Här ser du veckans topp 5 av lån vecka 17. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
4.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
5.Leasy topplista9,84%10000-50000krLåna pengar nu

Banklån

Banklån – Bäst i test 2018? Vilket banklån är bäst och har bäst ränta? Först måste vi bara skilja på olika typer av banklån. Vid just ordet banklån så menas ofta bolån eller privatlån (även kallat blancolån). Ett bolån är ett lån där du tar bostad som säkerhet för lånet och där du max får låna 85% av bostadens värde med bostaden som säkerhet för lånet. Resterande 15% kallas för kontantinsats och det är pengar du antingen måste ha själv eller skaffa genom att ta ett privatlån till det. För privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet och det lånet får du köpa vad du vill för. Till exempel för att finansera en insats för köp av en bostad. Så hur vet man då vilket lån som är bäst och har bäst ränta? I båda fallen så gäller det att jämföra, jämföra och jämföra. Är du intresserad av ett bolån så är vårt tips att du läser vidare i våran guide bolån. Och funderar du på att låna pengar med ett privatlån kan du läsa vidare här nedan.

Så hittar du bästa banklånet

Att utse det bästa banklånet ser vi som våran huvuduppgifter. Och det gör vi tillsammans med våra besökare. Det vi gör är alltså att vi bjuder in våra besökare att lämna omdöme och betyg på samtliga lån bland annat. Och sedan lägger vi till våran egen recension om varje banklån till det. Vi sorterar sedan dessa lån efter omdöme och betyg och efter 20 lån så visas det populäraste lånet. Och sedan nollställer vi listan varje måndag en minut över midnatt. På så sätt hoppas vi att vi tillsammans kan hitta det bästa lånet precis den här veckan.

Banklån

Det är ett banklån

Banklån är ett lån från en bank helt enkelt men det finns så många olika typer av lån så i det här inlägget tänkte vi gå igenom olika lån du oftast kan få ta hos en bank. Och vi går även igenom vad som räknas som bank i Sverige. Vårt mål är att när du läst det här inlägget så ska du veta vad som räknas som en bank i Sverige och vilka typer av lån det finns. Så att du ska kunna hitta exakt det lånet du är ute efter och som passar dig bäst. Kanske är det inte ens en bank du ska låna pengar av? Men det hoppas vi att du själv kan komma fram till genom att läsa det här inlägget. Vårt mål är hela tiden att utbilda våra besökare som att dom själva kan jämföra lån och ta bra beslut om sin ekonomi som leder dom framåt i livet. Där huvudfokus ligger på att få människor in på bostadsmarknaden som annars riskera att hamna utanför. Detta genom att visa att man faktiskt kan låna till kontantinsatsen.

Jämför banklån hos oss

Vi tror på att vi ska jämföra banklån tillsammans och det är precis det du kan göra här bland annat. Och det gör vi med omdöme och betyg bland annat. Så vi alla kan hitta ett lån med så låg ränta som möjligt.

Hitta bästa banklån med låg ränta

Vi kan inte säga det för många gånger tycker vi – Jämför lån stenhårt innan du väljer att ta ett lån. Det finns väldigt mycket pengar att spara om du jämför och letar efter det lånet som har lägst ränta och bäst villkor för just precis dig. Bästa banklån är en av våra största guider om banklån och det har blivit så eftersom vår främst ambition är att hitta det bästa banklånet helt enkelt. Och det tillsammans med er som läser det här. Så om du funderar på att ta just ett banklån så tycker vi att du bör besökare Bästa banklån först.

Verksamt skriver bra om banklån

Verksamt drivs av myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och är en sajt där du som ska starta företag eller driver företag kan ha nytta av. Men det finns även mycket informationen som är bra för människor i vårt land som inte ska driva företag. Exempel på det är sidan om banklån. Vi tycker om att länka till källor med högt förtroende och det där är verkligen en sådan.

Banklån utan säkerhet

Banklån utan säkerhet är alltså privatlån men som du får hos en bank. För långt ifrån alla lån är från en bank. Vilket inte alla vet om. Men i guiden Banklån utan säkerhet skriver vi helt enkelt om vilka banklån man kan ta utan att lämna något i säkerhet för att få låna pengar.


Ställ en fråga och diskutera Banklån

Är det något du undrar över Banklån kan du ställa frågor och diskutera banklån med andra besökare här nedanför i kommentarsfältet. Där svara även vi på redaktionen på frågor. Vi har en funktion på våra kommentarer att det skapas ett låneforum där vi vi kan diskutera lån när det kommit upp i ett visst antal kommentarer. Tanken med det är att vi ska ha en plats att diskutera lån på.

Vad är skillnaden på ett privatlån och ett banklån?

Svar: Ett banklån har vi sorterat ut som ett lån som kommer från en bank. Vilket långt ifrån alla bank kommer ifrån. Du kan även låna från ett företag som inte är en bank. Alltså kan du ta ett privatlån från ett företag som inte är en bank. Det är skillnaden.

Vad räknas som ett banklån?

Svar: Ett banklån är ett lån du får hos banken. Oavsett vad det är för typ av lån alltså. Så till banklån räknas bolån, privatlån, bilån osv in. För alla lån är nämligen inte av en bank. Och det är bland annat det vi försöker förklara i guiden du befinner dig på just nu.

Kan man vända en låneförmedlare för lån hos en bank?

Svar: Ja det passar utmärkt. Det finns låneförmedlare för både bolån och privatlån. Så om du vill jämföra lån så kan du titta in låneförmedlare i menyn.


Lista över guider om Banklån

Här samlar vi länkar till andra guider om banklån som vi har skrivit om som vi tycker du borde läsa innan du väljer att låna pengar. Så fort vi skriver en ny guider om banklån som vi tycker du borde ta och läsa så hamnar den här automatiskt.

Låna pengar med ett privatlån

Låna pengar online på nätet är det väldigt många som gör nu för tiden. Vi tycker att alla borde läsa Låna pengar innan dom gör det. Det finns nämligen mycket man bör tänka på innan man gör det. Banklån är som sagt alla lån som du får hos en bank. Och ett av dessa är privatlån. Om det är privatlån du är ute efter. Det vill säga ett lån där du kan låna upp till max 600.000kr utan att lämna något i säkerhet så ska du besöka guiden Privatlån först.


Sammanfattning av Banklån

I guiden Banklån så skriver vi vad det är för skillnad på ett banklån och ett lån från en annan långivare. Skillnaden är inte stor men här kan du läsa denna skillnaden. Sedan ska du få en så bra överblick över banklån med både fakta och topplista. Allt tillsammans med våra besökare som kan lämna både omdöme och betyg för att hitta veckans bästa lån.

Eftersom vi har byggt den här guiden för just dig så vill vi så klart veta vad du tycker. Som du kan läsa här ovan kan du ge betyg på guiden med stjärnor som hjälp men vill du istället skriva din egna ord så är det ett omdöme här nedan du ska ge istället.


4 reaktion på “Banklån

    1. Kontantinsats

      Hej Lisa, Ja det är alltid MINST 15% i kontantinsats oavsett vilket bank man väljer. Däremot kan man behöva betala ännu mer i insats beroende på vad banken tycker man har för förutsättningar. För att ta reda på det är det tyvärr bara ett sätt som fungerar och det är att skicka in en ansökan.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.