du ska köpa båten med båten som säkerhet för lånet eller ta ett privatlån för att låna till båten. Lämnar du båten som säkerhet för ditt lån så måste du nämligen ha minst 20% av båtens värde i insats. Medan du kan låna till hela båten om du väljer att ta ett privatlån till båten. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Kallas även blancolån av vissa banker. Men det är exakt samma typ av lån.

Båtlån kontantinsats är sidan där vi pratar om lån till kontantinsats vid köp av båt med ett båtlån. Att man kan låna till båt utan kontantinsats med ett privatlån men måste ha en insats om du lämnar båten som säkerhet för lånet. Ja vi skulle vilja att du gav ett betyg. Du kan klicka på stjärnorna för att ge den ett betyg. Om rubriken stämmer med innehållet? Med dina helt egna ord kan du ge omdöme på sidan och det är ett kommentarsfält här nedanför som är helt öppet för just detta. Säg vad du tycker vi ska göra för att just du ska tycka sidan blir bättre.

Låna pengar till ny båt?

Letar du finansiering av köp av ny båt. Om det är en helt ny båt så är båten ofta väldigt dyr och då är oftast båtlån med båten som säkerhet det billigare alternativet. Eller om du har möjlighet att låna pengar på din bostad. Det senare alternativet börjar bli allt svårare i och med hårdare amorteringskrav med mera. Så många väljer därför ett privatlån. Trots att ofta är något högre.

För med ett privatlån kan du låna till exakt vad du vill. Till exempel en båt alltså. Och med ett privatlån behöver du ingen insats dessutom. Utan kan låna till 100% av båtens värde. Vilket du inte kan om du lämnar båten som säkerhet för lånet. Då kan du låna som max 80% av båtens värde. Sedan måste du ha 20% själv. Även om vissa löser dessa 20% med ett privatlån. Men vår gissning är att långivaren som står för båtlånet inte är jätte förtjust i en sådan lösning.

Låna pengar till ny båt

Den stora sidor om båtlån

Vi har en riktigt stor sida om båtlån och den heter Båtlån. Om du funderar på att låna pengar till en båt så kan vi rekommendera guiden Båtlån där vi skapat en samlingssida för allt vi skrivit om lån till båt. Om du bestämmer dig för att ta ett privatlån till en båt så kan det vara smart att titta in vad en låneförmedlare är och vad den kan göra för dig. Väljer du en bra låneförmedlare så är den gratis och jämför över 25 banker mot varandra och det med en enda ansökan och en enda UC.

Låna pengar till båt med båtlån

Låna pengar till båt kan du göra med ett privatlån. Ett privatlån får du köpa vad du vill för och du lämnar inget i säkerhet för lånet. Vid till exempel ett bolån lämnar du alltid bostaden som säkerhet för lånet. Lämnar man något som säkerhet för lånet så blir det ofta billigare men det ställer också mer krav. Så privatlån är ett enkelt lån till båt. Du kan jämföra sådana lån i topplistan här ovan där du kan se vart besökare innan dig valt att låna pengar till båt.

Båtlån utan kontantinsats – Jämför här!

Båtlån utan kontantinsats 2019? Finns det? Hur kan man jämföra privatlån till båt och båtlån med båten som säkerhet? Båtlån utan kontantinsats är precis som med till exempel billån utan kontantinsats ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet. Det finns nämligen två typer av båtlån. Antingen lämnar du båten som säkerhet för lånet eller så lämnar du inte båten som säkerhet för lånet. Och när det gäller att låna till båt utan kontantinsats så är det alltså ett privatlån där du inte lämnar båten som säkerhet för lånet som gäller.

Läs mer under båtlån där vi skriver mer om för och nackdelarna mellan att lämna båten som säkerhet för lånet eller inte. Men om du inte vill ha någon kontantinsats på 20 procent som är ett måste när du lämnar båten som säkerhet för lånet så är det alltså ett privatlån som gäller. Du hittar en topplista här ovan där du kan se dem allra populäraste lånen för båt just den här veckan. På så sätt hoppas vi hitta de bästa båtlånet för alla som vill köpa båt utan att betala någon kontantinsats.

Två olika lån till båt

Det är som sagt exakt lika med billån där dessa två alternativ också finns och det har vi skriver mer om under billån utan kontantinsats och billån. Vi kommer bygga ut den här guiden om båtlån utan kontantinsats löpande och där vår vision är att bygga den bästa guiden för att som ska låna till båt och vill läsa allt om båtfinansiering oavsett hur man vill finansera sitt köp. Inom kort kommer vi bygga om hela designen och i och med lanseringen av den så kommer det komma några hundra guider till om lån samt en uppdatering av samtliga som ligger ute nu. Vi firar 6år och kommer göra det rejält med att erbjuda en större, snabbare och bättre sajt än någonsin. Just nu lånas det 180 miljoner på ett år via vår sajt och nästa år är det tänkt att vi ska öka det till 400 miljoner.

Båtlån utan kontantinsats Båtlån

Privatlån är ett lån till båt

Ett lån till båt är alltid ett privatlån. Du kan inte låna till båt med båten som säkerhet utan att behöva ha någon insats. Så om du vill låna 100% så är det alltså privatlån som gäller för dig. Annars måste du ha minst 20 procent själv eller genom att byta in din gamla båt. Båtlån är guide som är starten för allt vi skriver om just lån till båt. Så eftersom du är här inne i guiden Båtlån utan kontantinsats så tycker vi du verkligen borde läsa den guiden om du inte redan gjort det.

Är en guide om privatlån till båtköp.

För med ett privatlån till båt kan du låna till 100% av båtens värde. Så läs hela den här guiden om du är ute efter just exakt ett sådant lån. Tanken bakom den här menyn är att lista alla kapitel i guiden Båtlån utan kontantinsats så att du ska kunna läsa det du är intresserad av bara och inte behöva läsa något du inte är intresserad av. Du ska kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt och inte lägga ner onödig tid på något som ändå inte kommer hjälpa dig. Så strunta i att scrolla igenom hela guiden, klicka dig fram här istället.

Bäst i test av båtlån funkar så här

Genom vårt bäst i test hoppas vi så klart att du ska kunna hitta det lånet som är bäst för båt för just dig. Och det är våran vision när vi bygger testet. Och det vi gör är helt enkelt att samla in data för att sammanställa det i ett topplista över lån till båt. Där vi bland annat tar in omdöme och betyg från våra besökare och sedan ser vart dom väljer att låna efter ha besökt våran sajt. För det får vi nämligen allt som oftast veta från långivare och banker som är med i listan.

Låna till segelbåt

Att låna till segelbåt skiljer sig inte mot någon annan båt. Det är framförallt två olika lån du ska jämföra och det är ett blancolån till din nya fina segelbåt eller ett båtlån där du lämnar din nya fina segelbåt som säkerhet för lånet. Precis som du gör med din bostad om du har bolån på ditt hus eller lägenhet. Där du alltså lämnar bostaden som säkerhet för lånet.

Kan man ta ett privatlån till båt?

Ja det går utmärkt att ta ett privatlån till båt. Det är privatlån eller båtlån med båten som säkerhet som man oftast väljer mellan när man ska finansiera en båt med lån. Därför bör du läsa på ordentligt innan du tar ett lån till båt och bland annat förstå skillnaden på dessa två. Läser du våra guider så hittar du mer om detta.

Vad finns det för olika typer av lån till båt?

Det finns framförallt två olika typer av lån till båt och det är precis som vid billån där du antingen lämnar båten som säkerhet för lånet och där ofta får en lägre ränta men har fler krav att uppfylla. Bland annat en insats du måste ha. Sedan finns det privatlån till båt där du oftast får en lite högre ränta men där du har mindre krav att uppfylla. Så se till att läsa på vad båda dessa innebär och vilken som passar dig bäst.

Sammanfattning av Bästa båtlån

Bästa båtlån är guiden där vi tillsammans tar fram vilket lån som är bäst för att låna till båt. Det gör vi bland annat med omdöme och betyg från alla våra besökare. Vi har haft över en miljon unika besökare så vi tar helt unik data att presentera. Och till det skriver vi även en recension om alla lån vi listar. Tanken är att Kontantinsats ska vara en plattform där vi kan samlas för att diskutera lån och privatekonomi i övrigt. Med guiden Bästa båtlån vill vi ta fram det bästa båtlånet den här veckan, den här månaden och per år. Tycker du vi har lyckats bra med det? Här kan du säga om du tycker det eller inte genom att ge ett betyg från 1 till 5. Där kan du självklart även se vad guiden fått för betyg innan ditt besök.

Båtlån Swedbank

Båtlån Swedbank, finns det och hur fungerar det? Swedbank har två varianter av båtlån< och det är först ett lån dom kallar för Båtlånet och är ett båtlån med båten som säkerhet för lånet. Båten du köper använd alltså som säkerhet för att du ska betala ditt lån. Det gör dock att du måste köpa båten hos eller genom en godkänd fackhandlare.

Amorteringsplan för ditt lån till båt

Sedan läggs en amorteringsplan upp i samråd med dig som är anpassad efter båtens pris och båtmodell. Bra att veta är att du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Där har du alltså alternativ ett om du ska låna till båt av Swedbank. Alternativ två är att ta ett privatlån till en båt.

När du inte lämnar båten som säkerhet

Det är alltså ett lån där du inte lämnar båten om säkerhet för lånet. Då kan du låna upp till 100% och du kan köpa båten av vem du vill. Så varför tar inte alla det senare alternativet? Jo med ett privatlån tar banken större risk än om dom har något i säkerhet för lånet. Det gör att ett lån med säkerhet ofta blir billigare. Dock är det som vanligt viktigt att alltid jämföra och se att det verkligen är så.

Sidan om Swedbank av Båtlån Swedbank

Är en bank som byggt fram i grisen svenksa banker hade och som idag växer många av dessa. Och det vill vi göra med våra besökare så kommentarsfältet är öppet för att diskutera lånet. Och vilka olika alternativ det finns. Och vilket som är bäst. Självklart med möjligheten med både omdöme och betyg. Och våran egen recension.

Båtlån

Kan man låna till båt med ett privatlån?

Ja det är ett vanligt sätt att finansiera ett båtköp. Tänk på att försöka betala av lånet så snabbt du kan bara när du väljer att låna till båt med ett privatlån.

Kan man använda en låneförmedlare?

Ja om du vill jämföra privatlån till båt så funkar en låneförmedlare bra för att jämföra lån till båt. Fördelen med det är att du bara behöver skicka in en enda ansökan och det blir även en enda UC om du väljer en bra låneförmedlare.

Är det någon skillnad på lån till motorbåt och segelbåt?

Nej det är ingen skillnad vad gäller lån till motorbåt och segelbåt. Men se till att läsa på ordentligt oavsett vad för båt du ska köpa. Eftersom det skiljer sig en helt del mellan ägandet.

Vilket lån till båt har lägst ränta just nu?

Eftersom lån är väldigt individuella så är det svårt att svara på vilket som är billigast för just dig. Så för att få reda på det så måste du jämföra. Alltså genom att skicka in en eller fler ansökningar.